Κινηματογράφος

Λαίδη και Αλήτης

Αν και έχει περάσει πολύς καιρός, ένα όμορφο και διαχρονικό – θα έλεγα - καρτούν είναι η ΛΑΙΔΗ και ο ΑΛΗΤΗΣ!!! Πέραν από τον γνωστό έρωτα μιας κοκερίνας κι ενός αδέσποτου σκύλου, μέσα από αυτό το παραμύθι ενιούνται προβληματισμοί όπως, γιατί παίρνουμε σκυλάκι, τι το κάνουμε όταν έρχεται ένα παιδί, και φυσικά τι κίνδυνους κρύβει ο δρόμος για τα αδέσποτα???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δε νομιζω να ειναι νομιμο να ανεβαζεις ταινια με πνευματικα δικαιωματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εμενα μου αρεσε πολυ αυτη η ταινια,αλλα ειναι ενας απο τους λογους για τους οποιους οι γατες σιαμ απεκτησαν τη χειροτερη φημη...Ως συνηθως,δειχνει τα σκυλια πιστα,υπακουα,με αγαπη για το αφεντικο τους,και τις γατες κακες,πονηρες και συμφεροντολογες,μεχρι και στο μωρο θελουν να κανουν κακο εμμεσως.:down:

Κι εμενα μου αρεσε πολυ αυτη η ταινια,αλλα ειναι ενας απο τους λογους για τους οποιους οι γατες σιαμ απεκτησαν τη χειροτερη φημη...Ως συνηθως,δειχνει τα σκυλια πιστα,υπακουα,με αγαπη για το αφεντικο τους,και τις γατες κακες,πονηρες και συμφεροντολογες,μεχρι και στο μωρο θελουν να κανουν κακο εμμεσως.:down:

:lol::lol::lol::lol: όντως σε όλα τα παραμύθια συμβαίνει αυτό και νομίζω ένας από τους λόγους που πολλοί άνθρωποι προτιμούν τα σκυλιά ή πιστεύουν οτι οι γάτες είναι κακές προέρχεται απο τα παραμύθια και τις ταινίες που παρουσιάζουν τις γάτες δολοπλόκες κακές και γενικά κατέχουν όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων.

Δεν θυμάμαι πόσο πολύ μικρή ήμουν όταν το είδα πρώτη φορά.Πρέπει να πήγαινα παιδικό σταθμό ή μπορεί και πιο πριν...Μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η ταινία,αν και τις συγκεκριμένες σιάμ τις έβλεπα ''κακές''.Τί άλλο θα μπορούσε να δει ένα νήπιο;Τότε ήμουν και στη φάση που προτιμούσα τα σκυλάκια...

Δεν είχα πάντως κακή εικόνα για τις γάτες,γιατί μου άρεσαν το ίδιο και οι Αριστόγατες.

Τώρα πάνω στο θέμα,η ταινία είναι πάρα πολύ καλή,με πολλά σημεία αλήθειας και τη λατρεύουν τα παιδάκια πιστεύω. Όποτε τη βάζω έρχονται και τα ξαδερφάκια μου δίπλα και..φυτευόμαστε!:P:lol:

Επιτελους ειδα το Ραγισμενες Καρδιες και μ'αρεσε πολυ!:up:

Ειδα και το Love happens το οποιο ηταν χλιαροτατο εως βαρετο.:down:

Να ρωτήσω για μιά μη γατόφιλη ταινία που βγαίνει στους κινηματογράφους.
Του Παντελή Βούλγαρη το "Ψυχή Βαθειά", έχει κανείς καμιά γνώμη?:hmm:Αναφέρεται σε μιά ιδιαίτερα τραυματική περίοδο της ελληνικής ιστορίας, αυτήν του εμφυλίου.:hmm:
Αν και φαντάζομαι θα είναι λίγο "βαριά", σκέφτομαι να πάω να την δώ.:hmm:
Τελικά την είδα την ταινία. Ο Βούλγαρης με απογοήτευσε. Αυτό που δεν υπάρχει πουθενά στην ταινία, είναι ο εμφύλιος....Παρά τις φανταζί πολεμικές σκηνές. Απευθύνεται στο κοινό των Village........H ταινία από την αρχή εως το τέλος, δείχνει πόλεμο. Όμως διαφεύγει κάτι πολύ ουσιώδες. Γιατί γίνεται αυτός ο πόλεμος, ο οποίος διήρκησε τρία ολόκλητα χρόνια.

Τελικά την είδα την ταινία. Ο Βούλγαρης με απογοήτευσε. Αυτό που δεν υπάρχει πουθενά στην ταινία, είναι ο εμφύλιος....Παρά τις φανταζί πολεμικές σκηνές. Απευθύνεται στο κοινό των Village........H ταινία από την αρχή εως το τέλος, δείχνει πόλεμο. Όμως διαφεύγει κάτι πολύ ουσιώδες. Γιατί γίνεται αυτός ο πόλεμος, ο οποίος διήρκησε τρία ολόκλητα χρόνια.

παντως οι τελευταιες ταινιες του...ουτε εμενα μου αρεσουν ιδιαιτερα....τις νυφες που ειχα δει........σιγα το πραγμα...:down:

παντως οι τελευταιες ταινιες του...ουτε εμενα μου αρεσουν ιδιαιτερα....τις νυφες που ειχα δει........σιγα το πραγμα...:down:

Τουλάχιστον οι νύφες βασίζονταν σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα και δεν παραποιούσε την ιστορία. Εδω, απευθύνεται σε ανιστόρητους νεαρούς που πηγαίνουν στα village τρώγοντας τα ποπ - κόρν τους....Γίνομαι έξαλη και που το σκέφτομαι.

