Κρυσταλλική άμμος

frankie_thess

Νεοφερμένο μέλος

Η Maria είναι αόρατη. Είναι 33 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Γεια σας, ειμαι νεα γατομαμα , πριν 10 μερες πηρα τη μικρη μου λιλη η οποια ειναι 2μηνων.Την πρωτη βδομαδα τα εκανε ολα εκτος αμμου (και συνηθως προτιμουσε πανω στις εργασιες μου).Τελικα τα καταφεραμε και πηγαινε συνεχως στην αμμο.Αλλα σημερα το πρωι τα εκανε παλι εκτος και σκεφτομαι μηπως πρεπει να της αλλαξω την αμμο?Μηπως της φαινεται βρομικη? Μου ειπαν πως η κρυσταλικη ειναι η καλυτερη.Και πηρα αυτην.Διαβασα στο πισω μερος και δεν γραφει καθε ποτε πρεπει να την αλλαζω.Καμια γνωμη? Ευχαριστω :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Κρυσταλικη αμμος.

Με την κρυσταλλικη αμμο αφαιρεις μονο τα κακακια, τα τσισα τα αποροφαει, πρπει ομως να την ανακατευεις καθημερινα, οταν θα σου μυρισει καπως ή θα αλλαξει το χρωμα των κρυσταλλων θα ειναι για πεταμα. Συνηθως πανω στη συσκευασια γραφει ποσο καιρο κραταει η αμμος.
Επειδη δε μας γραφεις ποια μαρκα πηρες δεν μπορω να σου πω κατι παραπανω. Ειναι μικρουλα ακομα παντως, πιστευω και με μια συμβατικη αμμο θα πηγαινει στην αμμολεκανη, να την κρατας καθαρη και αν τυχον στα αφηνει απο εξω να την πηγαινεις στην αμμολεκανη και να της δειχνεις την αμμο.
Αυτα στην περιπτωση που ειναι κανονικα τα κακακια της, εαν ειναι διαρροια μπορει να μην προλαβαινει να παει στην αμμο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευτυχως δεν ειχε διαρροια.Μου ειπε η κτηνιατρος να της σταματησω για λιγο το γαλα γιατι με το εμβολιο μπορει να εκανε διαρροια η εμετο.magic clean λεγεται η αμμος.Απλα δεν γραφει οδηγιες κλπ στα ελληνικα και δεν μπορω να καταλαβω...Τα τσισα της τα ανακατευει και μονη της καθε φορα που πηγαινει :) τωρα της ανανεωσα λιγο την αμμο πεταξα με ενα φτιαρακη την κιτρινι (οσο μπορουσα) και εριξα λιγο ακομα :)

Δεν την γνωριζω τη συγκερκιμενη αμμο δυστυχως.
Αλλα νομιζω οτι με τον τροπο που περιγραφεις πιο πανω θα εισαι μια χαρα:)
Και το γαλα 2 μηνων νομιζω οτι μπορεις να της το σταματησεις. Δεν εχει αρχισει να τρωει τροφη ακομα?

Ναι τρωει κανονικα μια χαρα :D .
Απλα η κτηνιατρος μου ειπε οτι αργοτερα μπορω να της ξαναδωσω :)
Eυχαριστω πολυ παντως :P

Η κρυσταλική που έπαιρνα εγώ έγραφε ότι κρατάει ένα μήνα με συχνό καθάρισμα και ανακάτεμα. Αλλά προς το τέλος βρομούσε πολύ, οπότε στην ουσία μου κρατούσε (με μια γάτα) 3 το πολύ εβδομάδες.

Απο οτι καταλαβα δεν συμφερει και πολυ ετσι? :P
Η αληθεια ειναι οτι η συσκευασια που πηρα μου κοστισε 12ευρω και φτανει μονο για δυο γεμισματα.δηλαδη να πεταξω εντελως την παλια και να βαλω καινουρια.Την εχω σχεδον 2 βδομαδες η λιλη την χρησιμοποιει μια βδομαδα και η μιση εχει γινει κιτρινη.Ακομη ομως δεν μου εχει μυρισει ασχημα...

:hmm:Υπαρχει σε κρυσταλλικη αυτη, κοστιζει 8,70 και λεει οτι κραταει εως ενα μηνα για μια γατα και το βρισκω πιθανο.
Την εχω χρησιμοποιησει, η ποιοτητα της ειναι τρομερη, απλα λογω 2 γατων τη θεωρησα αντιοικονομικη.
Μπορεις να τη δοκιμασεις, παντως γεγονος οτι οι κρυσταλλικες ειναι ακριβουτσικες.

Ευχαριστω πολυ.Θα την δοκιμασω (ελπιζω να την βρω). :D

δεν κατάλβα πάντως τη διαφορά της κρυστλικής με την κανονική...
οι κρυσταλικές αρέσουν περισσότερο στις γάτες;

Περισσότερο ευκολία για μας είναι μάλλον, γιατί αφαιρείς μόνο τα κακάκια και δεν λασπώνει ποτέ γιατί απορροφά τα υγρά. Αυτή που έπαιρνα εγώ έκανε 8,80 και κρατούσε για ένα γέμισμα. Υποτίθεται ότι αν κρατήσει ένα μήνα είναι καλή η τιμή, αλλά εμένα μου βρομούσε συνεχόμενα!

ααα...

Παντως ακριβως επειδη δεν αφαιρεις τα τσισα..μυριζουν πολυ περισσοτερο.Τουλαχιστον αυτη που επαιρνα παλια εγω..βρωμοκοπαγε ο τοπος..και ειναι και απο τις πιο γνωστες κρυσταλλικες παρακαλω.

Αχ εγω δεν ξερω ειναι η πρωτη αμμος που δοκιμασα και εγω και η λιλη.Μου ειπαν οτι ειναι καλυτερη.εμενα ακομη δεν μου εχει μυρισει ασχημα παντως..:P

Βρωμάει πολύ αυτή και αν κορεστεί έρχεσαι αντιμέτωπος/η με μία λίμνη στην λεκάνη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back