Κονσέρβα κάθε πότε;

Κονσέρβα κάθε πότε;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 37)
  • Κάθε μέρα

Ψήφοι: 16 43,2%
  • 3 φορές την εβδομάδα

Ψήφοι: 12 32,4%
  • 2 φορές την εβδομάδα

Ψήφοι: 4 10,8%
  • Μια φορά την εβδομάδα

Ψήφοι: 2 5,4%
  • Πιο αραιά από 1 φορά την εβδομάδα

Ψήφοι: 1 2,7%
  • Δεν δίνω καθόλου

Ψήφοι: 2 5,4%

• Total voters
    37
Αυτό νομίζω ισχύει για τις περσικές που έχουν μπόλικο τρίχωμα, γενικά ναι, είναι καλό για το στομάχι τους το χορταρικό... Πάντως η δικιά μου δεν κάνει εμετό παρά μόνο άμα φάει πολύ από τη λαιμαργία της;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όπως και η ψιψι μου,αλλά καμιά φορά,μια στο τόσο δηλαδή, βγάζει και τριχόμπαλα. Έχει περίεργο τρίχωμα,ούτε κοντότριχη είναι ούτε μακρύτριχη,κάτι στο ενδιάμεσο,ίσως γι αυτό

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σε όλους!!:D

Η κύρια τροφή της δικιάς μου είναι κροκέτες Hills kitten κοτόπουλο γιατί είμαστε ακόμα μικρούλια!!:redface: Αλλά τις δίνω αρκετά συχνά κονσέρβες. Βέβαια δεν τρώει πάρα πολύ (από που πήρε αυτό το παιδί!:/: :whistle:). Να φανταστείτε όταν της δίνω κονσέρβα τρώει μόλις μιση Purina Gourmet Gold, αν της βάλλω παραπάνω δεν το τρώει και κάνει πως το σκεπάζει:happy:... Δεν τρώει ούτε μαγειρευτό κοτόπουλο ή ψάρι άσχετα αν γκρινιάζει όταν το τρώμε εμείς...Το μυρίζει και το αφήνει...:/::rolleyes:

Οταν έφερα τον γατούλι μου σπίτι και άρχισα να ψάχνω τι ήταν καλήτερο για διατροφή, διάβασα οτι μόνο ξηρή τροφή μπορεί να δημιουργήσει πέτρα στα νεφρά και τώρα του δίνω κάθε μέρα και τα δύο:confused:.

Κονσέρβα kai

Δεν είμαι σίγουρη για τις κονσέρβες, αλλα όσο αφορά την ξηρή τροφή, ο κτηνίατρος μου είπε να μην τους αγοράζω χύμα ξηρή τροφή (γιατι μερικές δημιουργούν πέτρα στα νεφρά). Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συσκευασμένη (μου πρότεινε την proplan).

Μια καλη ξηρα τροφη ειναι οτι καλυτερο.Βεβαια μπορεις να ανακατευεις και λιγο κονσερβα μαζι.Η τροφη που θα παρεις να ειναι για γατακια και να την τρωνε μεχρι να γινουν 12μηνων.Ηξηρα τροφη κανει πολυ καλο στα δοντια της γατας.Τα δοντια χαλανε πολυ ευκολα κυριως εσωτερικα και μεγαλωνοντας εχει προβλημα.Ασε που με την ξηρα τροφη δεν μυριζουν τοσο πολυ και τα κακα της.

Η Μπιάνκα έχει ψύχωση με την Sheba κοτόπουλο τη στρογγυλή την κίτρινη -και τα θαλλασινά το φούξια. Μυρίζουν τόσο ωραία που αν δεν ήμουν χορτοφάγος θα δοκίμαζα:cat: Αν δεν εχετε δώσει ακόμα, να μην δώσετε! Κίνδυνος εθισμου!!!!!!!!!!!!! Αν θέλετε να συνεχίσει η γάτα σας να τρώει και κάτι άλλο!!!!!!!!!!!!

Ίσως είμαι πολύ τυχερή, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει προβλημα φαγητού με τα γατιά. Τρώνε και κονσέρβα και ξηρά τροφή με πολλή όρεξη. Φυσικά ο Φένστερ παλιότερα είχε επιχειρήσει να φάει κουνουπίδι :blink: και μου είχε κλέψει μια ολόκληρη μερίδα υπέρ-καυτερό κάρι απ' το τηγάνι!:blink::blink: Τα υπόλοιπα δεν πάνε πίσω.:P
Γενικά νομίζω πως είναι καλό να συνηθίσουν να τρώνε απ' όλα από μικρά. Η ξηρά τροφή καλής ποιότητας είναι συνήθως πιο οικονομική από τις καλές κονσέρβες (έχω υπ' όψη μου κυρίως αυτές της Nutro Choice, αν και δεν τις έχω δοκιμάσει).
Ωστόσο, θυμάμαι την περίπτωση ενός παλιότερου μέλους του οποίου η γάτα, που δεχόταν μόνο την ξηρά τροφή, έπαθε νεφρική ανεπάρκεια. Η ξηρά τροφή απαγορεύεται δια ροπάλου σ' αυτήν την πάθηση, και είδαν κι έπαθαν για να την βάλουν να φάει κονσέρβα.

Ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα τροφής για μια 3-4 μηνη γάτα;
Γιατί εγώ τη δίνω μια κονσέρβα το 2ημερο και πάλι ζητάει κι άλλο φαί!!!

Ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα τροφής για μια 3-4 μηνη γάτα;
Γιατί εγώ τη δίνω μια κονσέρβα το 2ημερο και πάλι ζητάει κι άλλο φαί!!!
πανω στην συσκευασια γραφει ποσο πρεπει να καταναλωνει ημερισιως μπορεις ακομη κ να ρωτησεις το κτηνιατρο σου να σου πει

πανω στην συσκευασια γραφει ποσο πρεπει να καταναλωνει ημερισιως μπορεις ακομη κ να ρωτησεις το κτηνιατρο σου να σου πει

Ναι αλλά άμα λέει πχ μια κουταλιά και μετά αυτό όλη μέρα ζητάει φαί να μην το δώσω;

να σου πω το εξης χρειαζετε 100 γρμ υγρη τροφη κ 80 γρμ ξηρα την ημερα περιπου αλλα δεν ειμαι κ 1000 % σιγουρη

Διάβασα στα περισσότερα κτηνιατρικά sites στο ιντερνετ ότι οι γάτες επιβάλλεται να τρώνε και κονσέρβα για να ικανοποιείται αφενός το ένστικτο της κρεοφαγίας και αφετέρου να ενυδατώνονται και μέσα από την τροφή τους, όπως συμβαίνει στη φύση. Οι κτηνίατροι βέβαια είναι υπέρ της κροκέτας αποκλειστικά, αλλά εγώ του δίνω φακελάκια ανακατεμένα με ξηρά τροφή και μια χαρά τα τρώει.

Διάβασα στα περισσότερα κτηνιατρικά sites στο ιντερνετ ότι οι γάτες επιβάλλεται να τρώνε και κονσέρβα
Όπως σε ποιο, για παράδειγμα; Δώσε μας link.

https://www.consumersearch.com/www/family/cat-food/review.html
https://cats.about.com/cs/catfood/a/canned_food.htm
https://www.joplinindependent.com/display_article.php/d-burton1196524267
https://www.mercola.com/2005/nov/12/cats_need_wet_food.htm

Για να διορθώσω τον εαυτό μου, δεν ξέρω αν είναι κτηνιατρικά sites, σίγουρα πάντως είναι γνώμες αμερικανών κτηνιάτρων.

Αυτό εδώ δεν αναφέρει κανέναν κτηνίατρο ως πηγή...:hmm:(βασικά δεν αναφέρει καθόλου πηγές)

Εδώ αναφέρει, επί λέξει: "...researchers found no significant difference between a dry food diet and a wet food diet. [...] allowing cats to eat enough to become overweight is more detrimental to their health than the type of food they eat."
Αυτό δεν μπόρεσα να το διαβάσω, δεν μου ανοίγει η σελίδα...

Μόνο στο άρθρο του about λέει ότι οι κονσέρβες είναι προτιμότερες. Δες ωστόσο και τα επιχειρήματα ενός πολύ καλού γιατρού που συνιστά την ξηρή τροφή, εδώ.
Βέβαια, η τελική επιλογή είναι στο χέρι του καθενός. ;)

Καλησπέρα, εμείς είμαστε μικρούλες ακόμη αλλά τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει. Δεν θα της δώσω ποτέ κονσέρβα! Της παίρνω μία πολύ καλή ξηρά τροφή (Royal Canin) που υποτίθεται έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά. Εναλλαγή μπορεί να κάνω στην ξηρά, αλλά γιατί να της δώσω κονσέρβα? Λογικό΄είναι όταν θα δοκιμάσει κάτι που θα της αρέσει περισσότερο, να αγνοεί κάτι που της κάνει καλό. Προτιμώ να είναι υγιής σε όλα της και να μην έχει πρόβλημα και με τα δοντάκια της, παρά να μου κάνει χαρούλες 2 φορές την εβδομάδα. Γιαυτό υπάρχουν και τα χάδια. Χαιρόμαστε μ' αυτά!! ;)
Άλλωστε όταν τρώμε κροκέτες και την χαιδεύω, πάλι ευτυχισμένες γουργουρίζουμε...

Είμαι λάθος?? :confused:

Κι 'γω τα ίδια έλεγα, αλλά σκεφτόμουν χωρίς τον ξενοδόχο... Όταν βαρεθεί να τρώει συνέχεια ξηρά τροφή, να δω αν θα της δώσεις κονσέρβα ή όχι. Άσε, ό,τι θέλουν κάνουν οι γάτες μας. "Εγώ θέλω να φάω αυτό και θα το φάω!"

Λες να με σύρει από την μύτη? Μπαααα, δεν είναι τέτοιος τύπος...:lol::lol::lol:

Μάλλον έτσι θα καταλήξω, απλά το καθυστερώ όσο μπορώ..

aretha, το πιο κατατοπιστικό δεν σου ανοίγει! Απ'ότι θυμάμαι (γιατί ούτε κι εμένα μου το ανοίγει πια, αλλά θα το βρω, που θα μου πάει) ήταν ένα άρθρο από κάποιο Πανεπιστήμιο.
Γενικά συμφωνώ με τις επισημάνσεις σου, απλώς προβληματίστηκα πολύ σοβαρά. Εδώ σε ένα φόρουμ διαβάζεις κάτι που γενικά αποτελεί "γραμμή" και επηρεάζεσαι.
Ο μικρούλης μου παντως φαίνεται να είναι πολύ καλά με κάποιες δόσεις κονσέρβας και μόνιμα ξηρά στο μπολ για να τρώει κατά βούληση. Και έχω αποφασίσει "τέρμα η τρομοκρατία της κροκέτας" :P (αστειεύομαι βέβαια).
Όσο για τον Αίλουρο, έχω διαβάσει ενδελεχώς κάθε γραμμή του site. Απλώς ο γατούλης μου ανήκει στο προλεταριάτο των απεργών πείνας και έτσι βρήκα μια χρυσή τομή στη διατροφή του.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back