Αθανασία δεν ήταν ντοκομαντέρ, ταινία ήταν.:hmm:Και απ'οτι είδα από τον τύπο και από το ίντερνετ έχει διχάσει....μάλλον αν και πέρασαν 60 χρόνια, οι μνήμες και οι πληγές είναι νωπές ακόμη.:hmm:
Εχοντας ακούσει από μικρό παιδί τόσες πολλές διηγήσεις και ιστορίες από τον εμφύλιο, ήθελα να δώ την ταινία....οι δικές μου εντυπώσεις ήταν σε γενικές γραμμμές θετικές.:)

Ούτε εμένα δεν μου άρεσαν ιδαίτερα οι νύφες.:hmm::hmm:

Αθανασία δεν ήταν ντοκομαντέρ, ταινία ήταν.:hmm:Και απ'οτι είδα από τον τύπο και από το ίντερνετ έχει διχάσει....μάλλον αν και πέρασαν 60 χρόνια, οι μνήμες και οι πληγές είναι νωπές ακόμη.:hmm:
Εχοντας ακούσει από μικρό παιδί τόσες πολλές διηγήσεις και ιστορίες από τον εμφύλιο, ήθελα να δώ την ταινία....οι δικές μου εντυπώσεις ήταν σε γενικές γραμμμές θετικές.:)
Σίγουρα για ταινία αναφέρομαι. Αλλά θέλω και περιμένω από ένα σκηνοθέτη που θέλει να πιστεύουμε ότι είναι αριστερός, νάχει μελετήσει περισσότερο τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της εποχής η οποία ακόμα και σήμερα, όπως λές και σύ, οι πληγές είναι νωπές. Δεν απευθύνεται σε ανιστόρητους ΔΑΠίτες που θεωρούν ότι η επαναστατική αριστερά είναι παράλογα ηρωική και δεν "σπάει" στην ανάκριση ή ούτε ένας δεν αποκηρύσσει το Δ.Σ.Ε στο στρατοδικείο....ή ότι οι εθνικόφρονες ήταν οι καλόκαρδοι "ελληνάρες", βαθιά ανθρώπινοι και πατριώτες.....

Σίγουρα για ταινία αναφέρομαι. Αλλά θέλω και περιμένω από ένα σκηνοθέτη που θέλει να πιστεύουμε ότι είναι αριστερός, νάχει μελετήσει περισσότερο τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της εποχής η οποία ακόμα και σήμερα, όπως λές και σύ, οι πληγές είναι νωπές. Δεν απευθύνεται σε ανιστόρητους ΔΑΠίτες που θεωρούν ότι η επαναστατική αριστερά είναι παράλογα ηρωική και δεν "σπάει" στην ανάκριση ή ούτε ένας δεν αποκηρύσσει το Δ.Σ.Ε στο στρατοδικείο....ή ότι οι εθνικόφρονες ήταν οι καλόκαρδοι "ελληνάρες", βαθιά ανθρώπινοι και πατριώτες.....

Ναι σε αυτό έχεις δίκιο...:hmm::hmm:
Μαλλόν ήθελε να προωθήσει την ιδέα της συμφιλίωσης...:hmm:
Αλλά είναι δύσκολο ακόμη...

Ναι σε αυτό έχεις δίκιο...:hmm::hmm:
Μαλλόν ήθελε να προωθήσει την ιδέα της συμφιλίωσης...:hmm:
Αλλά είναι δύσκολο ακόμη...

'Αστοχο! Συμφιλίωση με λάθος θέμα. Είναι δυνατόν να θέλεις τη συμφιλίωση μέσα από τον εμφύλιο το 1949, όταν οι εκτελέσεις αγωνιστών συνεχίστηκαν μέχρι και το 1952;
Με έχει θυμώσει αυτή η ταινία.
Η σκηνή με τον Βέγγο πάλι.......(σταματάω Νίκη μου, τι να πώ πιά, κρίμα)

Άλλη μια καλή (κατά την άποψή μου) ταινία, είναι "η λευκή κορδέλα".

:):) Αν δεν εχετε δει του Ρομπερτο Μπενινι "Η ζωη ειναι ωραια",σας το συνιστω ανεπιφυλακτα.
:up:

:):) Αν δεν εχετε δει του Ρομπερτο Μπενινι "Η ζωη ειναι ωραια",σας το συνιστω ανεπιφυλακτα.
Πράγματι είναι πολύ καλή ταινία, αλλά είναι πολύ παλιά.

:) "τα τεσσερα φτερα","το κοκκινο βιολι".:up::up:

:) "τα τεσσερα φτερα","το κοκκινο βιολι".:up::up:

το κοκκινο βιολι ειναι φοβερη ταινια. επισης με ειχε συγκινησει πολυ ο πιανιστας:):):)

το κοκκινο βιολι ειναι φοβερη ταινια. επισης με ειχε συγκινησει πολυ ο πιανιστας:):):)
:up:Πραγματι, ο πιανιστας πολυ καλο.Επισης πολυ ωραιο " ο κομης μοντεκριστο".

Άλλη μια καλή (κατά την άποψή μου) ταινία, είναι "η λευκή κορδέλα".

Θελω πολυ να την δω,εχω ακουσει τα καλυτερα!!!

:up:Πραγματι, ο πιανιστας πολυ καλο.Επισης πολυ ωραιο " ο κομης μοντεκριστο".

Ολες οι παραπανω μου αρεσαν!

Εχει δει καμια τον "Αντιχριστο" του Φον Τριερ;Αν ναι πως σας φανηκε;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back