Κονσέρβα κάθε πότε;

Κονσέρβα κάθε πότε;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 37)
  • Κάθε μέρα

Ψήφοι: 16 43,2%
  • 3 φορές την εβδομάδα

Ψήφοι: 12 32,4%
  • 2 φορές την εβδομάδα

Ψήφοι: 4 10,8%
  • Μια φορά την εβδομάδα

Ψήφοι: 2 5,4%
  • Πιο αραιά από 1 φορά την εβδομάδα

Ψήφοι: 1 2,7%
  • Δεν δίνω καθόλου

Ψήφοι: 2 5,4%

• Total voters
    37
Ρε παιδια...εμενα,που του εχω τα μπωλακια της ξηρας και της κονσερβας διπλα διπλα,μια τρωει κονσερβα και μια ξηρα.Εχει πολυ γελιο! :D εγω δε του την κοβω με τπτ τη κονσερβα,του δινω μια των 100 γρ καθε πρωι,η μια γκουρμετ των 195 γρ μιση πρωι μιση βραδυ,και του εχω μονιμως και τα κροκετακια του στο μπωλακι του.Απλα δε θελω να την κοψω την κονσερβα,επειδη του την αραιωνω με νερο πριν τη δωσω,κι ετσι λαμβανει και υγρα,μιας και πινει λιγο νερο,παρολη τη ζεστη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ισως να δοκιμαζες διαφορες αλλες γευσεις, καμμια φορα αλλαζουν τα γουστα τους χωρις προφανη λογο. Το ιδιο εγινε με την Τασουλα μου και δεν θελει πια τις γευσεις που της επαιρνα αλλα κατι καινουργιες που ευτυχως εφερε το pet shop. Υπαρχει βεβαια παντα και η πιθανοτητα να μην θελησει ξανα κονσερβα, αυτο το εζησα με την Ζουζου μου που μεγαλωσε με κονσερβες τον πρωτο χρονο της ζωης της, κροκετα δεν ηθελε να δει ουτε ζωγραφιστη και ξαφνικα λιγο μετα που χρονισε αρχισε να μην θελει τις κονσερβες και οχι μονο, οταν αναγκαζονταν να φαει επειδη δεν της εδινα κατι αλλο, την εκανε εμμετο. Εψαξα τοτε με την βοηθεια του κτηνιατρου που ειχα εκεινη την εποχη και με διαφορα δειγματα ξηρης τροφης που μου εδωσε, καταληξαμε σε τροφη που της αρεσε και επιτελους ησυχασαμε. Ομως και εμενα η Ζουζου μου ειχε απο μικρουλα προβλημα δυσκοιλιοτητας που στα γεραματα της χειροτερεψε ασχημα, γι' αυτο της εδινα αντι για κονσερβα μαγειρευτο. Αυτος ηταν ο λογος που εψαξα και εμαθα ενα σωρο πραγματα για μαγειρεμενο φαγητο για γατες και ημασταν μια χαρα μεχρι που επαθε τον διαβητη και το κοψαμε το μαγειρευτο.
Αυταααα, ελπιζω να σε βοηθησα καπως.:redface:
Βάσω μου, πάντα κάνεις ό,τι μπορείς και βοηθάς και σ'ευχαριστώ γι αυτό :flowers:
Στην προκειμένη με βοήθησες να καταλάβω οτι το πρόβλημα είναι πιο περίπλοκο απ'όσο φανταζόμουν:/::P
Μα κοτόπουλο, μα ψάρι, μα γαλοπούλα, μα βοδινό, μα μοσχάρι, μα σολωμό, μα γαρίδες με σολωμό..τίποτα το σκασμένο δεν τις θέλει.:( Αλλά θα προσπαθήσω και .. πού θα μου πάει? Θα ξαναστρώσουμε πάλι:)
Αχου μωρε πως μας παιζουν ετσι τα σκασμενα...εμενα ξαφνικα τρωνε ξηρα με το ζορι κ οταν τους την βαζω με κονσερβα γλυφουν λιγο το ζουμι με το λαδι κ μετα στο φτυσιμο..ε ρε κ τ αλλα στο δρομο να τρωνε οτι βρουν κι αυτα να το παιζουν καμποσοι (αν το λεω σωστα)
Μωρέ καλά τα λες, αλλά έλα μου που τώρα τελευταία βλέπω και τα τοπικά μας αδεσποτάκια κι έγιναν κι αυτά.. εκλεκτικά!:P Όχι κροκέτα ό,τι κι ό,τι , μόνο "φαρίνα Γιώτη" που λένε:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλκυόνη, μήπως να δοκίμαζες να της δίνεις μαγειρευτό; Βραστό κοτοπουλάκι, λίγο ψαράκι; Θα τη συγκινήσει η μυρωδιά, δεν μπορεί. Κι εγώ για τον ίδιο λόγο δίνω στην Άρια κάθε μέρα υγρό φαΐ, για πρόσληψη υγρών. Δεν είχε ποτέ δυσκοιλιότητα, αλλά για να μην αποκτήσει :P Τώρα το καλοκαίρι της σταμάτησα την κονσέρβα, για να μην της πέφτει βαριά. Αυτό είναι δκό μου κόλλημα, τώρα με τη ζέστη προτιμώ να της δίνω νερόβραστα. Τώρα θα μου πεις, γιατί, οι κονσέρβες τι έχουνε μέσα; Κοκκινιστό; Τεσπα, κόλλημα :P

Πήγα λοιπόν τις προάλλες και της πήρα από 300-350 γραμμάρια κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχάρι, της μαντάμ σουσούς. Της τα έβρασα, της τα έκανα κομματάκια, έβαλα και βραστό καροτάκι και λίγο ρυζάκι (για να μοιάζει με τη σεζίρ!) και τα κατέψυξα σε μερίδες. Αν εξαιρέσεις λοιπόν τη μέρα που έκατσα μια ώρα και τα έκανα μερίδες, τώρα απλά της βγάζω μια μερίδα τη μέρα και της τη δίνω. Ο κατεψυγμένος ζωμός μου τέλειωσε, οπότε της βάζω μισό κουταλάκι του γλυκού λάδι και λίγο νερό και της το δίνω. Πού να 'ξερε η καημένη ότι αυτό το φαΐ που την τρελαίνει τόσο πολύ, είναι νερόβραστο κρέας, ανάλατο και σερβιρισμένο με σάλτσα νερού :popcorn::sick:

Μπορείς να δοκιμάσεις κάτι παρόμοιο κι εσύ, αρχικά με μικρή ποσότητα μήπως και αυτό το "φτύσει" το καμάρι σου! :P Επίσης παρατήρησα κι εγώ ότι τις κονσέρβες τις τρώει πλέον με μεγάλη βαρεμάρα, όντως. Και σκέψου ότι παίρνουμε τις σεζίρ που έχουν 300 διαφορετικές γεύσεις.

Νερό δε πίνουν ? Τα δικά μου κατεβάζουν ποτήρια που λέει ο λόγος.

Πίνει, πίνει. Αλλά δεν το μπορώ αυτό το πράμα με την ξηροφαγία, νιώθω λες και την ταΐζω παξιμάδια. Οπότε κάθε μέρα υπάρχει στο μενού κάτι πιο ζουμερό!

