Κούρεμα

• Thread starter Thread starter Catia
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Catia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Catia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών και μας γράφει από Ορεστιάδα (Έβρος). Έχει γράψει 331 μηνύματα.
Παιδιά, θέλω να σας ευχαριστήσω! :)
Εδώ στο φόρουμ είδα ότι το κούρεμα των μακρύτριχων γατιών είναι συνηθισμένη υπόθεση και προχθές μετά από πολλή σκέψη κούρεψα τον δικό μου. Είναι ημιμακρύτριχος, ημίαιμος τούρκος, και αυτή την εποχή άφηνε τούφες ολόκληρες, έτσι το πήρα απόφαση.
Δεν είναι που ησυχάσαμε από την τρίχα, είναι που το καλό μου έγινε άλλος γάτος!
Ζωντάνεψε, ξανάρχισε να παίζει, να χοροπηδάει, να κάνει χαδάκια και γλύκες, γύρισε η όρεξή του!!:up:
Το καημένο κάθε καλοκαίρι υπέφερε, το μόνο που έκανε ήταν να σέρνεται στα πλακάκια, δεν έτρωγε, με τον μεγάλο καύσωνα ζούσε μέσα στη μπανιέρα με τη γλώσσα έξω...
Μοιάζει λίγο με άλλιεν βέβαια αλλά μη σας πω ότι τώρα κάνει περισσότερα ναζάκια και κοιτάξτε με(ίσως επειδή κι εμείς τον αρχίσαμε τι κούκλος και τι γλύκας που έγινες). Και όντως, έτσι απαλούλης που έγινε τώρα, είναι για φιλάκια στην κοιλίτσα συνέχεια!!!
Να'στε καλά λοιπόν, από μόνη μου δεν ξέρω αν θα το αποφάσιζα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Βέβαια η άλλη τον καλοκοίταζε και τον μύριζε όταν ήρθαμε αλλά τώρα είμαστε Ο.Κ.:up:
Α, να σας ρωτήσω, τις stronghold τώρα θα του τις βάλω κανονικά?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω άμεσα αλλά, επειδή ποτέ δεν μου έτυχε παρόμοια περίπτωση, θα το παίξω συνετά και θα σου πω "ρώτα τον κτηνίατρο"...
Μήπως μπορείς να βάλεις καμιά φωτό του γατούλη για να κάνουμε οφθαλμοθεραπεία;;; :):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Catia φωτό του κούκλου κουρεμένου(εγώ ακούρευτου έχω αλλά δε σας δείχνω για να σκάσετε!:P),αλλιώς δε σου λέμε!:P

θα κάνω κατάχρηση αυτού του τοπικ για να μην ανοίξω άλλο με ίδιο τίτλο (αν και ο δικός μου τίτλος θα ήταν "ξυρισμα":P)

Ο Φρίξος έχει τρομερά σοβαρό πρόβλημα με κόμπους.
Δεν με άφηνε να τον χτενίσω, με καμία βούρτσα/χτένα (έχω πάρει τρεις...).
Εννοείται πως σαν αποτέλεσμα έχουμε το να γίνει ένας κόμπος ολόκληρος.
Ο γιατρός μου πρότεινε νάρκωση και κούρεμα σε κομμωτήριο, αλλά δεν ρισκάρω νάρκωση. Έχω χάσει τον προηγούμενο μου από νάρκωση (για καθαρισμό δοντιών) και έχω γίνει υστερική.
Η άλλη λύση που είχε προτείνει, είναι να πάρω μηχανή ξυρίσματος από κομμωτήριο και να το κάνω μόνη μου.
Την παράγγειλα λοιπόν και με πήραν τηλέφωνο να πάω να την πάρω.
Οπότε 1η απόπειρα σήμερα.

Γενικώς είναι νευρόσπαστο αυτο το γατί μου, δεν γουστάρει αγκαλιές και ούτε πολλά αγγίγματα.
Δεν έχω ΙΔΕΑ πως θα τον καθηλώσω σε ένα μέρος και ακόμα περισσότερο πως θα τον κάνω να δεχτει ένα μηχάνημα πάνω του.

Αν το έχετε κάνει, αν έχετε τίποτα tips, καλοδεχούμενα.
Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να βρω έναν τρόπο, αλλιώς θα μου πάθει δερματίτιδα (ήδη έχει χάσει το κέφι του)

Εγώ παλιότερα που φορούσα γυαλιά έπρεπε να τα κάνω αντιπολωτικά γιατί αλλιώς έβγαινα σαν να είχα αναμμένα τα φώτα ομίχλης!! :cool::/:
Zbeebz λέω να σε προσλάβω για το χειμώνα να κάνεις τα φώτα στο μηχανάκι μου. Η αν δεν μπορείς εσή θα πάρω μια φωτογραφία σου:P

θα κάνω κατάχρηση αυτού του τοπικ για να μην ανοίξω άλλο με ίδιο τίτλο (αν και ο δικός μου τίτλος θα ήταν "ξυρισμα":P)

Ο Φρίξος έχει τρομερά σοβαρό πρόβλημα με κόμπους.
Δεν με άφηνε να τον χτενίσω, με καμία βούρτσα/χτένα (έχω πάρει τρεις...).
Εννοείται πως σαν αποτέλεσμα έχουμε το να γίνει ένας κόμπος ολόκληρος.
Ο γιατρός μου πρότεινε νάρκωση και κούρεμα σε κομμωτήριο, αλλά δεν ρισκάρω νάρκωση. Έχω χάσει τον προηγούμενο μου από νάρκωση (για καθαρισμό δοντιών) και έχω γίνει υστερική.
Η άλλη λύση που είχε προτείνει, είναι να πάρω μηχανή ξυρίσματος από κομμωτήριο και να το κάνω μόνη μου.
Την παράγγειλα λοιπόν και με πήραν τηλέφωνο να πάω να την πάρω.
Οπότε 1η απόπειρα σήμερα.

Γενικώς είναι νευρόσπαστο αυτο το γατί μου, δεν γουστάρει αγκαλιές και ούτε πολλά αγγίγματα.
Δεν έχω ΙΔΕΑ πως θα τον καθηλώσω σε ένα μέρος και ακόμα περισσότερο πως θα τον κάνω να δεχτει ένα μηχάνημα πάνω του.
Αν το έχετε κάνει, αν έχετε τίποτα tips, καλοδεχούμενα.
Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να βρω έναν τρόπο, αλλιώς θα μου πάθει δερματίτιδα (ήδη έχει χάσει το κέφι του)
Sof έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, ούτε κ εμένα μου άρεσε που τα κοιμίζουν για το κούρεμα τώρα που έμαθα κ αυτό που σου έτυχε θα γίνω 2 φορές πιο υστερική από σένα. Έμαθα ότι υπάρχουν μηχανές που δεν κάνουν θόρυβο κ έτσι δεν φοβούνται μέχρι στιγμής δεν βρήκα κάτι στην Ελλάδα, επίσης μου είπε ο γιατρός γιατί ούτε κ εγώ θέλω την ύπνωση να πάρω το χάπι αυτό που τα ζαλίζει κ να κόψω τους κόμπους αλλά πολύ γρήγορα γιατί η επίδρασή του δεν κρατάει για πολύ, όμως δεν ξέρω αν κ αυτό θέλει προσοχή (το χάπι εννοώ) είναι εντελώς ακίνδυνο. Αθήνα-Θεσσαλονική επίσης υπάρχουν κ groomer δεν πιστεύω αυτοί να χρησιμοποιούν νάρκωση

To εγχείρημα απέτυχε παταγωδώς :(
Πέταξα 80 ευρώπουλα, τσάντισα (περισσότερο) τον Φρίξο, κουράστηκα και εγώ...
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, το πήρα απόφαση...
Έκλεισα ραντεβού τη Παρασκευη στον γιατρό, νάρκωση και κούρεμα...αναγκαίο κακό.:(

Sli8erin, ίσως αν δεν έχει παραγίνει το κακό, να κατάφερνα κάτι...αλλά όταν είναι τόσο άσχημα δεν γίνεται.
Αν θες δοκίμασε το πάντως, δεν κάνει πολύ θόρυβο, δεν την φοβήθηκε τη μηχανή καθόλου. Απλά τσαντιζόταν με την διαδικασία, αλλά πάλι αυτό το γατί τσαντίζεται με τα πάντα.!

To εγχείρημα απέτυχε παταγωδώς :(
Πέταξα 80 ευρώπουλα, τσάντισα (περισσότερο) τον Φρίξο, κουράστηκα και εγώ...
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, το πήρα απόφαση...
Έκλεισα ραντεβού τη Παρασκευη στον γιατρό, νάρκωση και κούρεμα...αναγκαίο κακό.:(

Sli8erin, ίσως αν δεν έχει παραγίνει το κακό, να κατάφερνα κάτι...αλλά όταν είναι τόσο άσχημα δεν γίνεται.
Αν θες δοκίμασε το πάντως, δεν κάνει πολύ θόρυβο, δεν την φοβήθηκε τη μηχανή καθόλου. Απλά τσαντιζόταν με την διαδικασία, αλλά πάλι αυτό το γατί τσαντίζεται με τα πάντα.!
και η Κάντι έτσι είναι πολύ στριμένη με τα πάντα εκνευρίζεται δεν θέλει να την ακουμπάνε δεν θέλει να την κοιτάζουν, δεν ξέρω αν θα πιάσει σ αυτήν, εγώ πήρα μία μηχανή ειδική για ζώα, αλλά μόλις την άνοιξα έκανε τόσο θόρυβο που που δεν καθόταν με τίποτα. Εσύ ποια μηχανή πήρες;

Moser Primat γράφει στο κουτί, επαγγελματική για κομμωτήρια είναι.
Δεν είναι ότι τη φοβόταν, αλλά εδώ δεν με αφήνει να τον χτενίσω, πόσο μάλλον αυτό :/:

Αν ποτέ θελήσεις μπορώ να στη δανείσω μήπως καταφέρεις την δικιά σου, αλλά θέλει πολύ υπομονή. Και να καθόταν ο Φρίξος, πάλι όλο το βράδυ θα μας έπαιρνε.

Σόρρυ βρε παιδιά που δεν έχω ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των φαν μας αλλά είμαι σε μια φάση που φεύγω από το σπίτι στις 8 το πρωί και γυρνάω 10-11 το βράδυ. Οι φωτό που έχω τον αδικούν αλλά θα κάνω μια προσπάθεια να τις ανεβάσω, το Σ\Κ ίσως. Θα βγάλω και καμμιά τώρα που είναι σα Γκρέμλιν!!!
Όσο ήρεμο κι αν είναι το γατί πάντως δεν θα κάτσει να του ξυρίσεις τις...ευαίσθητες περιοχές!!! Εμένα πάντως δεν τον νάρκωσε εντελώς, ηρεμιστικό του έδωσε.
Προσοχή όμως σε κάτι που δεν είχα προβλέψει: αυτές τις μέρες που έπιασε απότομα κρύο και υγρασία ο καημενούλης κρυολόγησε. Είναι ακεφούλης, κοιμάται πάνω στην τηλεόραση που βγάζει μπόλικη ζέστη και έχει και λίγο ευκοίλια(ευτυχώς όχι καμμιά τρελλή διάρροια). Ο ψυχάκος προχθές που έβρεχε βγήκε στο παράθυρο να δει τη βροχή, κοιτάω και τον βλέπω να τρεμουλιάζει!!! Μέσα και στην κουβέρτα γρήγορα αλλά πρόλαβε και την άρπαξε... Περιμένετε λοιπόν να σφίξουν οι ζέστες!!

Σόρρυ βρε παιδιά που δεν έχω ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των φαν μας αλλά είμαι σε μια φάση που φεύγω από το σπίτι στις 8 το πρωί και γυρνάω 10-11 το βράδυ. Οι φωτό που έχω τον αδικούν αλλά θα κάνω μια προσπάθεια να τις ανεβάσω, το Σ\Κ ίσως. Θα βγάλω και καμμιά τώρα που είναι σα Γκρέμλιν!!!
Όσο ήρεμο κι αν είναι το γατί πάντως δεν θα κάτσει να του ξυρίσεις τις...ευαίσθητες περιοχές!!! Εμένα πάντως δεν τον νάρκωσε εντελώς, ηρεμιστικό του έδωσε.
Προσοχή όμως σε κάτι που δεν είχα προβλέψει: αυτές τις μέρες που έπιασε απότομα κρύο και υγρασία ο καημενούλης κρυολόγησε. Είναι ακεφούλης, κοιμάται πάνω στην τηλεόραση που βγάζει μπόλικη ζέστη και έχει και λίγο ευκοίλια(ευτυχώς όχι καμμιά τρελλή διάρροια). Ο ψυχάκος προχθές που έβρεχε βγήκε στο παράθυρο να δει τη βροχή, κοιτάω και τον βλέπω να τρεμουλιάζει!!! Μέσα και στην κουβέρτα γρήγορα αλλά πρόλαβε και την άρπαξε... Περιμένετε λοιπόν να σφίξουν οι ζέστες!!
Δεν πειράζει αγαπητή,είμαστε πιστοί φανς και θα περιμένουμε.:rolleyes:Καλή ξεκούραση.:)Και περαστικά στον ομορφούλη.

Αν ποτέ θελήσεις μπορώ να στη δανείσω μήπως καταφέρεις την δικιά σου, αλλά θέλει πολύ υπομονή. Και να καθόταν ο Φρίξος, πάλι όλο το βράδυ θα μας έπαιρνε.
Sof ευχαριστώ παρα μα πάρα πολύ, έχω γεμίσει τον τόπο μηχανές κ καμία δεν κάνει από την άλλη δεν παίρνω απόφαση να τους δώσω κ το χάπι γιατί τα φοβάμαι όλα αυτά, αλλα αναγκαστικά, δεν γίνεται να κάνουμε κάθε 3 μήνες νάρκωση για κούρεμα. Είναι επικίνδυνο, άσε που με το που αρχίζει να μεγαλώνει το μαλλί πάλι κάνει κόμπους. Δεν ξέρω μου είπε sublime για ένα μαλακτικό θα το δοκιμάσω και αυτό κ βλέπουμε

Zbeebz λέω να σε προσλάβω για το χειμώνα να κάνεις τα φώτα στο μηχανάκι μου. Η αν δεν μπορείς εσή θα πάρω μια φωτογραφία σου:P
Άργησες λίγο, έκανα λέιζερ και τα πέταξα τα γυαλιά! Όμως αν είναι να τα ξαναεπιστρατεύσω για να γελάσει το χείλι σου, συνγατιώτισσα!!! :P:lol::lol::lol:

Α, τον καημένο τον γατούλη που πήγε για μαλλί και βγήκε... κουρεμένος! Περαστικά του! :)
Καλά, να δω γατί να κάθεται για αποτρίχωση μπικίνι και τι στον κόσμο πια!!! :blink::D
Όσο για τις φωτό, τις περιμένουμε εναγωνίως όποτε μπορέσεις!

Catia περαστικά στο γατουλίνι σου. μήπως όμως η διάρροια δεν οφείλεται σε κρύωμα αλλά έχει σκουλήκια
Άργησες λίγο, έκανα λέιζερ και τα πέταξα τα γυαλιά! Όμως αν είναι να τα ξαναεπιστρατεύσω για να γελάσει το χείλι σου, συνγατιώτισσα!!! :P:lol::lol::lol:
Κρίμα έχασες μια λαμπρή καριέρα:lol:

Sof ευχαριστώ παρα μα πάρα πολύ, έχω γεμίσει τον τόπο μηχανές κ καμία δεν κάνει από την άλλη δεν παίρνω απόφαση να τους δώσω κ το χάπι γιατί τα φοβάμαι όλα αυτά, αλλα αναγκαστικά, δεν γίνεται να κάνουμε κάθε 3 μήνες νάρκωση για κούρεμα. Είναι επικίνδυνο, άσε που με το που αρχίζει να μεγαλώνει το μαλλί πάλι κάνει κόμπους. Δεν ξέρω μου είπε sublime για ένα μαλακτικό θα το δοκιμάσω και αυτό κ βλέπουμε

Koίτα, εμένα παραδόξως με αφήνει να τον μπανιαρίζω που και που.
Αυτό που μου είχε πει ο κος Πάνος είναι πως μπορώ να του βάζω λάδι, πριν γίνουν οι κόμποι και να τον λούζω μετά.
Το λάδι ξεμπερδεύει, μου είπε, τις τρίχες.
Θα προσπαθήσω να το κάνω, έστω και προληπτικά, μετά το κούρεμα τη παρασκευή.
Έχε το στο μυαλό σου, δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά για να το λέει έτσι θα είναι:)

Koίτα, εμένα παραδόξως με αφήνει να τον μπανιαρίζω που και που.
Αυτό που μου είχε πει ο κος Πάνος είναι πως μπορώ να του βάζω λάδι, πριν γίνουν οι κόμποι και να τον λούζω μετά.
Το λάδι ξεμπερδεύει, μου είπε, τις τρίχες.
Θα προσπαθήσω να το κάνω, έστω και προληπτικά, μετά το κούρεμα τη παρασκευή.
Έχε το στο μυαλό σου, δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά για να το λέει έτσι θα είναι:)
Τι λάδι είναι αυτό κ που το βρίσκω; Θα παραλάβω τι λοσιόν και το eyeenvie την Τρίτη οπότε θα σου πω εντυπώσεις γιατί θα πάμε γραμμή για μπάνιο:D. Κάτι που ξέχασα να σου πω ότα πας το Φριξουλίνι για κούρεμα να πεις το γιατρό σου να μην κάνεις ολική ανεσθησία, και επίσης να ρωτήσεις αν έχει αντίδοτο, είναι σημαντικό αυτό, Να το σκεφτείς αν θα τον κουρέψεις εκεί

