Αγαπημένη γειτόνισσα και αδελφή ψυχή απέκτησε κουνέλι.
ΑΠΟΡΙΕς
1/ Τι τρώνε, τι πίνουν, μικρά τίπς φροντίδας, λιχουδιές
2/ Μπάνιο κάνουμε στα κουνέλια, διότι λίγο στο μπεζ απο τη μέση και κάτω είναι, βρωμικούλης ή βρωμικούλα γαρ
3/ Τι προσέχουμε για να έχουμε;
4/ Σε μπαλκόνι ζουν;
5/ Αγκαλίτσες θέλουν;
6/ Απο τι κινδυνεύουν; και
7/ Επειδή υπάρχει μικρό τι πρέπει να προσέχουμε;
Αυτα τα λίγα για την ώρα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
leta
Νεοφερμένο μέλος
1) υπάρχει ειδική τροφή και λιχουδιές στα pet shop
2) μπάνιο εμείς δεν του κάναμε μόνο με ένα νοτερό πανάκι
3) ο γιατρός είπε ότι επειδή έχουν μικρούς πνεύμονες απαγορεύεται το τσιγαρο και ότι δεν αντέχουν την ζέστη
4) στο πολύ κρύο καλύτερα όχι στο μπαλκόνι
5)και παιχνίδια και αγκαλίτσες. είναι πολυ τρυφερά. όταν έλειπε η αδερφή μου του δίναμε μια μπλούζα της και την μυριζε
6)από τα ποντίκια γιατί τους τρώνε το φαι
7)αυτό δεν το ξέρω. δεν μας έτυχε.
θα μάθω κι άλλα και θα σου πω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Περισσότερα δεν ξέρω. Πάντως απόχτησε ότι πιο ακατάλληλο για διαμέρισμα.
Αφού έμπλεξε το κουνελάκι κοιτάξτε αυτά για την όσο το δυνατόν λιγότερο χειρότερη διαβίωση του.
https://www.interpet.gr/nea/recent_2003/neo2_020403.htm
Κι επειδή μπορεί κάποιος να νοιώσει την επιθυμία να πάρει χελώνα…
https://www.mypetz.gr/posts/5241761/

Lady
Δραστήριο μέλος

Αυτή ήταν η ιστορία της ζουζούς που με έκανε πλέον ,να έχω αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί να ζήσει στην πόλη ένα κουνέλι.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος

vicki v.
Δραστήριο μέλος

ladycat
Διάσημο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Βρήκα πληροφορίες στο wikipedia αν θες ρίξε μια ματιά:
https://el.wikipedia.org/wiki/Κουνέλι
Ismini
Διάσημο μέλος
Ειχε μια μανια να γλυφει τα χερια μου.
Δυστυχως ο μπαμπας μου τον εφερε αποφασισε οτι δεν ηταν και πολυ υγιεινη αυτη η επαφη παιδιου - κουνελιου (μεχρι και τα κακα του επιανα), και αποφασισε να τον δωσει σε καποιο συναδελφο του με κηπο.
Τωρα (που μεγαλωσα
) ποτε δεν θα επαιρνα κουνελι δωρο σε παιδακι και μαλιστα σε διαμερισμα, ουτε και για μενα βεβαιως κι ας ειναι τοσο γλυκα και μαλακα ζωακια. Τα κουνελακια ζωακια ειναι για εξω! Εξοχη, χωματακι, χορταρακια!(Σημερα περασα απο το πετ σοπ στην Αθηνας και ειδα να πουλανε...)
rotonda
Δραστήριο μέλος
Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στην Αμερική, αλλά κι εδώ τα ίδια γίνονται... Πριν από κάμποσο καιρό είχα μαζέψει ένα αδέσποτο κουνέλι από τα βασιλικά κτήματα, στο Τατόι. Ήταν άρρωστο και καθόταν δίπλα σε μια χαρτόκουτα στο πλάι του δρόμου. Ήταν ολοφάνερο πως κάποιοι το είχαν παρατήσει εκεί (ήταν και ράτσας, με μακριά αυτιά - "κριάρια" λέγονται αυτά τα κουνελάκια). Ο έρμος ο κούνελος πήγε στο γιατρό. Τα αυτιά του ήταν σε κακό χάλι. Κατά την ιατρική εξέταση... λιποθύμησε από το φόβο του! Τον λυπήθηκε η ψυχή μου. Δυστυχώς μετά από δυο μέρες άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο...Στο σωματείο που δούλευα είτε το πιστεύετε είτε όχι είχε ακόμη και αδέσποτα κουνέλια (τα αγόραζαν από πετσοπ και μετά τα αμολάνε στην εξοχή).![]()

