Ismini
Διάσημο μέλος
Η Αργυρώ ευτυχώς τείνει να γίνει αποκλειστικά κροκετοφάγος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
Ακόμα οι αλλαγές στην τροφή τους όταν χρειάζεται πχ. από απλή για στειρωμένες γάτες πρέπει να γίνεται σταδιακά πχ. 1/3 νέα τροφή μετά μισή - μισή και μετά την νέα μόνο. Κονσέρβα μια φορά την βδομάδα για λιχουδιά μια κουταλιά της σούπας και πολύ της είναι

Αν μετά της καλοαρέσει και αρνήται να φάει κροκέτες απλά δεν της ξαναδίνουμε κονσέρβα μέχρι να ξαναφάει κροκέτες, δηλαδή να την κόψει η πείνα και να δει ότι δεν την παίρνει να μας κάνει κόνξες.
Οι γάτες είναι σαν τα μικρά παιδιά και έτσι πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε, δεν νομίζω να θέλει κανείς το παιδί του να τρώει μόνο σοκολάτες και πατατάκια

Αν θέλετε κάτι ξεχωριστό για αυτές καλύτερα φυτέψτε τους γατόχορτο σε μια γλάστρα, θα βρείτε σπόρους σίγουρα σε ανθοκομικές εκθέσεις και σε κάποια φυτώρια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Ο Σίβα δεν έχει παρουσιάσει διάροια ή δυσκοιλιότητα από αλλαγή τροφής.Το σωστό είναι να μην τους αλλάζουμε την τροφή γιατί τα πονάει το στομάχι τους και παρουσιάζουν δυάριες ή δυσκοιλιότητα.
Αν μετά της καλοαρέσει και αρνήται να φάει κροκέτες απλά δεν της ξαναδίνουμε κονσέρβα μέχρι να ξαναφάει κροκέτες, δηλαδή να την κόψει η πείνα και να δει ότι δεν την παίρνει να μας κάνει κόνξες.
Οι γάτες είναι σαν τα μικρά παιδιά και έτσι πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε, δεν νομίζω να θέλει κανείς το παιδί του να τρώει μόνο σοκολάτες και πατατάκια![]()
Η αλήθεια είναι ότι μας έχει εκπαιδεύσει τέλεια στα 7 χρόνια που είμαστε μαζί. Με λίγα λόγια "Οτι θέλει κάνει"!

Εχω δοκιμάσει να τον αφήσω νηστικό για να φάει κροκέτες (κάποια πανάκριβη μάρκα για δύσκολες γάτες, που δεν θυμάμαι), αλλά πέρασαν 2 μέρες απεργίας πείνας (από τη μεριά Του) και "έσπασα".
Ειναι 7 χρονών και στειρωμένος και ζυγίζει 3,5-4 κιλά....
(Ελπίζω να μην συμβούν τα ίδια αν κάνω παιδί....
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Ωχ! Το βλέπω όντως συνέχεια με σοκολάτες, γαριδάκια και πατατάκια!!! Τώρα που το ξανασκέφτομαι κι εγώ αν δε με κυνήγαγαν αυτά θα έτρωγα μόνο!(Ελπίζω να μην συμβούν τα ίδια αν κάνω παιδί....)
Άντε και τηγανητές πατάτες....
Ismini
Διάσημο μέλος
Λες?????Ωχ! Το βλέπω όντως συνέχεια με σοκολάτες, γαριδάκια και πατατάκια!!! Τώρα που το ξανασκέφτομαι κι εγώ αν δε με κυνήγαγαν αυτά θα έτρωγα μόνο!Άντε και τηγανητές πατάτες....
![]()

Θα γεμίσει σπυριά καλέ!
Τουλάχιστον θα είναι το ένα παιδί "περίεργο"!
(Η Αργυρούλα και ο Βαλεντίνο μια χαρά βολικότατα γατόπαιδα είναι στο θέμα "φαγητό" !!!)
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος

kitsoyla
Πολύ δραστήριο μέλος
βέβαια ο ρούντολφ αν είναι αρρωστούλης και χρειαστει να πάρει κάποιο φαρμακο σε υγρή μορφή , του το βάζω μέσα σε κονσερβούλα και μέχρι να τελείωσει την αντιβίωση τρώει μόνο αυτή!
Ismini
Διάσημο μέλος

Αν προσθέσω και τη μανία με την ούρηση παντού, που είχε.....μάλλον χρειάζεται ψυχολόγο!

kitsoyla
Πολύ δραστήριο μέλος
Το δικό μου βγήκε "προβληματικό"!
Αν προσθέσω και τη μανία με την ούρηση παντού, που είχε.....μάλλον χρειάζεται ψυχολόγο!![]()
σώπα καλέ που βγήκε ''προβληματικό''
μάλλον εκλεκτικό θα έλεγα 
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
σε έσπασε ο γατούλης τώρα του ανίκεις πάει τελείωσε, ζεις γιανα τον υπηρετείς
τα αρσενικά που δεν έχουν στειρωθεί κατουράνε από δω και από κει για να τους βρίσκουν οι θυλικές, μπορεί βέβαια και να οριοθετούσε την περιοχή του (το σπίτι του, γιατί και αυτό του ανίκει) teretorial instict πολλά ζώα το έχουν μαζί με τις γάτες

βεβαιά να μην ξεχνάμε πως οι γατούλες είναι και εκδικητικές και αμα κάτι τις πειράξει αντιδράνε κάνοντας τα επίτηδες όπου δεν πρέπει

Gloriana
Εκκολαπτόμενο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
menia
Δραστήριο μέλος
) και μετά από προτροπή κτηνιάτρου και καθαρισμό δοντιών με γενική αναισθησία τρώει πλέον μόνο κροκέτες Hill's ή Royal Canine... επίσης απαραίτητη είναι η σαλάτα της, δηλαδή πράσινο χορταράκι, που της το δίνουμε στο χέρι και κάνει σαν τρελή γι' αυτό!!!
drusilia
Διάσημο μέλος
Εγώ την κονσέρβα του την έκοψα γιατι μικρός δεν την έτρωγε ποτέ όλη και μια φορά που είχε μείνει στο πιάτο καλοκαίρι για 3-4 ώρες βρήκα μέσα σκουλήκια!!!

Προφανώς γέννησε καμιά μύγα...
Και μου είπε μετά και γιατρός οτι καλύτερα ειναι να τρώει κροκέτες για τα δόντια του.
menia
Δραστήριο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Χορταράκι από τον κήπο του εξοχικού παρακαλώ! Οσο πιο τρυφερό είναι τόσο πιο πολύ το θέλει!!!!

Σαν κατσικούλα δηλαδή!Καλά που μου το θύμισες, έχω καιρό να πάρω στον μικρό χορταράκι...
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος

menia
Δραστήριο μέλος

Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool