Κλουβί ως μέσο εκπαίδευσης: Ναι ή όχι;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Επισης απαραδεκτο ειναι να προτεινεις ασχημες μεθοδους σε ανθρωπους που εχουν προβλημα με το ζωακι τους ως σωστο και ασφαλη χωρις να γνωρίζεις.. Ευτυχως απαντησε και το παλικαρι με το γατο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομιζω οτι μπορουμε να κανουμε πλακα απλα δεν χρειαζεται να ειμαστε ειρωνες. Μια αντιπαραθεση αποψεων ειναι υγειης σε ενα ποστ.
Διαφωνω καθετως με τα λεγομενα της yasmin αλλα δεν θεωρω οτι προσφερουν κατι οι προσωπικες επιθεσεις - απο ολες τις πλευρες.

Ειρηνη υμιν!
Εχουμε μια τιγρη να δαμασουμε!!! :P

ΥΓ: και συνεχιστε να της "επιτιθεστε" με επιχειρηματα!!! ακου εκει κλουβι!!!!:mad::mpliaks::P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Από την "φωλιά", ένα ζώο μπορεί να βγει όποτε αυτό επιθυμεί.
Στο κλουβί είναι εγκλωβισμένο έως ότου και εάν αποφασίσει ο άνθρωπος να το βγάλει.
Ένα άγριο ζώο δεν επιθυμεί να είναι κατοικίδιο, επιθυμεί να είναι άγριο.
Ένα άγριο ζώο λοιπόν, που είτε είναι άγριο ως είδος (τίγρης), είτε ως προσωπικότητα (γάτα), δεν έχουμε καμιά δουλειά να το "εξημερώσουμε" και μάλιστα δια της βίας.
Είναι άσκηση βίας, απλή και καθαρή.
Αυτή είναι η άποψή μου για τα παραπάνω, κι αν μου πείτε ότι τα ζώα δεν δικαιούνται να επιθυμούν, ή δεν επιθυμούν... τότε οι πρακτικές των τσίρκο δεν απέχουν και πολύ, απλά εδώ οι θεατές είναι περιορισμένοι και διαφορετικού είδους και ενδιαφερόντων.
Δεν έχουμε δικαίωμα να "σώζουμε" κανέναν παρά τη θέλησή του.
Δοκιμάστε να σώσετε παρά τη θέλησή του κανέναν άνθρωπο να έχετε και την χαρά της απάντησης.
Τα υπόλοιπα τα λέμε για να καθησυχάσουμε την ψυχή μας που κάτι άλλο αναζητά... και καλό θα ήταν να προσπαθήσει να το βρει κάπου αλλού και όχι πάνω στις φίλες μας τις γάτες.
Ίσως, αν έχω καταλάβει σωστά απ' τα συμφραζόμενα γενικότερα, να γνωρίζετε το "Σύνδρομο του Σωτήρα".
Όπως και να έχει, η βία είναι αρνητικό πράγμα, και για την βία που άσκησε ο φουκαράς ο γάτος του φίλου μας του Σαίξπηρ, προτάθηκαν -και από σας, yasmin1gr-, αρκετά, έως πάρα πολύ βίαιες λύσεις.
Φαντάζεστε να συζητούσαμε ανάλογα για σας και τις μεθόδους σας;
Δεν σας το εύχομαι.
Αλήθεια, δεν απαντήσατε ούτε σε μία από τις ερωτήσεις που σας έγιναν παραπάνω, αλλά βεβαίως είναι δικαίωμά σας...

νομιζω οτι εχεις παρερμηνευσει την εννοια του περιορισμενου χωρου με το περιορισμο σε ενα κλουβι.
υπαρχουν αποδειξεις οτι αυτη η μεθοδος λειτουργει?
μπορεις να με παραπεμψεις καπου να διαβασω?
επισης οταν μου μιλας για επαγγελματιες και περιεργες μεθοδους εγω παντως δεν του συνδεω με ανθρωπους που αφιερωσαν την ζωη τους στα ζωα αλλα με ανθρωπους που προσπαθουν να πλουτισουν απο την εκμεταλλευση καταστασεων, ανθρωπων και ζωων!

Καταρχάς, η εκπαίδευση με κλουβί συστήνεται για ζωάκια που έχουν πρόβλημα με την τουαλέτα που δεν λύνεται διαφορετικά. Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες εδώ.

Επιπλέον, συστήνεται και όταν θέλεις να συμφιλιώσεις 2 ή περισσότερα ζώα μετά τον ερχομό του καινούριου, ειδικά όταν κάποιο από ολα ειναι πολύ επιθετικο.

Οποιος αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να τα καταλάβει είναι προφανές ότι δεν έχει αρκετή εμπειρία απο γάτες.
Γιατι αν ας πούμε έχεις ένα ζώο με ένα από τα παραπάνω προβλήματα που ανέφερα έχεις 3 επιλογές:
1. το εκπαιδεύεις σε κλουβί
2. το δίνεις σε κάποιον άλλο
3. το πετάς στο δρόμο.

Οσο για το αν σώζεις ένα ζώο παρά τη θέληση του, εννοείς ότι ένα τραυματισμένο αδέσποτο που φοβάται στους ανθρώπους και επιτίθεται, θα πρέπει να του κάνεις ευθανασία ή να το πετάξεις ξανά στο δρόμο γιατί είναι αυτή η θέλησή του;

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Κάθε ζώο είναι διαφορετικό, άλλα αντιδρούν γιατί φοβούνται, αλλα γιατί δεν γουστάρουν και άλλα γιατι ειναι μουρλά!
Και κάποια ζώα που έχουν μεγαλώσει και ζήσει μέσα δεν μπορείς να τα πετάξεις στο δρόμο έτσι εύκολα.

Ωραια συμφωνω μαζι σου ειναι μεσο διαπαιδαγωγησης.. Για ποσο καιρο ομως?? Ειναι λογικό το διαστημα των 7 μηνων με σκοπο τη διαπαιδαγωγηση? Και οπως ειπε και το παιδι που εχει το προβλημα καποτε εκλειναν τα ατακτα παιδια στην αποθηκη και στην ντουλαπα.. Υπηρχε αποτελεσμα της μεθοδου αλλα το παιδι αντιμετωπιζε για παντα ψυχολογικα προβληματα.. μονο αν καποιος μιλουσε με τις γατες και μπορουσε να μου πει τι του ελεγαν μονο τοτε θα πιστευα οτι μια μεθοδος ειναι σωστη.. Εξακολουθω να πιστευω οτι ολα αυτα ειναι πειραματα ΜΕ ζωα.. Ειμαστε εναντιον της πωλησης ζωων σε πετ σοπ για ποιο λογο? Και αυτοι μπορουν να ισχυριστουν οτι τα εκπαιδευουν μιας και ειναι μωρα να τα κανουν στην αμμο.. Απλα τα πραγματα οταν αποκλειουμε κατι, αποκλειουμε οτι συμπεριλαμβανει αυτο..

Αυτο εννοω προκαταληψη ακριβως οταν βλεπεις ενα θεραπευτικο μεσο σαν φυλακη τοτε ειναι απολυτα φυσικο να μην μπορεις παρα νατο χρησιμοποιησεις σαν μια φυλακη

Δηλαδή βρε Yasmin , η Καλυψούλα, θεραπεύτηκε; Σταμάτησε η <και καλά> επιθετικότητα της; Έχοντας την μέσα στο κλούβι τόοοοσους μήνες όπως μου έχεις πει , έχει γίνει καλά; η απλά έχει μαραζώσει το ζώακι και δεν μπορεί να κάνει τίποτα αλλό;

Τόσοι άνθρωποι που σου ζήτησαν την Καλυψώ , μέσα σε αυτούς και εγώ , γιατι δεν την έδωσες;
Η δικαιολογία που είπες σε εμένα πάντως, δεν στέκει, ότι και καλά αν πάρω την Καλυψούλα θα μου σκοτώσει όλα τα αλλα γατιά που έχω σπίτι :lol:!

Αντωνία, κατά την άποψή σου λοιπόν:
1.ποιο ειναι το αποδεκτό διάστημα να μείνει το ζώο σε κλουβί
2.ποια είναι η αντιπρότασή σου για ζώα με τα προβλήματα που προανέφερα.

Κιτσούλα, μην υποτιμάς το γεγονός οτι η γάτα αυτή δεν ήθελε άλλα ζώα σε τόσο υπερβολικό βαθμό. Απο την στιγμή που σταμάτησε να τρώει για το λόγο αυτο!

Μην κρίνετε όλες τις γάτες από τις δικές σας! Κάποιες που έχουν ζήσει μόνες τους 8 χρόνια με έναν άνθρωπο απλά δεν ανέχονται τίποτα. Ή πρέπει να πάνε σε σπίτι μόνες τους ή καλά ξεμπερδέματα. Και, ναι, θα μπορούσε να σου σκοτώσει ή να σου τραυματίσει κάποια απο τα γατάκια σου, μην σου φάινεται αστείο αυτο!

Τελος, αν διαβάζετε το θέμα της Καλυψώς φαίνεται ότι τα ζώα της Γιασμιν έχουν αρχίσει να τα βρίσκουν μεταξύ τους. Οποτε δεν βλέπω το νόημα να το συζητάμε.

Βέβαια, θα μπορούσε να την είχε αφήσει να πεθάνει εξαρχής και να μην είχαμε όλη αυτην την κουβέντα...

Ωραια. Καταρχας ολα τα γατακια εχουν ζησει σαν εμβρυα στην κοιλια της μαμας τους εναν χωρο κλειστο και ασφαλη.

Δηλαδή , με την λογική αυτή και εγώ όταν γεννήσω με το καλό , αν το παίδι μου βγει επιθετικό θα το κλείσω σε ένα κλουβί, αφου θα έχει ζήσει σαν έμβρυο στην κοιλιά μου! :blink:

4_14_4.gif
4_14_4.gif
4_14_4.gif
4_14_4.gif
4_14_4.gif
4_14_4.gif
4_14_4.gif
4_14_4.gif

Εγω προσωπικα δεν αναφερθηκα στα ζωα της γιασμιν.. Απλα δεν θεωρησα σωστη τη μεθοδο που χρησιμοποιει και επισης δεν θεωρω σωστο απο τους μοντ του φορουμ να αφηνουν να διαιωνίζεται αυτη η πραξη σαν θεραπεια.. Γιατι να το κανουν και σε αλλα ζωα; Τι θελουμε δυστυχισμενες γατες για να εξυπηρετουμε τι; τη δηθεν φιλοζωια μας.. Συγνωμη αλλα αυτο δεν ειναι φιλοζωια!!

Κιτσούλα, μην πιάνεσαι απο μια πρόταση να στηρίξεις ένα επιχείρημα:
1. Είναι γεγονός οτι οι γάτες όταν αισθάνονται ανασφάλεια θέλουν να στριμώχνονται σε φωλιές και μικρά μέρη. Το κλουβί ή η γατοφόρος μπορεί να παίξει προσωρινά αυτο το ρόλο.
2. Συγγνώμη για την ερώτηση αυτή, αλλά εσύ έθεσες το θέμα. Αν το παιδί σου βγει επιθετικό σε βαθμό που αποτελεί κίνδυνο για εσένα ή τα υπόλοιπα παιδιά σου, ποια ειναι η λύση που έχεις στο μυαλό σου;

Εγω προσωπικα δεν αναφερθηκα στα ζωα της γιασμιν.. Απλα δεν θεωρησα σωστη τη μεθοδο που χρησιμοποιει και επισης δεν θεωρω σωστο απο τους μοντ του φορουμ να αφηνουν να διαιωνίζεται αυτη η πραξη σαν θεραπεια.. Γιατι να το κανουν και σε αλλα ζωα; Τι θελουμε δυστυχισμενες γατες για να εξυπηρετουμε τι; τη δηθεν φιλοζωια μας.. Συγνωμη αλλα αυτο δεν ειναι φιλοζωια!!

Σου έθεσα 2 ερωτήματα που δεν αναφέρονται στα ζώα της Γιασμιν. αν θέλεις απάντησε μου.

Πως ακριβώς εγώ σαν μοντ του Mycat θα απαγορέψω ή θα επιτρέψω σε κάποιον τι θα κάνει με την γάτα του; Ειμαστε ΦΟΡΟΥΜ και λεμε την αποψη μας με βάση τους κανόνες.
Η χρήση του κλουβιού ειναι μια μέθοδος που συστήνεται συχνά και εγώ προσωπικά είμαι υπερ του κλουβιού σαν μέσω διαπαιδαγώγησης και το έχω δει να λειτουργεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Το τι ειναι φιλοζωία και τι όχι ειναι ενα μεγάλο θέμα που δεν θα το λύσουμε εδώ.

επισης δεν θεωρω σωστο απο τους μοντ του φορουμ να αφηνουν να διαιωνίζεται αυτη η πραξη σαν θεραπεια..
Για να λήξει μια και καλή αυτή η παρεξήγηση:
Ο ρόλος των συντονιστών ενός φόρουμ δεν είναι να λογοκρίνουν τις απόψεις του ενός και του άλλου. Ο ρόλος μας είναι να φροντίζουμε ώστε οι απόψεις (όποιο κι αν είναι το περιεχόμενό τους) να εκφράζονται με κόσμιο τρόπο και στο πλαίσιο των κανόνων του φόρουμ.
Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Μπορεί εσύ να θέλεις να ταΐζεις τη γάτα σου κονσέρβες κι εγώ να προτιμώ την ξηρά τροφή. Τι να κάνω; Να σβήσω τα ποστ σου γι' αυτό το λόγο ή να σου ρίξω ποινή; :lol: Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.

Κιτσούλα, μην πιάνεσαι απο μια πρόταση να στηρίξεις ένα επιχείρημα:
1. Είναι γεγονός οτι οι γάτες όταν αισθάνονται ανασφάλεια θέλουν να στριμώχνονται σε φωλιές και μικρά μέρη. Το κλουβί ή η γατοφόρος μπορεί να παίξει προσωρινά αυτο το ρόλο.
2. Συγγνώμη για την ερώτηση αυτή, αλλά εσύ έθεσες το θέμα. Αν το παιδί σου βγει επιθετικό σε βαθμό που αποτελεί κίνδυνο για εσένα ή τα υπόλοιπα παιδιά σου, ποια ειναι η λύση που έχεις στο μυαλό σου;

1. Άλλο προσωρινά και αλλό για μήνες!

2. Για να φθάσει το παιδί μου να αποτελεί κίνδυνο σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, οπότε αυτό που θα χρειαστεί θα είναι υποστήριξη , φροντίδα και αγάπη και όχι να το κλεισω σε ένα κλουβί για μήνες! Το μόνο που θα καταφέρω θα είναι να κάνω την κατάσταση χειρότερα!

Επειδή εγώ εχω εμπειρία στα ζώα, έχω μεγαλώσει αρκετα ζώα, δεν έχω ένα στο σπίτι μου , η λύση για να συμφιλιώσεις 2 ζώα δεν είναι να τα βάλεις σε ένα κλουβι, το αντίθετο θα έλεγα, τα αφήνεις και σιγά σιγα με τον καιρό η θα έλθουν σε επαφή και θα είναι αγαπημένα ή απλά δεν θα δεθούν πάρα πολύ!

Επίσης εάν ένα ζώο κάνει την ανάγκη του έξω από την αμμολεκάνη, μου έχει τύχει και αυτό πολλές φορες στην ζωή μου , πάλι η λυση δεν είναι το κλουβί , απλά εκει που κάνει την αναγκη του βάζεις λίγο αμμωνία η κάτι άλλο, επειδη θα το ξανακάνει παλι , εσυ θα ξαναβάλεις , και το ζωο θα μαθει, πιστεψέ με!

Βέβαια, θα μπορούσε να την είχε αφήσει να πεθάνει εξαρχής και να μην είχαμε όλη αυτην την κουβέντα...

Δηλαδή αν δεν την είχε τόσους μήνες στο κλουβί , θα είχε πεθάνει; :blink:

Για να λήξει μια και καλή αυτή η παρεξήγηση:
Ο ρόλος των συντονιστών ενός φόρουμ δεν είναι να λογοκρίνουν τις απόψεις του ενός και του άλλου. Ο ρόλος μας είναι να φροντίζουμε ώστε οι απόψεις (όποιο κι αν είναι το περιεχόμενό τους) να εκφράζονται με κόσμιο τρόπο και στο πλαίσιο των κανόνων του φόρουμ.
Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Μπορεί εσύ να θέλεις να ταΐζεις τη γάτα σου κονσέρβες κι εγώ να προτιμώ την ξηρά τροφή. Τι να κάνω; Να σβήσω τα ποστ σου γι' αυτό το λόγο ή να σου ρίξω ποινή; :lol: Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.
Αλικη δεν νομιζω οτι ειναι κατι τοσο απλο η φυλακη οσο η διαφορα κονσερβας και ξηρης τροφης.. Αυτο ακριβως ζηταω να σοβαρευτουμε επιτελους!! Αυτο που αναφερεις ειναι σαν να σε κλεισω στον κορυδαλλο και να σου λεω αν υπαρχει διαφορα με τους κρεατοφαγους και τους χορτοφαγους! Τελειως ασχετα πραγματα! Απλα ειπα να μην προτεινεται σαν κατι καλο.. Στην τελικη δεν με αφορα τι κανει ο καθενας στις γατες του.. Απλα οχι διαιωνιση καποιας ασχημης πραξης!

Αντωνία, τις προτάσεις με τις οποίες διαφωνούμε, τις αναιρούμε απαντώντας σε αυτές και αντιπροτείνοντας εναλλακτικές λύσεις. Όχι επιτιθέμενες, ούτε λογοκρίνοντας αυτόν που τις γράφει.
Ούτε εγώ συμφωνώ με το κλείσιμο ενός ζώου σε κλουβί, ειδικά αν πρόκειται για ζώο με ήδη προβληματική συμπεριφορά. Τη διαφωνία μου είμαι ελεύθερη να την εκφράσω, αρκεί να το κάνω σεβόμενη τους κανόνες. Δεν έχω όμως δικαίωμα να εμποδίσω τη Yasmin ή όποιον άλλον, από το να την υποστηρίζουν, εφόσον βέβαια το κάνουν κι εκείνοι σεβόμενοι τους κανόνες.

Καλημέρα!Δεν ξέρω αν θεωρείται καλό,ή κακό μέσο διαπαιδαγώγησης το κλουβί,πάντως εγώ απο χτες άρχισα να το χρησιμοποιώ για να λύσω το θέμα της αμμολεκάνης.Μου το συνέστησε η γιατρός μου και το δοκίμασα,γιατί πραγματικά δεν έπιασε τίποτα απο όλα τα εναλλακτικά που δοκίμασα.Get off,αμμωνία,αιθέρια έλαια,ξύδι...Κατέληξα να φευγω για μια μέρα,να τα κάνει συνεχώς μπροστά στην πόρτα,και μόλις μπάινω στο δωμάτιο να πηγαίνει στην άμμο μπροστά μου.Χτες πήρα μια τεράστια γατοφόρο και τον έβαλα εκεί το βράδυ,με αμμολεκάνη μέσα.Και πήγε και τα έκανε πάλι δίπλα της!Δεν είναι άλλη η άμμος,δεν έχει κάτι που τον ενοχλεί,το κάνει για να κάνει αυτό που θέλει.Και μακάρι να μπορούσα να του το επιτρέψω,αλλά δε γίνεται.Οποτε θα πρέπει να περιοριστεί για λίγο καιρό τις ώρες που λείπω για σύντομο χρονικό διάστημα στο κλουβάκι,όπως μου είπε η κτηνίατρος,για να μάθει να μην τα κάνει στην πόρτα.Κι εγώ στενοχωριέμαι που θα πρέπει να μένει κλεισμένος,και γι'αυτο δοκίμασα όλες τις άλλες λύσεις πριν απο αυτή,αλλά πλέον δε γίνεται διαφορετικά.Οποτε νομιζω ότι σε μερικές περιπτώσεις βοηθά,αν γίνεται σωστά και με μέτρο.Στο συγκεκριμένο θέμα προανέφερα σε προηγούμενο ποστ ότι εγώ δε θα το χρησιμοποιούσα,γιατί ο Ρωμαίο μπορεί να ζηλέψει και να γίνει πιο επιθετικός να έχει κόσμο στο σπιτι και αυτός είναι στο κλουβάκι ή σε άλλο δωμάτιο.Το σαμαράκι όμως ίσως εξασφάλιζες μια σχετική ασφάλεια στους καλεσμένους σε περίπτωση που επιτίθονταν ξανά,και ελευθερία να τους εξερευνήσει και να εξοικειωθεί.Δεν ξέρω αν κάποιοι το θεωρείτε βάρβαρο,αλλά δεν θα είναι το ίδιο βάρβαρο να μην ξαναέρθει σε επαφή με άνθρωπο το γατάκι με το φόβο ότι θα το ξανακάνει;Ή να το κάνει ξανά και να μην μπορέσει να το προλάβει κανείς.

Δηλαδη οταν ενα παιδακι κατουραει συνεχεια το κρεβατι του στην ηλικια των 5 χρονων που τοσο ειναι ενα γατακι λιγοτερο του χρονου το κλεινουμε σε κλουβι? Ξεφυγαμε και γιναμε πιο συζητησιμοι ανθρωποι οσον αφορα τα παιδια μας και γινομαστε χειροτερα ως προς τα ζωα?

Κι εγω στην αρχη τη λυπομουν τη καλυψουλα που ηταν εκε μεσα αλλα αν δεν ειχα το κλουβακι τωρα θα ειχα τεσσερα σκοτωμενα γατακια η με σοβαρα τραυματα, ενω τωρα που τα συνηθισε 7 μηνες κοντα μετα, μπορει και τα δεχεται ( δεν τρελλαινεται ) αλλα τουλαχιστον συνυπαρχει μαζι τους και μαλιστα φαινεται να τα ευχαριστιεται κιολας μερικες φορες. Ηταν η μονη λυση για να μην την κανουν ευθανασια και να μπορεσει να ζησει γιατι κανεις δεν την ηθελε. Το να την εχω σε κλουβι και να την βλεπω ευχαριστημενη εκει και προστατευμενη στην αρχη με εκανε να καταλαβω οτι η προκαταληψη μου κλουβι= φυλακη δεν ηταν σωστη. Τωρα πια που εμαθε τα αλλα το κλουβι ειναι αχρηστο (εκτος αν φιλοξενω κανενα μικρο, που ειναι κατι πολύ επειγον) γιατι εχει τασεις να του επιτεθει με πολύ αγριο τροπο. Αυτα περι κλουβιου. Αν θελετε εχω αντοιστοιχες εμπειριες κι απο εκπαιδευτες σκυλων. Και δεν μιλαμε για ατομα που μισουν τα ζωα αλλα για ατομα που εχουν αφιερωσει την ζωη τους στα ζωα κατα μεγαλο ποσοστο κι ασχολουνται πραγματικα με αυτα.

Είχες την Καλυψώ 7 μήνες σε κλουβί;:blink::blink::blink: Και δεν έβγαινε καθόλου έξω; Πώς ζούσε αυτή η γάτα εκεί μέσα; Συγγνώμη, αλλά ένα ζώο δεν το μαθαίνεις να μη φοβάται ή να μην είναι επιθετικό βάζοντάς το σε κλούβα! Θα έβαζες εκεί, αντίστοιχα, ένα φοβισμένο ή επιθετικό παιδί; Τι μέθοδοι είναι αυτοί, ρε γμτ;:down: Και μ' αρέσει που βγαίνετε και το λέτε χωρίς να αισχύνεστε και δίνετε και συμβουλές από πάνω...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back