Αλκυόνη, μήπως να δοκίμαζες να της δίνεις μαγειρευτό; Βραστό κοτοπουλάκι, λίγο ψαράκι; Θα τη συγκινήσει η μυρωδιά, δεν μπορεί. Κι εγώ για τον ίδιο λόγο δίνω στην Άρια κάθε μέρα υγρό φαΐ, για πρόσληψη υγρών. Δεν είχε ποτέ δυσκοιλιότητα, αλλά για να μην αποκτήσει :P Τώρα το καλοκαίρι της σταμάτησα την κονσέρβα, για να μην της πέφτει βαριά. Αυτό είναι δκό μου κόλλημα, τώρα με τη ζέστη προτιμώ να της δίνω νερόβραστα. Τώρα θα μου πεις, γιατί, οι κονσέρβες τι έχουνε μέσα; Κοκκινιστό; Τεσπα, κόλλημα :P

Πήγα λοιπόν τις προάλλες και της πήρα από 300-350 γραμμάρια κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχάρι, της μαντάμ σουσούς. Της τα έβρασα, της τα έκανα κομματάκια, έβαλα και βραστό καροτάκι και λίγο ρυζάκι (για να μοιάζει με τη σεζίρ!) και τα κατέψυξα σε μερίδες. Αν εξαιρέσεις λοιπόν τη μέρα που έκατσα μια ώρα και τα έκανα μερίδες, τώρα απλά της βγάζω μια μερίδα τη μέρα και της τη δίνω. Ο κατεψυγμένος ζωμός μου τέλειωσε, οπότε της βάζω μισό κουταλάκι του γλυκού λάδι και λίγο νερό και της το δίνω. Πού να 'ξερε η καημένη ότι αυτό το φαΐ που την τρελαίνει τόσο πολύ, είναι νερόβραστο κρέας, ανάλατο και σερβιρισμένο με σάλτσα νερού :popcorn::sick:

Μπορείς να δοκιμάσεις κάτι παρόμοιο κι εσύ, αρχικά με μικρή ποσότητα μήπως και αυτό το "φτύσει" το καμάρι σου! :P Επίσης παρατήρησα κι εγώ ότι τις κονσέρβες τις τρώει πλέον με μεγάλη βαρεμάρα, όντως. Και σκέψου ότι παίρνουμε τις σεζίρ που έχουν 300 διαφορετικές γεύσεις.

Ερ 1 ζωμο εννοεις απο το βραστο κρεας;;Ερ2της δινεις κ ξηρα 1 φορα την μερα;;,και τελευταια ερ αν μετα δεν γουσταρει την τροφη της κονσερβας ή σκετο ξηρη αν βαρεθεις να φτιαξεις μαγειρευτο λεω καμια φορα..;

Ζωμό εννοώ από βραστό κρέας, ναι. Ξηρά της βάζω όση ποσότητα προτείνει η συσκευασία της ξηράς, τη μοιράζω όμως, δεν τη βάζω σε μια φορά όλη την ποσότητα.

Την τελευταία ερώτηση ομολογώ δεν την πολυκατάλαβα :redface: Την κονσέρβα παρατήρησα ότι την τρώει βαριεστημένα ενώ για το μαγειρευτό τρελαίνεται-μέχρι πρότινος αυτά ήταν τελείως αντίστροφα. Ως κύρια τροφή της θα παραμείνει η ξηρή σε κάθε περίπτωση, απλά κάθε μέρα θα της προσθέτω κάτι υγρό, είτε κονσέρβα είτε μαγειρευτό. Τώρα αν τυχόν τα βαρεθεί και τα σνομπάρει όλα, θα τρώει μόνη ξηρά μέχρι να ξεχάσει τα υπόλοιπα και να τα ξανατρώει με ευχαρίστηση. Γενικά ξεγελιέται εύκολα.

Σ'ευχαριστώ για την καλή σου διάθεση να βοηθήσεις kouki μου, αλλά το έχουμε δοκιμάσει και το μαγειρευτό.
Βραστό ψαράκι με ελάχιστο λαδάκι ή κιμαδάκι ψητό (και τα δυο κατόπιν συστάσεως της κτηνιάτρου),αλλά φευ, δεν τα τρώει:( (είναι η μόνη που μένει παγερά αδιάφορη στη μαγειρική μου:P)Και το ελάχιστο ωμό λαδάκι που κάνει καλό για τις τριχόμπαλες αλλά και για το τρίχωμά της, αν βάλω μερικές σταγονίτσες μέσα στο φαγητό της, πάλι δεν το θέλει.
Τις τελευταίες μέρες, ανακατεύω κονσέρβα μαζί με τις κροκέτες της ;) κι έφαγε! Και σήμερα σκέτη κονσέρβα κοτοπουλάκι και το καθάρισε:clapup: Αναρωτιέμαι μήπως φταίει και η ζέστη, αν και λογικό θα ήταν να προτιμούσε την υγρή τροφή τώρα το καλοκαίρι..:hmm: Γατιά παιδί μου, εντελώς απρόβλεπτα:)

Αναρωτιέμαι μήπως φταίει και η ζέστη, αν και λογικό θα ήταν να προτιμούσε την υγρή τροφή τώρα το καλοκαίρι..:hmm: Γατιά παιδί μου, εντελώς απρόβλεπτα:)
Alcyone μου, πιστεύω ότι όντως μπορεί να φταίει η ζέστη. Σε κάποια γατιά κόβεται η όρεξη. Ο Κάσπερ της μαμάς μου παθαίνει το ίδιο, κάθε καλοκαίρι γίνεται μοντέλο :P
Εν τέλει τα ξαναστοιβάζει το φθινόπωρο

Προφανώς κόβουν τις πολλές μάσες για να βγάλουν τις κορμάρες στις παραλίες 8)

Alcyone μου, πιστεύω ότι όντως μπορεί να φταίει η ζέστη. Σε κάποια γατιά κόβεται η όρεξη. Ο Κάσπερ της μαμάς μου παθαίνει το ίδιο, κάθε καλοκαίρι γίνεται μοντέλο :P
Εν τέλει τα ξαναστοιβάζει το φθινόπωρο

'Ωστε δεν έχουμε μόνο "εμείς"αυτή ,ας την πούμε, παραξενιά! :confused:
Να'σαι καλά, με καθησύχασες :flowers:

Προφανώς κόβουν τις πολλές μάσες για να βγάλουν τις κορμάρες στις παραλίες 8)
:lol::lol::lol::lol: :thumbup:

Τι γινεται βρε παιδια, μονο στα δικα μου τα γατια δεν τους κοβεται ποτε η ορεξη; Εκτος αρρωστειας βεβαια ξορκισμενη ναναι. Μιλαμε χειμωνα-καλοκαιρι σαβουριαζουν κανονικα και χωρις καμμια αλλαγη. Πως νομιζετε πως πηρε η Τασουλα μου το προσωνυμιο λυκακι; :P
alkyone μου, μαλλον λογω ζεστης θα ειναι, εδω τα αδεσποτα και δεν εχουν ορεξη οπως ειχαν πριν πιασουν οι ζεστες, βεβαια αυτα τα φουκαριαρικα ειναι και συνεχεια εξω εκτεθειμενα στην δυνατη ζεστη του μεσημεριου, παντως το εχω παρατηρησει πως η ορεξη τους εχει μειωθει σημαντικα. Μονο στα δικα μου τα ελεεινα δεν λεει να μειωθει, να αδυνατισουν λιγακι, να κανουμε και λιγη οικονομια, αλλα μπααααα... δεν βαρυεσαι, το κλιματιστικο να ειναι καλα και η μανουλα που σερβιρει αβερτα-κουβερτα.:/:

Εγώ που έχω 4 γάτες που τις έχω έξω βέβαια τους δίνω πρωί ξηρή τροφή,το μεσημέρι μισή κονσέρβα κ το βράδυ πάλι κροκέτες κ την υπόλοιπη κονσέρβα. Μήπως κάνω λάθος? τωρα δεν πολύ τρωνε την ξηρη τροφη,μόνο όταν δεν τους δίνω κονσέρβα..με το ζόρι δλδ... :/

