Cleopatra
Δραστήριο μέλος
Το κόψιμο των νυχιών έχει γίνει θέμα ρουτίνας και δεν μας παίρνει πάνω από 2 λεπτά.. τον κρατάει το αγόρι μου και εγώ τα κόβω, ακριβώς όπως εσύ.. μάλλον ξέρει ότι δεν τον παίρνει να αντισταθεί.. είναι από την ελάχιστες φορές που παίρνω το αυστηρό μου ύφος!!Αυτό με την χτένα νομίζω ότι είναι απλά παιχνιδάκι.. κι εμένα την κυνηγάει για να την δαγκώσει μετά από 2-3 λεπτά χτενίσματος..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος

Julian, τα νύχια είναι ένα θέμα... Κι έμενα μικρός δεν καθόταν με τίποτα, αλλά μετά τον ανέλαβε η αδερφή μου, αρκετά πιο αυστηρή απο εμένα και τον έκανε να καταλάβει οτι δεν θα τον άφηνε ήσυχο μέχρι να τα κόψει όλα. Και απο τότε κάθεται και σε εμένα τον κρατάω αγκαλιά και υπομένει στωικά μέχρι να τελιώσουμε. Μετά πρέπει να δεις το ξενερωμένο ύφος του όμως.
Απλά θέλει να είστε αποφαστιστικοί μέχρι να μπει στο νόημα. Μετά δεν θα αντιδρά τόσο. Απλά πρόσεχε μην του τα κόβεις βαθεία και πονάει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος

Ούτε εγώ τους κόβω τα νύχια. Βέβαια, δεν με ενοχλεί που ξύνουν τα έπιπλα και τα χαλιά.
Θα σου έλεγα να μην του τα κόβεις, αφού αγριεύει. Καλύτερα παίζε τον με ένα παιχνιδάκι όπως το καλάμι του ψαρέματος, που να μην βρίσκεται πολύ κοντά στα χέρια σου. Και μην τον παλεύεις στ' αστεία, γιατί μαθαίνει να θεωρεί τα χέρια σου παιχνίδι και -ακόμα χειρότερα- μπορεί να αρχίσει να σε θεωρεί σάκο του μποξ! (συμβαίνει καμιά φορά)

Φυσικά, είναι ακόμα μικρούλης, μεγαλώνοντας θα ηρεμήσει.
Κι εγώ άργησα να τα μάθω αυτά και, ώσπου να χρονίσει ο Φένστερ, μου έκανε τα χέρια κοτλέ ανά τακτά χρονικά διαστήματα!
Αλλά με τα απλά αυτά κόλπα κατάφερα να αντιμετωπίσω την κατάσταση, έμαθε ο Φένστερ και -το κυριότερο- έμαθα κι εγώ.
Γενικώς οι γάτες είναι ένας ολόκληρος κόσμος που πρέπει να αποκωδικοποιήσεις, μπας και βγάλεις καμιά συνεννόηση! Ευτυχώς το δεύτερο που πήρα (το Νο1 είναι θηλυκό το Νο2 αρσενικό) κάθεται να του κόψω τα νυχάκια...κιχ δε βγάζει-στο τέλος το φιλάω από τη χαρά μου!!
Δεν τα κόβω βαθιά, καμία σχέση,μόνο τις μυτίστες παίρνω να μην κάνουν βαθιές γρατζουνιές. Είπαμε, τα ταλαιπωρούμε, όχι και σε σημείο βασανισμού όμως τα ζωάκια!!
ruko
Διάσημο μέλος
Δεν επιδιώκω να παίζουμε με τα χέρια μου, απλά όταν αυτο συμβαίνει...καταλαβαίνετε τι γίνεται!!
Το φαντάζομαι!

Γενικά, εγώ δεν τους κόβω τα νύχια, γιατί είναι όλα τους διαόλια, αποκλείεται να καθίσουν ήσυχα και φοβάμαι μην κάνω καμιά στραβή.
Πάντως μερικοί από δω τους κόβουν τα νύχια την ώρα που κοιμούνται (ένα ποδαράκι τη φορά). Τι άλλο θα κάνουμε πια...
Γενικώς οι γάτες είναι ένας ολόκληρος κόσμος που πρέπει να αποκωδικοποιήσεις, μπας και βγάλεις καμιά συνεννόηση!
ΜΕΓΑΛΗ αλήθεια.
marestros
Δραστήριο μέλος

Βρίσκουμε όλα τα σκουπίδια στο πάτωμα και στις γωνίες το κόκκαλο από την μπριζόλα που φάγαμε προχθές ή το καλαμάκι από το σουβλάκι που φάγαμε την προηγούμενη..... Επίσης, ο Νααμάν αρπάζειτα καλαμάκια από όλους τους καφέδες- τα βρίσκω μετά από μια βδομάδα κάτω από τον καναπέ!!!!!
Επίσης, τρώνε μύγες ....όπως όλα τα γατάκια του κόσμου βεβαίως βεβαίως

ruko
Διάσημο μέλος
Βρίσκουμε όλα τα σκουπίδια στο πάτωμα και στις γωνίες το κόκκαλο από την μπριζόλα που φάγαμε προχθές ή το καλαμάκι από το σουβλάκι που φάγαμε την προηγούμενη..... Επίσης, ο Νααμάν αρπάζειτα καλαμάκια από όλους τους καφέδες- τα βρίσκω μετά από μια βδομάδα κάτω από τον καναπέ!!!!!
Κλασικό! Σε μας ο κάδος έχει μπει πλέον στο ντουλάπι κάτω απ' το νεροχύτη, το οποίο ασφαλίζω με ένα λαστιχάκι. Αλλά επειδή τράβα-τράβα την πόρτα το λαστιχάκι ξεχειλώνει και σπάει, πότε-πότε ανακαλύπτω κόκαλα/άδειες κονσέρβες/παλιά χαρτιά διάσπαρτα σε όλη την κουζίνα.
Για να μην μιλήσω για το μυστικό στοκ από καλαμάκια/καπάκια/ό,τι άλλο κυλάει και κάνει φασαρία σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
χριστινα
Διάσημο μέλος

Και καλαμακια ευτυχως μονο αν δωσω εγω... Σε ποτηρια ευτυχως δεν πανε 
Νιωθω πολυ καλα τωρα 

marestros
Δραστήριο μέλος
Cleopatra
Δραστήριο μέλος
ψαράκι πλακί που μου αρέσει σε πλαστικό ταπεράκι μιας χρήσης. Φάγαμε λοιπόν χτες και μετά ανυποψίαστη πέταξα το ταπεράκι στην σακούλα.. όλο το πρωί ο Ντάρκυ ήταν αγγελουδάκι, πήγαινε και μύριζε εκεί, αλλά ούτε κίνηση για να βγάλει τα σκουπίδια.. Μόλις πήγα να ντυθώ γιατί είχα ραντεβού με την κολλητή μου, μυρίζω μια έντονη μυρωδιά ψαριού.. Το τέρας (!!!!!) βρήκε το ταπεράκι, το άνοιξε, πασαλείφτηκε με λάδια που μύριζαν ψάρι και σκόρδο 

, γέμισε το πάτωμα της κουζίνας και όλο το χωλ-σαλόνι με λαδωμένες πατουσίτσες!!! Μέχρι να τον πλύνω και να σφουγγαρίσω με χλωρίνη όλο το σπίτι και να ξανακάνω μπάνιο, πέρασε πάνω από μια ώρα..
Ευτυχώς δεν με έβρισε η κολλητή μου 
ruko
Διάσημο μέλος
η μανα υποστηριζει οτι δεν της αρεσει μαλλον να πινει απο το τσιγκινο νερο, υπαρχει τετοια περιπτωση?
Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα γατιά προτιμούν να πίνουν από τη βρύση ή από τη μπανιέρα, γιατί το νερό από εκεί είναι πιο φρέσκο - το άλλο στο μπολάκι μένει αρκετές ώρες και μπαγιατεύει.
Όμως μήπως θα ήταν καλύτερο να αντικαταστήσεις το τσίγκινο σκεύος
με ένα πλαστικό; Νομίζω ότι είναι πιο υγιεινό (με μια επιφύλαξη αυτό).
@cleopatra

chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα πλαστικά μυρίζουν, ενώ τα τσίγκινα πιάνουν άλατα!
ruko
Διάσημο μέλος

Από τα έξι μπολάκια μου τώρα υπάρχει μόνο το ένα. Όταν έσπασε το προτελευταίο, ενώ σκούπισα αμέσως τα κομμάτια, φαίνεται μου ξέφυγε ένα και ο Φένστερ το πάτησε και έκοψε το πόδι του. Σημειωτέον, αυτό έγινε μερικές εβδομάδες αργότερα. Από τότε τα φοβάμαι τα γυάλινα...

Τώρα αν βάζεις βαρύ γυάλινο πυρέξ ίσως ο κίνδυνος να είναι μικρότερος, αλλά πάλι δεν θα το εμπιστευόμουν με τέσσερα βουρλισμένα γατιά!

vasiliki2
Νεοφερμένο μέλος
Εμείς έχουμε και τα δύο και πίνουμε ανάλογα με τις ορέξεις μας

Για να μην μιλήσω για την προτίμηση που δείχνει στο ποτήρι μου,
μόλις έχω βάλει φρεσκο δροσερό νεράκι, το οποίο θέλω να πιω απεγνωσμένα γιατί έχω σκάσει από τη δίψα

MHTSI
Εκκολαπτόμενο μέλος

marestros
Δραστήριο μέλος
Η παλιά έχει το συνήθειο με το που δει ποτήρι ή μπουκάλι με υδρατμούς πάνω (πχ έχει βγει μόλις απ'το ψυγείο) δε θα βάλει μουσούδες μέσα κλπ ούτε καν για να μυρίσει! Θα αρχίσει όμως να γλύφει τους υδρατμούς από πάνω!
Το κάνει μάλλον για να δροσίζεται, αν και έχω πάντα air condition... Αυτά τα γατιά δεν έχουν καταλάβει καλοκαίρι!
Ο καινούργιος πάλι, αγνοεί επιδεκτικά τις φωνές μου όταν δε θέλω να ανέβει στο τραπέζι ή να μπει στην κρεβατοκάμαρα.. Η άλλη είναι εκπαιδευμένη σε κάτι τέτοια, εκείνος πάλι.......όχι τίποτα άλλο, φοβάμαι μη μου τη χαλάσει!!

Γενικώς έχουν περάσει μεταξύ τους στη φάση του παιχνιδιού - μια βδομάδα είναι μαζί. Η μικρή του ρίχνει κάτι δαγκωματιές... εκείνος τσιρίζει μονίμως και προσπαθεί να αμυνθεί και να την τρομάξει. Μάταια όμως, η άλλη είναι πολύ πειραχτήρι. Όταν την είχα πάρει από την αυλή, μου είχε πει η κοπέλα που την είχε ότι ήταν η μοναδική που αν και τόσο μικρή (1,5-2 μηνών) τα έβαζε με μεγάλες γάτες!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool