Κούρεμα

Όπως έχω ήδη γράψει και στο θέμα που είχα ανοίξει τότε, δεν του έκανε νάρκωση, μια ηρεμιστική του έκανε μόνο. Ευτυχώς είναι ήσυχος ο καλούλης μου, το αντίθετο του Σείριου, είπαμε!!! Και βλέποντας τη διαφορά του από τις άλλες χρονιές θα το κάνω κάθε καλοκαίρι, είναι άλλος γάτος φέτος. 3 μήνες ήταν σαν άρρωστος, δεν γίνεται σύγκριση...
Catiaaaaaaaa,Sirius is watching you...:PΩραίος ο κούκλος,αν και δε μου αρέσει που τον κούρεψε σαν κανίς...:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ωχ μη μου λετε τετοια...θα τον ρωτησω πριν κανουμε τπτ...δε το ηξερα αυτο για τη μονωση!Δηλαδη καμια απο εσας δε το εχει κανει ποτε?

Πάντως σε κοντότριχες όπως και να το κάνουμε ΔΕΝ συνηθίζεται, εκτός και άν υπάρχει κλινικός λόγος.... πέσιμο σε ασβέστη, κόλλα, κλπ κλπ

Όχι οτι θα πάθει τίποτα σοβαρό αν την κουρέψεις, απλά ΔΕΝ χρειάζεται.. και υπάρχει και περίπτωση να ζεσταθεί και περισσότερο αν την βλέπει ο ήλιος και αν βγαίνει έξω.

Εγώ έχω ένα βρεγμένο πατσαβούρι μόνιμα σε μια γωνία, και αν ζεσταθεί πάει εκεί.. μετά όταν το πιάνω είναι δροσερός και ευτυχισμένος!!:cool:

και μένω στο 8ο ρετιρέ, με πλάκα από πάνω!!!
Aircondition ΔΕΝ έχω ανάψει ακόμα!!! Απλά κλείνω την ημέρα και ανοίγω μόνο το βράδυ....;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κούρεμα σε γάτες????

Καλημέρα.. Θέλω τα φώτα σας. Δεν είναι η πρώτη φορά που 'εχω γάτα αλλά αυτό δεν το έχω ξανασυναντήσει.. Πριν 7 μήνες περίπου είχα ζευγαρώσει τη γάτα μου (έχω μια περσική Ιμαλαϊων) με ένα γατούλη μιας κυρίας.. τελοσπάντων.. Με τη γέννα όλα καλά τον επεστρεψα στο σπίτι του και όλα καλα. Τον Ιούνιο με πήρε η κυρία αυτη τηλέφωνο να με ρωτήσει αν ενδιαφερόμουν για το γάτο γιατί θα τον έδινε και εγώ τον είχα συμπαθήσει πολύ.(Η κυρία έχε περίπου 30γατες!!!:mad: στο σπίτι της, σε ένα διαμέρισμα!!) Μόλις μου το είπε της είπα οτι θα πάω να τον πάρω. Και εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Όταν μου τον είχε φέρει σίτι δεν μου δημιούργησε κάτι υποψίες γιατί ο γάτος ήταν καθαρός, παχουλός κτλ. Όταν πήγα να τον πάρω μετά το καλοκαίρι, είδα ένα άλλο γατί. Βέβαια πήγα σε ανύποπτο χρόνο χωρίς να παρω τηλέφωνο πριν κτλ. Το γατί ήταν μέσα στη βρώμα με κολλημένες ακαθαρσίες πάνω του μελαγχολικό και σχεδόν το μισό απο ότι το θυμόμουν. Τον πήρα σπ'ιτι, τον έκανα μπάνιο αλλά δεν καθάριζε έτσι όπως έπρεπε. Στο pet shop που πήγα μου είπε να τον κουρεψω γουλί και αυτό έκανα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν το τρίχωμά του θα επανέλθει και αν έπρεπε να τον κουρεψω. Απο την ημέρα πάντως που τον κουρεψα και τον πήρα σπίτι είναι άλλος γάτος. Σταμάτησε να χώνεται κάτω απο το κρεββάτι για μέρες έχει πάρει περίπου 2 κιλά και είναι αραχτός συνέχεια πανω στον καναπέ.. Τρομερή αλλαγή συμπεριφοράς σα να ντρεπότανε για την εμφάνισή του.:redface:

Ολα τα παιδιά του forum θα σου δώσουν χρήσιμες πληροφορίες κα βοήθεια... εγώ έχω να σου πω το εξής... η κυρία με τις 30 γάτες χρειάζεται μια καταγγελία για να συνέλθει... και να σωθούν τα άμοιρα ζωάκια...

Καλημέρα.. Θέλω τα φώτα σας. Δεν είναι η πρώτη φορά που 'εχω γάτα αλλά αυτό δεν το έχω ξανασυναντήσει.. Πριν 7 μήνες περίπου είχα ζευγαρώσει τη γάτα μου (έχω μια περσική Ιμαλαϊων) με ένα γατούλη μιας κυρίας.. τελοσπάντων.. Με τη γέννα όλα καλά τον επεστρεψα στο σπίτι του και όλα καλα. Τον Ιούνιο με πήρε η κυρία αυτη τηλέφωνο να με ρωτήσει αν ενδιαφερόμουν για το γάτο γιατί θα τον έδινε και εγώ τον είχα συμπαθήσει πολύ.(Η κυρία έχε περίπου 30γατες!!!:mad: στο σπίτι της, σε ένα διαμέρισμα!!) Μόλις μου το είπε της είπα οτι θα πάω να τον πάρω. Και εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Όταν μου τον είχε φέρει σίτι δεν μου δημιούργησε κάτι υποψίες γιατί ο γάτος ήταν καθαρός, παχουλός κτλ. Όταν πήγα να τον πάρω μετά το καλοκαίρι, είδα ένα άλλο γατί. Βέβαια πήγα σε ανύποπτο χρόνο χωρίς να παρω τηλέφωνο πριν κτλ. Το γατί ήταν μέσα στη βρώμα με κολλημένες ακαθαρσίες πάνω του μελαγχολικό και σχεδόν το μισό απο ότι το θυμόμουν. Τον πήρα σπ'ιτι, τον έκανα μπάνιο αλλά δεν καθάριζε έτσι όπως έπρεπε. Στο pet shop που πήγα μου είπε να τον κουρεψω γουλί και αυτό έκανα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν το τρίχωμά του θα επανέλθει και αν έπρεπε να τον κουρεψω. Απο την ημέρα πάντως που τον κουρεψα και τον πήρα σπίτι είναι άλλος γάτος. Σταμάτησε να χώνεται κάτω απο το κρεββάτι για μέρες έχει πάρει περίπου 2 κιλά και είναι αραχτός συνέχεια πανω στον καναπέ.. Τρομερή αλλαγή συμπεριφοράς σα να ντρεπότανε για την εμφάνισή του.:redface:

Κι εγώ έχω ξυρίσει το γάτο μου, για να αντιμετωπίσουμε ένα δερματικό πρόβλημα που είχε, και η γουνίτσα του μεγάλωσε μια χρά.:)
Βέβαια ο δικός μου είναι κεραμυδόγατος, αλλά δε βλέπω το λόγο να μη συμβεί το ίδιο και με το δικό σου....:up:

Η κυρία έχει pet shop πράγμα για το οποίο μου είπε ψέμματα γι αυτό και ζευγάρωσα τη γάτα μου, γιατί δεν ήξερα. Απ'ότι μου είπε τώρα θα δώσει τις περισσότερες γάτες σε συμβολική τιμή γιατί έχει κουραστεί πολυ. Αν κάποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μέσω PM μαζί μου για να μη βασανίζονται τα ζωάκια έτσι..

Και είναι όλες ράτσας περσικές,ιμαλαϊων,ταρταρολυγες κτλ βέβαια δεν είναι μικρά γατάκια..ο δικός μου είναι 2 ετών.

Βασικα ο κτηνίατρος λέει σε εξοτικ φατσούλες θέλει ύπνωση με μάσκα. όχι με ένεση. Στα πετ σοπ δεν γνωρίζουν τίποτε. Είσαι τυχερή που δεν έπαθε τίποτε το γατάκι σου γιατίδεν θα έβγαζες άκρη με τους αμαθής που παίζουν με τα ζωάκια μας.

Υποθέτω ότι τώρα σε συνήθισε και βγήκε από το κρεβάτι... Το τρίχωμα λένε ότι μετά είναι καλύτερο. Και φυσικά και πήρε κιλά γιατί τον φροντίζεις.

Αλήθεια μήπως τον πήρες από μία κυρία μεταξύ κάτω πατήσια και αγ. νικόλαο; μία μεγάλη κυρία;

Ναι! Όχι πολύ μεγάλη πάντως.. Και δεν τον ναρκώσαμε βέβαια.. Εννοείται πως αν υπήρχε αυτό σαν σενάριο δε θα το έκανα.. Φαντάσου πόσο καλός είναι που καθόταν σαν παναγίτσα.

από τη ίδια πήρα την ρέινά μου το σεπτέμβρη στην ίδια κατάσταση......

παναγίτσα στον κτηνίατρο η ρέινα.. αλλα δεν με άφησε να την κουρέψω γιατί δεν έπαιρνε την ευθύνη της νάρκωσης. (όπου είχα ρωτήσει νάρκωση με ένεση μου λέγαν) τελικά πήρα σπρέυ μαλακτικό χτένα για κόμπους και ψαλιδάκι.....

πάντως και μένα για μεγάλο διάστημα κρυβόταν η κούκλα. μόλις με συνήθισε βγήκε....

Ειρήνη καλησπέρα κ από μένα έχω κ εγώ εναν περσικό Ιμαλαΐων κ μια σίλβερ σειντιτ, τα οποία τα κούρεψα εδώ κ κάποιο διάστημα γιατί είχαν πιάσει πάρα πολλούς κόμπους (κ επειδή δεν καθόντουσαν να τα χτενισω κ εγώ για να μην τα στεναχωρώ τα άφηνα κ φτάσαμε σε μια κατάσταση πάρα πολύ άσχημη) το μαλλί του γατούλι σου θα επανέλθει αλλά πρέπει κ εσύ όπως κ εγώ τώρα (έβλαλα μυαλό) από τώρα να αρχίσεις το χτένισμα, για να συνηθίσει, επίσης πρέπει να του πάρεις μία καλή μαλακτική κ ένα σαμπουάν κ θέλει κάθε μήνα μπανάκι κ κάθε μέρα (2 φορές) χτένισμα για να μην ξαναπιάσει κόμπους κ για να ειναι καθαρή η γουνίτσα του. και έτσι όλα θα πάνε καλά. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορείς να μου πεις το όνομα της κυρίας, μήπως έχει κ κανένα μαύρο ή μπλε περσάκι(ή έστω με μπλε σημάδια Ιμαλαΐων;)αν θέλεις μπορείς να μου στείλεις τα στοιχεία της κ το τηλ. της με PM;

Πω πω παιδια τι ειναι αυτη γυναικα!!!
Δεν μπορουμε να της τα παρουμε ΟΛΑ και να της κανουμε και μηνηση!!!:mad:

Ωπα τωρα τα ειδα και εγω....τα εχει δώσει ολα?

Πω πω παιδια τι ειναι αυτη γυναικα!!!

Αυτό που λέμε back yard breeder.:/: Eίχαμε ξαναδεί μια τέτοια περίπτωση εδώ (μήνυμα 13 και μετά).
Και έχει και πετ σοπ; Μπράβο! Απ' την παραγωγή στην κατανάλωση...:down:

Αυτό που λέμε back yard breeder.:/: Eίχαμε ξαναδεί μια τέτοια περίπτωση εδώ (μήνυμα 13 και μετά).
Και έχει και πετ σοπ; Μπράβο! Απ' την παραγωγή στην κατανάλωση...:down:

Τώρα το διαβασα....Σοκ!!! :blink:

Που καλη μου κουρεψες το πλασμα? Διοτι εμεινα ακρως απογοητευμενη απο το κουρεμα σήμερα σκεψου οτι η κοπελα δεν ειχε καμια μα καμια ειδικευση αλλα ηταν απλως κομμωτρια!!! ΚΙ δεν φτανει αυτο μας υποδεχτηκαν με σκυλα Μαλτεζ στον χωρο κουρεματος "σφαγης" θα ελεγα...και σημειωτεον χωρις να την κουρεψουνε την Περσα κανονικα χρεωθηκαμε στη ιδια τιμη. Αυτα νομιζω πως ειναι αρκετα για να μην ξαναπαμε. βοηθησε μας ευχαριστπυμε πολυ πολυ εμεις τα αιλουροειδη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δε νομίζω να σε βοηθήσω και πολύ γιατί τον κούρεψα στο Βόλο, σε μια κτηνίατρο η οποία μετά που παντρεύτηκε έφυγε!!!
Εκ των υστέρων βέβαια πιστεύω ότι τον είχε παραξουρήσει αλλά επειδή το ζωντανό υπέφερε στη ζέστη δεν το μετάνιωσα.
Πάνε και 2 ή 3 χρόνια από τότε, βλέπεις ο διορισμός στην Ορεστιάδα έλυσε το πρόβλημα γιατί εδώ δεν έχει τέτοιες ζέστες!!!!
Άνοιξε καινούργιο θέμα και πες από που είσαι, τα κορίτσια που πηγαίνουν τα δικά τους σε εκθέσεις κάποιον καλό groomer θα ξέρουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

thanks a lot!

Παιδια σκεφτομαι σοβαρα να κουρεψω τον Μακ. Το τι τριχα βγαζει με το Furminator δεν λεγεται! Ασε που τα ρουχα μου αποκτουν γουνα μιας και ο γατουλης μου ειναι απιστευτα χαδιαρης. Ηθελα να ρωτησω ποια ειναι η καλυτερη εποχη να τον κουρεψω και αν γνωριζετε ποσο θα παει το μαλλι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απ' οτι ξερω απο μια φιλη μου που εχει περσικο και το κουρευει, αυτο γινεται το καλοκαιρι για να δροσιζετεαι και το γατακι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back