Ismini
Διάσημο μέλος
To κακομοιρο.....Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στην Αμερική, αλλά κι εδώ τα ίδια γίνονται... Πριν από κάμποσο καιρό είχα μαζέψει ένα αδέσποτο κουνέλι από τα βασιλικά κτήματα, στο Τατόι. Ήταν άρρωστο και καθόταν δίπλα σε μια χαρτόκουτα στο πλάι του δρόμου. Ήταν ολοφάνερο πως κάποιοι το είχαν παρατήσει εκεί (ήταν και ράτσας, με μακριά αυτιά - "κριάρια" λέγονται αυτά τα κουνελάκια). Ο έρμος ο κούνελος πήγε στο γιατρό. Τα αυτιά του ήταν σε κακό χάλι. Κατά την ιατρική εξέταση... λιποθύμησε από το φόβο του! Τον λυπήθηκε η ψυχή μου. Δυστυχώς μετά από δυο μέρες άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο...![]()

vicki v.
Δραστήριο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
) Το δώσαμεΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Στέλλα2
Νεοφερμένο μέλος
τον είχα ένα χρόνο , αλλα επειδή ήταν αρσενικό έπρεπε να τον διώξουμε για δικό του καλό. Έτσι τώρα είναι σε ένα μεγάλο χώραφι με πολλά κουνέλια και ετοιμάζετε να γίνει για δεύτερη φορά πατέρας!!!

Συμβουλές και πληροφορίες:
1.υπάρχει τροφη για κουνέλια σε pet shops, βέβαια όταν τα κουνέλια βρούν ποικιλία θα φάνε όλη την τροφή τους εκτός από κάτι καφέ μακρουλά κομμάτια που θα επρεπε να τρώνε κανονικά.Επίσης τρώνε λαχανικα που έχετε εσείς σπίτια σας αρκεί να τα έχετε αφήσει να μαραθούν.Τρελαίνονται για χαρούπια!
2.Αν επειχειρήσετε ποτε να τα κανετε μπάνιο, προσέχετε! Προσπαθήστε να τους ριξετε σιγα σιγα το νερό και όχι κατευθείαν.Καλό θα είναι να το κρατάτε με κάποιο τρόπο αν δεν θέλετε να κάνετε εσείς μπάνιο αντί για αυτά!
3.Αν η φωλιά τους είναι στο μπαλκόνι ,καλό θα είναι να σιγουρευτείτε οτι στο σημείο που τα έχετε να μην κάνει ρεύμα γιατί είναι ευαίσθητα στο κρύο τα καημένα
4.Είναι παιχνιδιάρικα.(ετσι κατάλαβα τουλάχιστον εγω)Με τη γλυκύτητα τους σε προκαλούν να τα χαϊδέψεις και να παίξεις μαζί τους,φυσικα καλό είναι να μην το παρακάνουμε γιατί ίσως να τα ενοχλεί.
5.Οσον αφορα τη δική μας υγεία ,δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε.Τα κουνέλια δεν μεταδίδουν τις ασθένειες τους στους ανθρώπους. Δυστυχώς όμως μαδάνε πολύ και δεν είναι και καλό να εισπνέουμε τις τρίχες τους.
6.Τα "κάνουν" σε ροκανίδι και καλό είναι να αλλάζετε μια φορα τουλάχιστον την εβδομάδα το ροκανίδι τους ή όποτε μυρίζει άσχημα, ειδάλως μαζευονται μύγες και κάνουν φωλιές(γεννούν)μέσα στα ροκανίδια.
Ελπίζω να βοήθησα !
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλα ρε μαμα σωνε και καλα να το φαμε μετα? Τπτ... απο τοτε δεν ξαναφερα τπτ στην μητερα μου για κουνελακια 
ladycat
Διάσημο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος

lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι θα φαμε αγαπη μου? ααα εκανα ενα γατι στο φουρνο! Μουρλια! (black humor)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool