Κρίσεις επιληψίας!

εμ...δεν τρεμει σαν την κριση. αλλα παρατηρω οτι δεν ειναι ηρεμη οπως παλια. σαν σοκαρισμενη. θα παρω τηλεφωνο το γιατρο να ρωτησω, ισως ειχε αρκετα περιστατικα και γνωριζει τα συμπτώματα? τι να πω κ εγω....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό με το μάτι με προβληματίζει, μήπως έπαθε κάποιο ελεφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο το γατάκι; Περαστικά να είναι εύχομαι!!:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα σε όλους,εχω μια γατουλα 8 ετων που εχει επιληψια τα τελευταια 4 χρονια.Παθαινει τις κρισεις παντα βραδυ και ενω κοιμαται...Αυτο συμβαινει μια φορα καθε 2-3 μηνες περιπου.Δυστυχως σε οσους κτηνιατρους εχω παει λενε οτι δεν ειναι σιγουροι και δεν της δινουν φαρμακα(καθως της εχει διαγνωστει και εγκεφαλικη παρασταθεια οταν ηταν λιγων μηνων).Απο την εμπειρια μου,το μονο που μπορουμε να κανουμε εκεινη την ωρα ειναι να τους κραταμε τα "χερια" για να μην τραυματηστουν με τα νυχια τους.
Συγνωμη αν σας κουρασα.

αμαρτία οι γατούλες να περνάνε τέτοια πράγματα. :( να μας κρατας ενήμερους για την κατάσταση της κουκλίτσας σου. ελπίζω η θεραπεία να της κάνει κάτι τις καλό

Αυτο με το ματι κι εμενα εγκεφαλικο θα μ εκανε να σκεφτω πιο πολύ. Προσωπικα θα την πηγαινα αμεσα σε γιατρο σημερα με γατοφορο πληρως καλυμέννο με χοντρη πετσετα δεμενη για να μη βλέπει και ταραζεται. Με γλυκεια φωνη δικη σου και μαξιλαρια μεσα στο γατοφορο και πετσετα σκουρη εξω και μαλακες κινησεις νομιζω θα ηταν οκ.
Τωρα θα προτιμουσα η εναν γιατρο που την ξερει καλά η ενα αλλο πολύ εμπειρο σε γατες. Εγω αν ημουν αθηνα θα την πηγαινα η στον αιλουρο η στο κτηνιατρικο κεντρο γατας η στη μαγδα βουδουρη ( 11888). Στο πικερμι ειναι πολύ ακριβα εχω ακουσει.

Για εκτακτα υπαρχει και η ΚLMS

Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το θέμα στον ακόλουθο σύνδεσμο για μια φίλη που παρουσίασε επιληπτική κρίση/κρίσεις η γατούλα της: https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=30979

Και ο δικός μου γατούλης παρουσίασε αυτό το πρόβλημα πριν δυο μέρες. Δεν είχα τον χρόνο να σας γράψω, ακόμα δεν τον έχω, ξεκλέβω λίγο από η δουλειά καθώς τώρα ο γατούλης είναι σε κλινική και πηγαίνει πολύ καλύτερα.

Απλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, γιατί πραγματικά έχω τρελαθεί! Τις κρίσεις τις παρουσιάσε το απόγευμα προς βράδυ, της ημέρας που τον πήγαμε για εμβόλιο στον κτηνίατρο. Το επαναληπτικό. Δύο του έκανε. και του ζητήσαμε να του πάρει και αίμα, προληπτικά! Λες και το ξέραμε! Φοβηθήκαμε μήπως πρόκειται για παρενέργεια από τα εμβόλια. Το βράδυ έκανε πυρετο, πήραμε τον γιατρό και μας είπε ότι δεν είναι τίποτα και να του δώσουμε ζάχαρη! Έλεος! Ασφαλώς δεν έφαγε τη ζάχαρη.

Το βράδυ άρχισε να ουρλιάζει και να του φεύγουν τα τσίσα και να του τρέχουν σάλια από το στόμα. Δεν ήξερα ότι αυτό από μόνο του είναι επιληπτική κρίση! Κι άλλες φορές τον είχα ακούσει να φωνάζει έτσι, νόμιζα ότι είναι επειδή θέλει γάτα. Δεν είναι στειρωμένος. Δεν έχει πάει ποτέ με γάτα. Είναι περιορισμένος σε διαμέρισμα Β΄ορόφου, με μεγάλο μπαλκόνι με φυτά και δεν έχει τάσεις φυγής, ούτε "ψεκάζει", οπότε δεν τον έχω στειρώσει ακόμα.

Μετά την πρώτη κρίση, ακολούθησε περίοδος ηρεμίας. Μετά από αρκετή ώρα ήρθε κι άλλη κρίση, με ούρα, σάλια και πάλι και μετά πάλι ηρεμία. Αλλά την τρίτη φορά, μου πήδηξε ξαφνικά από το κρεβάτι όπως είμασταν ξαπλωμένοι και χτυπιόταν στο πάτωμα και είχα πάθει σοκ!!! Τον άρπαξε η μαμά, μη ξέροντας τι είναι αυτό ή πώς αντιμετωπίζεται και τον βούτηξε στη μπανιέρα. Τα ποδαράκια του ίσα ίσα βράχηκαν και λίγο το κορμί του, εκείνος όμως, ευτυχώς το ξεπέρασε. Τον τυλίξαμε στο μπουρνούζι και τον κρατούσαμε σφιχτά, ενώ ψάχναμε σαν τρελές τηλέφωνα κλινικών και διανυκτερευόντων κτηνιάτρων στην περιοχή, γιατί το κινητό του γιατρού μας ηταν κλειστό! (Η μαμά του έδωσε μισό ντεπόν για να πέσει ο πυρετός! Νομίζαμε ότι οι σπασμοί ήταν από τον πυρετό. Μετά μάθαμε ότι δεν έπρεπε και ίσως πάθει δηλητηρίαση. Στην κλινική αργότερα μας είπαν ότι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό από όλα, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά και δεν έχει πρόβλημα από αυτό.)

Το πήγαμε σε κτηνίατρο που διανυκτέρευε, στην Καυτατζόγλου κάπου. Μένω Κ. Πατήσια. Εκεί ΔΕΝ μας ανέφερε καθόλου το θέμα επιληψίας, του έκανε ένεση αντιβίωση για να του πέσει ο πυρετός, λόγω του ότι άφηνε τα ούρα του και υποθέσαμε ότι πονάει και δεν μπορεί να ουρήσει. Αλλά ουρούσε και πολύ μάλιστα! Και έπινε νερό και έτρωγε, όλα κανονικά, ανάμεσα από τις κρίσεις. Είχαμε την υποψία ουρολοίμωξης. Του έκανε ακτινογραφία. Η κύστη του ήταν άδεια. Αυτό ήταν καλό.

Πάμε σπίτι, ο μικρός ξανάρχισε να ουρλιάζει και συγχρόνως να του τρέχουν σάλια και να του φεύγουν ούρα, αλλά δεν είχε σπασμούς, ούτε εκείνο το φρικτό χτύπημα στο πάτωμα που μας τρόμαξε. Τον περιορίσαμε στο δωμάτιό μου. Έκανε πολλές τέτοιες κρίσεις ώς το πρωί που αποφασίσαμε να τον τρέξουμε σε μια σοβαρή κτηνιατρική κλινική για νοσηλεία, μη μπορώντας ακόμα, στις 10 το πρωί να βρούμε τον γιατρό μας σε κανένα τηλέφωνο!! Στην τελευταία κρίση πήδαγε γύρω γύρω στο δωμάτιο, πανικόβλητος! Είχα τρελαθεί!

Τον πήγαμε σε μια πολύ καλή, αλλά ακριβή από ό,τι φαίνεται, κλινική στο Χαλάνδρι. Το πρώτο hint που βρήκα στο ίντερνετ ψάχνοντας για "κτηνιατρική κλινική"! Τι να έκανα; :( Τελικά ήταν η πιο σωστή κίνηση που κάναμε!

Εκεί τον είδαν του πήραν αίμα για εξετάσεις και τον έβαλαν σε κλουβάκι για παρακολούθηση. ΟΙ αιματολογικές εξετάσεις του και εξετάσεις ούρων που του έγιναν ήταν όλες ΚΑΘΑΡΕΣ. Δεν έχει ουρολοίμωξη! Άρα μας είπαν το πιο πιθανό είναι να είναι επιληπτικό και του εκδηλώθηκε τώρα. Γιατί όμως; Είναι όντως έτσι; Έχασα τον κόσμο μου όλο!

Χθες, μάλιστα, μου ανακοίνωσαν στην κλινική τις δυο επιλογές που έχω α) ευθανασία!!! (ποτέεεεεεεεεεεεεεε!!!) β) περαιτέρω νοσηλεία και εξετάσεις μέχρι να δούμε αν πάει καλύτερα και όταν τον πάρουμε σπίτι με το καλό, θα συνεχιστεί η θεραπεία με αντι-επιληπτικά χάπια και κορτιζόνη και μπορεί να εμφανίζει πάλι κρίσεις επιληψίας μια ή δύο φορές το μήνα, αλλά αν κάνει συχνότερα ή μακριά από μας, απανωτές, θα πρέπει να το θανατώσουμε... γιατί πλέον θα ταλαιπωρείται και το ίδιο το γατάκι.

Το κόστος της θεραπείας, νοσηλείας, εξετάσεων είναι αρκετά τσουχτερό, αλλά επιλέξαμε να το αντέξουμε. (BTW πουλάω το παλιό μου λάπτοπ, όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου με pm για λεπτομέρειες! Τι να κάνω; Χρειάζομαι λεφτά για να το σώσω!)

Χτες το μεσημέρι, λοιπόν πήραμε την απόφαση να συνεχιστεί η νοσηλεία του και να το ναρκώσουν, όπως μας είπε η γιατρός, για να ξεκουραστεί και να ηρεμήσει, γιατί παρουσίασε άλλες δύο επιληπτικές κρίσεις όταν ήταν στην κλινική. Το πρωί θα το ξυπνούσαν σιγά σιγά και θα βλέπαμε πώς πάει από κει και έπειτα.

Χτες το απόγευμα μας είπαν ότι δεν έχει παρουσιάσει άλλη κρίση και του δίνουν αντιεπιληπτικά χάπια, αντιβίωση για τοξοπλάσμωση (μήπως και είναι από αυτό, θα γίνει και εξέταση, αλλά μέχρι να γίνει αποφάσισαν να δώσουν αντιβίωση που δεν κάνει κακό μας είπαν) και το έχουν με ορό. Οπότε μας είπαν ίσως να μην χρειαστεί να το ναρκώσουν καθόλου αφού είναι ήρεμο.

Σήμερα το πρωί έχω πολύ καλά νέα και απέκτησα αισιοδοξία! Μας είπαν ότι τελικά δεν χρειάστηκε να το ναρκώσουν καθόλου, αφού δουλεύουν τα φάρμακα και τα ηρεμιστικά και δεν έχει παρουσιάσει καμιά άλλη κρίση. Εάν συνεχίσει να πηγαίνει έτσι, θα διακόψουν τα ηρεμιστικά για να δουν πώς αντιδρά και χωρίς αυτά και αν πάει καλά, θα τον πάρουμε σπίτι. Θα του χορηγήσουν και κορτιζόνη.

Το ξέρω ότι θα είναι δύσκολα, αλλά ελπίζω να πάνε όλα καλά! Ελπίζω ότι έχω τη συμπαράσταση όλων!

Ευχαριστώ, παιδιά!

Περαστικα στο γατουλη σου!Ελπιζω να πανε ολα καλα.

Περαστικά και από μένα την παθούσα.
Προσωπικά τη λύση της ευθανασίας δε θα τη σκεφτόμουν καθότι το ζώο δεν πονάει. Άσε που πολλά γατάκια με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα και εύχομαι το ίδιο και για το γατάκι σου:).
Σε τι ηλικία είναι; Έχε αν θες υπόψη σου ότι το γεγονός ότι είναι αστείρωτο το κάνει πιο νευρικό και ίσως αυτό επηρεάζει τη συχνότητα των κρίσεων. Όσο και να μην ψεκάζει ή φωνάζει δε σημαίνει ότι οι ορμόνες δεν του δημιουργούν νευρικότητα και στρες.
Από όσο ξέρω καλό είναι να προσέχουμε να είναι σε ήρεμο και ήσυχο περιβάλλον για αποτροπή των κρίσεων.

Σας ευχαριστώ. Ναι, το περιβάλλον εδώ, στο δωμάτιό μου τουλάχιστον είναι πολύ ήσυχο και σκοτεινό θα έλεγα. Για τη στείρωση, θα το ρωτήσω στους γιατρούς στην κλινική, κι αν συμφωνήσουν θα του κάνουμε, αλλά μετά από όλα αυτά που έχει περάσει, νομίζω χρειάζεται λίγο χρόνο με την οικογένειά του να ηρεμήσει μακριά από γιατρούς και κλινικές. Δεν θέλω να το ταλαιπωρήσω κι άλλο. Φαντάζομαι θα μας πουν οι γιατροί, αν είναι να βοηθάει θα το κάνω βεβαίως!

Ο γατούλης είναι τώρα 3 χρονών. :)

Φυσικά, πάντα σε συνεννόηση με τους γιατρούς;).
Εννοείται ότι προέχει να ηρεμήσει μετά την ταλαιπωρία που πέρασε. Σίγουρα και η κλινική δεν είναι ότι πιο ευχάριστο για τα γατούνια μας.
Να τον χαίρεσαι.:D

κριμα για το γατακι. πολυ στεναχωρεθηκα. ευχωμαι να πανε ολα καλα και να αναρωση και να γυρισει γρηγορα στην ζεστη αγκαλια της οικογενεια σας.προσπαθησε σε παρακαλω να αποφηγεις την ευθανασια.ρωτησε και κανεναν αλλο γιατρο γιατι ορισμενοι κτηνιατροι την ευθανασια την εχουν ψωμοτυρι

Πάντως από αυτά που γράφουν τα παιδιά και στο άλλο θέμα το λινκ του οποίου παραθέτω στην αρχή του πρώτου μηνύματός μου για την κρίση επιληψίας, τα ζωάκια δεν πονάνε κατά τη διάρκεια της κρίσης. Εγώ τον άκουγα πώς φώναζε και πώς έκανε και μου έδειχνε ότι πονάει. Δεν ξέρω. Θα ρωτήσω πάλι το γιατρό.

κριμα για το γατακι. πολυ στεναχωρεθηκα. ευχωμαι να πανε ολα καλα και να αναρωση και να γυρισει γρηγορα στην ζεστη αγκαλια της οικογενεια σας.προσπαθησε σε παρακαλω να αποφηγεις την ευθανασια.ρωτησε και κανεναν αλλο γιατρο γιατι ορισμενοι κτηνιατροι την ευθανασια την εχουν ψωμοτυρι

Σ' ευχαριστώ πολύ. Όχι, εκεί που το έχουμε τώρα, δεν μου πρότειναν ευθανασία, απλά μου είπαν ότι είναι μια επιλογή, αν κρίνω ότι δεν μπορώ να αντιμετωπίσω την κατάσταση, ότι δηλαδή το γατάκι δεν θα γίνει ποτέ καλά, αλλά με φαρμακευτική αγωγή ίσως είναι πολύ καλά. Συζητήσαμε πολύ ώρα με την γιατρό και μας εξήγησε κάποια πράγματα και της δώσαμε κι εμείς να καταλάβει πόσο αγαπάμε το γατούλη και τι σημαίνει για μας και αν υπάρχει έστω και μία περίπτωση να ζήσει καλά, έστω και με φαρμακευτική αγωγή, θα το παλαίψουμε.

Απλά, προσπαθώ να το δω πιο ψύχραιμα (χθες δεν μπορούσα, αλλά σήμερα είμαι και πιο αισιόδοξη!) και δεν θέλω να ταλαιπωρείται το ζώο. Έτσι σε περίπτωση που πάει καλά, έρθει σπίτι, συνεχίσουμε αγωγή, κ.λπ. και παρουσιάσει συνεχόμενα επεισόδια για πολύ καιρό και δεν γίνεται καλά, ίσως χρειαστεί να... δεν θέλω ούτε να το λέω. Μόνο, όμως, εάν το ζώο πρόκειται να υποφέρει.

Θα κάνω ό,τι μπορεί να γίνει! Παιδιά, δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε, πιστεύω πως ναι, σε γατοφόρουμ είμαστε, αυτό το γατί είναι η ζωή μου! Και είναι το καλύτερο γατί από χαρακτήρα που είχα ποτέ!! Είμαι πολύ στενοχωρημένη, αλλά προσπαθώ να μην σκέφτομαι αρνητικά. :(

Απ' όσο ξέρω, κατά τη διάρκεια της επιληπτικής κρίσης τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι, δεν έχουν συνείδηση, επομένως και δεν πονάνε, άσχετα αν στους παρατηρητές φαίνεται διαφορετικά.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά για το γατάκι σου. Θα σου πρότεινα, επίσης, πριν καταλήξεις σε θεραπευτική αγωγή, να μιλήσεις και με 2-3 κτηνιάτρους ακόμα, δείχνοντάς τους τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Όταν πρόκειται για σοβαρά θέματα υγείας, συνήθως τα καλύτερα αποτελέσματα τα έχεις μαζεύοντας πολλές γνώμες (και διαβάζοντας αρκετά), πριν καταλήξεις.

progvamp στεναχωρήθηκα πάρα πολύ με τη γατούλα σου κ με τα όσα πέρασε, ελπίζω τα πράγματα να γίνουν καλύτερα από εδώ κ πέρα κ να μπορέσετε να διαχειριστείτε αυτή την κατάσταση. Υπάρχει κάποιο μέλος που η γάτα του παθαίνει επιληψίες ίσως αυτή σε βοηθήσει περισσότερο με την πείρα της για το τι πρέπει να κάνεις κ πως να τις αντιμετωπίσεις τις κρίσεις. Δεν θυμάμαι όμως πια είναι:hmm: Θα ρωτήσω όμως κ θα σου πω

progvamp στεναχωρήθηκα πάρα πολύ με τη γατούλα σου κ με τα όσα πέρασε, ελπίζω τα πράγματα να γίνουν καλύτερα από εδώ κ πέρα κ να μπορέσετε να διαχειριστείτε αυτή την κατάσταση. Υπάρχει κάποιο μέλος που η γάτα του παθαίνει επιληψίες ίσως αυτή σε βοηθήσει περισσότερο με την πείρα της για το τι πρέπει να κάνεις κ πως να τις αντιμετωπίσεις τις κρίσεις. Δεν θυμάμαι όμως πια είναι:hmm: Θα ρωτήσω όμως κ θα σου πω
Ευχαριστώ, όλους!

Βρήκα πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο, δείτε και στο σάιτ μιας άλλης κλινικής που γράφει αναλυτικά για την επιληψία των ζώων και τη θεραπεία που συνήθως ακολουθείται: https://www.vethospital.gr/

Τα αποθήκευσα σε δυο αρχεία word και τα επισυνάπτω.

Συνημμένα

μην φοβασαι

το ιδιο προβλημα ειχα και εγω με ενα σκυλακι , εμφανισε επιληπτικες κρισεις περιπου στα 8 της χρονια και εφτασε 17 και κατι , επαιρνε μισο χαπακι την ημερα , δεν θυμαμαι πως το λενε , και οταν εκανε επιληπτικη κριση της διναμε στεντον προληπτικα για να μην κανει επαναλαμβανομενες κρισεις που ειναι επικυνδυνες , η πρωτη φορα που το ειδα ηταν πραγματι τρομακτικο νομιζα οτι ηταν κατι σαν εγκεφαλικο και πεθανε μετα ομως μαθαμε να ζουμε με αυτο και ολα ηταν μια χαρα ,ειναι πολυ σημαντικο οταν τελειωνει η κριση να προσεχεις γιατι για ενα αρκετο διαστημα δεν εχουν πληρη συνειδηση , οραση κλπ μηπως πεσει και χτυπησει ... ειχα παρατηρησει οτι οταν ερχοταν καποιο ζωο στο σπιτι , οταν ειχα ξενους τοτε η ζιζη μου εκανε κρισεις , ο κτηνιατρος βεβαια με ελεγε τρελλη, οτι δεν ειναι ετσι αλλα εγω ποτε δεν πεισθηκα
βεβαια εσεις ισως και να μην ξανακανετε κριση και να μην ξαναχρειαστει καν να ασχοληθειτε με το θεμα , σας το ευχομαι ολοψυχα !!!!

Ευχομαι ολόψυχα να είναι όλα περαστικά για τον γατούλη σας!
Να μας ενημερώνεις για την υγεία του.

Να εχεις υποψην οτι στη γατοομαδα υπαρχει σε σπιτι εθελοντη γαουλης με επιληψια και εχει αποδωσει πολύ καλα σε αυτον η ομοιοπαθητική οι κρισεις εχουν μειωθει κατα πολύ εχει μια δυο φορες το μηνα πια. Εξισου καλο ειναι να τον στειρωσεις παρ αυτα θα ελεγα.

Εύχομαι περαστικά στον γατούλη σου.Συμφωνώ κι εγώ αν μπορείς, να πάρεις κι άλλες γνώμες.Εχε αισιοδοξία κι όλα θα πάνε καλά.:):)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back