Κινηματογράφος

ειδα κ γω την "ψυχη βαθια" κ μου αρεσε αρκετα. δν νομιζω οτι η ουσια της ταινιας ηταν η ακριβης εξιστορηση κ αναλυση των ιστορικων γεγονοτων. οποιος αλλωστε ενδιαφερεται, δν περιμενει μια ταινια για να μαθει τι εγινε. νομιζω οτι η προσεγγιση εγινε απο καθαρα ανθρωπιστικη πλευρα. το παραλογο του αλληλοσπαραγμου ηταν το θεμα, κ οχι τα πως κ τα γιατι. ουτε εξελαβα οτι παρουσιαζεται πιο αθωα ή ενοχη καποια πλευρα. αντιθετως κ οι δυο παρουσιαζονται ως ερμαια των πολιτικων σκοπιμοτητων, κατι στο οποιο συμφωνω. οχι πως ειναι καμια ταινιαρα, αλλα αν μη τι αλλο ειναι θαρραλεο να μιλας για ενα θεμα, για το οποιο στανταρ θα φας κραξιμο, για ποικιλλους λογους κ απο ολες τις μεριες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειδα κ γω την "ψυχη βαθια" κ μου αρεσε αρκετα. δν νομιζω οτι η ουσια της ταινιας ηταν η ακριβης εξιστορηση κ αναλυση των ιστορικων γεγονοτων. οποιος αλλωστε ενδιαφερεται, δν περιμενει μια ταινια για να μαθει τι εγινε. νομιζω οτι η προσεγγιση εγινε απο καθαρα ανθρωπιστικη πλευρα. το παραλογο του αλληλοσπαραγμου ηταν το θεμα, κ οχι τα πως κ τα γιατι. ουτε εξελαβα οτι παρουσιαζεται πιο αθωα ή ενοχη καποια πλευρα. αντιθετως κ οι δυο παρουσιαζονται ως ερμαια των πολιτικων σκοπιμοτητων, κατι στο οποιο συμφωνω. οχι πως ειναι καμια ταινιαρα, αλλα αν μη τι αλλο ειναι θαρραλεο να μιλας για ενα θεμα, για το οποιο στανταρ θα φας κραξιμο, για ποικιλλους λογους κ απο ολες τις μεριες.
Σ'αυτό το σημείο θέλω να σταθώ Τάκη. Μετά το τέλος του εμφυλίου, κυριάρχησε μια απλοϊκή ανάλυση του μεγάλου εκείνου συμβάντος, που κατά κάποιο τρόπο, ένωσε τις δύο παρατάξεις, που από κοινού κουκούλωσαν το γεγονός όπως - όπως με τον πιο ανώδυνο τρόπο "δεν φταίγαμε εμείς, οι ξένοι μας έβαλαν να σφαχτούμε μεταξύ μας". Αυτό το κουκούλωμα, ήταν ο μόνος τρόπος που βρήκε η Ελληνική κοινωνία για να αντέξει και να διαχειριστεί αυτό το μεγάλο συμβάν. Έτσι μπόρεσαν να συνυπάρξουν όλοι οι Έλληνες μεταξύ τους, να πιούν καφέ μαζί, να παντρευτούν μεταξύ τους και να τραγουδήσουν μαζί τον Καζαντζίδη......
Το ζήτημα όμως είναι, ότι δεν μας έβαλαν οι ξένοι για να σκοτωθούμε. Ο εμφύλιος προέκυψε και κράτησε τρία ολόκληρα χρόνια, γιατί η Ελληνική κοινωνία είχε τρομερές αντιθέσεις. Αυτό, η ταινία του Βούλγαρη, το κρύβει έντεχνα.
Βέβαια, για τους δεκαπεντάχρονους θαμώνες των village, που δεν έχουν καμιά πληροφορία για τον εμφύλιο στην Ελλάδα-άλλωστε και τα σχολικά βιβλία τίποτα δεν γράφουν - θα πάρουν μια μυρωδιά. Και βέβαια αν θέλουν, θα ψάξουν, θα σκεφτούν, θα διαβάσουν και ίσως και να αναρωτηθούν για κάποια πράγματα.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δν διαφωνω. απλα μου αρεσε που καποιος ανελαβε πρωτοβουλια να ανοιξει ισως ενα θεμα το οποιο εδω κ πολλα χρονια, οπως σωστα ειπες, κουκουλωνεται. αυτο κ μονο για μενα ειναι θετικο. αυτο που δν μ'αρεσε, επιμενω οχι απο ιστορικης αποψης μιας κ η ταινια δν ειναι ιστορικη, αλλα απο την ανθρωπινη μερια, ειναι οτι μηδενιστηκε τελειως η ατομικη ευθυνη. στην ταινια, σαφως εννοειται η ευθυνη των ξενων, υποννοειται η ευθυνη των πολιτικων, αλλα χωρος για την ευθυνη της μοναδας δν υπαρχει. κ για μενα, το θεμα αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον.

Σ'αυτό το σημείο θέλω να σταθώ Τάκη. Μετά το τέλος του εμφυλίου, κυριάρχησε μια απλοϊκή ανάλυση του μεγάλου εκείνου συμβάντος, που κατά κάποιο τρόπο, ένωσε τις δύο παρατάξεις, που από κοινού κουκούλωσαν το γεγονός όπως - όπως με τον πιο ανώδυνο τρόπο "δεν φταίγαμε εμείς, οι ξένοι μας έβαλαν να σφαχτούμε μεταξύ μας". Αυτό το κουκούλωμα, ήταν ο μόνος τρόπος που βρήκε η Ελληνική κοινωνία για να αντέξει και να διαχειριστεί αυτό το μεγάλο συμβάν. Έτσι μπόρεσαν να συνυπάρξουν όλοι οι Έλληνες μεταξύ τους, να πιούν καφέ μαζί, να παντρευτούν μεταξύ τους και να τραγουδήσουν μαζί τον Καζαντζίδη......
Το ζήτημα όμως είναι, ότι δεν μας έβαλαν οι ξένοι για να σκοτωθούμε. Ο εμφύλιος προέκυψε και κράτησε τρία ολόκληρα χρόνια, γιατί η Ελληνική κοινωνία είχε τρομερές αντιθέσεις. Αυτό, η ταινία του Βούλγαρη, το κρύβει έντεχνα.
Βέβαια, για τους δεκαπεντάχρονους θαμώνες των village, που δεν έχουν καμιά πληροφορία για τον εμφύλιο στην Ελλάδα-άλλωστε και τα σχολικά βιβλία τίποτα δεν γράφουν - θα πάρουν μια μυρωδιά. Και βέβαια αν θέλουν, θα ψάξουν, θα σκεφτούν, θα διαβάσουν και ίσως και να αναρωτηθούν για κάποια πράγματα.....

Τώρα σε κατάλαβα Αθανασία, αναφέρεσαι προφανώς στον Μεγάλο Διχασμό.
Ναι, όμως μιλάμε πάντα για ταινία και όχι ντοκιμαντέρ δεν ήταν εύκολο να κάνει τόσο μεγάλη ιστορική αναδρομή.:hmm:
Τι να πώ...πάντος συμφωνώ με τον/την τακις , κατά κάποιον τρόπο ο εμφύλιος θεωρείτε ακόμη θέμα "ταμπού" για μας τους Έλληνες και παραδέχομαι τον Βούλγαρη που είχε την τόλμη να θήξει αυτό το θέμα.:hmm:
Έχου περάσει πιά 60 χρόνια, θα μπορούσαν νομίζω να συζητηθούν κάποιες σκοτεινές πλευρές και από τις δύο "μεριές".:hmm:

ειδε κανεις σας τον "κυνοδοντα"? ειμαι περιεργη να ακουσω αποψεις, γιατι εγω ακομη να αποφασισω αν μου αρεσε..

Βγήκε το καινούριο τρέιλερ του Alice in Wonderland απο τον Murton,και φοβαμαι οτι ηρθε η ωρα να βγαλει την πρωτη του πατατα...
https://www.youtube.com/watch?v=LjMkNrX60mA

Παιδια ειδα χθες το Στρελλα!!!!
Μπορω να πω οτι ηταν απο τις καλυτερες ταινιες που εχω δει.Αν και πηγα σχετικα προκατειλημμενη,με εντυπωσιασε ολη η ταινια.Πολυ ρεαλιστικη,απολυτα φυσικοι οι ηθοποιοι,ναι μεν ωμες σκηνες,αλλα οχι χυδαιες.Και με ανατροπες που δεν περιμενεις.
Την συνιστω!:)

ειδε κανεις σας τον "κυνοδοντα"? ειμαι περιεργη να ακουσω αποψεις, γιατι εγω ακομη να αποφασισω αν μου αρεσε..
Οχι αλλα τον ψαχνω να τον κατεβασω γιατι οταν ηρθε σε εμας ελειπα.

Βγήκε το καινούριο τρέιλερ του Alice in Wonderland απο τον Murton,και φοβαμαι οτι ηρθε η ωρα να βγαλει την πρωτη του πατατα...
γιατι πατατα? φανηκε πολυ μπαρτον η ταινια απτο τρειλερ:hmm:παντως κ αυτη θα την δω, καθοτι ειναι ο αγαπημενος μου. λατρευω την ατμοσφαιρα που δημιουργει στα εργα του. κ το χιουμορ του: ποσο κορυφαια ταινια ειναι ο χριστ.κος εφιαλτης? :up::up:
Οχι αλλα τον ψαχνω να τον κατεβασω γιατι οταν ηρθε σε εμας ελειπα.
δν ειμαι σιγουρη αν ειναι καλη, αλλα σιγουρα ειναι απτις ταινιες που προκαλουν πολληηηηη συζητηση μετα. περιμενω εντυπωσεις:)

Οχι ,μια χαρα ειναι. Λιγο λιγότερο παιδικό αν ήταν θα ηταν ακομη καλύτερα..

Εγραφε στην παρουσιαση οτι εχει πολλες σκηνες μαζης κτλ και μου θυμισε Ναρνια...Δεν ξερω,κατι δεν μου ταιριαζει στο στυλ του.
Ειμαι κι εγω φαν του Μπαρτον,φανατικη!:up:

Πολύ καλή ταινία που είδα πρόσφατα σε dvd ήταν το seven pounds με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ σε κοινωνικό ρόλο..

Moλις γυρισα απο το Αβαταρ,ηταν τελειοοοοο!!!!!!!:up::up::up:

Πολύ καλή ταινία που είδα πρόσφατα σε dvd ήταν το seven pounds με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ σε κοινωνικό ρόλο..
Δυνατή ταινία κ ο Γουίλ Σμιθ πιο ώριμος από ποτέ κατα τη γνώμη μου.:up::up:

Moλις γυρισα απο το Αβαταρ,ηταν τελειοοοοο!!!!!!!:up::up::up:
Την είδα κ γω χθες το βράδυ κ χαλαρά την ξανάβλεπα...

παιδιά, δεν διάβασα όλο το ποστ, αλλά θέλω να ρωτήσω, είδε κανείς στο σηνεμά το new moon??????? ήταν καλό???:hmm:

Το ειδα εγω.Ηταν αθλιο,εκτος αν σου αρεσει καποιος απο τους αντρες πρωταγωνιστες.:lol:

Το ειδα εγω.Ηταν αθλιο,εκτος αν σου αρεσει καποιος απο τους αντρες πρωταγωνιστες.:lol:

:lol::lol::lol: εγώ είχα δει το 1ο και ξετραλάθηκα, δεν ξερω αν ήταν το σενάριο οι οι πρωταγωνιστές, αλλά το είδα καμια 10 φορές σε dvd:redface::redface::redface:

και να σκευτείς πως οι πρωτιμήσεις μου είναι σε θριλερ, τρόμου κλπ!!!

δηλαδή δεν έχει εφέ και τέτεια ??? σε σχέση με το 1ο πως το κρίνεις???

:lol::lol::lol::lol:
Σωστή.........

Το πρωτο βλεποταν,ενταξει,περνουσες την ωρα σου,στο δευτερο ειχα παει με μια φιλη μου και την περισσοτερη ωρα γελουσαμε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back