menia
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cosette
Δραστήριο μέλος

Η κύρια τροφή της δικιάς μου είναι κροκέτες Hills kitten κοτόπουλο γιατί είμαστε ακόμα μικρούλια!!
Αλλά τις δίνω αρκετά συχνά κονσέρβες. Βέβαια δεν τρώει πάρα πολύ (από που πήρε αυτό το παιδί!
). Να φανταστείτε όταν της δίνω κονσέρβα τρώει μόλις μιση Purina Gourmet Gold, αν της βάλλω παραπάνω δεν το τρώει και κάνει πως το σκεπάζει
... Δεν τρώει ούτε μαγειρευτό κοτόπουλο ή ψάρι άσχετα αν γκρινιάζει όταν το τρώμε εμείς...Το μυρίζει και το αφήνει...

christianapulp
Νεοφερμένο μέλος
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν είμαι σίγουρη για τις κονσέρβες, αλλα όσο αφορά την ξηρή τροφή, ο κτηνίατρος μου είπε να μην τους αγοράζω χύμα ξηρή τροφή (γιατι μερικές δημιουργούν πέτρα στα νεφρά). Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συσκευασμένη (μου πρότεινε την proplan).
σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
και μου είχε κλέψει μια ολόκληρη μερίδα υπέρ-καυτερό κάρι απ' το τηγάνι!
Τα υπόλοιπα δεν πάνε πίσω.
Γενικά νομίζω πως είναι καλό να συνηθίσουν να τρώνε απ' όλα από μικρά. Η ξηρά τροφή καλής ποιότητας είναι συνήθως πιο οικονομική από τις καλές κονσέρβες (έχω υπ' όψη μου κυρίως αυτές της Nutro Choice, αν και δεν τις έχω δοκιμάσει).
Ωστόσο, θυμάμαι την περίπτωση ενός παλιότερου μέλους του οποίου η γάτα, που δεχόταν μόνο την ξηρά τροφή, έπαθε νεφρική ανεπάρκεια. Η ξηρά τροφή απαγορεύεται δια ροπάλου σ' αυτήν την πάθηση, και είδαν κι έπαθαν για να την βάλουν να φάει κονσέρβα.
Γεράνι
Νεοφερμένο μέλος
Γιατί εγώ τη δίνω μια κονσέρβα το 2ημερο και πάλι ζητάει κι άλλο φαί!!!
ladycat
Διάσημο μέλος
πανω στην συσκευασια γραφει ποσο πρεπει να καταναλωνει ημερισιως μπορεις ακομη κ να ρωτησεις το κτηνιατρο σου να σου πειΠοια είναι η κατάλληλη ποσότητα τροφής για μια 3-4 μηνη γάτα;
Γιατί εγώ τη δίνω μια κονσέρβα το 2ημερο και πάλι ζητάει κι άλλο φαί!!!
Γεράνι
Νεοφερμένο μέλος
πανω στην συσκευασια γραφει ποσο πρεπει να καταναλωνει ημερισιως μπορεις ακομη κ να ρωτησεις το κτηνιατρο σου να σου πει
Ναι αλλά άμα λέει πχ μια κουταλιά και μετά αυτό όλη μέρα ζητάει φαί να μην το δώσω;
ladycat
Διάσημο μέλος
Desdemona
Διάσημο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Όπως σε ποιο, για παράδειγμα; Δώσε μας link.Διάβασα στα περισσότερα κτηνιατρικά sites στο ιντερνετ ότι οι γάτες επιβάλλεται να τρώνε και κονσέρβα
Desdemona
Διάσημο μέλος
https://cats.about.com/cs/catfood/a/canned_food.htm
https://www.joplinindependent.com/display_article.php/d-burton1196524267
https://www.mercola.com/2005/nov/12/cats_need_wet_food.htm
Για να διορθώσω τον εαυτό μου, δεν ξέρω αν είναι κτηνιατρικά sites, σίγουρα πάντως είναι γνώμες αμερικανών κτηνιάτρων.
aretha
Περιβόητο μέλος
Αυτό εδώ δεν αναφέρει κανέναν κτηνίατρο ως πηγή...
(βασικά δεν αναφέρει καθόλου πηγές)Εδώ αναφέρει, επί λέξει: "...researchers found no significant difference between a dry food diet and a wet food diet. [...] allowing cats to eat enough to become overweight is more detrimental to their health than the type of food they eat."
Αυτό δεν μπόρεσα να το διαβάσω, δεν μου ανοίγει η σελίδα...
Μόνο στο άρθρο του about λέει ότι οι κονσέρβες είναι προτιμότερες. Δες ωστόσο και τα επιχειρήματα ενός πολύ καλού γιατρού που συνιστά την ξηρή τροφή, εδώ.
Βέβαια, η τελική επιλογή είναι στο χέρι του καθενός.

valia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Άλλωστε όταν τρώμε κροκέτες και την χαιδεύω, πάλι ευτυχισμένες γουργουρίζουμε...
Είμαι λάθος??

Fotini
Διάσημο μέλος
valia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μάλλον έτσι θα καταλήξω, απλά το καθυστερώ όσο μπορώ..
Desdemona
Διάσημο μέλος
Γενικά συμφωνώ με τις επισημάνσεις σου, απλώς προβληματίστηκα πολύ σοβαρά. Εδώ σε ένα φόρουμ διαβάζεις κάτι που γενικά αποτελεί "γραμμή" και επηρεάζεσαι.
Ο μικρούλης μου παντως φαίνεται να είναι πολύ καλά με κάποιες δόσεις κονσέρβας και μόνιμα ξηρά στο μπολ για να τρώει κατά βούληση. Και έχω αποφασίσει "τέρμα η τρομοκρατία της κροκέτας"
(αστειεύομαι βέβαια).Όσο για τον Αίλουρο, έχω διαβάσει ενδελεχώς κάθε γραμμή του site. Απλώς ο γατούλης μου ανήκει στο προλεταριάτο των απεργών πείνας και έτσι βρήκα μια χρυσή τομή στη διατροφή του.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool