drusilia
Διάσημο μέλος
Απο την άλλη είχε μια άρνηση σε οποιοδήποτε άλλο φαγητο, μονο οι κροκέτες του αρέσουν, οποτε εν μέρει η επιλογή ήταν δική του!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μαγισσα
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Αβυσσος η ψυχή της γάτας πράγματι...
Εμενα πάλι γιατι το έτρωγε συνέχεια που είχε διάρροιες μικρός το σιχάθηκε και σταμάτησε να το τρώει οποτε αναγκάστικα να του αρχισω κονσέρβες κια μετά κροκέτες.
Το πρόβλημα ειναι οτι σου ζητιανεύει, ε; Ή οτι τελικά δεν τρώει το φαγητό της;
Μήπως να της ανακάτευες σιγά σιγά το κοτοπουλο με κροκέτες ή κονσέρβα, να συνηθίσει;
clouseau
Νεοφερμένο μέλος
Fotini
Διάσημο μέλος
και τα 3 ειναι στειρωμενα και γοριλακια, ειδικα τα 2 αρσενικα

Θα ήθελα να έβλεπα φωτογραφίες τους! Έχεις καμιά;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
clouseau
Νεοφερμένο μέλος

Γιάννα1
Νεοφερμένο μέλος
Βέβαια από τους 3 γατουλιδες και τη μια γατουλα που έχω βλέπω πως ο καθένας έχει τις παραξενιές του. Αποφάσισα λοιπον να τους δίνω την καλυτερη ποιότητα ξηράς τροφής που βρήκα (ειναι αρκετά ακριβή) και πολύ λίγη κονσέρβα (25 γραμμάρια στον καθένα) 2 φορέσ τη μέρα γιατί την περιμένουν σαν λιχουδιά.
Βέβαια αυτό που σκέφτομαι είναι πως δεν είναι δυνατον να είναι υγειινό για τα γατιά να τρώνε μόνο αυτές τισ τροφές. Σκεφτείτε πόσο κακό θα ήταν για την υγεία μασ να τρώγαμε μονο κονσέρβες και τυποποιημένα προιόντα. Έτσι αποφάσισα να τους μαγειρεύω (όταν μπορώ) κοτόπουλο, ψάρια η κρέας με λαχανικά για να τρώνε και κάτι φρέσκο.
aretha
Περιβόητο μέλος
Ναι, αυτά όντως ισχύουν!οι κροκέτες ειναι πιο πλήρης τροφή και δεν χαλάει τα δόντια τους
Αυτό πάλι, όχι και τόσο.και δεν τους δημιουργεί προβληματα στο ουροποιητικο
Η κονσέρβα, επειδή περιέχει πολύ νερό, είναι καλύτερη για τα νεφρά τους. Ωστόσο, αν τους δίνεις ξηρή τροφή ειδική για στειρωμένες γάτες (που δεν περιέχει άλατα από τα οποία σχηματίζονται οι πέτρες) και αν φροντίζεις να πίνουν μπόλικο νερό, είναι οκ. Τι να κάνουμε, δυστυχώς, τίποτα δεν είναι μόνο καλό ή μόνο κακό...

Γιάννα1
Νεοφερμένο μέλος
Οσο για το νεράκι τους θέλω να προσθέσω πως για να πίνουν επαρκη ποσότητα πρέπει να τους το αλλάζουμε σύχνά και να είναι φρέσκο γιατι αλλιώς προτιμούν να διψάνε από το να πιούν μπαγιάτικο νερό.
Αυτά τα μωρά έχουν τις ιδιοτροπίες τους γι'αυτό ίσως είναι τόσο ξεχωριστά!

nmc
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επιτέλους, εγώ και ο άντρας μου, μετακομίσαμε σε σπίτι που δέχονται τα κατοικίδια και όταν τακτοποιηθούμε θα πάρουμε ένα γατάκι. Από τώρα έχω αρχίσει να σκέφτομαι το θέμα της τροφής.
Η μητέρα μου έχει έναν κούκλο σιαμέζο, στειρωμένο και με αρχοντική κοιλίτσα (μάλλον προς κοιλάρα), γύρω στα 11. Από μικρό τον μάθαμε να τρώει και τα 2 στο εξής σχήμα, το ενα μπολάκι γεμάτο με ξηρά τροφή, όλη μέρα, κάθε μέρα για να τρώει όσο και όταν θέλει, και το απόγευμα του ανοίγουμε μια κονσέρβα που άλλες φορές την τρώει όλη και άλλες όχι. Γενικά από μικρός δεν έδειχνε να θέλει να τρώει από το δικό μας φαγητό, εκτός απο κάτι λαμπρές περιπτώσεις που έκλεψε τα πατζαρόφλουδα απο τα σκουπίδια και μια φορά που μου ζητιάνευε τα κάστανα που έτρωγα. Τώρα τελευταία που έχει "παπουδιάσει" ζητάει λίγο γάλα απο το μπολ με τα κορνφλεικς του πατέρα μου ή λίγο ψητό ψάρι. Δεν ξέρω τι ρόλο έχει παίξει αυτό το σχήμα, ο γάτος πάντως ειναι υγειέστατος και παρόλο που έχει βαρύνει λιγουλάκι λόγω ηλικίας, είναι πάρα πολύ παιχνιδιάρης και ενεργητικός.
Σκεφτόμουν λοιπόν να κάνω το ίδιο και στο δικό μου γατί, και ξηρά τροφή και κονσέρβα μία φορά τη μέρα. Εσείς τι λέτε?
Νατάσα
Δραστήριο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος

Τό έχω ψάξει και εγώ αρκετά και έχω καταλήξει ότι ΜΟΝΟ ξηρά ( και καλή μάρκα γιατί μονο έτσι ισχύει το μΟΝΟ) στην συνιστόμενη ποσότητα πάντα αναλογα με την ηλικία ή αν είναι στειρωμένο ή όχι...
Κονσέρβα του δίνω 1 φορά τον ΜΗΝΑ σαν λιχουδιά και αν........

nmc
Εκκολαπτόμενο μέλος
https://www.catinfo.org/
https://maxshouse.com/feline_nutrition.htm#Dry_Food_vs_Canned_Food.__Which_is_reall
Θα εκτιμούσα τις απόψεις και τις γνώμες σας.

Νεκταρια
Διάσημο μέλος
Καλημέρα σε όλους, αυτό είναι το πρώτο μου post.
Επιτέλους, εγώ και ο άντρας μου, μετακομίσαμε σε σπίτι που δέχονται τα κατοικίδια και όταν τακτοποιηθούμε θα πάρουμε ένα γατάκι. Από τώρα έχω αρχίσει να σκέφτομαι το θέμα της τροφής.
Η μητέρα μου έχει έναν κούκλο σιαμέζο, στειρωμένο και με αρχοντική κοιλίτσα (μάλλον προς κοιλάρα), γύρω στα 11. Από μικρό τον μάθαμε να τρώει και τα 2 στο εξής σχήμα, το ενα μπολάκι γεμάτο με ξηρά τροφή, όλη μέρα, κάθε μέρα για να τρώει όσο και όταν θέλει, και το απόγευμα του ανοίγουμε μια κονσέρβα που άλλες φορές την τρώει όλη και άλλες όχι. Γενικά από μικρός δεν έδειχνε να θέλει να τρώει από το δικό μας φαγητό, εκτός απο κάτι λαμπρές περιπτώσεις που έκλεψε τα πατζαρόφλουδα απο τα σκουπίδια και μια φορά που μου ζητιάνευε τα κάστανα που έτρωγα. Τώρα τελευταία που έχει "παπουδιάσει" ζητάει λίγο γάλα απο το μπολ με τα κορνφλεικς του πατέρα μου ή λίγο ψητό ψάρι. Δεν ξέρω τι ρόλο έχει παίξει αυτό το σχήμα, ο γάτος πάντως ειναι υγειέστατος και παρόλο που έχει βαρύνει λιγουλάκι λόγω ηλικίας, είναι πάρα πολύ παιχνιδιάρης και ενεργητικός.
Σκεφτόμουν λοιπόν να κάνω το ίδιο και στο δικό μου γατί, και ξηρά τροφή και κονσέρβα μία φορά τη μέρα. Εσείς τι λέτε?
Μη νομιζεις κι εγω το ιδιο κανω.Δηλαδη μια φορα τη μερα κατι σαν δωρακι κονσερβα και παντα η ξηρα τροφη.Σου ευχομαι να βρεις συντομα το καταλληλο γατακι.

RedCat
Διάσημο μέλος
και οντως πετυχαίνει. Νομίζω ότι δεν είναι κακο αν όντως τρωει και ξηρά τροφή (και όχι μόνο την κονσέρβα) και το ελέγχεις συχνά για πέτρα στα δοντάκια. Παντα βεβαια η διατροφή εξαρτάται και από το γατί
. Με το καλό να υποδεχτήτε λοιπον το γατάκι σας και από εκεί και πέρα βλέποντας και κανοντας.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
-NeFeLaKi-
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεράνι
Νεοφερμένο μέλος
Τι διαφορά έχουν οι σκυλοτροφές σε κονσέρβα απο τις αντίστοιχες για γάτα; Αμα τις καταναλώσει μια γάτα θα έχει πρόβλημα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimmik
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οι σκυλοτροφές δεν καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες μιας γάτας. Νομίζω οτι οι σκυλοτροφές είναι περιέχουν περισσότερους υδατάνθρακες απ' ότι πρωτεϊνες, ενώ οι γατούλες χρειάζονται κυρίως πρωτεϊνες, οπότε το να τρώει μια γατούλα σκυλοτροφή είναι δώρον άδωρον γιατί δεν της προσφέρει τίποτα διατροφικά. Αλλά δε νομίζω να πάθει και τίποτα τρώγοντάς την.Θέλω να ρωτήσω κάτι που μπορεί να φανεί και ηλίθιο αλλά το ρωτάω μόνο απο εγκυκλοπαιδική περιέργεια.
Τι διαφορά έχουν οι σκυλοτροφές σε κονσέρβα απο τις αντίστοιχες για γάτα; Αμα τις καταναλώσει μια γάτα θα έχει πρόβλημα;![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Οι γάτες είναι ζώα σαρκοφάγα, οι σκύλοι παμφάγα. Επομένως, άλλο πεπτικό σύστημα, άλλες διατροφικές ανάγκες, άλλα θρεπτικά συστατικά στην τροφή τους.Τι διαφορά έχουν οι σκυλοτροφές σε κονσέρβα απο τις αντίστοιχες για γάτα; Αμα τις καταναλώσει μια γάτα θα έχει πρόβλημα;![]()
Αν μια γάτα φάει για μια φορά λίγη σκυλοτροφή δεν νομίζω να πάθει τίποτα, εκτός ίσως από δυσπεψία (ίσως εμετό ή διάρροια). Αν όμως την τρώει σε μόνιμη βάση, τότε σίγουρα θα παρουσιάσει ελλείψεις σε στοιχεία που για τις γάτες είναι πολύ σημαντικά (π.χ. η ταυρίνη) και η έλλειψή τους θα έχει σαν αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους.
Αν διαβάζεις αγγλικά, ρίξε μια ματιά εδώ και εδώ σχετικά.

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Το καλοκαιρι στο κτημα ταιζα αδεσποτα σκυλακια.Ερχοταν και γατουλες απο τα γυρο οικοπεδα που τις θερω ημιαδεσποτες.Ποτε δεν εχω δει γατα να δειξει ενδιαφερον για το φαγητο του σκυλου.Παντα το μυριζαν και εφευγαν.Μαλλον αυτο γιατι η σκυλοτροφη εχει προφανως πολλους υδατανθρακες και δεν τους τραβαει αυτη η μυρωδια.Το αντιθετο ομως συνεβαινε παντα.ΟΙ σκυλοι καθαριζαν οτι αφηναν οι γατες ειτε γατοκροκετες ειτε κονσερβες,μαλιστα εδειχναν να τους αρεσει πολυ.Θέλω να ρωτήσω κάτι που μπορεί να φανεί και ηλίθιο αλλά το ρωτάω μόνο απο εγκυκλοπαιδική περιέργεια.
Τι διαφορά έχουν οι σκυλοτροφές σε κονσέρβα απο τις αντίστοιχες για γάτα; Αμα τις καταναλώσει μια γάτα θα έχει πρόβλημα;![]()
https://www.mycat.gr/gallery/browseimages.php?c=3&userid=110
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool