Κατάθλιψη;;;
Γειά σας
Είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ, και ελπίζω να μου απαντήσετε,μήπως βρώ κάποια λύση στο πρόβλημά μου!
Έχω δύο γατάκια (αρσενικό-θηλυκό) στο σπίτι εδώ και δύο χρόνια, τα οποία είναι απόλυτα προσαρμοσμένα με τη ζωή στο διαμέρισμά μας. Το διαμέρισμα είναι αρκετά μεγάλο με βεράντες μπρος πίσω και αρκετούς χώρους, γενικά μπορώ να πω ότι μπορούν να κινούνται με αρκετή άνεση.
Τελευταία στην παρέα προστέθηκε ένας γάτος τον οποίο έφερα από το Πήλιο (έχουμε εκεί ένα σπίτι οικογενειακό) με σοβαρό πρόβλημα στα μάτια. Ο γάτος νοσηλεύτηκε 1,5 μήνα σε κλινική και τελικά η όρασή του σώθηκε. Ο γάτος είναι 1 έτους και δεν είναι στειρωμένος, αλλά δεν βλέπω κανένα πρόβλημα για να αποφασίσω να τον στειρώσω ακόμα (τα άλλα δύο που έχω είναι στειρωμένα).
Το πρόβλημα άρχισε από τη στιγμή που τον έφερα στο σπίτι από την κλινική και όσο πάει χειροτερεύει.
Ο κτηνίατρος με διαβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία του, όμως επειδή χρειάζεται κάθε μέρα κολύριο, μου είπε ότι αν μπορώ καλά θα ήταν να τον κρατούσα μαζί μου.
Ο γατούλης όμως κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος φαίνεται. Όλη την ημέρα κοιμάται (σηκώνεται μόνο για να φάει) και το χειρότερο... κατουριέται επάνω του εκεί που κάθεται!! Δεν το κάνει πάντα, άρα ξέρει που πρέπει να πάει. Το κάνει όποτε του έρθει, και τελευταία πιο συχνά. Τα άλλα δύο, στην αρχή είναι αλήθεια ότι δεν έδειξαν καλές διαθέσεις απέναντί του, αλλά αυτό τώρα έχει σταματήσει, μάλλον είναι αδιάφορα για την παρουσία του.
Αναρωτιέμαι μήπως είναι δυσαρεστημένος και αυτή του η στάση οφείλεται σε ανία. Αν είχε κάποιο οργανικό πρόβλημα, δεν θα το είχε διαπιστώσει ο κτηνίατρος? Σκέφτομαι να τον πάω πίσω στο περιβάλλον που μεγάλωσε, αλλά εκεί, παρά το ότι θα έχει φαγητό και σπίτι (στην αυλή του σπιτιού), θα είναι εκτεθειμένος στις αρρώστιες και στους κινδύνους της ελεύθερης ζωής. Μέσος όρος ζωής: 2 χρόνια, αυτό το έχω διαπιστώσει τόσα χρόνια που πηγαινοέρχομαι Αθήνα-Πήλιο. Μήπως έχει κανείς καμία γνώση για το πως μπορώ να αντιμετωπίσω αυτό το πρόβλημα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.