Κρίσεις επιληψίας!

Να σε ρωτησω;Μετα τους σπασμους συνηλθε πολύ ώρα αργότερα;Στις επιληπτικές κρίσεις γενικότερα η πρώτη φαση είναι και η πιο επικύνδινη δλδ πριν απο τους σπασμους.
Πριν τους σπασμούς δεν παρατήρησα κάτι γιατί ήτανε μέσα στο σπιτάκι της. Απλά κάποια στιγμή επειδή "κοπανιότανε" εκεί μέσα πήγα να δω τι είναι αυτός ο θόρυβος και την είδα να έχει σπασμούς. Οι σπασμοί όπως είπα κρατήσανε περίπου ένα λεπτό, χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη, γιατί και εγώ είχα σοκαριστεί πάρα πολύ βλέποντας κάτι τέτοιο. Μετά τους σπασμούς έμοιαζε εντελώς αποσυντονισμένη και για κανένα μισάωρο έκανε κύκλους. Αυτό που έκανα μετά ήταν να τη βάλω σε σκοτεινό και ήσυχο μέρος και προσπάθησα να την κρατήσω ήρεμη, μέχρι να την πάω στην κτηνίατρο.

Ωχ.. .περαστικά εύχομαι....:(
Ευχαριστώ πολύ. Αλλά μάλλον δεν είναι κάτι περαστικό:(.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να παρακολουθήσουμε τη συχνότητα των κρίσεων, όσο αυτό είναι εφικτό, γιατί λείπουμε και κάποιες ώρες από το σπίτι και ανάλογα να αποφασίσουμε αν θα της χορηγήσουμε κάποιο φάρμακο. Απλά έτυχε πολύ άσχημη στιγμή καθότι λόγω των ημερών δεν ήταν και πολύς κόσμος στο forum και πραγματικά θα χρειαζόμουν κάποια γνώμη. Ευτυχώς κατάφερα και βρήκα πληροφορίες και σε κάποια sites του εξωτερικού.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πριν τους σπασμούς δεν παρατήρησα κάτι γιατί ήτανε μέσα στο σπιτάκι της. Απλά κάποια στιγμή επειδή "κοπανιότανε" εκεί μέσα πήγα να δω τι είναι αυτός ο θόρυβος και την είδα να έχει σπασμούς. Οι σπασμοί όπως είπα κρατήσανε περίπου ένα λεπτό, χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη, γιατί και εγώ είχα σοκαριστεί πάρα πολύ βλέποντας κάτι τέτοιο. Μετά τους σπασμούς έμοιαζε εντελώς αποσυντονισμένη και για κανένα μισάωρο έκανε κύκλους. Αυτό που έκανα μετά ήταν να τη βάλω σε σκοτεινό και ήσυχο μέρος και προσπάθησα να την κρατήσω ήρεμη, μέχρι να την πάω στην κτηνίατρο.

