Κροκετοαπορίες

Ειναι ακομα μικρά οποτε μάλλον δεν πειράζει να τρώνε τροφή για γατάκια. Μια και πήρες τόση τροφή, ας τους τη δώσεις. Και σιγά σιγά τα περνάς στην light, Που ειναι καλή και για να μην παχύνουν αλλά και για τις πέτρες στην ουροδόχο κύστη που καμια φορά εμφανίζονται στα στειρωμένα αρσενικά.
Εγώ στη θέση σου θα αγόραζα και κάποια ποσότητα Light Hills ή άλλη καλή μάρκα και θα τους έδινα εναλλαξ.
Γενικά στο γάτο μου έχω ταυτόχρονα και του βάζω ποτε τη μια και ποτε την άλλη τροφή, διαφορετικές μάρκες light, γιατι βαριούνται συνέχεια το ίδιο και το ίδιο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπάρχουν κροκέτες για στειρωμένες γάτες κάτω του ενός έτους, δεν θυμάμε ποιά "ράτσα":P μάρκα είναι, παίζει να σου έδωσαν αυτές.

όσο για το ότι οι γάτες σου δεν τις τρώνε μετά μανίας λογικό είναι, το ίδιο είναι το Greek souvlak με τζατζικάκι του και ένα πιάτο φακές?:lol:

όλα τα light προϊόντα χάλια είναι:mpliaks: αλλά όταν πεινάς τρως ότι βρίσκεις...... θα τις μάθουν και αυτές τα γατάκια σου:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η γάτα που στειρώθηκε πρέπει να τρώει τροφή για στειρωμένες γάτες, η kitten είναι πλέον πάρα πολύ παχυντική για τις ανάγκες της και επιπλέον δεν την προστατεύει από την ουρολιθίαση.
Η μικρή πρέπει να συνεχίσει την kitten μέχρι να στειρωθεί κι εκείνη, οπότε θ' αρχίσει κι αυτή την τροφή για στειρωμένες.
Επομένως, υπομονή και προσοχή για 3-4 μήνες ακόμα, μετά θα τρώνε και οι δύο την ίδια τροφή.;)

πηγα στο πετ σοπ και ζητησα τη royal canin για στειρωμενες γατουλες και ο πωλητης μου εδωσε την royal την μωβ (sensitive λεει πανω).μου εδωσε τη σωστή???

Νομιζω οτι το για στειρωμένες θα έπρεπε να λέει neutered! :confused:
Της royal δεν τις ξέρω καλά ομως...

μηπως λεει oral sensitive?Αυτη ειναι για πεπτικα και στοματικα προβληματα,πλακα ,τριχομπαλες και κτλ.

H royal για στειρωμενες λεγεται sterilised και νομιζω εχει χρωμα λιλα. Ηθελα να ρωτησω κατι κι εγω... Ο γατούλης μου ειναι τωρα 8 μηνων και στειρωμενος. Του παιρνω τροφη για στειρωμενες γατες την οποια εναλασσω με τροφη light ανα μηνα περιπου. Η απορια μου ειναι η εξης:Στα pet shop εχω δει που εχουν και τροφη χυμα για γατες. Δεν εχω δοκιμασει ποτε να παρω επειδη δεν ξερω κατα ποσο ειναι ποιοτικες και κατα ποσοσ ανταποκρινονται στις αναγκες των στειρωμενων γατων:hmm:

Επειδή εργαζομουν σε κλινικη-pet shop οι χιμα τροφες που πουλουσαμε ηταν οι κλασσικες(hills,royal...)σε τεραστιες συσκευασιες.Απλα υπάρχουν καποιοι που δεν μπορουν να διαθεσουν 16 ευρω το 2κιλο κ παιρνουν λιγοτερο.Εννοειται οτι πολυ να πιθανο να πωλουνται κ μη ποιοτικες τροφες αλλα μπορεις να ζητησεις την τροφη που παιρνεις σε χιμα.

Εγώ πάντως μια φορά που του πήρα χύμα για στειρωμένα έπαθε το στομάχι του! :( Δεν ξέρρω τιμάρκα ηταν αλλα δεν το ρισκαρω ξανα. Ο κτηνιατρος μου ειχε πει καλύτερα συσκευασμένες γιατι καμια φορα οι χύμα μπορει να ειναι και ληγμένες... Τι να πω

Οι Hills είναι γενικά καλές κροκέτες. Ειδικά για τους στειρωμένους γάτους υπάρχουν οι Hills c/d. Μπορείς να τους δίνεις αυτές για καλύτερα.

Υπαρχει καποιο site να τις παραγγειλω? Εδω που ειμαι δεν υπαρχουν....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κοίτα μπορείς να τις παραγγείλεις από κάποιο αρκετά μεγάλο πετ σοπ στην Αθήνα, αρκεί να πάρεις κάποια ποσότητα και να μπορέσουν να σου στείλουν. Μπορώ να ρωτήσω αν θέλεις τιμή και αν γίνεται αποστολή και να σου πω. Για πόσο σε ενδιαφέρει, γυρω στο 1,5kg είναι η συσκευασία νομίζω..και μάλλον κρατάει για 1 μήνα.
Να προσθέσω ότι hills c/d αντίστοιχα και οι hills neutered young cat (υπάρχει και η αντίστοιχη από 7 ετών και πάνω) είναι λίγο πιο "τσιμπημένες "στην τιμή (και πιο δυσεύρετες) καθότι θεωρούνται κτηνιατρικές και πιο εξειδικευμένες, εγώ δίνω στα γατιδάκια μου που είναι και τα δύο στειρωμένα, ή hills light ή royal canin light που θεωρουνται καλές τροφές. Τώρα βεβαια είναι δικό σου ζήτημα...το τι τροφή θα επιλέξεις για τον γατούλη σου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aν μπορεις να μου πεις το τηλεφωνο του καταστηματος θα με βοηθουσε....

Παιδιά εγώ που στείρωσα τη γατούλα μου την περασμένη Τρίτη είμαι σε δίλλημα...Είναι 7 μηνών αλλά μου έδωσε την τροφή της Royal Canin neutered cat, young famale stones and weight, αυτή που παίρνουν οι γάτες μέχρι 7 χρονών...Όμως το γατάκι δεν έχει ενηλικιωθεί ακόμα και φοβάμαι ότι δεν θα παίρνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξή του. Να του δίνω παράλληλα και κάποια άλλη τροφή ή του αρκεί αυτή;

Μην ανησυχείς, η τροφή που σου έδωσε ο κτηνίατρος καλύπτει όλες τις ανάγκες της. Αυτήν δίνω κι εγώ στην Αρήθα από τότε που στειρώθηκε (8 μηνών). Οι kitten κροκέτες είναι για τους πρώτους 12 μήνες της ζωής ή μέχρι τη στείρωση.;)

Μην ανησυχείς, η τροφή που σου έδωσε ο κτηνίατρος καλύπτει όλες τις ανάγκες της. Αυτήν δίνω κι εγώ στην Αρήθα από τότε που στειρώθηκε (8 μηνών). Οι kitten κροκέτες είναι για τους πρώτους 12 μήνες της ζωής ή μέχρι τη στείρωση.;)
Οκ. Αλλά έχω και κάποια αποθέματα τροφής junior. Να της δώσω κι απ' αυτά λες για να τελειώσουν ή καλύτερα όχι;

Εγω λέω να τα δώσεις, δεν έγινε και τίποτα..

Μάλλον θα δώσω τη junior τροφή σε κανένα αδεσποτάκι αν βρω...

Έτσι κι αλλιώς, η μετάβαση από τη μια τροφή στην άλλη δεν κάνει να γίνεται απότομα, γιατί μπορεί το γατάκι να πάθει διάρροια. Άρχισε να της δίνεις τις δύο τροφές (junior και neutered) ανακατεμένες 50-50% και σιγά σιγά μείωνε την ποσότητα της junior μέχρι να τρώει μόνο την καινούρια τροφή, μέσα σε μια βδομάδα περίπου. ;)

Η Aretha έχει δίκιο, μη πετάξεις την τροφή, δώσε τη προσθέτοντας σταδιακά όλο και μεγαλύτερο μέρος από τη young female για να τη συνηθίσει. Επίσης πρόσεξε την ποσότητα που θα δώσεις και προσπάθησε να της το μοιράσεις σε τουλάχιστον τρια γεύματα. Εγώ έκανα το λάθος την πρώτη μέρα να αφήσω στον Τούλη όλη την ποσότητα για να τη χειριστεί μόνος του και εκείνος, ως γνωστός λιχούδης, την έφαγε μονοκοπανιά με αποτέλεσμα να κάνει διάρροια.
stelpas ένα πετσοπ που στέλνει σε όλη την Ελλάδα είναι το https://www.e-pet.gr/ το οποίο έχει τροφές hills αλλά δεν ξέρω εαν έχουν το συγκεκριμένο τύπο που ψάχνεις. Σε συμβουλεύω να ρωτήσεις τον κτηνιάτρο πριν δώσεις τέτοια τροφή γιατί έχω την εντύπωση ότι η c/d δεν είναι για πρόληψη αλλά για θεραπεία ουρόλιθων.

Ok, σας ευχαριστώ πολύ!!;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back