Κατάθλιψη γάτας

Ναι δυσκολη κατασταση.....
:hmm: :hmm: :hmm: :hmm:
Η καημενουλα. Κι εγω θα σου ελεγα να παιζεις εσυ μαζί της αν η ιδια από μονη της δεν ενδιαφερεται. Με κανενα σχοινακι να κυνηγάει, κάπως έτσι. Κι ευχομαι να το ξεπαράσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ενα καινουργιο γατακι θα ηταν το καλυτερο, αλλα λες οτι δεν γινεται.:(
Μηπως να ζηταγες την βοηθεια ενος κτηνιατρου?
Να σου πει τι μπορει να κανεις για να την ευχαριστησεις?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω πως με δεδομένη την κατάσταση και την άρνηση του μπαμπά σου για νέο γατάκι, ο ποιοτικός χρόνος μαζί της είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις.
Βρες καινούργια παιχνιδάκια να της αρέσουν, παίξτε, χαιδευέ την ... ό,τι περισσότερο μπορείς, χωρίς βεβαια να παραμελείς τη Λούσυ..

Γάτα-παπαγάλος

Παιδιά εφάρμοσα ένα λίαν αστείο σύστημα, αλλά τουλάχιστον φαίνεται να λειτουργεί. Χθες πήγα σπίτι απέσπασα με το ζόρι τη Sil από τη φωλίτσα της δίπλα στο καλοριφέρ, την κανάκεψα κ μετά την εγκατέστησα στον ώμο μου όση ώρα έκανα τις δουλειές. Έτσι εξοικονόμησα κι άλλη ώρα μαζί της, που δεν θα την έλεγα ποιοτική ακριβώς, αλλά τουλάχιστον είχαμε επικοινωνία. Της μίλαγα όσο έκανα δουλειές κι αυτή μου απαντούσε κι επόπτευε από ψηλά. Δεν είναι κ ο πιο άνετος τρόπος να κάνεις δουλειές, ομολογώ, ο ώμος μου είναι λίγο ριγέ από τα νυχάκια της, αλλά νομίζω ότι της άρεσε.
Την ιδέα την πήρα από έναν νεαρό, που περπατούσε κανονικά στο δρόμο, έχοντας στον ώμο του μια γάτα που καθόταν άνετα κ χωρίς κανένα πρόβλημα, ακριβώς όπως ένας παπαγάλος :lol:

:lol: πολύ καλή ιδέα, μπράβο!!
Καμιά φορά έρχεται και η Αρήθα και κάθεται έτσι στον ώμο μου, όταν γράφω στο pc. Αλλά δε θέλω ούτε να το σκεφτώ πόσα νύχια θα βγαίνανε αν έκανα απόπειρα να σηκωθώ όρθια!

Πολυ καλο ναι! Και εγω εχω ενα φιλο στη Δανια που ετσι παει βολτα με τη γατουλα του!

:lol: :lol: εγω αν δοκιμασω να τον βαλω στον ωμο μου μπορει και να μου βγει(ο ωμος):P :lol: :lol: :lol:

Παιδιά εφάρμοσα ένα λίαν αστείο σύστημα, αλλά τουλάχιστον φαίνεται να λειτουργεί. Χθες πήγα σπίτι απέσπασα με το ζόρι τη Sil από τη φωλίτσα της δίπλα στο καλοριφέρ, την κανάκεψα κ μετά την εγκατέστησα στον ώμο μου όση ώρα έκανα τις δουλειές. Έτσι εξοικονόμησα κι άλλη ώρα μαζί της, που δεν θα την έλεγα ποιοτική ακριβώς, αλλά τουλάχιστον είχαμε επικοινωνία. Της μίλαγα όσο έκανα δουλειές κι αυτή μου απαντούσε κι επόπτευε από ψηλά. Δεν είναι κ ο πιο άνετος τρόπος να κάνεις δουλειές, ομολογώ, ο ώμος μου είναι λίγο ριγέ από τα νυχάκια της, αλλά νομίζω ότι της άρεσε.
Την ιδέα την πήρα από έναν νεαρό, που περπατούσε κανονικά στο δρόμο, έχοντας στον ώμο του μια γάτα που καθόταν άνετα κ χωρίς κανένα πρόβλημα, ακριβώς όπως ένας παπαγάλος :lol:
Εμείς το έχουμε αυτό σε καθημερινή βάση μιας και η μαυρούλα θέλει είτε να κάθεται στον ώμο μου ,είτε να ξαπλώνει σαν κασκόλ γύρω από τον λαιμό μου.Ιδίως όταν πλένω πιάτα ή μαγειρεύω θέλει να έχει πλήρη εποπτία:lol: .

