Γεια σας και πάλι...
Το πρόβλημα με τον Πηλιορίτη Τοτό συνεχίζεται. Η όρασή του είναι αρκετά καλή (για να απαντήσω στον Θανάση), το έχω εξακριβώσει με διάφορα τεστ. Και η υγεία του είναι καλή κρίνοντας από τον μεταβολισμό του και την όρεξή του για φαγητό. Η υποτονικότητα όμως συνεχίζεται και κυρίως η επιμονή του να ουρεί όπου βρεθεί.
Θα κάνω μια τελευταία επίσκεψη στον γιατρό πριν φύγουμε για να του εξετάσει το ουροποιητικό, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα μου πεί ότι δεν έχει τίποτα. Αυτό που διαπίστωσα τελευταία, είναι ότι είναι πολύ επίμονος και πεισματάρης (δεν το έχω δει σε άλλη γάτα).
Μια από τις φορές που τα..έκανε σε λάθος μέρος, τον έπιασα στα πράσα, τον άρπαξα αμέσως και τον πήγα στη λεκάνη του μαλώνοντάς τον. Αυτός αμέσως ξαναγύρισε στο επίμαχο μέρος και...συνέχισε αυτό που είχε αρχίσει !! Οπως καταλαβαίνετε, του έχω επιβάλει περιορισμούς ως προς σε ποιά μέρη μπορεί να κυκλοφορεί, αλλά αυτός θέλει να πηγαίνει εκεί που απαγορεύεται, να ξαπλώνει και όταν είναι η ώρα, να τα αμολάει. Επειδή κάνει ζέστη, είναι δύσκολο να απομονώνω τους χώρους ιδίως τις βεράντες και το πρόβλημα παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Τρέχω συνεχώς με μια σφουγγαρίστρα. Τι θα κάνω το χειμώνα που θα έχουμε χαλιά?
Σκέφτομαι να τον αφήσω μετά τις διακοπές μόνιμα στο χωριό, αλλά εκεί η θνησιμότητα στα γατιά είναι πολύ μεγάλη. Οι μολυσματικές ασθένειες είναι πολύ διαδεδομένες, βλέπετε οι ντόπιοι δεν ξέρουν τι είναι ο κτηνίατρος, δεν υπάρχει άλλωστε κανένας, το ζώο πρέπει να μεταφερθεί στο Βόλο για να πάει σε κτηνίατρο, πράγμα βέβαια που ποτέ δεν γίνεται. Αφήστε δε τις φόλες που κατά καιρούς βάζει ο σκουπιδιάρης κοντά στους κάδους. Εξαφανίζονται γατιά από την μια μέρα στην άλλη. Ο Τοτός με τα ευαίσθητα μάτια, πώς θα ανταπεξέλθει, και πόσο καιρό θα επιβιώσει?
Αυτά σκέφτομαι και αναρωτιέμαι ποιός είναι ο τρόπος να τον καταφέρω να αλλάξει συμπεριφορά και να μπορέσει να προσαρμοστεί στη ζωή στην Αθήνα μαζί με τα άλλα δύο προσαρμοσμένα γατάκια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.