Κινδυνεύει η γάτα μου αν πιάσει/δαγκώσει ποντίκι;

• Thread starter Thread starter mariaskg
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

mariaskg

Νεοφερμένο μέλος

Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9 μηνύματα.
γειά σας!! έχω μια απορία. Ένα ποντίκι έχει μπεί στο σπίτι μου, στον εσωτερικό χώρο οπου είναι η σκάλα.Ο γάτος μου το έχει στριμώξει κάτω απο ένα παλιό έπιπλο και δεν λέει να βγεί(χαζό είναι για να βγεί? :) ) Πριν είχα δεί την γάτα μου που το κυνηγούσε και το χτυπούσε με το πόδι. Δεν ξέρω αν το δάγκωσε. Η απορία μου είναι η εξής. Μπορεί η γάτα μου με την επαφή που έχει με το ποντίκι, ακόμη και αν φτάσει στο σημείο να το δαγκώσει(ελπίζω να μην το φάει), να είναι επικίνδυνη για την υγεία την δική της αλλά και για εμάς? Εννοείται πως ο γάτος μου είναι εμβολιασμένος. Μετά απο αυτο θα πρέπει να τον δεί κτηνίατρος ή τζάμπα ανησυχώ τόσο πολύ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ουαου ζεις ολοκληρο σαφαρι στο σπιτι..η αληθεια ειναι οτι οι γατες τα "πνιγουν"κ τα τρωνε κανονικα ειναι ηφυση τους..αλλα τα ποντικια ειναι πολυ μολυσμενα..δεν ρωτας τον κτηνιατρο;ειναι μες στο σπιτι ή στην εισοδο ;που ειναι ησκαλα;αν ειναι εκτος κλεισε τον γατο μεςστο σπιτι κ βαλε απ εξω ποντικοφαρμακο; τι να πω;εγω γι αυτο πηρα γατια γιατι τα μυριζουν κ δεν πλησιαζουν τα ποντικια υποτιθεται..γιατι λογω του οτι μενωσε φυση σχετικα .μας επισκεπτονταν κατα καιρούς πριν παρωτα γατια κ ηταν κ ατρομηρα..αλλα μετα τις γατες ..καπουτ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν νομιζω να κινδυνευει το γατακι σου απο αυτο, το μονο επικινδυνο ειναι να εχει καποιος βαλει ποντικοφαρμακο, το ποντικι να το φαει και μετα το γατακι σου να δαγκωσει το ποντικι οποτε μερος του ποντικοφαρμακου θα παει στον οργανισμο του.

Έχεις δίκιο, καλύτερα να ρωτήσω κτηνίατρο. Απλα αναρωτιόμουν αν είναι κάτι που έχει τύχει και σε κάποιον απο εσάς και πως το αντιμετωπίσατε. Εγώ μένω Θεσσαλονίκη, αλλά δίπλα στο σπίτι μας έχει οικόπεδο και όπως καταλαβαίνεις είναι φουλ στα ποντίκια. Μα καλά και αυτό σε σπίτι με γάτα βρήκε να μπεί? :mad:

Βάσω ελπίζω να μην παίζει κάτι τέτοιο! Το ποντίκι παραμένει κάτω απο το έπιπλο πάντως. Και ο Πάρης(ο γατούλης μου) παραμένει στη θέση του. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω τον μπαμπά μου να έρθει μήπως και μπορέσει και τραβήξει το έπιπλο(είναι βαρύ) και βγεί το ποντίκι. Βέβαια ο μπαμπάς μου επιμένει να το πιάσει ο γάτος, γιατί για αυτό είναι οι γάτες όπως λέει, αλλά αυτό εγώ δεν το θέλω καθόλου.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Άμα μια γάτα φάει ωμό, μπορεί να προσβληθεία από τοξοπλασμα, αυτό γνωρίζω τουλάχιστον εγώ. Πιστεύω όμως ότι η γάτα σου, επειδή είναι ταϊσμένη και φροντισμένη, να παίξει απλά θέλει, με το ποντίκι, να το σκοτώσει.
Τι να σου πω, προσωπικά θα έβαζα μια γατοπαγίδα και θα απελευθέρωνα το ποντικάκι έξω στη φύση.. δεν θα άντεχα να το σκοτώσω και δεν θα ήθελα να ρισκάρω να το φάει η γάτα μου.

ευχαριστώ για τις συμβουλές σας! επικοινωνησα με την κτηνιατρο και μου ειπε να τον αφησω να πιασει το ποντικι και οτι δεν θα παθει τιποτα ο γατος μου. Δν περιμενα να μου το ελεγε αυτο. Το αντιθετο περιμενα. Τι πω.. Κατι θα ξερει. Μου ειπε οτι οι σκυλοι παθαινουν διαφορα απο τα ποντικια και οχι οι γατες. Τεσπα. Ηρθε και ο πατερας μου οποτε αναλαμβανει αυτος μαζι με τον παρη.

Η αλήθεια είναι ότι ο γάτος σου βρήκε την τέλεια ευκαιρία για αυτόν για να εξασκήσει το κυνηγετικό του ταλέντο κι έμφυτο ένστικτο! :D
Δεδομένου ότι τα ποντίκια συμπεριλαμβάνονται στις τροφές που λαμβάνει μια ελεύθερη γάτα στη φύση δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα, όπως άλλωστε σου ανέφερε κι ο κτηνίατρος.
Αυτό που είναι όντως επικίνδυνο είναι να φάει μια γάτα ποντίκι το οποίο έχει δηλητηριαστεί με ποντικοφάρμακο διότι μπορεί να περάσει και στο δικό της οργανισμό.
Εφόσον όμως το ποντίκι είναι ζωντανό, δεν νομίζω να έχει δηλητηριαστεί αλλιώς, υποθέτω, θα ήταν ήδη νεκρό. :)

πάντως από το Σάββατο το ποντίκι δεν έδωσε σημεία ζωής. και ο Πάρης δεν φαίνεται πλέον ανήσυχος, οπότε μάλλον έχει φύγει από κάπου(αν και δύσκολο). ελπίζω να μην έχουμε ξανά τέτοιους ανεπιθύμητους επισκέπτες :)

Βρηκα ενα σκοτωμενο ποντικι πανω στο χαλι στην εισοδο της πολυκατοικιας. Τους βρηκα και ηταν ολοι απο πανω του. Μπορει να παθουν κατι; Αδεσποτα ειναι ολα και τα περισσοτερα δεν ειναι εμβολιασμενα.

Δεν νομιζω.Η περιπτωση να παθουν κατι,ειναι κυριως αν το ποντικι μολις ειχε φαει καποιο ποντικοφαρμακο.Βεβαια,τα ποντικια πολλες φορες ειναι φορεις της ηπατιτιδας.Σε αυτην την περιπτωση δεν ξερω τι γινεται.Αλλα για αμεσο θανατο,μαλλον μονο αν το ποντικι εχει φαει φαρμάκι κινδυνευουν.Μην ξεχναμε οτι τα μικρα γατακια,οταν εχουν τη μαμα τους,στη φαση που τους μαθαινει να κυνηγουν,ποντικακια τους φερνει και τα κανονιζουν μια χαρα.:hehe:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τρομαξα οταν το ειδα. :/: η δικια μου καθοταν μακρυα. Που να πλησιασει ποντικι :P εδω το παιχνιδι με το ποντικακι το βλεπει και φοβαται!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back