Εμείς το έχουμε αυτό σε καθημερινή βάση μιας και η μαυρούλα θέλει είτε να κάθεται στον ώμο μου ,είτε να ξαπλώνει σαν κασκόλ γύρω από τον λαιμό μου.Ιδίως όταν πλένω πιάτα ή μαγειρεύω θέλει να έχει πλήρη εποπτία:lol: .

Βγαλε καμμια φωτογραφια και βαλε να σας καμαρωσουμε...πολυ θα ηθελα να το δω αυτο το σαν κασκολ.. :D :D :D :D

Βγαλε καμμια φωτογραφια και βαλε να σας καμαρωσουμε...πολυ θα ηθελα να το δω αυτο το σαν κασκολ.. :D :D :D :D
Εδώ κάνει το κασκόλ στον άντρα μου...αν και δεν είναι καλή φώτο λόγω του ότι έσβησα την φατσούλα του αντρός μου.
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Συνημμένα

• mayroyla.JPG
    mayroyla.JPG
    11,5 KB · Εμφανίσεις: 102
Χα χα, μια χαρά κάθεται σαν κασκόλ η Μαυρούλα. Εμένα δεν έχει συνηθίσει κ πολύ να κάνει τον παπαγάλο, κι επιμένει να κάθεται ανάποδα στον ώμο μου, με το κ*λί της στο πρόσωπό μου κ την ουρά να μου χαϊδεύει τη μύτη. Πού πάει θα το μάθει ελπίζω…

Τρομερή η μαυρούλα! Τι καλύτερο από ζωντανή γούνα!:up:
Παρά να φοράς νεκρά ζωάκια όπως κάνουν άλλες...:mad:

Τρομερή η μαυρούλα! Τι καλύτερο από ζωντανή γούνα!:up:
Παρά να φοράς νεκρά ζωάκια όπως κάνουν άλλες...:mad:
Τον χειμώνα καλά είναι που φοράμε και χοντρά ρούχα, αλλά το καλοκαίρι δύσκολα...ιδίως όταν παίρνει φόρα από το τραπέζι για να ανέβει.:blink:

Φοβερή πόζα! :P Το καλύτερο είναι όταν αρχίζουν να γουργουρίζουν κιόλας σ' αυτή τη θέση... Απόλαυση! :happy:

Απίθανη η μαυρούλα...! Καταπληκτικό κασκολάκι! :lol:

Πώς θα νικήσουμε την κατάθλιψη της Mici;;;

Το quote αντιγράφτηκε από το θέμα που είχα ανοίξει για το τροχαίο της.

[quote=Thanasis46;42898]Ή δεν θα το ξαναζητήσει, ή μόλις γίνει τελείως καλά, μια μέρα θα τεντωθεί θα χασμουρηθεί και θα πει μέσα της: ΄΄Ααααχχχ επιτέλους….άντε να
βγούμε και λίγο έξω να ξεμουδιάσουμε…τόσον καιρό όλο μέσα…΄΄[/quote]

Μέγα προφήτη Θανάση...:rolleyes:

Ήρθε η μέρα που η Μίτσυ, αποφάσισε να ξαναβγεί έξω... Ήδη μας το έσκασε 2 φορές και ευτυχώς με λιχουδιές την πιάναμε...

Τώρα έπαθε κατάθλιψη και προσπαθεί με κάθε μέσο, να μας πείσει να την αφήσουμε να βγει έξω :(. Και δεν είναι ακόμα ώρα για να βγει έξω. Μέχρι να δέσει κάλα το σαγόνι της. Έτσι και πιάσει ένα ποντίκι, πάει!!!

Τι να κάνουμε δεν ξέρουμε... Την βγάζουμε μέρα πάρα μέρα έξω στον κήπο με το σαμαράκι και το λουρί. Άλλα δυστυχώς, θέλει την ανεξαρτησία της :/: και την λυπόμαστε τόσο πολύ...

Την παίζουμε κάθε μέρα. Με διάφορα παιχνιδάκια, την κατσιάζουμε κ.α.
Δεν τρώει πια τις αγαπημένες της γεύσεις κονσέρβας ή μαγειρευτού με μεγάλη όρεξη.

Βοηθειαααα, βρισκόμαστε σε δίλημμα... Με πιάνει η ψυχή μου να την αφήσω να βγει έξω μονή της. Βέβαια, η μονή λύση είναι ένα δεύτερο γατάκι άλλα δυστυχώς ο άντρας μου όπως έχω πει σε άλλο θέμα πριν ένα χρόνο, δεν θέλει. Και υπάρχει άλλο πρόβλημα, ο χώρος που μένουμε είναι μικρός (δυάρι) και δεν έχουμε κάπου να βάλουμε δεύτερη λεκάνη άμμου. Δεν έχω ιδέα, εάν η ξένη γάτα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ίδια λεκάνη της Μιτσυ.

