Κτηνίατρος, πόσο κοστίζει;

Ζω πλέον σε ΧΩΡΙΟ... με εναν αγροτικό Κτηνίατρο που ερχεται κάθε Τετάρτη, και βλέπει γάτα και γελάει, και έναν ιδιωτικό που έρχεται κάθε Τρίτη. Όταν του πήγα μια θηλυκή αδέσποτη, έχοντας πει, ότι είναι αδέσποτη και έχω και άλλα 10 θηλυκά το λιγότερο, με χρέωσε 80ε... Δεν με ξαναείδε.;) Πάω και αγοράζω τις τροφές... αυτό.

Για τα 10 θηλυκά και Ν αρσενικά βρήκα άλλη λύση... σχεδόν στην μισή τιμή!:happy:

Παιδιά, κάντε ΠΑΖΑΡΙΑ... και ψάξτε, zorica, πήγαινε Κόρινθο- και γύρω γύρω... πάρε τηλέφωνα.. δεν χάνεις κάτι!;)
Εχω βρει την λυση...μολις ερθει ο κτινιατρος του συλλογου για τα αδεσποτα;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ζω πλέον σε ΧΩΡΙΟ... με εναν αγροτικό Κτηνίατρο που ερχεται κάθε Τετάρτη, και βλέπει γάτα και γελάει, και έναν ιδιωτικό που έρχεται κάθε Τρίτη. Όταν του πήγα μια θηλυκή αδέσποτη, έχοντας πει, ότι είναι αδέσποτη και έχω και άλλα 10 θηλυκά το λιγότερο, με χρέωσε 80ε... Δεν με ξαναείδε.;) Πάω και αγοράζω τις τροφές... αυτό.

Για τα 10 θηλυκά και Ν αρσενικά βρήκα άλλη λύση... σχεδόν στην μισή τιμή!:happy:

Παιδιά, κάντε ΠΑΖΑΡΙΑ... και ψάξτε, zorica, πήγαινε Κόρινθο- και γύρω γύρω... πάρε τηλέφωνα.. δεν χάνεις κάτι!;)
Ξέρεις τι φοβάμαι ότι αν κάνω παζάρια κ δυσαρεστηθεί μετά μπορεί να μη μας προσέξει ή αν χτυπα ξύλο αρρωστήσουν μπορεί να το κάνει από αγγαρεία κ να μη κάνει καλή διάγνωση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξέρεις τι φοβάμαι ότι αν κάνω παζάρια κ δυσαρεστηθεί μετά μπορεί να μη μας προσέξει ή αν χτυπα ξύλο αρρωστήσουν μπορεί να το κάνει από αγγαρεία κ να μη κάνει καλή διάγνωση.

Αν του μιλήσεις λογικά, σωστά και ήρεμα... χωρίς εκβιασμούς και τετελεσμένα.. δεν νομίζω να παρεξηγηθεί.. εκτός και άν, είναι τόσο μπιπ.. πια.. που δεν θα τον ήθελα,έτσι και αλλιώς, για γιατρό μου....:/:;)

Μίλα του ανθρώπινα... υπάρχει γενικότερο οικονομικό πρόβλημα... με 300ε ζει μία οικογένεια, ή είναι το ενοίκιο ενός μηνός...:blink: Είπαμε....

Βέβαια εγώ στην θέση σου ΠΡΙΝ.. κάνω κουβέντα θα το έψαχνα.... γύρω-γύρω... πάρε τηλέφωνα, είδες η zorica....;);)

Πιθανών να ζητάει τόσα επειδή είναι ράτσα... (πάλι κατα την γνώμη μου άδικο.. μιάς και ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ η γάτα είναι ίδια... τα άλλα είναι βλακείες.. για να μην πω τίποτα χειρότερο...:down::down:)

Σε ΕΚΟΨΕ με το μάτι για 300ε... και λέει τόσα...:/:

Αν του μιλήσεις λογικά, σωστά και ήρεμα... χωρίς εκβιασμούς και τετελεσμένα.. δεν νομίζω να παρεξηγηθεί.. εκτός και άν, είναι τόσο μπιπ.. πια.. που δεν θα τον ήθελα,έτσι και αλλιώς, για γιατρό μου....:/:;)

Μίλα του ανθρώπινα... υπάρχει γενικότερο οικονομικό πρόβλημα... με 300ε ζει μία οικογένεια, ή είναι το ενοίκιο ενός μηνός...:blink: Είπαμε....

