Κνησμός στα αυτιά...

αυτη που εχεις στη φωτο ειναι η τωρινη ασπρη σου???
Ναι ειναι η τωρινη μου,η κουφουλα μου. την λενε δαφνουλα και ειναι ενα τερατακι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πως ειναι σημερα?ξυνεται ακομα η μικρουλα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

α, δεν ξερεις.τη γατουλα την εχω στο σπιτι του παππου μου και δεν την εχω δει απο χθες.σε λιγο θα παω να δω και αν ξυνεται θα παρω τον κτηνιατρο.
καλημερα κιολας!!!!:happy:

Ναι ειναι η τωρινη μου,η κουφουλα μου. την λενε δαφνουλα και ειναι ενα τερατακι.

εχεις καμια αλλη φωτο της?μοιαζει με την μπιανκα η μου φαινεται??

αυτη ειναι η δαφνουλα μου.

Συνημμένα

• 05082008 240.jpg
    05082008 240.jpg
    155,1 KB · Εμφανίσεις: 158
  • 05082008 139.jpg
    05082008 139.jpg
    162,1 KB · Εμφανίσεις: 91
αχ!!!!τι ομορφη γατουλα!!!:inlove::inlove:μακαρι να γινει και η δικια μου ετσι οταν μεγαλωσει..ειναι πολυ κοκαλλιαρα η δικια μου.. το βραδυ η αυριο το πρωι θα ανεβασω φωτο να δεις πως ειναι το κεφαλακι της..
σημερα που πηγα και την ειδα μια χαρα ηταν!!χωρις φαγουρα χωρις τιποτα!!δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει...:/:

ψωρα????μου ειπε η μαμα οτι η ψωρα ειναι κολλητικη!!! τα ραμματα ειναι απορροφησιμα.μια χαρα παει αν και εχω την εντυπωση οτι λιγο πιο διπλα απο την τομη εχει δημιουργηθει ενα μικρο εσωτερικο οιδημα, αλλα δεν νομιζω να 'ναι κατι ανησυχητικο!!θα το ρωτησω βεβαια για σιγουρα...ευχαριστω για το ενδιαφερον σου...:happy::happy:

Η Ψώρα δεν κολλάει τους ανθρώπους. Κολλάει όμως άλλες γάτες που θα έρθουν σε επαφή με το γατάκι αυτό.
Μην τρομάζεις δεν υπάρχει λόγος. Αντιμετωπίζεται γρήγορα και αποτελεσματικά από το γιατρό. Από την άλλη, μπορεί τα μαυράκια νάναι απλές ακαθαρσίες και μπορείς να τα καθαρίσεις με λίγο baby oil. Το καλύτερο βέβαια είναι τη διάγνωση να την κάνει ο γιατρός:) Εύχομαι στο γατάκι σου ό,τι καλύτερο.

Η Ψώρα δεν κολλάει τους ανθρώπους. Κολλάει όμως άλλες γάτες που θα έρθουν σε επαφή με το γατάκι αυτό.
Μην τρομάζεις δεν υπάρχει λόγος. Αντιμετωπίζεται γρήγορα και αποτελεσματικά από το γιατρό. Από την άλλη, μπορεί τα μαυράκια νάναι απλές ακαθαρσίες και μπορείς να τα καθαρίσεις με λίγο baby oil. Το καλύτερο βέβαια είναι τη διάγνωση να την κάνει ο γιατρός:) Εύχομαι στο γατάκι σου ό,τι καλύτερο.

Καταρχας σ'ευχαριστω για το ενδιαφερον σου.Χθες την επιασε τρελη φαγουρα αλλα σημερα σαν να μη συνεβη!!δεν θελω να την παω ακομα στον κτηνιατρο γιατι ειναι φρεσκοχειρουργημενη!αλλα και να μην ξαναδω να ενοχλειται αργοτερα θα την παω για σιγουρα.τα αυτακια της οταν τη βρηκα ηταν πανβρομικα!!και ενας κτηνιατρος της τα 'χε καθαρισει με σκετη στεγνη μπατονετα.δεν ξερω αν αυυτο πρεπει...απο κει και περα εγω δεν μπορω να της τα καθαρισω γιατι δεν καθεται και δεν θελω να την πιεζω πολυ..:/:

Αν εχει μαυρακια ειναι ψωρα.Ετσι ειχε κι ο δικος μου και του εβαζα κατι σταγονιτσες στα αυτια.ΔΕΝ ΚΑΘΟΤΑΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ του πουλακι μου....Εχεις να τραβηξεις πολυ εκνευρισμο αν πρεπει να της βαλεις σταγονες.Η λυση ειναι να το κανεις οταν κοιμαται.....:cry::cry::cry:

Αν εχει μαυρακια ειναι ψωρα.Ετσι ειχε κι ο δικος μου και του εβαζα κατι σταγονιτσες στα αυτια.ΔΕΝ ΚΑΘΟΤΑΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ του πουλακι μου....Εχεις να τραβηξεις πολυ εκνευρισμο αν πρεπει να της βαλεις σταγονες.Η λυση ειναι να το κανεις οταν κοιμαται.....:cry::cry::cry:

δεν κοιμαται βαθια θα ξυπνησει!!οταν τη ειχα βρει μετα απο λιγο καιρο ειχε ωτιτιδα(ετσι μου 'παν) και της εβαζα κατι σταγονες αλλα μου την κρατουσε αλλος.προχθες που της εβαλα οταν ειχε τη φαγουρα δεν καθοταν αλλα ευτυχως προλαβα και της εβαλα..δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν καθονται.δεν καταλαβαινουν οτι ειναι για το καλο τους??:/:

δεν κοιμαται βαθια θα ξυπνησει!!οταν τη ειχα βρει μετα απο λιγο καιρο ειχε ωτιτιδα(ετσι μου 'παν) και της εβαζα κατι σταγονες αλλα μου την κρατουσε αλλος.προχθες που της εβαλα οταν ειχε τη φαγουρα δεν καθοταν αλλα ευτυχως προλαβα και της εβαλα..δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν καθονται.δεν καταλαβαινουν οτι ειναι για το καλο τους??:/:
Μα ουτε κι ο δικος μου καθοταν!Πηγαινα σαν τον κλεφτη οποτε κοιμοταν και μολις επεφτε η μια σταγονα :cry::cry::cry: πεταγοταν πανω τρομαγμενος!Πρεπει να με μισησε πολυ μετα απ'αυτο....:(:(:(:(

Καλησπέρα σε όλους. Υιοθέτησα ένα γατουλίνι (μάλλον δύο μηνών). Έχουμε επισκευτεί ήδη κτηνίατρο για τα πρώτα εμβόλια κλπ. Γράφω σε αυτό το θέμα, διότι το γατάκι είχε ψώρα στα αυτιά. Ο γιατρός έκανε καθαρισμό και φαινόντουσαν καθαρά (πήγαμε στον γιατρό στις 30/06) αλλά τις δύο τελευταίες μέρες να αυτάκια του έχουν πάλι βρώμες και ξύνεται σχεδόν συνέχεια. Στην βάση του αριστερού αυτιού έχει κάποιο ερεθισμό που προφανώς προκαλέστηκε από το ξύσιμο. Υποπτεύομαι ότι μάλλον το θέμα της ψώρας δεν ξεπεράστηκε. Σκοπεύω να τον πάω πάλι στον γιατρό άυριο, αλλά μίλησα με μια φίλη μου που έχει κι αυτή κατοικιδια και μου είπε ότι ο κτηνίατρος λείπει (ζω σε νησί και τον έχουμε εναν και μοναδικό :/:) ... Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από γάτες και αισθάνομαι ανασφάλεια ... Σε περίπτωση που δεν βρώ τον κτηνίατρο αύριο τι μπορώ να κάνω για να ανακουφίζω το ζωάκι μέχρι να κάνουμε την επίσκεψη? Επίσης διάβασα πιο πάνω ότι η ψώρα δεν είναι κολλητική στους ανθρώπους ... αλλά στα σκυλιά? Έχω κι άλλο κατοικίδιο, μια σκυλίτσα, χωρίς προβλήματα υγείας με την οποία τα πάνε πολύ καλά. Οποιαδήποτε συμβουλή θα με βοηθούσε πολύ ... Ελπίζω παρόλα αυτά να έχει γυρίσει ο γιατρός από τις διακοπές του. Ευχαριστώ εκ των υστέρων για τον χρόνο σας.

Πήγαμε στον γιατρό, έκανε καθαρισμό στα αυτιά και στις πληγές που είχε κάνει από το ξύσιμο και μας είπε ότι δεν είναι ψώρα αλλά "βρώμες από την ψώρα". Ότι και καλά στην πρώτη επίσκεψη που του έβαλε αμπούλα Stronghold δεν τίθεται πλέον θέμα ψώρας. Αυτά όλα έγιναν τη Δευτέρα που μας πέρασε, το θέμα είναι ότι το γατί έχει τρελαθεί στο ξύσιμο και σε κάποια σημεία του έχει φύγει το τρίχωμα και παρουσιάζει κάτι σαν ξηροδερμία. Συνεχίζει να ξύνεται σαν τρελλό πίσω από τα αυτιά παρόλο που το εσωτερικό τους είναι ακόμα καθαρό. Τα σημεία που του έχει φύγει το τρίχωμα είναι 3 συνολικά σε μέγεθος φακής. Ρώτησα τον γιατρό αν είναι μύκητες και μου είπε πως όχι, ούτε μου έδωσε κάποια φαρμακευτική αγωγή ή περεταίρω οδηγίες. Αισθάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Το γατί τρώει κανονικά, παίζει φέρεται εντελώς φυσιολογικά εκτός από το ξύσιμο. Κατι στην όλη ιστορία δεν με πείθει και το θέμα είναι ότι εδώ δεν υπάρχει άλλος κτηνίατρος για να έπαιρνα μια άλλη γνώμη.