Τι λάδι είναι αυτό κ που το βρίσκω; Θα παραλάβω τι λοσιόν και το eyeenvie την Τρίτη οπότε θα σου πω εντυπώσεις γιατί θα πάμε γραμμή για μπάνιο:D. Κάτι που ξέχασα να σου πω ότα πας το Φριξουλίνι για κούρεμα να πεις το γιατρό σου να μην κάνεις ολική ανεσθησία, και επίσης να ρωτήσεις αν έχει αντίδοτο, είναι σημαντικό αυτό, Να το σκεφτείς αν θα τον κουρέψεις εκεί

Καλέ λαδάκι του Θεού εννοεί, αυτό που βάζουμε στη σαλάτα και κάνουμε παπάρα :lol:
Όσο για το αντίδοτο, ναι, ευτυχώς ο αίλουρος έχει αντίδοτο και συνέρχεται αμέσως το γατόνι.;)

Καλέ λαδάκι του Θεού εννοεί, αυτό που βάζουμε στη σαλάτα και κάνουμε παπάρα :lol:
Ααααα! τώρα κατάλαβα! :lol:

έπεσα τυχαία πάνω σ'αυτο το θέμα,και διαπόστωσα οτι με αφορά άμεσα!οχι για να κουρευτώ εγω,αλλα η Πάτυ μου,που τα εχει παίξει τελείως με τόσο τρίχωμα!την βρίκαμε αδέσποτη,αλλα σίγουρα είναι ράτσας με τόσο τρίχωμα!και η δικιά μου τον τελευταιο καιρό γλύφεται ο.λ.η. τ.η.ν. ω.ρ.α. και αφήνει τουφες ολόκληρες!δεν ήξερα όμως ότι κουρεύονται οι γάτες!νόμιζα ότι το αντιμετωπίζουν μόνες τους με το γλύψιμο!το πήγες σε τέτοιο μαγαζί που είναι κωμμοτήριο για ζώα και καλλωπισμου και τέτοια?πόσο περίπου πάει το...μαλλι??

Catia περαστικά στο γατουλίνι σου. μήπως όμως η διάρροια δεν οφείλεται σε κρύωμα αλλά έχει σκουλήκια?
Α, όχι κούκλα μου, σ'ευχαριστώ αλλά δεν έχουμε τέτοιο φόβο, είμαι πολύ τυπική στο θέμα της αποπαρασίτωσης. Τα γατούνια μου δε βγαίνουν έξω, δεν τρώνε τίποτε ωμό και τα αποπαρασιτώνω (προληπτικά) τακτικά. Τέλη Μαρτίου πήρανε Stronghold και Drontal, τώρα είναι ο καιρός τους πάλι. Αφού η κτηνίατρος που τον κούρεψε δεν βρήκε ούτε έναν ψύλο.
Μπουρμπουλήθρα, τι βλέπω, είσαι συγχωριανή? Τώρα σε είδα, καλώστην!! Μη νομίζεις, και εγώ εδώ έμαθα για το κούρεμα και το συνιστώ, απλά περίμενε να ζεστάνει λίγο ακόμη, να σταματήσουν οι βροχές που έχουμε αυτές τις μέρες. Σε κτηνίατρο πήγαμε καλέ, μια γλυκύτατη κοπέλα, εκεί πάει και η moukelis, αν θέλεις στείλε μου π.μ να σου γράψω τα στοιχεία της. 20 ευρώ μας πήρε, δεν ξέρω, καλά δεν είναι??
Και τέλος τα νέα της υγείας μας: σήμερα επιτέλους είναι καλύτερα, πήρε αντιδιαρροϊκό φάρμακο, ζέστανε και ο καιρός και χορεύει πάλι:up:!! Εντάξει, είναι ακόμη λίγο κομμένος αλλά καλύτερα. Του πήρα και ειδικές κροκέτες και μου'πε να τις φάω εγώ:/:!!! Τι με ζουμί από κρέας τις ανακάτεψα, τι με κονσέρβα, τίποτε...
Πάντως νάστε και πάλι καλά, το κόλπο με το χάπι τριμμένο μέσα σε λίγη λιχουδιά εδώ το έμαθα. Ευτυχώς έχει πάθος με το τυρί φιλαδέλφεια οπότε το έβαζα μέσα σε λίγο τυρί(λαιτ παρακαλώ!!!) και το έγλειφε από το χέρι μου με πάθος.
Προσπάθησα για φωτό αλλά πρέπει να τις επεξεργαστώ πρώτα και είναι πολύ αργά, καληνύχτα τώρα και τα ξαναλέμε αύριο..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back