Ευχαριστώ πολύ. Αλλά μάλλον δεν είναι κάτι περαστικό:(.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να παρακολουθήσουμε τη συχνότητα των κρίσεων, όσο αυτό είναι εφικτό, γιατί λείπουμε και κάποιες ώρες από το σπίτι και ανάλογα να αποφασίσουμε αν θα της χορηγήσουμε κάποιο φάρμακο. Απλά έτυχε πολύ άσχημη στιγμή καθότι λόγω των ημερών δεν ήταν και πολύς κόσμος στο forum και πραγματικά θα χρειαζόμουν κάποια γνώμη. Ευτυχώς κατάφερα και βρήκα πληροφορίες και σε κάποια sites του εξωτερικού.
Μετά την κρίση χρειάζεται ξεκουραση και να συνέλθει με την ησυχία της καλά έκανες νομίζω.Τι βρήκες στο internet;Γιατί κι εγώ δεν ξέρω για τις γάτες να σου πω την αλήθεια...οτι γνωρίζω όσον αφορά τους ανθρώπους...Επίσης θα πρέπει να προσέξεις να μην την αφήνεις εκτεθημένη σε μπαλκόνι που δεν είναι περιφραγμένο μιας και μπορεί να πέσει(δεν μπορείς να ξέρεις αν και πότε θα έχει κρίση...)Μακάρι όλα να πάνε καλά.Λογίκα η γατούλα με λίγη περισσότερη προσοχή και τα φάρμακα θα τα πάει καλά.Για την πρώτη φάση της κρίσης που σου είπα απλά είναι η φάση που πέφτει σαν κούτσουρο δλδ εκείνη την στιγμή σταματάει ακόμα και η αναπνοή ειναι όμως δύσκολο να κρατήσει τόσο ώστε να κινδυνεύσει η ζωή κάποιου οι πιο πολλοί κινδυνεύουν από το χτύπημα την ώρα που πέφτουν...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι βρήκες στο internet;
Κοίταξε το τι βρήκα είναι κάπως μεγάλη κουβέντα γιατί είναι διάφορα άρθρα σχετικά με το θέμα και οδηγίες του τι να κάνεις οπότε δύσκολο να τα παραθέσω.
Θα σου γράψω κάποιες γενικές οδηγίες γιατί μπορεί να τις χρειαστεί και κάποιος άλλος. (Αν και θα ευχόμουν αχρείαστες να 'ναι).
Αυτό που λένε είναι ότι δε μπορείς να κάνεις και πολλά την ώρα της κρίσης, απλά προσέχεις να μην τραυματιστεί το ζώο, απομακρύνεις πιθανά έπιπλα και το σκεπάζεις με κάποιο σεντόνι- κουβέρτα για να μην τραυματιστεί, δε βάζεις το χέρι σου στο στόμα γιατί υπάρχει κίνδυνος να σε δαγκώσει λόγω των σπασμών και γιατί δε γυρίζει η γλώσσα του όπως στον άνθρωπο. Κάποιοι προτείνουν να βάλεις λίγο μέλι στα ούλα για την περίπτωση υπογλυκαιμικού σοκ. Προσπαθείς να την έχεις σε ήρεμο και σκοτεινό μέρος μόλις περάσει η κρίση.
Οι σπασμοί είναι δύσκολο να χαρακτηριστούν σαν κρίση επιληψίας. Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορεί να δώσουν κρίση. Χρειάζεται διεξοδικός έλεγχος και πάλι μπορεί να μη βγάλεις άκρη. Το πρόβλημα συνήθως αντιμετωπίζεται με χρήση φαινοβαρβιτόλης.
Επαναλαμβάνω ότι αυτά είναι πράγματα που διάβασα, καταληλότερος σίγουρα είναι ο κτηνίατρος.
Θα μπορούσε πιθανόν και κάποιος από τους κτηνιάτρους του φόρουμ να μας πει.
Εγώ δεν ξέρω ακόμα αν θα χορηγήσω φαρμακευτική αγωγή στη γάτα μου γιατί έχει και κάποια άλλα προβλήματα υγείας και ίσως την επιβαρύνω άδικα:hmm:. Μόλις τελειώσω με κάποιες εξετάσεις θα δω τότε πως θα προχωρήσω.

Αχ βρε Νεκταρια, περαστικά στην μικρή...:(
Ισως δεν ειναι κατι σοβαρο, κι εμενα μια απο τις γατούλες που έχω αναλάβει, που έχει ελαφρά νεφρική ανεπάρκεια, έκανε μερικές κρίσεις πριν κάτι μηνες αλλά δεν ξαναέκανε από τότε.

εύχομαι το καλύτερο.

Kαλημέρα και από εδώ.
Να ευχηθώ περαστικά στο σιντάκι, ελπίζω να ήταν τυχαίο και να μην ξανασυμβεί. Να μας κρατάς ενήμερες και να έχετε καλά αποτελέσματα σήμερα στην γιατρό.
Η γιαγιά Σίσσυ δηλώνει την συμπαράσταση της και θα προσεύχεται να πάνε όλα καλά:happy::happy:

Τι κανει η γιαγια μας η καλλιτεχνης?

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση και τις ευχές.
Αγαπητή Σίσσυ το εκτιμούμε ιδιαίτερα:kiss:.
Η γιαγιά καλλιτέχνης προς το παρόν είναι καλά. Δεν έχει κάνει κάποια άλλη κρίση μέχρι στιγμής. Και γενικά έχει γυρίσει στον παλιό (τώρα καλό να τον πω; δεν είναι και σίγουρο) της εαυτό.
Βιβή εσύ της έδωσες κάποια φαρμακευτική αγωγή; Ή παρατήρησες ότι δεν ξαναέκανε κρίσεις και δεν της έδωσες κάτι. Γιατί σκέφτομαι προς το παρόν να μην της χορηγήσω κάποιο φάρμακο. Και η δική μου μια δυσλειτουργία στα νεφρά μπορώ να πω ότι την έχει και φοβάμαι μην την επιβαρύνω.

Αυτο ειναι καλο Νεκταρια μου!:)Καλη δυναμη!! Και για άλλη μια φορα μπραβο σου!
Θα τα πουμε πααααρα πολυ σύντομα;);)

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση και τις ευχές.
Αγαπητή Σίσσυ το εκτιμούμε ιδιαίτερα:kiss:.
Η γιαγιά καλλιτέχνης προς το παρόν είναι καλά. Δεν έχει κάνει κάποια άλλη κρίση μέχρι στιγμής. Και γενικά έχει γυρίσει στον παλιό (τώρα καλό να τον πω; δεν είναι και σίγουρο) της εαυτό.
Βιβή εσύ της έδωσες κάποια φαρμακευτική αγωγή; Ή παρατήρησες ότι δεν ξαναέκανε κρίσεις και δεν της έδωσες κάτι. Γιατί σκέφτομαι προς το παρόν να μην της χορηγήσω κάποιο φάρμακο. Και η δική μου μια δυσλειτουργία στα νεφρά μπορώ να πω ότι την έχει και φοβάμαι μην την επιβαρύνω.
Ωραια που φαινεται να το ξεπερνάει νομιζω παντως οτι τα αντιεπιληπτικα επιρρεαζουν το συκωτι πιο πολυ μπορεις να ρωτησεις και τον γιατρο της γατουλας σου μηπως αν χρειαστει και παρει αγωγη οποτε θα της κανεις και ειδικες εξετασεις εξετασεις για να μην την βλαψει κιολας.:hmm:

πολυαγαπημένοι γονείς της γάτας σοπράνο γνωστής και ως CD-ROM είχαμε κανενα νεότερο;
Υ.Γ. εγω πιστεύω οτι δεν θα το ξανακανει, το εκανε για να σας τραβηξει ΑΚΟΜΗ περισσότερο την προσοχή....
(κουδουνιστε της λίγο την κεφάλα μωρε με φιλιάααα):P

Μέχρι στιγμής,τουλάχιστον τις ώρες που είμαστε στο σπίτι, δεν έχει ξανακάνει άλλη κρίση. Μάλιστα χτες από ότι έμαθα κατάφερε και ανέβηκε και στον καναπέ ΜΟΝΗ της:up:. Πράγμα που λόγω αρθρίτιδας δεν το καταφέρνει συνήθως.
Ένα είναι σίγουρο αν όντως ήταν για να μας τραβήξει την προσοχή... το κατάφερε όσο δεν πάει άλλο.... Και μεις θέλουμε να ελπίζουμε πως δε θα ξαναγίνει.
(Τώρα αυτό με το κουδούνισμα τι το θελες.... Βλέπω τον Ταχ να αρχίζει να κατεβάζει ιδέες με κουδούνες για φωτό...)

Μέχρι στιγμής,τουλάχιστον τις ώρες που είμαστε στο σπίτι, δεν έχει ξανακάνει άλλη κρίση. Μάλιστα χτες από ότι έμαθα κατάφερε και ανέβηκε και στον καναπέ ΜΟΝΗ της:up:. Πράγμα που λόγω αρθρίτιδας δεν το καταφέρνει συνήθως.
Ένα είναι σίγουρο αν όντως ήταν για να μας τραβήξει την προσοχή... το κατάφερε όσο δεν πάει άλλο.... Και μεις θέλουμε να ελπίζουμε πως δε θα ξαναγίνει.
(Τώρα αυτό με το κουδούνισμα τι το θελες.... Βλέπω τον Ταχ να αρχίζει να κατεβάζει ιδέες με κουδούνες για φωτό...)
Μπραβο Νεκταρινι μου...πολυ χαιρομαι που πατε καλα:)