Κάθε συμβουλή σας, είναι δέκτη!!! :)

Δυστυχώς έτσι που το περιγράφεις το μόνο που σου απομένει είναι να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να περιμένεις να δέσει το σαγόνι της.
Τουλάχιστον δεν στερείται τελείως τις βόλτες και τα παιχνίδια της. Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να την κάνει να ευθυμήσει...:(

Πόσο καιρό θέλει για να δέσει το σαγόνι της;
Όσο για τη δεύτερη γάτα, τα αντικειμενικά προβλήματα (χώρος, άμμος) είναι δυνατόν να ξεπεραστούν. Πχ κι εγώ έχω τρεις λεκάνες, επίσης σε δυάρι, αλλά το καθένα χρησιμοποιεί όποια βρίσκει εύκαιρη.:redface: :P
Αλλά το ζητούμενο είναι να θέλουν και οι δύο δεύτερη γάτα.
Επίσης, ακόμη και αν αποκτήσει η Μίτσυ παρέα, 1ον) δεν θα πετάξει τη σκούφια της με το καλημέρα σας, 2ον) κατά πάσα πιθανότητα πάλι θα θέλει βόλτες αφού έτσι έχει μάθει.

Για το καλό της είναι που μένει μέσα αυτό να σκέφτεσαι. Κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε για να είναι χαρούμενη. Είναι κρίμα μετά από τόσα που πέρασε για να αναρρώσει να βγει έξω και να έχετε άλλα παρατράγουδα. Όσο για το δεύτερο οι τεχνικές δυσκολίες όπως σου είπε η ruko μπορούν να ξεπεραστούν αλλά χρειάζεται υπομονή και προσπάθεια για να το δεχτεί η Μίτσυ. Τις βόλτες δύσκολα θα τις κόψει πάντως.

Για το 2ο γατακι πραγματικα τα προβληματα ειναι αντιμετωπισιμα. Ειχα 3 γατακια σε ενα σπιτι 33τμ κι ολα ηταν μια χαρα. Εγω παιδια μια λεκανη εχω για ολα. Και δεν εχω προβλημα
Για το θεμα της καταθλιψης, καταλαβαινω πως στενοχωριεσαι να της στερεις κατι που αγαπαει, αλλα πραγματικα μαλλον χρειαζεται να κανετε υπομονη. Κριμα να ρισκαρεις ο αποτελεσμα!!!
Χαιδεψτε την και κανακεψτε την πολυ, αλλα αφου ειναι για καλο της προσπαθησε να μη στνοχωριεσαι.

Αχ, βαχ... έχετε δίκιο... Όμως την λυπάμαι τόσο πολύ... :( δεν έχουμε καταφέρει να περιφράξουμε την βεράντα. Καθώς η Μιτσυ, πηδάει αρκετά ψηλά και δεν θα δυσκολέψει καθόλου να βγει στον κήπο και στον δρόμο...

Το σαγόνι έχει δέσει (αν καταλαβαίνατε τις δαγκωματιές που μας ρίχνει :up: ) άπλα έχει ακόμα ένα σύρμα στην μέση του σαγονιού που αυτό θα βγει μετά από 2-3 μήνες ακόμα. Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να δαγκώνει σκληρά αντικείμενα. Εδώ η καημενούλα, ζητάει ξηρή τροφή και δεν μπορούμε να της δώσουμε ακόμα.

Κάλο αυτό με την άμμο :D Μακάρι να είχαμε έτοιμο το άλλο σπίτι που θα χτίσουμε. Θα είχε μια ολόκληρη σοφίτα στην διάθεση της και την βεράντα και μια άλλη παρεουλα αν την δεχτεί... ;) Έτσι θα αξιοποιήσουμε πιο κατάλληλα τον χώρο για τις γάτες.

Θα δείξει ο χρόνος λοιπόν... Προς το παρόν, προσπαθώ να την κρατάω σε εγρήγορση για να ξεχνιέται έστω για λίγες ώρες.

Εδώ όταν τηγάνιζα ψάρια, δεν ξεσήκωνε τον κόσμο για να της δώσω να φάει... :( παλιά, σκαρφάλωνε μέχρι την μέση μου και παρακολουθούσε το τηγάνισμα. Έχει χάσει την κάθε όρεξη της... :|

Και κρίμα που ανήκει στο 20% των γάτων που δεν τους πιάνει το catnip... :mad: το μύριζε και έφευγε μακριά...

Αυτάάά...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back