Κλειστή αμμολεκάνη

Για τη μυρωδια παιζει και η αμμος ρολο. Κι εγω δοκιμασα αρκετες μεχρι να καταληξω, αλλα πλεον με 3 γατακια δεν μυριζει σχεδον ποτε (μονο αν εχω πολυ λιγο χωμα στο κουτι)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το πορτάκι της τουαλέτας

Με δυό γατούληδες δε γινόταν να μείνω στη μία ανοικτή τουαλέτα. Έτσι λοιπόν, αγόρασα μια τεράστια κλειστή. Έλα όμως που τα γατάκια μου είναι χαζά. Ειδικά ο μεγάλος, ο Μίσα. Κάθεται απέξω, κοιτάζει το κλειστό πορτάκι και νιαουρίζει που δεν έχει πρόσβαση. Του δείχνω ότι το ρημάδι το πορτάκι σπρώχνεται, τον βάζω μέσα κι αυτός κάθεται και με κοιτάει. Για να βγει, προσπαθεί να το ανοίξει με τα ποδαράκια τραβώντας το προς τα μέσα, σφηνώνουν τα ποδαράκια και κλαίει γιατί φυσικά πονάει. Δε δείχνει να θέλει να το μάθει και δεν του αρέσει καθόλου αυτή η αλλαγή.

Το έβγαλα λοιπόν το πορτάκι, αλλά έτσι πάλι μαζεύω άμμο απ' έξω! ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ε τότε πρέπει να δήξεις επιμονή με το γατί και να του δείχνεις τι να κάνει ξανά και ξανά. Βέβαια το να τραυματίζετε από το πορτάκι δεν είναι καθόλου καλό. Εγώ παντός πιστεύω ότι πρέπει να του το μάθεις του γατιού γιατί όλο το σπίτι σου θα γίνετε άστα να πάνε

Ή μπορείς να βάλεις ένα πανάκι έξω απ το πορτάκι ώστε να πέφτουν εκεί τα χώματα και με ένα τίναγμα είναι όλα οκ

Δε θέλω να σε αποθαρρύνω αλλά δεν είναι πολλές οι γάτες που προτιμούν κειστή τουαλέτα. Η εφεύρεση αυτή είναι για να βολεύονται καλύτερα οι ανθρωποι. Μια ανοιχτή τουαλέτα μπορεί να πετά άμμο και να προκαλεί ένα δεκάλεπτο παραπάνω εργασίας για μας, αλλά επιτρέπει 1) στη γάτα να κινηθεί όπως θέλει μέχρι να βρει "θέση", 2) της επιτρέπει να συνειδητοποιεί εύκολα που είναι η τουαλέτα λόγω μυρωδιάς και 3) η τουαλέτα αερίζεται πιο εύκολα άρα η γάτα δε θα λιποθυμήσει από τη "βρώμα". ;)

Ξέρω ότι είναι λίγο ζόρι παραπάνω (έχω κι εγώ δύο πολύ δραστήριες γάτες που καθαρίζουν πολύ την άμμο, πετωντας τη μισή έξω, και είμαι μανιακή καθαρίστρια!) αλλά είναι ένας μικρός συμβιβασμός για το καλύτερο των κατοικιδίων σου.:) Το χαλάκι είναι επίσης πολύ καλή ιδέα.

Εμένα δεν έχει μάθει ακόμα το πορτάκι... ¨Ετσι το έβγαλα τελείως.... Και εμένα πόναγε και πιανόταν το χεράκι του...:(

¨Εκανα ένα κόλπο..
επειδή και εμένα είναι "εργατικός" έχω κολλήσει στην τρύπα που αφήνει η πόρτα ενα χαρτόνι... που κάνει το άνοιγμα πιο ψηλό....δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις...
έτσι και είναι πιό ψηλή η Τουαλέτα και μπορεί και μπαινοβγαίνει πιο άνετα, χωρίς να γίνετε χαμός
και έχει και αέρα και αερίζετε....;)

Εγώ το έχω βγάλει το πορτάκι. Εμείς βλέπετε έχουμε άλλα βίτσια, ντρεπόμαστε να μας κοιτάνε όταν κάνουμε την ανάγκη μας, οπότε προτημούμε την κλειστή τουαλέτα

Η Νεφέλη έιχε μάθει σε ανοιχτή τουαλέτα από εκεί που την πήραμε και της βάλαμε κι εμείς ανοιχτή. Έλα όμως που την τουαλέτα της την έχουμε στο 2ο μπάνιο και φιλοξενούσαμε τον κουμπάρο μας για κανένα μήνα...Δεν γινόταν ο άνθρωπος να κάνει μπάνιο κλπ σε ενα δωμάτιο με χώμα εδώ κι εκεί και "ενδιαφέρουσες" μυρωδιές! Έτσι η Νεφέλη απέκτησε κλειστή μεγάλη τουαλέτα. Της την έβαλα, την πέρασα μια φορά από το πορτάκι της έδειξα ότι εκεί θα κάνει τα διάφορά της και αυτό ήτανε! Το Νεφελάκι μια χαρά τα καταφέρνει... απλά βγάζει λίγα πετραδάκια την ώρα που βγαίνει από την τουαλέτα της... Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!:lol:

Εμείς βλέπετε έχουμε άλλα βίτσια, ντρεπόμαστε να μας κοιτάνε όταν κάνουμε την ανάγκη μας

:confused: :lol::lol::lol::lol::lol:

Tρελλό γλέντι με την τουαλέτα! Όχι μόνο βολεύονται και παίρνουν θέση, αλλά το έχουν και παιχνίδι. Ένας μέσα άλλος έξω, ο ένας από πάνω ο άλλος από κάτω, κρύβονται, αιφνιδιασμοί ο ένας στον άλλο, κυνηγητά, παιχνίδια, χαμός! Ο μικρός μπορεί να κάθεται και μέσα με τις ώρες. Η άμμος σκορπίζεται χειρότερα απ' ότι όταν τους είχα την ανοιχτή! :lol:

Για το πορτάκι, ούτε κουβέντα! :P

Tρελλό γλέντι με την τουαλέτα!
Τέλεια! :up:
2 σε 1 -γατοτουαλέτα ΚΑΙ γατική χαρά!!

Καλύτερα είναι να τους έχεις ανοιχτή τουαλέτα και γιατί τα βολεύει περισσσοτερο και γιατί αερίζεται. Είναι εκ των πρεγμάτων περιορισμένα σε κλειστό χώρο οπότε είναι κρίμα να τους στερούμε και αυτή τη χαρά. Μία λύση είναι να τοποθετηθεί η άμμοσ τους στο μπαλκόνι και να σου φωνάζουν να ανοίγεις όποτε θέλουν να πάνε. Σίγουρα θα πρέπει να σκουπίζεις την άμμο που πετάνε έξω τακτικά. Επίσεις μπορείς να αγοράσεις μεγαλύτερο και πολύ πιο βαθύ δοχείο.

Με δυό γατούληδες δε γινόταν να μείνω στη μία ανοικτή τουαλέτα. Έτσι λοιπόν, αγόρασα μια τεράστια κλειστή. Έλα όμως που τα γατάκια μου είναι χαζά. Ειδικά ο μεγάλος, ο Μίσα. Κάθεται απέξω, κοιτάζει το κλειστό πορτάκι και νιαουρίζει που δεν έχει πρόσβαση. Του δείχνω ότι το ρημάδι το πορτάκι σπρώχνεται, τον βάζω μέσα κι αυτός κάθεται και με κοιτάει. Για να βγει, προσπαθεί να το ανοίξει με τα ποδαράκια τραβώντας το προς τα μέσα, σφηνώνουν τα ποδαράκια και κλαίει γιατί φυσικά πονάει. Δε δείχνει να θέλει να το μάθει και δεν του αρέσει καθόλου αυτή η αλλαγή.

Το έβγαλα λοιπόν το πορτάκι, αλλά έτσι πάλι μαζεύω άμμο απ' έξω! ;)
Μήπως μαγκώνει το πορτάκι; Έστω και λίγο να μαγκώνει θα αποτελεί πρόβλημα, πρέπει να ανοιγοκλείνει πολύ εύκολα. Αν ισχύει αυτό, μια καλή λύση είναι να το λιμάρεις είτε με γυαλόχαρτο, είτε με μια αρκετά άγρια λίμα.
Πάντως γενικά, αν μια γάτα δεν μάθει απο μικρή την σκεπαστή τουαλέτα, δύσκολα τη μαθαίνει μετά. Ο Vector ήταν εκπαιδευμένος σε σκεπαστή τουαλέτα απο τότε που τον πήρα, οπότε δεν με προβλημάτισε. Η Ζαν είχε μάθει σε ξεσκέπαστη, και όσο κι αν προσπαθήσαμε μετά να τη μάθουμε αλλιώς, δεν τα καταφέραμε...

Του πήρα κι εγώ του δικού μου κλειστή τουαλέτα (έχω την άμμο του στην κουζίνα και ήταν θέμα αισθητικής) και στην αρχή είχα βγάλει το πορτάκι για να μάθει. Αστέρι ο γλυκός μου, έμαθε αμέσως. Μετά είχα τη φαεινή ιδέα να βάλω πάλι το πορτάκι... Συνεχώς πιανόταν το ποδαράκι του καθώς προσπαθούσε να βγει (όχι κάτω-κάτω στο πορτάκι αλλά στο πλάι) και πονούσε πολύ. Τώρα έχω βγαλμένο το πορτάκι αλλά δεν με πειράζει ιδιαίτερα, η άμμος που βγαίνει είναι ελάχιστη σε σύγκριση με αυτή που μάζευα έχοντας ανοιχτή.:cool:

Αργυρω και μενα ετσι εκανε και αναγκαστηκα να εχω μονιμα το πορτακι βγαλμενο..

To έχω πάρει απόφαση κι έβγαλα οριστικά το πορτάκι, που δε μαγκώνει, μια χαρά κινείται μπρος πίσω και είναι και ελαφρύ. Ευχαριστώ, Michelle! :)

Πάντως η τουαλέτα είναι πολύ μεγάλη και βαθιά και τα γατόνια μου πολύ τη χαίρονται. Μαζεύω άμμο βέβαια, αλλά έχει πολύ γούστο η γατική χαρά! :lol:

Φιλάκια κι από δω gwgw μου! :inlove:

Βάλε μπροστά από την τουαλέτα ή ένα χαρτόνι ή ένα χαλάκι (προτιμότερο γιατί θα σου κρατάει και την άμμο που κολλάει στα πόδια του) και τίναζέ το. Επίσης πολύ βολική λύση είναι να ντύσεις το κάτω κουτί με σακούλα απορριμμάτων ώστε να την τραβάς μαζί με την χρησιμοποιημένη άμμο και να μην σου βρωμίζει το κουτί, εγώ αυτό κάνω και μου έχει διευκολύνει πολύ τη ζωή.
Επειδή το κουτί το έχω μέσα στο σπίτι την άμμο την αδειάζω κάθε δυό μέρες αλλά την καθαρίζω αμέσως μόλις την χρησιμοποιεί, και έτσι δεν μου έχει μυρίσει ποτέ το σπίτι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και η κλειστή μας, ολοκαίνουργια, τουαλέτα!!!! Καλά, ενθουσιάστηκε με αυτήν! Μόνο το πορτάκι έβγαλα, γιατί δεν το μπορούσε καθόλου... Και, βασικά, σώθηκα από τους κόκκους της άμμου που έπεφταν γύρω γύρω:up:

e9at07.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φωτεινή,αυτό δεν είναι σαν γατοφόρος,αν εξαιρέσεις το φίλτρο από πάνω και το φλιπ φλαπ που έτσι κι αλλιώς το έβγαλες;

Φωτεινή,αυτό δεν είναι σαν γατοφόρος,αν εξαιρέσεις το φίλτρο από πάνω και το φλιπ φλαπ που έτσι κι αλλιώς το έβγαλες;

Ναι, είναι! Και με έχει βολέψει πολύ στο θέμα της τουαλέτας:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back