Κλειστή αμμολεκάνη

Με εβαλες σε σκέψεις με το γατόδενδρο..φαντάζομαι έδωσες και μια περιουσία. Η κλειστή λεκάνη τελικά ειναι παρα πολυ πρακτική. Βέβαια ο Αλφι βρήκε και παιχνίδι με τη πορτούλα. Τρελαίνεται που οταν τη χτυπαει με τη πατουσα του εκεινη ανοιγοκλείνει!! την εχει συνηθίσει τωρα, αλλά στην αρχη ολο κλιτσι κλιτσι ακουγαμε μες τη νυχτα :confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βασικά κι ε΄γω σκέφτομαι να παρω μια ακόμα γατοφόρο και να τη μετατρέψω σε κλειστή τουλέτα,επειδή οι κανονικές κλειστές είναι πολύ ογκώδεις,και αν παιρνεις καλή άμμο και την καθαρίζεις τακτικά,δεν έχεις πρόβλημα με τις μυρωδιές.Το μόνο θέμα είναι τα χαλικάκια που σκορπίζουν παντού...Δεν είναι ρηχός ο πάτος,δεν πέφτουν έξω από την μπροστινή πλευρά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το μόνο θέμα είναι τα χαλικάκια που σκορπίζουν παντού...Δεν είναι ρηχός ο πάτος,δεν πέφτουν έξω από την μπροστινή πλευρά;

Θα σου έλεγα να προτιμήσεις μια κανονική κλειστή τουαλέτα και όχι γατοφόρο. Οι τουαλέτες είναι ογκώδεις για να μπορεί η γάτα να στέκεται όρθια, να γυρνάει εύκολα, κλπ. Όσο για την άμμο, φρόντισα να βάλω περισσότερη στο πίσω μέρος της τουαλέτας, αλλά και όση πέφτει από μπροστά πάει στο χαλάκι που έχω βάλει εκεί... Επομένως, όλα είναι υπό έλεγχο;)

Δεν έχουμε δοκιμάσει κλειστή τουαλέτα,και λόγω συχνών μετακινήσεων θα μου είναι δύσκολο να τη μεταφέρω συνέχεια...Μάλλον θα καταλήξουμε στη λύση της ανοιχτής,είναι πιο μικρή και με ένα καλό καπάκι γλιτώνεις πολύ χαλίκι...Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Στο γατούλη μου έχω πάρει κλειστή αμμολεκάνη την οποία μέχρι τώρα είχα ανοικτή. Σήμερα είπα να δοκιμάσω την κλειστή. Του κούντησα την πορτούλα και μπήκε μέσα... και μετά μόνο του τα βρήκε και βγήκε. Ωστόσο πρόσεξα ότι μετά δεν έμπενε μέσα, και μώλις του την αφέρεσα μπήκε! Σαν να την φοβόταν λίγο... σαν να και δεν την ήθελε... πώς μπορώ να τον εκπαιδεύσω να χρησιμοποιεί και την κλειστή; Μήπως του θυμίζει τον γατοφόρο που τον φοβάται;;;

Ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ουφ καμία απάντηση;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ουφ τι να πω....
εγώ τη πρώτη μόνο μέρα ης είχα αφαιρέσει την πορτούλα, την επόμενη απλά τις τρεις πρώτες φορές ης την άνοιγα για να καταλάβει...

Στο γατούλη μου έχω πάρει κλειστή αμμολεκάνη την οποία μέχρι τώρα είχα ανοικτή. Σήμερα είπα να δοκιμάσω την κλειστή. Του κούντησα την πορτούλα και μπήκε μέσα... και μετά μόνο του τα βρήκε και βγήκε. Ωστόσο πρόσεξα ότι μετά δεν έμπενε μέσα, και μώλις του την αφέρεσα μπήκε! Σαν να την φοβόταν λίγο... σαν να και δεν την ήθελε... πώς μπορώ να τον εκπαιδεύσω να χρησιμοποιεί και την κλειστή; Μήπως του θυμίζει τον γατοφόρο που τον φοβάται;;;

Ευχαριστώ.

Δεν νομίζω να δημιουργεί συνειρμούς με την γατοφόρο γιατί έχει την άμμο της μέσα, που μυρίζει εντελώς διαφορετικά.:hmm:
Είχα ένα αντίστοιχο πρόβλημε με το πορτάκι της κλειστής αμμολεκάνης τότε που είχα μόνο την Μυρτούλα.:hmm:
Αλλά σε μας το πρόβλημα ήταν ότι η Μυρτώ με κλειστό πορτάκι δυσκολευόταν να γυρίσει άνετα μέσα στην αμμολεκάνη.:hmm:
Μόλις έβγαλα το πορτάκι όλα πάλι Ο.Κ.:)Και δεν επιχείρησα να το ξαναβάλω.:hmm:
Τώρα που έχω τον Αρη που είναι τεράστιος σε διαστάσεις;), ούτε λόγος να το ξαναβάλω.Δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος για να μπεί μεγαλύτερη.:(
Αυτή ήταν η δική μας περίπτωση.:)

εμεις σκεφτομασταν για κλειστη αλλα τελικα πηραμε ανοιχτη γιατι σε κλειστη δεν θα χωρουσε με τιποτα. Μηπως δυσκολευεται ο γατος σου να γυρισει ανετα μεσα και γι' αυτο δεν μπαινει οταν εχει το πορτακι; Μηπως θελει να λειπει το πορτακι για να παταει οταν κανει την αναγκη του;

Το γλυκούλη μου είναι μόνο 4-5 μηνών. Λίγο μικρό για να μην το χωρεί, θα έλεγα

Το γλυκούλη μου είναι μόνο 4-5 μηνών. Λίγο μικρό για να μην το χωρεί, θα έλεγα

Οπότε είναι θέμα συνήθειας.:)Μάλλον θέλει σταδιακά να το δοκιμάζεις το πορτάκι.:hmm:
Φαίνεται κάτι τον φοβίζει,:hmm:αν και στις γάτες γενικά, αρέσουν οι κλειστοί χώροι.:hmm:

Τα κατάφερε το κουκλί μου!!!
Του ξανάβαλα τη κλειστή αμμολεκάνη... και για αρκετή ώρα δεν έμπαινε μέσα... Αν και την πλησίαζε και τριβόταν πάνω της...
Σε κάποια φάση τον βλέπω μα μυρίζει γύρω γύρω από την πορτούλα λες και θέλει να μπεί μέσα...
Πήγα και του κούντισα λίγο το πορτάκι... αλλά τον άφησα να προχωρήσει αυτός για να την ανοίξει τελείως... Μετά βγήκε σχεδόν αμέσως μόνος του χωρίς να την χρησιμοποιήσει...
Τον άφησα μόνο του και μετά από λίγο τον έψαχνα και δεν τον έβλεπα πουθενά... τσούπ βγαίνει από το κλειστή λεκάνη του!!!
Είμαι πολύ περίφανη για το χαζό μου!

ναι.........μην αχγωνεσαι...........και με τα δικα μου ετσι εγινε...στην αρχη χωρις πορτακι..μετα τους το εβαλα και τους ανοιγα εγω την πορτα...και μετα...το μαθανε!!!!!!!!!!:D:D:D:D:D

ο δικος μου ενδοιασμος ειναι στο αν χωρανε εκει μεσα.γιατι και η μπιανκα και ο προηγουμενος γατουλης μου ηταν κορδωμενοι οταν τα κανανε και δεν ξερω κατα ποσο θα χωραει η δικια μου σε μια κλειστη..:hmm:

Πορτάκι κλειστής τουαλέτας - πώς το μαθαίνει;

Τα φωτα σας.