Για την καταπολεμηση της ψωρας δεν φτανει μονο μια εφαρμογη της αμπουλας , θελει επαναληψη τουλαχιστον σε 3-4 εβδομαδεςισως χρειαστουν 3-4 εφαρμογες και πιθανον να χρειαζεται και και καποιες σταγονες στο αυτι:hmm:

Όταν έκανε τον καθαρισμό πράγματι έβαλε κάποιες σταγόνες το θέμα είναι ότι υποστηρίζει ότι έχουμε τελειώσει με το θέμα της ψώρας. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το γατάκι έχει εμφανή σημάδια δερματοπάθειας η για την οποία δεν έχουμε κάποια εξήγηση για το τι μπορεί να είναι. Αλλεργεία, μύκητες .... δεν ξέρω. Είναι το πρώτο μου γατάκι και προσπαθώ να ενημερωθώ όσο περισσότερο μπορώ, πάντως δεν θέλει και φοβερές γνώσεις για να κατλάβει κανείς ότι κάτι δεν πάει καλά.... φοβερός κνησμός που συνοδεύεται από απώλεια τριχώματος και γεμίζει κίτρινα κακαδάκια :( φαίνεται δηλαδή ότι οι πληγίτσες έχουν ίσως μολυνθεί .... Δεν ξέρω τι να κάνω ...

δεν δικαιολογειται η συνεχιζομενη φαγουρα!γνωμη μου ειναι ή μυκητες ειναι που σχεδον το αποκλειω γιατι ακομα και οι πληγες απο το ξυσιμο δημιουργηθηκαν ή ψωρα.ο κτηνιατρος μου μού ειπε ή θα της κανω 2 ενεσεις για την ψωρα ή θα της ριξω αμπουλα ανα 15 μερες (stronghold και εγω!) και επειδη ηταν και εξαντλημενη απο τη στειρωση προτιμησα φυσικα τις αμπουλες.. και παλι δεν ξερω για να σου πω τι εχει αλλα λογικα θα πρεπει να κανεις θεραπεια για ψωρα!

ψωρα????μου ειπε η μαμα οτι η ψωρα ειναι κολλητικη!!! τα ραμματα ειναι απορροφησιμα.μια χαρα παει αν και εχω την εντυπωση οτι λιγο πιο διπλα απο την τομη εχει δημιουργηθει ενα μικρο εσωτερικο οιδημα, αλλα δεν νομιζω να 'ναι κατι ανησυχητικο!!θα το ρωτησω βεβαια για σιγουρα...ευχαριστω για το ενδιαφερον σου...:happy::happy:
Η ψώρα των γατιών δεν έχει καμία σχέση με αυτή των ανθρώπων ούτε κ είναι κολλητική για των άνθρωπο, μιλάμε για δύο διαφορετικές ασθένειες. Όμως καλό ειναι να πας στο γιατρό να κοιτάξει τα αυτάκια της για να λυθεί το προβλήμα (που μπορεί να μην είναι κ τιποτα βέβαια γιατί πολλές φορές κ οι γατούλες ξύνονται όπως κ εμεις χωρίς να υπάρχει κάτι σοβαρό)

το κοιταξα και μαλλον ηταν ψωρα αλλα της εβαλα ανα δεκαπενθημερο αμπουλα και τωρα ειναι μια χαρα!!σ'ευχαριστω πολυ παντως!!!:D
για την κοπελα τι εχεις να πεις??

Μόλις γύρισα από επίσκεψη σε άλλον κτηνίατρο. Μετά από ψάξιμο μιας ολόκληρης μέρας ανακάλυψα ότι έχουμε 2 τελικά κτηνιάτρους :redface:
Ο άνθρωπος διέγνωσε ψώρα στα αυτιά (μου έδειξε και στο μικροσκόπιο :sick:). Το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο αλλά είναι αρκετό να του δημιουργεί αρκετή φαγούρα. Μου έδωσε αγωγή με Surolan και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα (δεν ξαναπάω στον άλλον :mad:). Όσο για αυτά τα σημάδια και την ξηροδερμία που ανέφερα πιο πριν, μάλλον πρόκειται για μύκητες. Πήρε τριχούλες για να στείλει για καλλιέργεια και σε 10 μέρες θα έχουμε περισσότερα στοιχεία για το τι είναι ακριβώς. Αν δεν είναι μύκητες μπορεί να είναι κάποια αλλεργεία σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Πάντως μου είπε να του βάζω κρεμούλα Dactarin μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα και μου είπε ότι αν είναι μύκητες έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Αυτάααα ...
ΥΓ. Μου επιβεβαίωσε ότι η ψώρα που έχει το γατί δεν κολλάει στον άνθρωπο.

Περαστικά σας:up::up::up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back