Κουτί άμμου με άνθρακα

FOXYFREAK

Νεοφερμένο μέλος

Η FOXYFREAK αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αιγάλεω (Αττική). Έχει γράψει 97 μηνύματα.
Γειά σας,

είχα και εγώ το κλασσικό κουτάκι με την άμμο μέσα άλλά έμαθα πως
αν έπερνα κουτί κλειστό το οποίο έχει άνθρακα από πάνω και πορτούλα
για να μπαινοβγαίνουν τα γατάκια δεν θα μύριζε τόσο άσχημα. Πήρα και τέτοιο αλλά δεν βλέπω καμία διαφορά και τα κακά τους τα καθαρίζω κάθε μέρα και ανανεώνω επίσης αν χρειαστεί η άμμος κάθε 2η 3η μέρα. Μυρίζει
απίστευτα άσχημα ειδικά όταν κοιμόμαστε και μας έρχετε αυτή η απαίσια μυρωδιά. Ντρέπομαι να φέρω κόσμο στο σπίτι γιατι αν πάνε για κακά τους θα συχαθουν από την βρόμα!! :redface: Εσείς τι κάνετε ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχήν καλησπέρα!
Παίζει μεγάλο ρόλο η άμμος που χρησιμοποιείς.Υπάρχουν φτηνές άμμοι του εμπορίου που και κάθε λεπτό να καθαρίζεις την αμμοφόρο θα μυρίζει.Δοκίμασε να αλλάξεις μάρκα και θα καταλάβεις τη διαφορά.Κι εγώ μέχρι να μάθω ποιά είναι καλή έκανα πειράματα.Τελικά κατέληξα στην Ever Clean την Fresh με τους μπλε κόκκους και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη!Το καλό είναι ότι σχηματίζει μεγάλες μπάλες τις οποίες τις πετάς εύκολα.Είναι λίγο πιο ακριβή φυσικά απο αυτές των σούπερ μάρκετ αλλά αξίζει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πριν λίγες μέρες πήρα και παρόμοιο κοιτί,με πορτάκι,κλειστό από πάνω και σε συνδυασμό με μια καλή άμμο πραγματικά μπαίνουν τόσα άτομα στο σπίτι και όλοι μου λένε πως και δεν μυρίζει τίποτα...είμαι πολύ ευχαριστημένη.Μήπως δεν φταίει το κουτί αλλά η άμμος που χρησιμοποιείς;

Καταρχήν καλησπέρα!
Παίζει μεγάλο ρόλο η άμμος που χρησιμοποιείς.Υπάρχουν φτηνές άμμοι του εμπορίου που και κάθε λεπτό να καθαρίζεις την αμμοφόρο θα μυρίζει.Δοκίμασε να αλλάξεις μάρκα και θα καταλάβεις τη διαφορά.Κι εγώ μέχρι να μάθω ποιά είναι καλή έκανα πειράματα.Τελικά κατέληξα στην Ever Clean την Fresh με τους μπλε κόκκους και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη!Το καλό είναι ότι σχηματίζει μεγάλες μπάλες τις οποίες τις πετάς εύκολα.Είναι λίγο πιο ακριβή φυσικά απο αυτές των σούπερ μάρκετ αλλά αξίζει.
Και εγώ αυτή χρησιμοποιώ...είμαι πολύ ευχαριστημένη τα αξίζει τα λεφτά της:)

Αν σου φαινεται ακριβη παρε φρισκις αρωματική και μια εβερκλην και κανε αναμειξη θα σου κρατησουν περισσοτερο

Συμφωνώ ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η άμμος και το συχνό καθάρισμά της. Έχω όμως την εντύπωση ότι τα φίλτρα άνθρακα στις αμμολεκάνες "ποτίζουν" με τη μυρωδιά και βρωμάνε χειρότερα. Ίσως θέλουν καθάρισμα ή αλλαγή.

Συμφωνώ ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η άμμος και το συχνό καθάρισμά της. Έχω όμως την εντύπωση ότι τα φίλτρα άνθρακα στις αμμολεκάνες "ποτίζουν" με τη μυρωδιά και βρωμάνε χειρότερα. Ίσως θέλουν καθάρισμα ή αλλαγή.

