Κλειστή αμμολεκάνη

Καλησπέρα! Το αγόρι μας μεγάλωσε έχει γίνει ολόκλητο puma και πλέον νομίζω ότι δυσκολεύεται στην αμμολεκάνη του. Διαστάσεις 50 × 40 × 40.

Τη δουλειά του την κάνει βέβαια αλλά τον βλέπω κάπως να μην βολεύεται, λίγο να χτυπιέται, τα περισσότερα να τα κάνει μισός έξω άρα να συσσωρεύονται στην μπροστινή μεριά της λεκάνης και τέτοια πράγματα..

Έχω βρει μια με ύψος 56 ( 56 × 40 × 40 ) που πιστεύω θα του αρέσει. Αν έχει κάποιος καμιά πρόταση για μεγάλη αμμολεκάνη ας μου πει.
Μιλάμε πάντα για κλειστή γιατί την έχω σε κλειστό χώρο και με ανοιχτή θα φύγουμε εμείς από το σπίτι :P

Αυτό το φίλτρο άνθρακα κάνει δουλειά; Χρειάζεται αλλαγή ή απλά ξεπλένεται;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα! Υπάρχουν και μεγαλύτερες αμμολεκάνες, πιστεύω ότι θα βρεις.
Τα φίλτρα με ενεργό άνθρακα δεν πλένονται, πρέπει να τα αλλάζεις. Με τέσσερα καμάρια εγώ τα αλλάζω κάθε 2 εβδομάδες και κοστίζουν 2-2,5 ευρώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jumbo!! 57 x 46 x 43 αλλά με τα μεταφορικά βγαίνει 43 ευρώ Jumbo catit hooded litter tray

Μικρότερη (αυτήν έχουμε κι εμείς) 57 x 46 x 39 με τα μεταφορικά στα 33 ευρώ Catit hooded litter tray

Υπάρχει και αυτή -> κλικ από ελληνικό σάιτ, στα 19.90 ευρώ, άρα με τα μεταφορικά θα βγαίνει το πολύ 30 ευρώ. Είναι ίδια μάρκα και ίδιος τύπος με την Catit που σου προτείνω από πάνω, αλλά γράφει ότι οι διαστάσεις της είναι 56 x 45 x 45. Οπότε αν έχεις χώρο να τη βάλεις, αυτή είναι η καλύτερη περίπτωση, οικονομική και μεγάλη.

Επίσης αν είστε Αθήνα γλιτώνετε και τα μεταφορικά με το από πάνω, μπορείς λέει να πας και να αγοράσεις κανονικά απ' το κατάστημά τους, άρα με ένα εικοσάρικο καθάρισες (εκτός αν το μαγαζί είναι στην άλλη άκρη της πόλης).

Γκλαμουριές :clapup:

Θα τις σκανάρω όλες! Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις! :)

Όντως αυτή από το ελληνικό site μοιάζει δελεαστικότατη!
Ανταλλακτικά για φίλτρα βρίσκω εύκολα;

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν έχω ιδέα, η Άρια το έσκισε σε 5 λεπτά κι έτσι δεν ασχοηθήκαμε ξανά :Ρ

Αυτή η λεκάνη https://www.petsupermarket.gr/7676/προϊόντα/cat-it-λεκάνη-ροζ-56χ45χ45cm.html είναι ωραία....γιατί έχω μια πιο μικρή στην Κίρα....και τα μεταφορικά είναι μόνο 2,5 ευρώ αν πληρώσεις με αντικαταβολή.
Να ρωτήσω κάτι άλλο..;; εγώ δεν έχω αλλάξει ποτέ τα φίλτρα στη λεκάνη της Κίρας...πειράζει;;; τι πρόβλημα δημιουργεί...;;;

Καλησπέρα! :)
Τα φίλτρα χρησιμεύουν στο να απορροφούν τις μυρωδιές. Αν δε σου μυρίσει δηλαδή, σημαίνει δε χρειάζεται αλλαγή.:P
Κι εμένα τα βγάζουν και τα μασάνε. Τα ξαναβάζω όσο αντέχουν και μετά τα αλλάζω.:/:

Την ολόιδια λεκάνη έχουμε κι εμείς:)
Μόνο που όταν την είχα αγοράσει τότε, δεν ήξερα και πήρα το μεγάλο μέγεθος.. Νομίζω είναι από τις καλύτερες αμμολεκάνες:thumbup:
2013_02_01_151606b.jpg
Όσο για το φίλτρο.. Τι αλλαγές καλέ.. Εμείς δεν βάζουμε καν φίλτρο, το έχουμε καταργήσει:P