Μάλλον επιληψία

Καλησπερα σε ολους. ειναι αργα... 3 το βραδυ
Απο οσα διαβασα σε ολο το ιντερνετ μαλλον η ρεγγινα μ επαθε επιληψια.
..σπασμους, νιαουρισματα, το κεφαλι γυρισμενο δεξια, σαν χαμενη , σαν να μην βλεπει, σαν να μην μυριζει. εκανε κ εμετο
Εχω πεθανει, η δικια μ καρδια χτυπαει παρα πολυ. Σημερα εγινε 14αρων τι ειρωνια. Δεν βρισκω κανεναν γιατρο τετοια ωρα. πηρα 118.. ,ολοι κλειστα. μετα απο 1 ωρα ηρεμησε , τωρα κοιμαται, αναπνει ευτυχως. αλλα παλι εχει μικρους σπασμους.
Αν καποιος μπορει να με διαφωτισει εστω 8α ειμια ευγνωμων
ευχαριστω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχώς τέτοια ώρα δεν μπορώ να βοηθήσω, δεν έχω γνώσεις και σε τέτοια θέματα, αλλά προσπάθησε να ηρεμίσεις. 'Ολα θα πάνε καλά. Αφού κοιμήθηκε, είναι θετικό σημάδι, ίσως ήταν μια μεμονωμένη κρίση. Το πρωί θα πάτε σε γιατρό. Λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο, μόνο ψυχολογική υποστήριξη μπορώ να προσφέρω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχήν καλημέρα κοπελάρα μου! Αν η επιληψία είναι όπως στα σκυλάκια, τότε με τα κατάλληλα φάρμακα μπορεί να ζήσει πάαααρα πολλά χρόνια! Ο δικός μου έζησε 18!:) Είμαι νέα γατομαμά, οπότε είναι περιορισμένες οι γνώσεις μου για γατσούνια, δυστηχως.. :( Για τέτοιες έκτακτες περιστάσεις, μιας και μένεις Αθήνα, υπάρχει ένα Νοσοκομείο ζώων, ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο ΑΛΛΑ είναι στο Πικέρμι, 21ο χμ Λεωφόρου Μαραθώνος. Είναι λίγο τσιμπημένες οι τιμές, αλλά μπρος στη ζωούλα τους χαλάλι όλα.. Επικοινώνησε όποτε χρειαστεί στο 210-6038023, 210-6038024.

(Ελπίζω να μην το δείτε σαν διαφήμιση, απλά προσπαθώ να βοηθήσω και να ενημερώσω..:redface:)

Συγνώμη για την επεξεργασία, αλλά μόλις ανακάλυψα αυτό και σκέφτηκα ότι μπορεί να σε ενδιαφέρει. Στο zipαρισμένο αρχείο, θα βρείς πάνω πάνω τα εφημερεύοντα νοσοκομεία! Περαστικά στο ψιψινάκι σου!

Πώς είναι το γατάκι; Είχαμε κανένα νέο;

Καλημέρα βρήκα αυτό
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=30979 μπορεί να σε βοηθήσει ίσως.

Περαστικά στη γατούλα σου. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετώπισα και γω με τη γάτα μου. Συνοπτικά αυτά που είχα βρει σε σχέση με την επιληψία και γενικότερα κρίσης τέτοιου τύπου βρίσκονται εδώ:
https://www.mypetz.gr/posts/5456932/
Το θετικό είναι στη δική μου περίπτωση μέχρι στιγμής δεν έχει ξανακάνει κρίση και ελπίζω το ίδιο να για τη δική σου.
Περιμένουμε νέα σου:).

Ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον...καταρχας τα ειδα ολα χτες το βραδυ πραγματικα κ δεν ηταν υπερβολη. δευτερον η κοπελαρα ειναι η γατουλα μ, ετσι κ για χιουμορ αλλα δεν υπαρχει προβλημα.
ΜΙλησαμε με γιατρο σημερα μιας κ ηταν πολυ καλητερα μετα τις 04.00 τα ξημερωματα και σημερα το πρωι. Μας ειπε οτι εινια επιληψια τελικα και να της δωσουμε λιγο χρονο πρωτου την παμε απο εκει. ισως μεχρι αυριο το μεσημερι αν δεν γινει κατι. αυτο γιατι αν βγει απο το σπιτι παθαινει πανικο, κ σιγουρα δε θαθελα να την επιβαρινω αυτη τη στιγμη με αγχος.
Το μονο κακο ειναι οτι εχει μεγαλο προβλημα στο αριστερο ματι απο οτι εχω καταλαβει, δεν κινηται καθολου και επισης οτι λιγο τρεμει το σωμα της, ισως ειναι απο το σοκ που υπεστει.
Τι να πω. περιμενουμε. ολη μερα απο πανω ειμαι.....

Αν η γατούλα τρέμει ακόμα αυτό δεν είναι καθόλου καλό σημάδι και εγώ στη θέση θα πήγαινα άμεσα σε γιατρό.
Επίσης μου φαίνεται περίεργο για το πως έγινε η διάγνωση χωρίς να την έχει δει:blink:.
Πάντως αν θες δοκίμασε να της βάλεις λίγο μέλι στα ούλα, γιατί καμιά φορά οι κρίσεις είναι και από υπογλυκυκαιμικό σοκ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back