Κρίσεις επιληψίας!

• Thread starter Thread starter Meyo
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Απάντηση: SOS! Παιδιά ο γάτος μου παθαίνει κρίσεις "Ε"

Πουπουλίνα μου ο γιατρός μου είπε πως αν γίνουν πιο συχνές οι κρίσεις στις οποίες όμως εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να είμαι παρούσα έτσι ώστε να καταγραφούν, θα αρχίσει τα αντιεπιληπτικά φάρμακα....προσεύχομαι να προέρχονται απο εμβολιακό νόσημα και μόνο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: SOS! Παιδιά ο γάτος μου παθαίνει κρίσεις "Ε"

ναι..αυτο ηθελα να μαθω..αν ειναι σιγουρα επιληψια..ή ¨παιζουν¨¨ και αλλα πραγματα...ευχομαι να πανε ολα καλα για το ζουζουνι σου..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω θα σου προτεινα να τον στειρωσεις...η στον Αλεξ θυμαμαι μεσα σε 45 λεπτα ειχαν τελιωσει.Δεν ειναι θεμα και θα ξυπνησει πολυ γρηγορα η Τζινα αντιθετως ξυπνησε το βραδη γιατι την ειχαν κανει κανονικη ενχιριση

Διάβασα το μήνυμά σου με πολλή προσοχή διότι και η δικιά μου έκανε απανωτά επιληπτικά επεισόδια 2 μέρες μετά από το επαναληπτικό εμβόλιο.

Είναι 3 μηνών, τη βρήκα πριν απο 2 μήνες στο δρόμο ανάμεσα σε διερχόμενα αυτοκίνητα. Εβρεχε, 'ηταν πολύ φοβισμένη και έπινε νερό από μια λακούβα με λάσπη. Δεν είχα ποτέ γατάκι, η γυναίκα μου δεν τα συμπαθούσε.... δεν το σκέφτηκα και πολύ. Με training (!) που πήραμε από το forum σας και γνωστούς και φίλους τη μάθαμε να κάνει την τουαλέτα της σωστά και και είναι ένα ομότιμο μέλος σε ολόκληρο πλεον το σπίτι...

Μέχρι που έκανε τα επεισόδια.. 6 ή 7 απανωτά σε 3 μέρες

Πήγαμε στο γιατρό και μας είπε ότι μάλλον είχε γαστρεντερίτιδα (...) και ευτυχώς μετά την πήγαμε στο κέντρο στην Παλλήνη και την κράτησαν εκεί. Ξέρετε αν αυτό το κέντρο είναι καλό? Αυτό στο Χαλάνδρι?

Μόλις βγήκαν οι αιματολογικές εξετάσεις και μας είπαν ότι δεν έχει τοξοπλάσμωση, μάλλον είναι χρόνια επιληψία. Τώρα την αγαπάμε περισσότερο. Ελπίζω να μειωθούν οι κρίσεις

Τι άλλο μπορώ να κάνω?

Για το κέντρο που λες δεν γνωρίζω.
Για την επιληψία πάντως υπάρχουν φάρμακα που ελέγχουν τις κρίσεις, αλλά δυστυχώς δεν τις εξαλείφουν.:/:
Ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Απλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, γιατί πραγματικά έχω τρελαθεί! Τις κρίσεις τις παρουσιάσε το απόγευμα προς βράδυ, της ημέρας που τον πήγαμε για εμβόλιο στον κτηνίατρο. Το επαναληπτικό.

Περαστικα στη γατουλα σου, ευχομαι ολα να πανε καλα. Παντως ρε παιδια μου κανει εντυπωση που και τα δυο περιστατικα ξεκινησαν αμεσως μετα το επαναληπτικο εμβολιο. Διαβαστε τι ειχε γραψει τοτε η Κατερινα. Τυχαιο;

κι εμενα ο μαξ μετα το εμβολιο ξεκινησε να εχει κρισεις....μονο που δεν θυμαμαι ΠΟΣΟ καιρο μετα το εμβολιο....

κι εμενα ο μαξ μετα το εμβολιο ξεκινησε να εχει κρισεις....μονο που δεν θυμαμαι ΠΟΣΟ καιρο μετα το εμβολιο....

σοβαρα;;:worry::worry::worry:..αμαν βρε παιδια..πολλα κρουσματα τετοιων κρισεων βλεπω τελικα..μετα απο εμβολια..
Θυμασαι ποιο εμβολιο ηταν;;; τελικα..του περασαν;;:worry:

δεν εμαθα ποτε γιατι τον εχασα.....ασε....καλυτερα να μην το συζητησω γιατι θα τα μπηξω παλι....

δεν εμαθα ποτε γιατι τον εχασα.....ασε....καλυτερα να μην το συζητησω γιατι θα τα μπηξω παλι....
ωχ...χιλια συγνωμη..δεν το ηξερα...λυπαμαι πολυ..:(:(:(

οκ...δεν πειραζει....που να το ξερεις αλλωστε

Έχω προβληματιστεί πολύ με αυτό το θέμα. Πολλά τα κρούσαματα επιληψιών μετα τα επαναληπτικά εμβόλια βρε παιδιά...Μακάρι να είχε το κουράγιο κάποιος να μας γράψει τα εμβόλια που έκανε το γατουλάκι του και μετά παρουσίασε επιληψία. Εύχομαι σε όσους ζουν με το πρόβλημα, πολύ υπομονή και αγάπη στα γατούλια, και σε όσους έχασαν τα γατούλια τους συλλυπητήρια και κουράγιο.

Εσας που σας κανουν επιληπτικα επεισοδια μηπως θα ηταν καλυτερα να μην τα εμβολιαζατε εδω και στο εξης? Ξερω πως δεν ειναι οτι καλυτερο,αλλα αν μια γατα δεν βγαινει εκτος σπιτιου και δεν ερχεται σε επαφη με αλλα ζωα,δεν υπαρχει κινδυνος να κολλησει κατι.

γενικως δεν ξερω τι εμβολια κανουν τα γατια μου(ασυγχωρητη)
ξερω μονο το πρωτο, το δευτερο κλπ
φανταζομαι ειναι 3πλα και 5πλα

Επιληπτικές κρίσεις;

Έχω μια γατουλα 4 χρονων, απο μικρη ηταν πολυ ζωηρη και αρκετα νευρικη, τρεχει περα δωθε σε ασχετες στιγμες, ανεβαινει στους καναπεδες, χοροπηδαει στον τοιχο προσπαθωντας να πιασει κατι αορατο, ανεβαινει πολλες φορες στα καγκελα του μπαλκονιου (2ος οροφος) κ καθεται ή κοιμαται, γενικα ειναι πολυ δραστηρια (δυστυχως για εμας) και περιεργη.
Στο παρελθον εχει πεσει 2 φορες απο το μπαλκονι χωρις ομως να εχει καποια σοβαρη ζημια ετσι πιστευα τουλαχιστον.
Το προβλημα ξεκινησε πριν 1,5 χρονο περιπου.Οπου ενα απογευμα καθως κοιμοταν στον καναπε αρχισε να τρεχει περα δωθε σαν τρελη, στην προσπαθεια να καταλαβω τι εγινε διαπιστωσα οτι εβγαζε αιμα απο το στομα, ειχε δαγκωσει την γλωσσα της με αποτελεσμα να κοψει ενα μικρο κομματι.Θεωρησα οτι ειδε καποιο ονειρο και απο τον φοβο της δαγκωθηκε, μετα απο μερικους μηνες ομως ξανα εγινε ενα παρομοιο περιστατικο.Κοιμοταν κατω απο το κρεβατι μου κ ξαφνικα αρχισε να χτυπιεται τοσο που νομιζα οτι ηταν σεισμος σηκωθηκα κ το δωματιο ηταν γεματο σταγονες απο αιμα για ακομα μια φορα ειχε δαγκωσει την γλωσσα της.Οταν ηρεμησε απο την κριση αναισαινε γρηγορα και κατευθειαν πηγε στο μπολακι με τις κροκετες και ετρωγε σαν τρελη.Μετα απο αυτη την φορα την πηγαμε σε μια κλινικη οπου εκανε πολλες εξετασεις και την κρατησανε 3 μερες σε περιπτωση που συμβει παλι κατι τετοιο.Οι εξετασεις δεν εδειξαν τιποτα, ουτε καποιο προβλημα στο κεφαλι ή καποιο αλλο οργανο απο το πεσιμο που υποθεσαμε οτι μπορει να ηταν η αιτια ουτε κατι αλλο το μονο που βρηκαν ηταν ουρια.Δεν ξερω αν η ουρια μπορει να ειναι η αιτια αυτων των αντιδρασεων.Για να μην πολυλογω, εκει που νομιζαμε οτι το θεμα ειχε λυθει μονο του καθως περασαν 3-4 μηνες που ειμασταν ησυχοι ξανα αρχισε η ιδια κατασταση και αυτη την φορα το ειδα με τα ματια μου, την γατα να τρεχει σαν τρελη και στο τελος να χτυπιεται και να κατουραει πανω της.Αυτο κρατησε για 1 λεπτο ως που ηρεμησε αλλα περπατουσε σαν ζαλισμενη και η αναπνοη της να ειναι γρηγορη.Ακολουθησαν αλλες 3 τετοιες στην μια απο αυτες προσπαθουσε να γδαρει με τα πισω ποδια της τα αφτια της, η τελευταια κριση συναιβει πριν απο μερικες μερες αυτη την φορα απλα κατουρηθηκε πανω της.Δεν ξερω τι φταιει, ψαχνω εδω και καιρο στο ιντερνετ να βρω κατι αλλα τιποτα.Ξερω οτι θα επρεπε να την παω παλι σε μια κλινικη αλλα το θεμα ειναι οτι χρεωνουν πολυ για διαφορες εξετασεις και στο τελος σου λενε δεν ειναι τιποτα ή δεν φαινεται κατι και αφηνουν την κατασταση ως εχει.Κ το σκυλακι μου που το ειχαμε παει για εξετασεις σε κλινικη γιατι ειχε αλλαξει η συμπεριφορα του μας ειχαν πει οτι δεν ειχε κατι και οταν τελικα την πηγαμε στον κτηνιατρο της παρατηρησε ενα εξογκομα στο στηθος της που τελικα κατεληξε σε καρκινο ευτυχως το προλαβαμε.Θα ημουν ευγνωμων σε οποιον ειχε καποια ιδεα στου τι μπορει να φταιει που η γατα μου παθαινει αυτες τις κρισεις.Εστω και υποθεσεις για να ξεκινησω τουλαχιστον απο καπου να ψαχνω.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Επιληπτικές κρίσεις?

Δεν είναι ανάγκη να πάτε σε κλινική, δοκιμάστε πρώτα κάποιον πεπειραμένο κτηνίατρο. Πείτε του τι συμβαίνει, εκείνος θα ξέρει από ποιές περιπτώσεις προκαλείται αυτό. Εξηγήστε του τη δυσκολία σας για πολλές εξετάσεις, ίσως, εάν είναι απαραίτητες, τις κάνετε σταδιακά αποκλείοντας λίγο-λίγο τα ενδεχόμενα. Αλλά μην το αφήσετε έτσι, είναι επικίνδυνο για τη γατούλα και πολύ ψυχοφθόρο για εσάς που το ζείτε :/:
Απ'όσο γνωρίζω τα επιληπτικά ζώα χρειάζονται αγωγή για να προληφθούν οι κρίσεις. Εάν μπορείτε να γλιτώσετε όλο αυτό με μισό χαπάκι τη μέρα, κρίμα δεν είναι να ταλαιπωρείστε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα σε συμβουλευα να δεις αυτα τα αρθρα, ισως και να επικοινωνησεις με τα mail των κτηνιατρων που τα γραφουν, μηπως και μπορει να γινει καποια θεραπεια. https://www.diagnovet.gr/index.php/ktinitrika-themata-epilipsia-tis-gatas-02-10-2011.
https://www.adespoto.gr/index.php?op...0-01-13-21-26-11&catid=97:symboules&Itemid=70, https://amalia-mantouvalou.blogspot.gr/2011/04/blog-post_18.html
https://www.ailouros.gr/Γιατρός/ΣυνήθηΣυμπτώματα/tabid/94/Default.aspx.
Και τωρα θα σου πω τη γνωμη μου, καθως ειχα κι εγω μια γατουλα με επιληψια. Στην δικη μου, παρουσιαστηκε στα 11 χρονια της. Απ' οτι ξερω για τους ανθρωπους, υπαρχουν η πρωτοπαθης επιληψια, που την παθαινει καποιος σε πολυ νεαρη ηλικια και η δευτεροπαθης, που μπορει να προκληθει απο εξωτερικα αιτια. Της δικης μου, ηταν σιγουρα δευτεροπαθης, γιατι και 11 χρονων ηταν και ειχε προηγηθει χτυπημα στο κεφαλι. Πιστευω πως και η δικη σου γατουλα, ειναι μεγαλη για πρωτοπαθη επιληψια και μια και ειπες οτι επεσε απο το μπαλκονι, μαλλον ειναι δευτεροπαθης.
Τωρα την εποχη που την επαθε η δικη μου, μας λεγανε οτι δεν υπηρχε θεραπεια παρα μονο συμπτωματικη αντιμετωπιση. Στην ουσια για κανενα χρονο, επαιρνε μια παστα που περιειχε καποια συστατικα που της εκαναν καλο και παιδικη ασπιρινη, καθε τρεις μερες. Πιστευω απ' οτι εχω διαβασει στο διαδικτυο, πως τα πραγματα ειναι καλυτερα τωρα, συν του οτι η γατουλα σου ειναι νεαρη. Το σιγουρο ειναι οτι θα χρειαστει μαγνητικη τομογραφια εγκεφαλου, για να δουν που ειναι το προβλημα. Αν για παραδειγμα εχει δημιουργηθει καποιο αιματωμα. Πολλες φορες αυτα απορροφουνται μονα τους και η κατασταση ανατρεπεται.
Αυτο που πρεπει να προσεχεις εσυ φιλη μου, ειναι να μην χτυπαει κατα τη διαρκεια των κρισεων. Μπορει να παθει πολυ σοβαρα πραγματα απο χτυπηματα κι αν ξαναχτυπαει το κεφαλι της ξανα και ξανα, δεν προκειται να γινει καλα ποτε, αν μπορει να γινει καλα. Πρεπει παντα να ειναι καποιος στο σπιτι, για την περιπτωση που θα παθει κριση. Εγω ειχα να βγω τρια χρονια απ' το σπιτι. Οταν δε ξεκιναει η κριση, να της ριχνετε μια πετσετουλα και να την κρατατε γερα, για να μην χτυπησει και να μην τραυματιστειτε κι εσεις κατα λαθος. Να ειναι το κρεββατι της σε χαμηλα σημεια για να μην κινδυνευει να πεσει κατω και σε τακτα χρονικα διαστηματα, να της κοβετε τις ακρες των νυχιων της, για να μην πιαστει πουθενα στην διαρκεια καποιας κρισης και τραυματισει τα ποδαρακια της.
Οσον αφορα την ουρια που αναφερεις, πιστευω πως ειναι αποτελεσμα των κρισεων και οχι οτι η ουρια προκαλει τις κρισεις. Κατα τη διαρκεια των κρισεων ο οργανισμος καταπονειται σημαντικα με αποτελεσμα καποια οργανα να μην λειτουργουν σωστα πια.
Τελος θα σε συμβουλευα να οπλιστεις με κουραγιο και υπομονη, καθως ενδεχεται να πρεπει να μαθεις να ζεις με αυτο.
Υ.Γ. Ο πρωτος ιστοτοπος που σε παραπεμπω, μιλαει για καποια θεραπεια, γι' αυτο ψαξτο, επικοινωνησε με την κτηνιατρο που γραφει το αρθρο, μηπως και γινει δουλεια.

Απάντηση: Επιληπτικές κρίσεις;

Παρολο που δεν εχω καποια αλλη καλη εξηγηση για τις κρισεις η επιληψια θελω να πιστευω οτι δεν ειναι η μονη αιτια.Οσες φορες την επιασε κριση ηταν τις ωρες που κοιμοταν.Αν οντως ειναι επιληψια δεν θα συνεβαιναν και ωρες που ηταν ξυπνια?

Παρολο που δεν εχω καποια αλλη καλη εξηγηση για τις κρισεις η επιληψια θελω να πιστευω οτι δεν ειναι η μονη αιτια.Οσες φορες την επιασε κριση ηταν τις ωρες που κοιμοταν.Αν οντως ειναι επιληψια δεν θα συνεβαιναν και ωρες που ηταν ξυπνια?
Δεν ειναι απαραιτητο, μπορει να ερθει η κριση, ειτε ειναι ξυπνια, ειτε κοιμαται.

:( Καταλαβα..Σε ευχαριστω παρα πολυ για τα σαιτ που μου εστειλες και που μπηκες στον κοπο να μοιραστεις την δικια σου ιστορια με την γατουλα σου και τις συμβουλες.Θα εχω στο νου μου τι να προσεχω και τι να κανω απο εδω και περα αν και πραγματικα ειμαι πολυ τρομαγμενη και ταλαιπωρημενη ταυτοχρονα.Δεν μπορω να κοιμηθω πλεον, μενω ξυπνια εως αργα για να ακουσω μηπως συμβει κατι παλι και εκτος αυτου το τελευταιο διαστημα εχω και την σκυλιτσα μου αρρωστη, πρωτα με τον καρκινο και τις τελευταιες εβδομαδες με πνευμονια.Ντρεπομαι που το λεω αλλα σκεφτηκα μεχρι και να παρατησω τελειως το θεμα της γατας, να την δωσω καπου σε καποιον που να μπορει να την φροντισει καλυτερα αλλα δεν μου παει η καρδια, την εζησα τοσο καιρο και δεν θελω να τα παρατησω απλα επειδη εμφανισε ενα προβλημα γι αυτο και μπηκα σ αυτο το σαιτ για να βρω και καποιον με παρομοια κατασταση ή καποιον που να γνωριζει κατι αλλα και το κουραγιο να προσπαθησω.Ακομα μια φορα ευχαριστω πολυ! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back