Βέβαια εγώ στην θέση σου ΠΡΙΝ.. κάνω κουβέντα θα το έψαχνα.... γύρω-γύρω... πάρε τηλέφωνα, είδες η zorica....;);)

Πιθανών να ζητάει τόσα επειδή είναι ράτσα... (πάλι κατα την γνώμη μου άδικο.. μιάς και ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ η γάτα είναι ίδια... τα άλλα είναι βλακείες.. για να μην πω τίποτα χειρότερο...:down::down:)
Σε ΕΚΟΨΕ με το μάτι για 300ε... και λέει τόσα...:/:
Την έχω στειρώσει ήδη Julia από 8 μηνών, βέβαια τότε δεν ήξερα τι τιμές παιζόταν νόμιζα ότι τόσο κάνουν οι επεμβάσεις, και όπως σου είπα οι άλλοι ασχολούνται με πρόβατα άλογα άντε κ με σκυλιά και δεν ήθελα να το διακινδυνεύσω να μου πάθει κάτι (όχι ότι το απέφυγα τελικά). Πάντως έχεις δίκιο γι αυτό που λες ότι ζητάει παραπανω όχι όμως λόγο ράτσας αλλά γιατί με βλέπει εμένα αγχωμένη κ έτοιμη να πληρώσω τα παντα προκειμένου να γίνουν καλά:( Αλλά κ γιατί δεν έχει ανταγωνισμό δεν υπάρχει άλλος που να ασχολείται με μικρά ζώα κ κατοικίδια

Την έχω στειρώσει ήδη Julia από 8 μηνών, βέβαια τότε δεν ήξερα τι τιμές παιζόταν νόμιζα ότι τόσο κάνουν οι επεμβάσεις, και όπως σου είπα οι άλλοι ασχολούνται με πρόβατα άλογα άντε κ με σκυλιά και δεν ήθελα να το διακινδυνεύσω να μου πάθει κάτι (όχι ότι το απέφυγα τελικά). Πάντως έχεις δίκιο γι αυτό που λες ότι ζητάει παραπανω όχι όμως λόγο ράτσας αλλά γιατί με βλέπει εμένα αγχωμένη κ έτοιμη να πληρώσω τα παντα προκειμένου να γίνουν καλά:( Αλλά κ γιατί δεν έχει ανταγωνισμό δεν υπάρχει άλλος που να ασχολείται με μικρά ζώα κ κατοικίδια

Κατάλαβα...:/:

Για επόμενη ή άλλη περίπτωση, ή μιλώντας και γενικά, ένα άλλο τρίκ, για να δούμε αν είναι γενική ταρίφα, ή φταίει "η ράτσα" ή "η μάνα" μπορούμε να στείλουμε και φιλενάδα, για να ρωτήσει για άσχετο γατί... βάζουμε και 2-3 να πάρουν τηλέφωνο... και θα φανεί αμέσως τί γίνεται.:)

Για επόμενη ή άλλη περίπτωση, ή μιλώντας και γενικά, ένα άλλο τρίκ, για να δούμε αν είναι γενική ταρίφα, ή φταίει "η ράτσα" ή "η μάνα" μπορούμε να στείλουμε και φιλενάδα, για να ρωτήσει για άσχετο γατί... βάζουμε και 2-3 να πάρουν τηλέφωνο... και θα φανεί αμέσως τί γίνεται.:)
Σου το λέω γιατί έχουμε κ 2 κεραμυδάκια ένα τον γονιών μου κ ένα που βρήκα στο δρόμο τυφλό το καλοκαίρι. Οι τιμές συνεχίζουν να είναι υψηλές κ γι αυτά. Και απο φίλη που ξέρω που πάει εκει (έχει σκυλί βέβαια) είναι εξίσου υψηλές

Μάλιστα, τότε δεν φταίει ούτε η ράτσα ούτε η μάνα...:(

Εσύ θα αποφασίσεις αν θα υποκύψεις στον εκβιασμό, ή θα το ψάξεις για λίγο πιο μακριά ή για βοήθεια απο κανέναν σύλλογο....:hmm:

Γιατί μόνο "φιλοζωικά αισθήματα" δεν είναι αυτά, και είναι και κρίμα, να θές να κάνεις εσύ κάτι για τα αδέσποτα, και να μην μπορείς...

Εγώ δεν θα μπορούσα ούτε να τον αντικρύσω απο τα νεύρα μου....

Μάλιστα, τότε δεν φταίει ούτε η ράτσα ούτε η μάνα...:(

Εσύ θα αποφασίσεις αν θα υποκύψεις στον εκβιασμό, ή θα το ψάξεις για λίγο πιο μακριά ή για βοήθεια απο κανέναν σύλλογο....:hmm:

Γιατί μόνο "φιλοζωικά αισθήματα" δεν είναι αυτά, και είναι και κρίμα, να θές να κάνεις εσύ κάτι για τα αδέσποτα, και να μην μπορείς...

Εγώ δεν θα μπορούσα ούτε να τον αντικρύσω απο τα νεύρα μου....
Κάνω για τα αδέσποτα αλλά ξέρεις μέχρι εκεί που βαστάει η τσέπη μου, γιατί ειναι κ πολλά κ ειδικά με την τροφή τους ξοδεύω πάρα πολλά χρηματα, αλλά ναι θα μπορούσα να κάνω πολλά παραπάνω αυτό είναι η αλήθεια. Θέλω να συνεννοηθω με τον σύλλογο της Καρδίτσας που όπως διαβασα κ εδώ μέσα από τη Γιασμίν εχουν δραστηριποιηθεί παρα πολύ, αλλά με διάφορα προβλήματα ακόμα δεν το έχω κάνει, όμως θα ρωτήσω κ εκεί ίσως βρω κάποια λύση γιατί πραγματικά είναι τόσα πολλά γατάκια εδω που θέλουν βοήθεια κ είναι λίγο δύσκολο μόνη μου να τα καταφέρω.

Εννοείτε! Γιατί είναι κρίμα, και άδικο... αν σκεφτείς ότι με τα ίδια χρήματα για μία, θα μπορούσαν να σωθούν άνετα 6 γάτες, και με την μία 6χ5=30 αδεσποτάκια απο μια γέννα καθεμιάς.:(

Και ήθελα να ανοίξω θέμα ανάλογο.

Εγώ εκτός από τις στειρώσεις, θα ήθελα να μου πείτε τι τιμές παίζουν για εξετάσεις.
Για γενική αίματος μου είπε 50 ευρώ το ζωάκι και για εξέταση για Aids και Λευχαιμία;, άλλα 50 ευρώ.
Μου φαίνονται πάρα πολλά.
Για καλλιέργεια ωτικού εκκρίματος, ήταν μόνο 10 ευρώ γιατί δεν έδειξε τίποτα. Τη 2η φορά μαζί με αντιβιόγραμμα 20 ευρώ.
Θα είχατε να προτείνετε κάποιο καλό εργαστήριο;
Αυτό που συνεργάζεται η γιατρός μου, είναι με την επωνυμία: Ελληνικά κτηνιατρικά εργαστήρια Α.Ε. Β. Κοντός και συνεργάτες ( Hellenic Veterinary Laboratories-S.A), Λ. Λαυρίου-Παιανία.

Νομίζω, οτι η τιμή εξαρτάται απο τις παραμέτρους που βάζει. Δηλ η γενική έχει διάφορα.. αν κάνεις μόνο ενα στοιχείο είναι μία τιμή, ενώ αν κοιτάξει και κάτι άλλο είναι 2χα.

Τώρα για εργαστήρια.. δεν νομίζω οτι μπορείς μόνη σου να πάρεις αίμα και να στείλεις... Θα πρέπει να "συμβιβαστείς" με το εκάστοτε εργαστήριο που συνεργάζεται ο γιατρός σου, αλλά και πάλι με επιφύλαξη.

Εκτός και αν του πείς μην το στείλουμε σε αυτό, αλλά στο άλλο... :hmm:

Νομίζω, οτι η τιμή εξαρτάται απο τις παραμέτρους που βάζει. Δηλ η γενική έχει διάφορα.. αν κάνεις μόνο ενα στοιχείο είναι μία τιμή, ενώ αν κοιτάξει και κάτι άλλο είναι 2χα.

Τώρα για εργαστήρια.. δεν νομίζω οτι μπορείς μόνη σου να πάρεις αίμα και να στείλεις... Θα πρέπει να "συμβιβαστείς" με το εκάστοτε εργαστήριο που συνεργάζεται ο γιατρός σου, αλλά και πάλι με επιφύλαξη.

Εκτός και αν του πείς μην το στείλουμε σε αυτό, αλλά στο άλλο... :hmm:

Τζούλια η γενική αίματος περιλαμβάνει κάποιες παραμέτρους ( αιματοκρίτη, αιμοσφαιρίνη, λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια και κάποιους δείκτες ). Δεν μιλάω μόνο για αιματοκρίτη.
Από τιμές δεν ξέρετε να μου πείτε;
Όσο για την αιμοληψία, δεν θα έκανα στη γάτα, γιατί δεν θα καθόταν. Αλλιώς δεν έχω πρόβλημα.
Από εκεί και πέρα, για καλλιέργειες με ενδιαφέρει και κατά πόσο κάνουν καλή δουλειά.
Μάλλον θα ρωτήσω να το στείλω σε εργαστήριο για ανθρώπους, για να συγκρίνω τι γίνεται.

Ο μικρός μου έχει ψευδομονάδα και έχω από την αρχή που τον πήρα, που παιδεύομαι κι εγώ κι αυτός. Και δεν τον πιάνει καμιά θεραπεία, παρ΄όλο το αντιβιόγραμμα που κάναμε. :/:
Από που την πήρε την ψευδομονάδα; :hmm: Κάτι έχω στο μυαλό μου και θέλω να το δω.

Καλησπερα!
Για γενικες εξετασεις αιματος που εκανα την προηγουμενη εβδομαδα στη Μόιρα,μας πήρε 15 ευρω.Τα εμβόλια μας κοστίζουν 20 ευρώ το ένα και εδώ και στο Βόλο,μέσα στο ποσό είναι και η επίσκεψη,τα εξετάζει δλδ κιολας.Για τη στείρωση του Σείριου πλήρωσα 50 ευρω,μαζί με την αντιβιωτική ένεση και κάποια αγωγή για την ωτίτιδα,εξέταση και κόψιμο νυχιών.Για τη στείρωση της Μόιρας μου είπε 80 ευρώ αν δεν εγκυμονεί.Τέλος,για τη στείρωση του Έκτορα στη Θεσσαλονίκη είχαμε πληρώσει 70 ευρώ,πάλι με την αντιβιωτική ένεση και εξέταση.
Για τις εξετάσεις λευχαιμίας και περιτονίτιδας,υπάρχουν δύο επιλογές.Η πιο φτηνή είναι ένα τεστάκι που μπορεί να σου κάνει ο ίδιος ο κτηνίατρος,αλλά δεν είναι εντελώς αξιόπιστο,και η άλλη είναι τα κανονικα τεστ.Δεν ξερω τιμες για αυτά,γιατί η δική μας επικοινώνησε με το Παστέρ και δεν κάνουν,οποτε το αφησαμε...

Και ήθελα να ανοίξω θέμα ανάλογο.

Εγώ εκτός από τις στειρώσεις, θα ήθελα να μου πείτε τι τιμές παίζουν για εξετάσεις.
Για γενική αίματος μου είπε 50 ευρώ το ζωάκι και για εξέταση για Aids και Λευχαιμία;, άλλα 50 ευρώ.
Μου φαίνονται πάρα πολλά.
Για καλλιέργεια ωτικού εκκρίματος, ήταν μόνο 10 ευρώ γιατί δεν έδειξε τίποτα. Τη 2η φορά μαζί με αντιβιόγραμμα 20 ευρώ.
Θα είχατε να προτείνετε κάποιο καλό εργαστήριο;
Αυτό που συνεργάζεται η γιατρός μου, είναι με την επωνυμία: Ελληνικά κτηνιατρικά εργαστήρια Α.Ε. Β. Κοντός και συνεργάτες ( Hellenic Veterinary Laboratories-S.A), Λ. Λαυρίου-Παιανία.
Καλά σοβαρά μιλάς; είναι πάρα πολύ καλές οι τιμές εμείς για εξετάσεις θέλουμε 150 ευρω κ δεν είναι κ σε εργαστήριο. Γνώμη μου είναι πάντως αν το εργαστήριο αυτό έχει κ πολλούς πελάτες να μην το αλλάξεις γιατί περα από καλές τιμές σημαίνει ότι έχει κ φάρμακα τα οποία δεν ειναι ληγμένα οπότε οι εξετάσεις του είναι αξιόπιστες

Νομίζω πρέπει να μιλήσεις και στον γιατρό του site....

Καλά σοβαρά μιλάς; είναι πάρα πολύ καλές οι τιμές εμείς για εξετάσεις θέλουμε 150 ευρω κ δεν είναι κ σε εργαστήριο. Γνώμη μου είναι πάντως αν το εργαστήριο αυτό έχει κ πολλούς πελάτες να μην το αλλάξεις γιατί περα από καλές τιμές σημαίνει ότι έχει κ φάρμακα τα οποία δεν ειναι ληγμένα οπότε οι εξετάσεις του είναι αξιόπιστες

Τι λέτε ρε παιδιά. Ξέρετε πόσο κοστίζει μια γενική αίματος ανθρώπου και μια καλλιέργεια; Μην τρελλαθούμε κιόλας! Και βέβαια είναι πολλά τα 50 ευρώ. Για τα 150 δεν θα το σχολιάσω καν. Κλέφτες κανονικοί.:down::mad:

Και πως ξέρεις αν τα αντιδραστήρια ( που μάλλον θέλεις να πεις αντί για τη λέξη φάρμακα που χρησικοποίησες), που χρησιμοποιεί είναι εντάξει και ότι είναι αξιόπιστες οι εξετάσεις του;
:hmm:
Θα το τσεκάρω εγώ αυτό ( αν μου επιτρέψουν) και θα σας πω τι γίνεται.
Όταν θα ξαναδώσουμε καλλιέργεια εκεί, θα κάνω και σε κανονικό δικό μου εργαστήριο και θα σας πω τι βγάζουν, όταν συγκρίνω τα αποτελέσματα και κυρίως τη δουλειά που κάναν.

Η δικη μας εδω κοβει και ραβει με το ματι!!!Καρατσεκαρισμενο!!!
Τι λέτε ρε παιδιά. Ξέρετε πόσο κοστίζει μια γενική αίματος ανθρώπου και μια καλλιέργεια; Μην τρελλαθούμε κιόλας! Και βέβαια είναι πολλά τα 50 ευρώ. Για τα 150 δεν θα το σχολιάσω καν. Κλέφτες κανονικοί.:down::mad:
Εμεις για τις εξετασεις γενικες δωσαμε 65 ευρω...σε μια αλλη κτηνιατρο(αυτη που δεν εχει ιδικοτητα στα μικρα ζωακια...)διοτι δεν θυμαμαι τι αστρονομικο ποσο ειχε ζητησει παλη η ειδικευμενη...:down:

Και πως ξέρεις αν τα αντιδραστήρια ( που μάλλον θέλεις να πεις αντί για τη λέξη φάρμακα που χρησικοποίησες), που χρησιμοποιεί είναι εντάξει και ότι είναι αξιόπιστες οι εξετάσεις του;
Όταν θα ξαναδώσουμε καλλιέργεια εκεί, θα κάνω και σε κανονικό δικό μου εργαστήριο και θα σας πω τι βγάζουν, όταν συγκρίνω τα αποτελέσματα και κυρίως τη δουλειά που κάναν.

Ναι έχεις δίκιο σ αυτό αλλά επειδή εγώ πληρώνω πιο πολλά για τις εξετάσεις των γατιών παρά για τις δικές μου νόμιζα ότι παντού είναι έτσι. Δεν ήξερα τον ακριβή όρο γι αυτό είπα φάρμακα, αυτό δεν το ξέρεις απλά βλέπεις αν έχει πολλούς πελάτες είναι λογικό ότι χρησιμοποιεί συνεχώς αντιδραστήρια (ελπίζω να το είπα σωστά αυτή τη φορά:D ) άρα δεν θα ειναι ληγμένα αυτό θεωρώ εγώ τη μόνη ασφαλιστική δικλείδα

Απάντηση: Ερώτηση για αμοιβές κτηνιάτρων

Καλησπέρα σε όλους!

Πρόσφατα υιοθέτησα έναν γατούλη και σκέφτομαι να τον πάω κτηνίατρο για εμβόλια.
Ξέρετε τι τιμές παίζουν;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα! Νομίζω το συνηθες είναι γύρω στα 25 ευρώ το εμβόλιο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back