Η μικρη μου κανει την αναγκη της σε κλειστη τουαλετα στην οποια εχω αφαιρεσει το πορτακι. Σταδιακα εχω προσπαθησει να τη μαθω να χρησιμοποιει το πορτακι της τουαλετας της αλλα με οχι ενθαρυντικα αποτελεσματα. Προσπαθω να την επιβραβευω οταν πχ βγαινει εξω απο τη τουαλετα κατι που κανει με σχετικη ανεση (αν και καποιες φορες ζοριζεται αφου ριχνει κεφαλια, βλεπει πως δεν ανοιγει επαρκώς το πορτακι και υποχωρει ). Το προβλημα ειναι να μαθει να μπαινει μεσα.
Εχθες για πρωτη φορα ειπα να ασχοληθω περισσοτερο. Επειδη το να τη δελεασεις να μπει μεσα στην τουαλετα της ειναι και το δυσκολο, χρησιμοποιω καποια κονσερβα (applaws που λατρευει :P )και τη βαζω μεσα στην αμμολεκανη της. Δεν ξερω εαν ειναι σωστο η οχι αυτο αλλα το πολεμαει και εχθες για πρωτη φορα μπηκε μονη της κανα δυο τρεις φορες μεσα.
Οταν δοκιμασα να αφησω το πορτακι ομως για τις υπολοιπες ωρες, δεν μπηκε ουτε μια φορα για την αναγκη της και το βραδυ αφου το αφαιρεσα πρεπει να μπηκε για κανα 5λεπτο οπου εκανε τσισακια επι ωρες :P
Μηπως ειναι πολυ μικρη? (5 μηνων). Εχετε καμια αλλη ιδεα μηπως και μαθει να χρησιμοποιει το πορτακι; :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα φωτα σας.

Η μικρη μου κανει την αναγκη της σε κλειστη τουαλετα στην οποια εχω αφαιρεσει το πορτακι. Σταδιακα εχω προσπαθησει να τη μαθω να χρησιμοποιει το πορτακι της τουαλετας της αλλα με οχι ενθαρυντικα αποτελεσματα. Προσπαθω να την επιβραβευω οταν πχ βγαινει εξω απο τη τουαλετα κατι που κανει με σχετικη ανεση (αν και καποιες φορες ζοριζεται αφου ριχνει κεφαλια, βλεπει πως δεν ανοιγει επαρκώς το πορτακι και υποχωρει ). Το προβλημα ειναι να μαθει να μπαινει μεσα.
Εχθες για πρωτη φορα ειπα να ασχοληθω περισσοτερο. Επειδη το να τη δελεασεις να μπει μεσα στην τουαλετα της ειναι και το δυσκολο, χρησιμοποιω καποια κονσερβα (applaws που λατρευει :P )και τη βαζω μεσα στην αμμολεκανη της. Δεν ξερω εαν ειναι σωστο η οχι αυτο αλλα το πολεμαει και εχθες για πρωτη φορα μπηκε μονη της κανα δυο τρεις φορες μεσα.
Οταν δοκιμασα να αφησω το πορτακι ομως για τις υπολοιπες ωρες, δεν μπηκε ουτε μια φορα για την αναγκη της και το βραδυ αφου το αφαιρεσα πρεπει να μπηκε για κανα 5λεπτο οπου εκανε τσισακια επι ωρες :P
Μηπως ειναι πολυ μικρη? (5 μηνων). Εχετε καμια αλλη ιδεα μηπως και μαθει να χρησιμοποιει το πορτακι; :hmm:

Καταρχήν καλώς ήρθες στην γατοπαρέα μας.:hello:
Δεν νομίζω ότι είναι μικρή η γατούλα σου να μάθει να χρησιμοποιεί αμμολεκάνη με πορτάκι.:)
Ίσα-ίσα αν θες να έχεις αυτού του τύπου αμμολεκάνη, νομίζω ότι καλό είναι να την μάθει από τώρα.:hmm:
Από την προσωπική εμπειρία μπορώ να σου πω ,ότι όταν αγόρασα στο παρελθόν τέτοιου τύπου αμμολεκάνη την άφησα πρώτα άδεια(χωρία άμμο) να την εξερευνήσει η Μυρτώ μου.Για κανά δυο μέρες το είχε σαν σπιτάκι-κρυψώνα έπαιζε μπαινοβγαίνοντας μέσα.:)
Και όταν έβαλα την άμμο και την τοποθέτησα στο σημείο που είχα την παλιά της αμμολεκάνη δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να προσαρμοστεί.:)
Αν μπορώ να δώσω και μια πρακτική συμβουλή.Έλεγξε το πορτάκι ότι κινείται αβίαστα και δεν σκαλώνει πουθενά, διαφορετικά λίμαρε το λιγάκι να "χορεύει"στην κυριολεξία.Πρέπει να ανοίγει με ένα απλό άγγιγμα.;)
Για την ιστορία να πω ότι αργότερα αφαίρεσα τελικά το πορτάκι γιατί μεγαλώνοντας η γάτα μου δυσκολευόταν να γυρίζει άνετα μέσα στην αμμολεκάνη.:)Και να προσθέσω ότι είτε με πορτάκι είτε χωρίς αυτό, την ίδια ακριβώς άμμο έβρισκα σκορπισμένη απ'έξω!;):)

Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!:D

Υ.Γ Προσωπικά δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να την δελεάζεις με κονσέρβα να μπαίνει στην άμμο...καλό είναι να μην συγχέει την άμμο με το φαγητό.:hmm:
Υ.Γ 2 Και να ρωτήσω κάτι ακόμη ....είναι Βιρμανίας η μικρή;;;;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν νομιζω να υπαρχει και αλλος τροπος να τη παρακινησω για να μπει μεσα. Και φυσικα δεν την αφηνω να τρωει μεσα, αντε μια μπουκια για ανταμοιβη και μετα βγαζω το φαγητο της εξω οπου βγαινει με σχετικη ανεση.
Σημερα δοκιμασα να δεσω το πορτακι με καποια κλιση προς τα μεσα ωστε να τη διευκολυνω. Αυτη ομως αποφασισε να σαμποταρει την ολη ιδεα αφου οταν την εβαλα μεσα, δάγκωσε το σχοινάκι που ειχα βαλει για να συγκρατω το πορτακι και φυσικα εκλεισε το πορτακι :P:P

Ναι βιρμανακι ειναι :)

Απάντηση: Πορτάκι κλειστής τουαλέτας - πώς το μαθαίνει;

καταρχην καλησπερα σου και καλο πασχα!!!ειχα το ιδιο προβλημα με την θυληκια μου..να σου πω κατι;;;ουτε την δελεασα ουτε τπτ..απλα της εβαλα την πορτα...και την εβγαζα μια φορα την ημερα να ειμαι σιγουρη οτι ακομα και να μην θελει να παει,και να κρατιεται..θα παει οταν θα τη βγαλω...ε...σε μια βδομαδα την συνηθισε...καλη επιτυχια σου ευχομαι..πιστευω οτι θα την συνηθισει σιγα σιγα..:D

Καλο Πασχα σε ολους :)
Πουπουλινα, το βραδυ εβγαζες το πορτακι; Μαλλον θα δοκιμαδω τη δικια σου μεθοδο χωρις πολλα πολλα ζορια.

Οτι ιδεες εχετε ευπροσδεκτες :redface:

Απάντηση: Πορτάκι κλειστής τουαλέτας - πώς το μαθαίνει;

να σου πω την αληθεια..δεν ειχα συγκεκριμενη ωρα....αλλα ναι...καλυτερα νομιζω το βραδυ...παντως,ενω στην αρχη η δικια μου το φοβοτανε παρα πολυ....και ελεγα οτι αποκλειεται να το συνηθισει.....κι ομως το συνηθισε!!!!μπορεις να κανεις και το αντιθετο αν την φοβαται πολυ..να μην εχεις πορτα ..και να την βαζεις για λιγο..και καθε μερα να αυξανεις τον χρονο που θα την βαζεις...ε,,που θα παει το ζωντοβολο..θα την συνηθισει!!!!:hehe::hehe::hehe:..
σου ευχομαι ενα πολυ καλο Πασχα!!!:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back