Α τι όμορφη λεκάνη....όταν λες μεγάλη εννοείς αυτό το μέγεθος που 56Χ45Χ45 έτσι;;; θα την παραγγείλω και εγώ μου αρέσει!!! εγώ να σας πω την αλήθεια δεν έχω αλλάξει φίλτρα ποτέ....δεν μυρίζει όμως και ποτέ η λεκάνη ούτε της μίας, ούτε της άλλης. Στην Κίρα έχω κλειστή, στη Μιλού ανοιχτή. Ε τώρα για το χειμώνα θα δω πως θα το κάνω....μάλλον κλειστή και για τις δύο για να μην κάνω παραλία το σπίτι...αν και η Μιλού δεν ξέρω αν θα θέλει να μπει!! αλλά αυτή η λεκάνη εδώ μου αρέσει πολύ και 2,5 ευρώ τα μεταφορικά δεν είναι πολλά....καθόλου!!!

Με μία γατούλα και κανονική περιποίηση δύσκολο να μυρίσει η αμμολεκάνη. ;)
Με τα τέσσερα βέβαια και την αμμολεκάνη-γίγαντα, ό,τι μπορούμε να αποφύγουμε από μυρωδιές, το κάνουμε! :P
Εξ ου και έχουμε εντρυφήσει στο θέμα των φίλτρων!
Θα τη μετρήσω αύριο και θα σας πω πόση είναι! :hehe:
Χωράω άνετα να μπω και να κάτσω πάντως...

όταν λες μεγάλη εννοείς αυτό το μέγεθος που 56Χ45Χ45 έτσι;;;

Μάλλον..υποθέτω..:hmm: Δεν είχε κι άλλες ο πετσοπάς (αργότερα έφερε την ίδια στο πιο μικρό μέγεθος).
Βλέπεις ήθελα να είμαι καλυμένη (για την ακρίβεια η Τέρψη μου να είναι καλυμένη:P) σε περίπτωση που γινόταν μεγαλόσωμο γατί (ακόμα ήταν πάνω στην ανάπτυξη όταν αγόρασα τη λεκάνη). Ε, τελικά βγήκε μινιόν η μικρή μου..:redface: κι όχι μόνο.. Αντί να αξιοποιήσει την άπλα της, πολλές φορές, πάει και κάνει τα τσίσα σε μια συγκεκριμένη γωνία της αμμολεκάνης:crazy:

Μάλλον..υποθέτω..:hmm: Δεν είχε κι άλλες ο πετσοπάς (αργότερα έφερε την ίδια στο πιο μικρό μέγεθος).
Βλέπεις ήθελα να είμαι καλυμένη (για την ακρίβεια η Τέρψη μου να είναι καλυμένη:P) σε περίπτωση που γινόταν μεγαλόσωμο γατί (ακόμα ήταν πάνω στην ανάπτυξη όταν αγόρασα τη λεκάνη). Ε, τελικά βγήκε μινιόν η μικρή μου..:redface: κι όχι μόνο.. Αντί να αξιοποιήσει την άπλα της, πολλές φορές, πάει και κάνει τα τσίσα σε μια συγκεκριμένη γωνία της αμμολεκάνης:crazy:

Ε....τωρα τι πω.....το ιδιο κανει και η Σοφη.;) (ετσι ειναι οι αδελφες ψυχες...)
Μαλιστα παει συνεχεια στην ιδια γωνια και κατουραει 3-4 φορες εκει με αποτελεσμα να μην γινεται ενας σβολος απο τσισα αλλα μια τεραστια μαζα που στο τελος κολλαει στον πατο...:/: εχει βγαλει πολλες αμμους ακυρες το κοριτσι μας και συνεχεια ψαχνουμε...:hmm:

:hehe::hehe::hehe: Εμ για το μόνιμο λεκέ που δεν βγαίνει με τίποτα από τον πάτο που έχει ποτίσει το συγκεκριμένο σημείο, έχει κανείς κάτι να πει?:whistle:

εγώ βρε παιδιά όταν την πήρα την κλειστή, σε δυο απόπειρες να βάλω το πορτάκι, όλο δυσκολευόταν και πιανόταν το νύχι της ή το πόδι της, οπότε δε το ξανάβαλα.
ευτυχώς έχουμε βρει καλή άμμο και δε μυρίζει.
το φίλτρο δε το έχω αλλάξει ακόμη χι χι χι όλο το σκέφτομαι κι όλο το ξεχνάω:P

Χααχαχ γελάω με το πόσο ολόιδια είναι τα γατιά στις τουαλετικές τους συνήθειες! Κι εμάς η Άρια όλη μέρα στην ίδια γωνία πάει και κατουράει. Κι όχι μόνο αυτό, αν τυχόν λείπουμε και δε μαζέψουμε τον πολύτιμο σβώλο της, αν της ξαναέρθουν τσίσα πάει και σκάβει ακριβώς πάνω στον προηγούμενο σβώλο, τον σπάει και κατουράει από πάνω :mad::P Και μετά πρέπει να κάνουμε χωματουργικές εργασίες για να την καθαρίσουμε καλά την άμμο. Αλκυόνη ναι, ο καλοσχηματισμένος αυτός λεκές στον πάτο της λεκάνης δε φεύγει με την καμία, τι κι αν τρίβουμε με χλωρίνες και βραστά νερά...:eek::P

Γι' αυτό αγαπώ την έβερκλιν, αλλιώς ούτε με τσουγκράνα δε θα καθάριζε όλος αυτός ο μπινιάς που δημιουργείται.

Τα φίλτρα κι εμείς τα καταργήσαμε με το που βγήκε η λεκάνη απ' το κουτί της, η Άρια το έκανε κομμάτια το φίλτρο και δήλωσε έτσι ότι δεν το χρειάζεται. Και ποιοί είμαστε εμείς να φέρουμε αντίρρηση;! Ούτε πορτάκι έχουμε, είμαστε μπάτε γάτοι αλέστε! Το καταργήσαμε και το πορτάκι γιατί φοβόμουν μήπως φοβάται και δεν μπαίνει μέσα.

Γενικά πετάει λίγη άμμο έξω λόγω της έλλειψης της πόρτας αλλά οκ τίποτα τρελό, οπότε όλα καλά!

ΥΓ: Όλες την ίδια αμμολεκάνη θα έχουμε σε λίγο καιρό...:P

Τελευταία επεξεργασία:
ΥΓ: Όλες την ίδια αμμολεκάνη θα έχουμε σε λίγο καιρό...
Να υποθέσω εννοείς αμμολεκάνη (πρώην) κλειστή, που κατόπιν "εργασιών" την έχουν μετατρέψει σε "θερινή" :hehe::hehe:

Κι εγώ νόμιζα πως είμασταν οι μόνοι με τέτοιον τσισοπλίνθο...:P
Παλιότερα νόμιζα πως φταίει η ηλικία της Τασούλας, γιατί εκείνη το κάνει. Ο Κόναν είναι κύριος και φτιάχνει μια χαρά τσισοσβώλους, πάντα σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Μέχρι που ξετσούμισαν τα μικρά και κάνουν κι εκείνα το ίδιο ακριβώς.:/:
Μα έρωτα έχουν με αυτή την ρημάδα την γωνία;:confused:

α εμένα τα κ@κάκια τα κάνει ακριβώς στη μέση, λες και δε θα τα βρούμε χαχα και τσισάκια στις γωνίες συνήθως :D
αλλά αυτή τη γωνία που είναι στην πόρτα την ταράζει περισσότερο :P

ωραία συζήτηση! χαχαχααχαχα

αυτή την αμμολεκάνη τη ροζουλί τη ζήλεψα!!;)

Παιδιά εξαιρετική αμμολεκάνη, ωραίος σχεδιασμός, ανοίγει απο επάνω για εύκολο καθαρισμό της άμμου
(έχουμε βγάλει το πορτάκι γιατί δεν μπορούσε να μπει:P)
την έχουμε 5 χρόνια σχεδόν...

Είναι αυτή εδώ!...
https://www.petcity.gr/ygieinh-gatwn/toualetes-gatwn/stefanplast-happy-cat-toualeta-gatas-detail
Με ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά σε ΟΛΗ την Ελλάδα! καταπληκτική σας την προτείνω ανεπιφύλαχτα!
Ακόμα και άλλες εδώ αμα δεν σας αρέσει αυτή που έχουμε εμείς!:
https://www.petcity.gr/ygieinh-gatwn/toualetes-gatwn

Τελευταία επεξεργασία:
Eγώ πάλι πιστεύω οτι σαν τις αμμολεκάνες της ferstplast δεν υπάρχουν!! Έχω την bella απο τότε που πήρα τον Λουκουμάς (πριν 5 χρόνια δηλαδή) και δεν έχει πάθει τίποτα πέραν της φυσιολογικής φθοράς στον πάτο. Εδώ και μήνες έχω βάλει στο μάτι και την αμμολεκάνη με τον διπλό πάτο της ferstplast και όλο τελειώνουν τα λεφτά και η αγορά μεταφέρεται για τον επόμενο μήνα.. Ελπίζω σύντομα να τα καταφέρω!
Πέραν αυτών όσες αμμολεκάνες έχω δοκιμάσει δεν με βόλεψε καμία! Ακόμα και στο καθάρισμα και στον σχηματισμό σβόλων έχω δεί διαφορά ανάμεσα την bella και μια άλλη απλή που έχω! :hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back