αυτο εχω ακουσει και γω για τα φιλτρα..εμας ειναι κλειστου τυπου χωρις φιλτρο βαζω φρισκις αρωματικη ή αν δεν βρω απο τον μαρινοπουλο βαζω την δικια του..δεν μυριζει καθολου..

Καλημέρα !
Αν πάρεις everclean και την καθαρίζεις καθημερινά δεν θα μυρίζει !
Τα φίλτρα υποτίθεται πρέπει να τα αλλάζεις κάθε 3 μήνες αλλά προσωπικά τα έβγαλα γιατί μου φαίνεται πως χωρίς αυτά αερίζεται καλύτερα το κουτί !

Yasmin > Αν ανακατέψεις friskies & everclean θα συνεχίζουν τα τσίσακια να γίνονται σβόλοι???

η άμμος που πέρνω είναι πάντα από πετσοπ αλλά θα δοκιμάσω αυτό που μου είπατε με την ανάμειξη μιας πολύ καλής με μία φτηνή για να κρατήσει περισσότερο. Ευχαριστώ πολύ. Ο κύριος από το πετσοπ μου είπε πως ο άνθρακας καλό είναι να αλλάζετε κάθε 6 μήνες.

ειχα κ εγω το ιδιο προβλημα οσπου ο πατερουλης μου πηγε και πηρε ενα αποσμητικο χωρου...δεν θυμαμε ονομασια αλλα ειναι αυτη η διαφημηση που εχει κ καλα τη μαμα ασβο με τα παιδακια τησ..δεν ξερω αν την εχεισ δει..
παντος κανει φοβερει δουλεια κ κανει μονο τρια ευρο. μπαινει στην μπριζα κ μυριζει ολο το σπιτι παρα πολυ ωραια χωρις ιχνος ασχημης μυρωδιας :)

Μυρίζει
απίστευτα άσχημα ........ Εσείς τι κάνετε ;

Αν σου φαινεται ακριβη παρε φρισκις αρωματική και μια εβερκλην και κανε αναμειξη θα σου κρατησουν περισσοτερο

Έχω όμως την εντύπωση ότι τα φίλτρα άνθρακα στις αμμολεκάνες "ποτίζουν" με τη μυρωδιά και βρωμάνε χειρότερα. Ίσως θέλουν καθάρισμα ή αλλαγή.

Τα φίλτρα υποτίθεται πρέπει να τα αλλάζεις κάθε 3 μήνες αλλά προσωπικά τα έβγαλα γιατί μου φαίνεται πως χωρίς αυτά αερίζεται καλύτερα το κουτί !

Yasmin > Αν ανακατέψεις friskies & everclean θα συνεχίζουν τα τσίσακια να γίνονται σβόλοι???

Λοιπόν, εγώ αναγκάστικα και κατήργησα το καπάκι! Και τώρα από το σκάψιμο, τα πετάει όλα έξω.
Έμπαινε μέσα ο γάτος και όταν έβγαινε βρωμούσε και ο ίδιος!!! :sick::mpliaks::mpliaks:
Για το φίλτρο δεν το συζητώ. Τραβάει αμέσως τη μυρωδιά και έτσι και κανεις το λάθος να το αφήσεις έστω και μια ημέρα, θα μπαίνεις στο σπίτι και θα πιάνεις τη μύτη σου.
Το έβγαλα και αεριζόταν καλύτερα η τουαλέτα. Αλλά και πάλι μυρίζει γιατί είναι κλειστή, οπότε κατήργησα το καπάκι τελείως.
Και είχα εώς τώρα εβερκλίν. Είναιο βέβαι λίγο καλύτερη από την απλή, αλλά πάλι μυρίζει.
Και επειδή το καμάρι μου έχει μια μανία, να σκάβει εώς τον πάτο της λεκάνης, οπότε δεν μπορούσαν να γίνουν σβόλοι όλες οι ακαθαρσίες, αφού από κάτω δεν υπήρχε άμμος, την ανάμιξα και με απλή άμμο.
Δεν γίνονται σβώλοι καθόλου. Σπάνε και είναι χειρότερα.
Έχω δοκιμάσει όλες τις άμμους και απλές και αρωματικές και έβερκλιν φρες και έβερκλιν-λεςς για μακρύτριχες...τίποτα.
Βρωμάει απαίσια και ας καθαρίζω κάθε ημέρα και όταν είμαι σπίτι, αμέσως μετά από κάθε χρήση.
Και τρώει τροφή καλή. Ξηρή Ρουαγιάλ κάνιν.
Έχω απογοητευτεί από τη χρήση της και από τα 27 ευρώ για να την πάρω.:/:

Ειδικά τώρα που έχω 2 γατιά, δεν νομίζω να επιχειρήσω να βάλω το καπάκι της ξανά...:sick::mpliaks:

zoo εγω με το καπακι χωρις φιλτρο βεβαια γιατι μυριζει και με αμμο απο τον μαρινοπουλο δεν μυριζει καθολου το δοκιμασες κλειστη χωρις φιλτρο και παλι μυριζε?????? ειναι κριμα γιατι σκαβουν και τα πεταν ολα εξω!!!1:blink::blink::/:

zoo εγω με το καπακι χωρις φιλτρο βεβαια γιατι μυριζει και με αμμο απο τον μαρινοπουλο δεν μυριζει καθολου το δοκιμασες κλειστη χωρις φιλτρο και παλι μυριζε?????? ειναι κριμα γιατι σκαβουν και τα πεταν ολα εξω!!!1:blink::blink::/:

Ναι Ρία. Μυρίζουν πολύ άσχημα οι ακαθαρσίες του Όλιο και είναι υγιέστατος. Μπαίνω σπίτι και επειδή η πόρτα του μπάνιου δεν κλείνει τελείως, περνάει η μυρωδιά σε όλο το σπίτι. Και είναι όλη ημέρα ανοιχτό το παράθυρο του μπάνιου, το οποίο βλέπει σε αυλή και αερίζεται καλά.
Μιλάμε για πολλή βρώμα. Και έχω μόνιμα σακουλάκια μικρά φόλιμπανγκ και μόλις κάνει χρήση, μετά από 5 λεπτά τα μαζεύω.
Κάθε 2 ημέρες αλλάζω την άμμο τελείως και ας είναι έβερκλιν ή ότι άλλο θέλει.
Όταν δε, κλείσω τη λεκάνη, μόλις γυρίσω το μεσημέρι από τη δουλειά, βρωμάνε τα πάντα. Ακόμη και ο Όλιο και όπου κάθησε. :mpliaks::(

Ναι παιδια κι εγω το μετανιωσα που εβγαλα τα φιλτρα,με everclean και φιλτρα στην κλειστη δεν μυριζε τιποτα απολυτως.Εννοειται οτι τρωνε μονο royal canin και ποτε δεν ειχαμε προβλημα με οσμες.

δοκιμασες να αλλαξεις αμμο εμενα ειναι στο χωλ η κλειστη τουαλετα γιατι το μπανιο εναι μικρο και δεν χωραει αλλα δεν μυριζει !!!!! και με καποιον αλλο που συζητουσα δεν θυμαμαι ποτε που ειχε 2 γατουλες επερνε απλη αμμο και δεν μυριζε!!! εχω ακουσει οτι η everclean ειναι πολυ καλη αλλα οχι για την δικη μ τσεπη οποτε παιρνω την απλη ! την εχεις δοκιμασει??

Ναι παιδια κι εγω το μετανιωσα που εβγαλα τα φιλτρα,με everclean και φιλτρα στην κλειστη δεν μυριζε τιποτα απολυτως.Εννοειται οτι τρωνε μονο royal canin και ποτε δεν ειχαμε προβλημα με οσμες.

δοκιμασες να αλλαξεις αμμο εμενα ειναι στο χωλ η κλειστη τουαλετα γιατι το μπανιο εναι μικρο και δεν χωραει αλλα δεν μυριζει !!!!! και με καποιον αλλο που συζητουσα δεν θυμαμαι ποτε που ειχε 2 γατουλες επερνε απλη αμμο και δεν μυριζε!!! εχω ακουσει οτι η everclean ειναι πολυ καλη αλλα οχι για την δικη μ τσεπη οποτε παιρνω την απλη ! την εχεις δοκιμασει??

Δώρα, δεν κατάλαβες. Εγώ το αντίθετο έγραψα. Και μάλιστα απορώ, που σε εσάς δεν μυρίζει, ενώ σε εμένα δεν μπορείς να σταθείς. :hmm:
Ρία μου, όταν είχα το καπάκι της κανονικά, είχα έβερκλιν άμμο. Έβγαλα μετά το φίλτρο την άλλη ημέρα, γιατί τραβούσε τη μυρωδιά και βρωμούσε απίστευτα και άφησα την έβερκλιν. Πάλι μύριζε πολύ.
Και ας άνοιγα την τουαλέτα μόλις γύριζα το μεσημέρι από τη δουλειά και την καθάριζα. Και το απόγευμα τον κυνηγούσα από πίσω, μόλις τη χρησιμοποιούσε, πάλι καθάρισμα.
Άσε που νότιζε από τη μυρωδιά ο Όλιο και βρωμούσε. Τον έβγαζα στην αυλή να αεριστεί :blink::redface::lol::lol::lol: και αυτόν και το καπάκι της τουαλέτας!

ναι λεω μηπως να αλλαζες την αμμο !!!! εξω στην βεραντα μπορεις να την βγαλεις την τουαλετα???

Οχι καταλαβα απλα γραψαμε ταυτοχρονα και δεν προλαβα να απαντησω στο μηνυμα σου.Δεν ξερω παντως εγω την εχω στο μπανιο την τουαλετα,που ειναι στα ενδοτερα του σπιτιου,και με φιλτρα και την αμμο που προανεφερα,δεν μυριζε τιποτα απολυτως,ακομα κι οταν ειχα μισανοιχτο το πορτακι για να το συνηθισει ο Σειριος.Και μαλιστα δεν παιρνω αυτη που ειναι για δυο γατουλες,παιρνω τη fresh guard.

.Και μαλιστα δεν παιρνω αυτη που ειναι για δυο γατουλες,παιρνω τη fresh guard.

Ποιά είναι αυτή για 2 γάτες; Και την φρες δοκίμασα και την λεςς για μακρίτριχες και αναμεμιγμένες με αρωματικές και απλές αρωματικές...αλλά τίποτα!
Δεν ξέρω τι φταίει. :redface: Απογοητεύτηκα πλήρως. Και χαμένα τα λεφτά που έδωσα για τη λεκάνη και μου κάνει το μπάνιο μαντάρα. Και όσο μεγαλώνει, τόσο χειρότερα τα πετάει έξω.
Έχω απογοητευτεί και με κουράζει να καθαρίζω την άμμο από κάτω, που βρίσκεται σε όλα τα σημεία του μπάνιου. :mad:

Ρία μου, είμαι σε μονοκατοικία και την έχω μέσα. Δεν μπορώ να κάνω τρύπα κάπου γιατί δεν είναι δικό μου το σπίτι.
Όταν πάω στο δικό μου μάλλον θα κάνω τρύπα με πορτάκι στο τζάμι αν γίνεται ( δυστυχώς του σαλονιού:/:) και θα την έχω στη βεράντα, γιατί εκεί το μπάνιο δεν έχει παράθυρο, αλλά εξαερισμό και φαντάσου τι θα γίνεται από τη μυρωδιά.

Eγώ βάζω είτε φρίσκις με λεβάντα η του καρφούρ και είναι και κλειστή με άνθρακα χωρίς το πορτάκι γιατί ή Κλειώ δεν το θέλει και όλα είναι καλά!!!!

Έχω 2 γατιά και δεν μυρίζει τίποτα....Την καθαρίζω 2 φορές την ημέρα φυσικά και όταν τα βγάζω από μέσα την αερίζω την άμμο ανακατεύοντας την για να αεριστεί και δεν είχα ποτέ πρόβλημα και όσοι μπαίνουν στο σπίτι μου λένε ότι δεν μυρίζει τίποτα!!!!

Και να σου πω ότι επειδή δεν έχω χώρο στο μπάνιο την έχω στο σαλόνι και κανείς δεν μου λέει τίποτα την αλλάζω κάθε βδομάδα ολόκληρη και έχω και ένα αποσμητικό από πάνω από την λεκάνη και όλα είναι μία χαρά!!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back