Κατάθλιψη γάτας

Αν οντως δεν ειναι στειρωμενος μπορει να φταιει αυτο..! Καμια φορα ομως οι γατες αλλαζουν διαθεση...! Το ιδιο επαθα με την μεγαλη μου...! Για 2 μερες ηταν κουρνιασμενη και μελαγχολικη...δεν ετρωγε καθολου...και γενικα δεν ειχε ορεξη!:hmm: Την πηγα στον γιατρο και αφου βεβαιωθηκαμε οτι δεν ηταν οργανικο...μου ειπε οτι μπορει και απλα να ειναι ψυχολογικο...! Οτι οι γατες ειναι ζωακια που βαριουντε και ευκολα...θελουν καινουργια πραγματακια.. και καμια φορα μελαγχολουν αλλα δεν ειναι για να ανησυχουμε..!:) Οντως σε 2 μερουλες επανηλθε μονη της! Οποτε παρακολουθησε την... πηγενε να την χαιδευεις...δωστεις κατι εναλακτηκο στο φαγητο...γιατι ΚΑΙ εκει βαριουντε..(εγω που της δινω παντα ξυρη τροφη αρχισα να της δινω κονσερβουλα 1 φορα τις 2 βδομαδες....) προσπαθησε λιγακι να την παιξεις...και αν δεις οτι παρατραβαει...πανε στον γιατρο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Κατάθλιψη;!

δεν είμαι στειρωμένος γιατί κάθε φορά που με πάνε για στείρωση είμαι άρρωστος. όμως δε νομίζω να φταίει αυτό γιατί έχω ζευγαρώσει με τρεις γάτες (είμαι πολυγαμικός πανάθεμά με). μάπως επειδή είχα τσακωθεί με ένα γάτο και επειδή έχασα στεναχωρήθηκα;

'' Άβυσσσος η ψυχή της γάτας...''

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατάθλιψη;

Αρχίζω να τρομάζω που η γάτα μου κοιμάται τόσες πολλές ώρες. Μα δεν βαριέται ; Είναι ζήτημα να είναι πάνω από 3 ώρες τη μέρα ξύπνια αυτή την εβδομάδα. Είναι συνέχεια ξαπλωμένη, δεν νιαουρίζει σχεδόν καθόλου, δεν τρέχει, δεν δείχνει ότι θέλει να βγει έξω, νοιώθω ότι είναι τελείως νωθρή. Μήπως έχει πέσει σε κατάθλιψη ; Την έβγαλα πρώτη φορά έξω με το σαμαράκι, αλλά τί να κάνουμε και έξω ; Γυρίσαμε τον κήπο μερικές φορές, μύριζε ό,τι έβρισκε μπροστά της, κοιτούσε σαν χαζή, τρέξαμε πολύ λίγο και ξανά μέσα. 'Ηθελα να μπω στο μυαλό της να δω τι σκέφτεται αυτό το ζωάκι. Δεν βαριέται μια τόσο ανιαρή ζωή ; Της έχω πάρει παιχνίδια, αλλά τα περιφρονεί κι αυτά. Κάθεται όλη μέρα πίσω από μια κουρτίνα και κοιμάται.

Απάντηση: Κατάθλιψη ;

Ποσο χρονων ειναι;;
Καταρχην να ξερεις κατι..η γατα θεωρειται ο βασιλιας του υπνου..στο ζωικο βασιλειο..:hehe::hehe::hehe:..ειναι γεγονος..δεν κανω πλακα.
Ομως..οσο περνανε τα χρονια..κοιματε ακομα περισσοτερο.Δηλαδη,....τις περισσοτερες ωρες κοιματε..
Δες και εδω...
ΥΓ...αν ειναι νεαρη σε ηλικια...επισκεψου κτηνιατρο..,ειδικα αν της εχει μειωθει και η ορεξη για φαγητο..