Εγώ που έχω 4 γάτες που τις έχω έξω βέβαια τους δίνω πρωί ξηρή τροφή,το μεσημέρι μισή κονσέρβα κ το βράδυ πάλι κροκέτες κ την υπόλοιπη κονσέρβα. Μήπως κάνω λάθος? τωρα δεν πολύ τρωνε την ξηρη τροφη,μόνο όταν δεν τους δίνω κονσέρβα..με το ζόρι δλδ... :/

Δοκίμασε να ανακατέψεις ξηρή τροφή με κονσέρβα.
Αυτό το κόλπο ακολουθώ όταν η δική μου κάνει κόνξες με το ένα ή το άλλο είδος τροφής, και βλέπω οτι πιάνει;)
Και προσοχή στην ποσότητα: Όταν θα μειώνεται π.χ. η ποσότητα της ξηρής τροφής που προσλαμβάνουν, θα αυξάνεται εκείνη της κονσέρβας, ούτως ώστε να μη μένουν πεινασμένα.

Το έκανα σήμερα αυτό κ έπιασε όντως..θα αρχίσω να τα ταιζω 2 φορές την ημέρα με την ανάλογη ποσότητα που χρειάζεται ..

Γεια σας !!
Έχω δυο γάτες 11 χρονών κ η μια από αυτες έχει πρόβλημα με τα δόντια της κ για αυτό εδώ και δυο περίπου ενδομάδες δεν μπορεί να φάει ξηρά τροφή και της δείνω κονσέρβες κυνδινεύει απο κατί που τρώι μόνο κονσέρβες;;;

Αν πρόκειται για μια καλή κονσέρβα που αποτελεί πλήρες γεύμα, δεν νομίζω πως κινδυνεύει από κάτι. :hmm: Ο κτηνίατρος τι σου είπε;

Οπως σου ειπε και η Φωτεινη, αν ειναι η κονσερβα καλης ποιοτητας και της δινεις σωστη ποσοτητα για να καλυψει τις αναγκες της ημερας, δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Ειχα γατο που τα τελευταια χρονια της ζωης του ετρωγε μονο κονσερβες και μιλαμε για 5-6 χρονια.

Εγώ σήμερα τάισα τις γάτες μου με ξηρή τροφή και κονσέρβα μαζι 3 φορές σχεδόν γτ η μία μου γάτα όλο αλωνίζει κ έρχεται όποτε θέλει αλλά παρατηρούσα ότι ήθελαν περισσοτερο την κονσερβα παρά την ξηρη τροφή..friskies τους παίρνω κ κονσερβα και ξηρη τροφή..

Εγώ σήμερα τάισα τις γάτες μου με ξηρή τροφή και κονσέρβα μαζι 3 φορές σχεδόν γτ η μία μου γάτα όλο αλωνίζει κ έρχεται όποτε θέλει αλλά παρατηρούσα ότι ήθελαν περισσοτερο την κονσερβα παρά την ξηρη τροφή..friskies τους παίρνω κ κονσερβα και ξηρη τροφή..

Θα'λεγα καλύτερα να μην τους δίνεις μάρκες/τροφές που πουλάνε τα σούπερ μάρκετ, αν αυτό είναι εφικτό.
Μια βόλτα σ'ένα "αξιοπρεπές" πετ σοπ και θα βρεις μια πιο ποιοτική τροφή, μπορεί ακριβώτερη, αλλά μειώνει τις πιθανότητες για επιπτώσεις στην υγεία τους στο μέλλον και επισκέψεις σε κτηνιάτρους που και πιο επίπονες είναι και "στοιχίζουν" περισσότερο.
Δοκόμασε κονσέρβα gourmet diamand ή σεζίρ, και κροκέτες Royal Canning.
:P'Οχι δεν είμαι αντιπρόσωπος αυτών των εταιρειών, αλλά σου έφερα για παράδειγμα.
Επίσης θα βοηθηθείς πολύ αν ρίξεις μια ματιά εδώ στο σάϊτ στα θέματα διατροφής, που το θέμα έχει συζητηθεί επαρκώς:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back