Είναι 1 έτους. Τρώει κανονικά, απλά εμένα μου φαίνεται ότι κοιμάται πάρα πολύ. Ευχαριστώ.

Καλό είναι να επισκεφτείς έναν γιατρό.
Σε κάποιο πρόβλημα που είχα με τον δικό μου, η γιατρός μου είπε πως τα γατιά όταν πονάνε γίνονται υποτονικά, κοιμούνται και ελαχιστοποιούν παιχνίδι, τρέξιμο, κυνηγητό κλπ.
Μπορεί και να μην έχει τίποτα αλλά καλό είναι να το δεις.

Η αληθεια ειναι..οτι ειναι υπερβολικα μικρη σε ηλικια..για να κοιματε τοσο..:worry:

Συμφωνώ οτί είναι πολύ μικρή για να κοιμάται τόσο..
Μήπως έχει κάποια ενόχληση οπού της χαλάει την διάθεση..να την δει ο γιατρός καλύτερα..
Κ ελπίζω γρήγορα να γεμίσει ενέργεια και να χαίρεστε κ εσείς και εκείνη..:)

Ιδιαίτερα εάν η αλλαγή αυτή έγινε απότομα, θα πρέπει να την ελέγξει ένας γιατρός.. Μην ξεχνάμε πόσο στωικά πλάσματα είναι οι γάτες μας...

Είναι 1 έτους. Τρώει κανονικά, απλά εμένα μου φαίνεται ότι κοιμάται πάρα πολύ. Ευχαριστώ.

Κοιμάται υπερβολικά πολύ για την ηλικία της. Πήγαινε την στον κτηνίατρό σου asap.

Παιδιά και η δική μου έχει λιώσει στον ύπνο. Ειδικά όταν ακούσει μουσική, ξαπλώνει πάνω στο χέρι μου και λιώνει. Είναι 1 μηνών και κάτι, να το ψάξω?

Παιδιά και η δική μου έχει λιώσει στον ύπνο. Ειδικά όταν ακούσει μουσική, ξαπλώνει πάνω στο χέρι μου και λιώνει. Είναι 1 μηνών και κάτι, να το ψάξω?

Το δικό σου κοιμάται επειδή είναι ακόμα μωρό
cy_close.gif

Κατάθλιψη γάτας και θεραπεία;

Η γατούλα μου είναι ενός έτους. Είναι μεγαλόσωμη, μαλλιαρή σαν αρνάκι, έξυπνη, κοινωνική, παιχνιδιάρα και άτακτη. Με λίγα λόγια κάνει ότι θέλει στο διαμέρισμα (δεν βγαίνει έξω). Όμως στις συνήθειες της είναι ρομποτάκι. Το μεσημέρι ύπνος και το βράδυ αποσύρεται για φαι και νάνι γύρω στις 10 μ.μ.
Όταν ήταν 8 μηνών έπεσε από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου κατά λάθος μάλλον (δεν έχει τάσεις φυγής αλλά είναι περίεργη, έβλεπε και τα άλλα γατάκια στα κεραμίδια και ζήλεψε φαίνεται). Την μαζέψαμε αμέσως από κάτω, ευτυχώς ήταν μια χαρά αλλά από τη τρομάρα της είχε κάνει κακάκια! Έμεινε ακίνητη και φοβισμένη για 1 μέρα αλλά μετά πάλι έγινε ορεξάτη και παιχνιδιάρα.
Πριν λίγες μέρες (είναι 13 μηνών σήμερα) έπεσε πάλι από το παράθυρο! Πήραμε χαμπάρι την απουσία της μετά από ένα τέταρτο, τη βρήκαμε να περιμένει φοβισμένη κάτω από το παράθυρο. Ευτυχώς ήταν πάλι καλά, ο κτηνίατρος την εξέτασε, της έκανε μια αντιφλεγμονώδη ένεση και μας σύστησε να της βάλουμε αλεξίπτωτο!!! Η γατούλα μου όμως 3 μέρες τώρα είναι "down", νωθρή, δεν τρώει μόνο λίγες κροκέτες, απομονώνεται, κοιμάται συνεχώς, δεν περιποιείται το τρίχωμά της. Ευτυχώς χρησιμοποιεί κανονικά την άμμο της αλλά είναι σαν ζόμπι σε σχέση με το τρελόγατο που ήταν πριν πέσει από το μπαλκόνι. Ήταν ατρόμητη γατα, έκανε παρέα με όλα τα αδέσποτα που μάζευα σπίτι, λάτρευε το νερό και έμπαινε και αυτή στη μπανιέρα όταν έκανα μπάνιο, όρμαγε να αρπάξει ό,τι της γυάλιζε, ήταν γάτα με τα όλα της. Δεν πονάει και δεν έχει τραυματιστεί σωματικά, αλλά ψυχολογικά έπαθε μεγάλο σοκ. Τι να κάνω; Θα το ξεπεράσει ποτέ; Έχετε καμμιά ιδέα/παρόμοια εμπειρία;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Κατάθλιψη

Πιστεύω πως θέλει τον χρόνο της μέχρι να ξεπεράσει αυτό που έπαθε. Κάποια στιγμή θα πρέπει να συνέλθει, αλλά μη βιάζεσαι και μη την πιέζεις. Θεωρώ πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή να ασφαλίσεις όλα τα επικίνδυνα σημεία, κυρίως πόρτες και παράθυρα για να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αχ, αυτό είναι το δύσκολο, πως να ασφαλίσω τα πάντα; και καλά τον χειμώνα, το καλοκαίρι; έχω και ένα μικρό κήπο αλλά φοβάμαι μην τη κοπανήσει, βλέπεις ο φράκτης προκαλεί τις γάτες σε ακροβατικά, δεν τις αποτρέπει. Άσε που μπορεί να γλυκαθεί και να θέλει να μένει έξω, έχουμε και κάτι ραλλιτζίδες στο δρόμο... αχ έχω χάσει αρκετά αδέσποτα έτσι. Ήλπιζα ότι με τη στείρωση θα ηρεμούσε κάπως... Ας συνέλθει πρώτα βέβαια, έπαθε χοντρό σοκ, είναι σαν γατοζόμπι, αυτή που μέχρι τώρα έκανε λες και είναι σούστα... ευχαριστώ για τις συμβουλές

Η καλύτερη λύση είναι να περιφράξετε την πίσω σας αυλή. Έτσι το γατάκι θα απολαμβάνει το έξω χωρίς κίνδυνο να πάθει κακό!
Κοίτα εδώ
Είναι η δικιά μου αυλή. Αν προσέξεις στις φώτο φαίνεται το Γ προς τα μέσα. Το γατάκι δεν μπορεί να φύγει με αυτό τον τρόπο. (ούτε και θα θέλει αν με ρωτάς ;) )
Επίσης κοίτα εδώ:
Περίφραξη κήπου...γίνεται;
κι εδώ:
Περίφραξη μπαλκονιού

Το γατάκι δεν παύει να θέλει να βγει έξω άμα στειρωθεί. Σταματά απλά να διανύει μεγάλες αποστάσεις και να απομακρύνεται πολύ από το σπίτι. Άρα πάλι εκτίθεται σε κινδύνους :/:

Ωραίος ο γατοπαράδεισος που έφτιαξες! Ο δικός μου κήπος δεν μπορεί να γίνει έτσι, αφενός γιατί στον ένα τοίχο υπάρχει καγκελόπορτα (με κενά ώστε να περνάει ανάμεσα το ζώο) που οδηγεί στο πάρκινγκ του γειτονικού σπιτιού. Από την άλλη μεριά υπάρχει "πράσινος φράκτης" από λιγούστρα οπότε πάλι δεν εμποδίζει το πέρασμα γάτας. Οι γείτονες δεν θέλουν παρεμβάσεις (κάγκελα, σύρματα κλπ.) και οφείλω να το σεβαστώ, γιατί μέχρι στιγμής δείχνουν ανοχή στις αταξίες των γατιών μας (κρύβονται μέσα στο ισόγειο σπίτι της γειτόνισσας, ανεβαίνουν στα μπαλκόνια τους κλπ.) Επίσης έχω και 2 μεγάλα δέντρα στην αυλή, εκεί σκαρφαλώνουν τα σκασμένα και πηδούν στα ξένα σπίτια. Βέβαια θα μπορούσα να κάθομαι μπάστακας και να φυλάω τη γάτα μου αρχικά και μετά αν συνηθίσει βλέπουμε. Ας συνέλθει ψυχολογικά, γιατί είναι ακόμα νωθρή, φοβισμένη, μαδάει από το στρες και δεν έχει όρεξη για παιχνίδια.

Πως είναι η γατούλα;
Υπάρχει και η λύση με τη βόλτα με σαμαράκι. Το δικό μου τον έχω εκπαιδεύσει να βγαίνουμε κάθε απόγευμα..έτσι χαίρεται το έξω με ασφάλεια.

Ναι, το γνωρίζω. Είχα μια γατούλα (πέρυσι πέθανε λόγω ηλικίας και τυφλή) η οποία ζούσε κάποιες ώρες έξω από το σπίτι. Όταν έχασε το φως της, της έβαλα σαμαράκι (ενώ πριν ήταν δύσκολη, κατάλαβε ότι θα έχει ασφάλεια τώρα ως τυφλή) και την έβγαζα στο κήπο βόλτα, να τρώει λίγο χορταράκι, να κυλιέται κλπ. για να έχει καλή ψυχολογία. Ετούτη δω η παλαβιάρα, όταν της φόρεσα το σαμαράκι -ήταν 3 μηνών- έκανε σα μουρλή, ακόμα και τώρα δεν το θέλει. Είναι μεγαλόσωμη, σχεδόν 6 κιλά, οπότε καταλαβαίνετε τα ζόρια.
Μετά από 10 μέρες από τη πτώση, σήμερα ήρθε στο δωμάτιο μου (γιατί κάθεται συνεχώς σε μια πολυθρόνα ακίνητο) και έφαγε λίγες μπουκιές από το φαγητό μου. Μετά πάλι ακίνητο στη θέση του. Το βράδυ τη φώναξα να πάει στο δωμάτιο που κοιμάται (στον κάτω όροφο του διαμερίσματος μου) και με ακολούθησε κάπως φοβισμένα, αλλά ήρθε μόνη της. Άρα υπάρχει μια μικρή πρόοδος αλλά αργή. Είναι νωθρή και φοβισμένη, τα αυτάκια της κινούνται προς πάσα κατεύθυνση θορύβου... Γενικά προσπαθώ να ακολουθώ τη ρουτίνα που είχε, να την ταίζω συγκεκριμένη ώρα, να την βάζω για ύπνο στο χώρο της, να μην τη πιέζω.

Θα σου δώσω ακόμα μια συμβουλή που θα σου ακουστεί περίεργη αλλά την άκουσα απο επιτυχημένη γατοψυχολόγο: Μην προσπαθείς να την καθυσηχάσεις!! Το μόνο που πετυχαίνεις είναι να της επιβεβαιώνεις πως για να την καθυσηχάζεις πάει να πει πως υπάρχει κίνδυνος! Και άμα κρύβεται ασ' την. Μην την βγάζεις ποτέ από την κρυψώνα της!
Επίσης να παίζεις μαζί της έστω και 10 λεπτά τη μέρα (σταδιακά μπορείτε να το αυξήσετε σε περισσότερα 10 λεπτα τη μέρα). Αυτό θα τη βοηθήσει επίσης καθώς θα αρχίσει να διασκεδάζει, να γυμνάζεται και να αποκτά αυτοπεποίθηση. Αλλά θα σας δέσει και περισσότερο! ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back