Κτηνίατρος, πόσο κοστίζει;

Απάντηση: Ερώτηση για αμοιβές κτηνιάτρων

Καλημέρα! όμτως εκεί γύρω είναι και με αποπαρασίτωση μέσα-έξω εμβόλιο και ψαχούλεμα το πολύ που έχω δώσει είναι 40 ευρώ. Να ρωτήσω επειδή διάβασα κάτι πιο πάνω για στείρωση... εγώ για τη στείρωση της Σκατούλας έδωσα 150 ευρώ. Είναι πολλά γιατί είδα κάποιος που έγραψε κάτι για 70. Μου κάνει εντύπωση γιατί η κτηνίατρος μου γενικά είναι πολύ οικονομική σε όλα. Πάω εκεί και τον σκύλο μου και την έχω καιρό και είμαι υπερβολικά ευχαριστημένη θα έλεγα. Απλά μου κάνει εντύπωση η διαφορά στην τιμή...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα! όμτως εκεί γύρω είναι και με αποπαρασίτωση μέσα-έξω εμβόλιο και ψαχούλεμα το πολύ που έχω δώσει είναι 40 ευρώ. Να ρωτήσω επειδή διάβασα κάτι πιο πάνω για στείρωση... εγώ για τη στείρωση της Σκατούλας έδωσα 150 ευρώ. Είναι πολλά γιατί είδα κάποιος που έγραψε κάτι για 70. Μου κάνει εντύπωση γιατί η κτηνίατρος μου γενικά είναι πολύ οικονομική σε όλα. Πάω εκεί και τον σκύλο μου και την έχω καιρό και είμαι υπερβολικά ευχαριστημένη θα έλεγα. Απλά μου κάνει εντύπωση η διαφορά στην τιμή...
Στο αρσενικό μου είχα δώσει 70, στην θηλυκιά μου 110 -αν θυμάμαι καλά- Πάντως τα 150 μου φαίνονται τσιμπημένη τιμή...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μαρίνα μου, εμάς μας είπε 150 για τη γάτα επειδή είναι λέει ολόκληρη εγχείριση, της αφαίρεσε όλα τα όργανα, μήτρα κλπ. Θα μου πεις υπάρχει κι άλλος τρόπος; Ούτε που ξέρω! Πάντως, για τον σκύλο μας είπε γύρω στα 100, γιατί σκεφτόμαστε να τον στειρώσουμε κι αυτόν. Μου κάνει εντύωπση, γιατί η συγκεκριμένη που πάμε και τον σκύλο 2 χρόνια τώρα ,σε εξετάσεις, εμβόλια κλπ μας παίρνει πάντα πολύ λίγα. Στο κόστος δηλ., αφού απορούσα πάντα πως βγάζει κέρδος. Και μας κάνει και έκπτωση πολλές φορές όταν πάμε και το Μούργο και τη Σκατούλα μαζί. Πως είναι δυνατόν τώρα για τη στείρωση να μου πήρε παραπάνω από το κανονικό;;;:confused:

Είναι τσιμπημένη τιμή,αλλα αν θυμάμαι καλά,δεν είναι πάνω απο αυτά που ορίζει ο κτηνιατρικός σύλλογος.
Πάντως το σημαντικότερο είναι ότι έκανε ολική στείρωση,γιατι δυστυχώς κάποιοι δεν αφαιρούν τη μήτρα,κάνουν περίδεση των ωοθηκών..με πολύ άσχημες συνέπειες για τη γάτα.:)

Και εμένα πολλά μου φαίνονται τα 150. Πρόσφατα ρώτησα έναν γιατρό, που μάλιστα θεωρείται και από τους πιο ακριβούς της περιοχής (Πάτρα) και μου είπε για θηλυκη 100.

Θυμηθηκα οτι μου ειπε πως της εχει κανει κ πλαστικη (σ.σ. τα ραμματα προς τα μεσα). Κι αυτο το κανουν ολοι;; Σορρυ για τι ερωτησεις,απλα προσπαθω να καταλαβω αν οντως με πιασανε λιγο κοτσο!!:hmm:

konstantina119 μου είπε και εμένα αυτή τη τιμή ένας κτηνίατρος,επειδή λέει θα την κρατήσει και μια μέρα μέσα:confused:
Νομίζω οτί είναι πολλά τα λεφτά.Τον γατούλη μου όταν του κάναμε στείρωση (με αέριο) πλήρωσα πολύ λιγότερα και ήρθαμε και στο σπίτι μας που σίγουρα ένα ζώο αισθάνεται περισσότερη ασφάλεια;)
Οσο για τα ράμματα,τώρα πια κάνουν μια τομούλα οπού μετά η γατούλα βγάζει και μαλλάκια κ όλα μια χαρά:)
meooooow-meooooow :P

150 ειναι πολλα..η δικια μας γιατρος στην Πατρα χρεωνει 90 ευρω, και κανει λαπαροσκοπικη στειρωση(αυτη η μικρη τομουλα).

Κτηνίατρος,πόσο κοστίζει;

γεια σας!!!!!ειμαι καινουργια,εχοντας μια γατουλα 9 εβδομαδων μονο...και πρωτο μου ζωακι γενικως...με εχει τρελανει!!!λοιπον ας μπω στο θεμα που με απασχολει..οταν την βρηκα ηταν περιπου 4 εβδομαδων,την πηγα στο κτηνιατρο για να κανουμε ελενχο και το μοναδικο προβληματακι ηταν οι ψυλλοι,την ψεκασε ο γιατρος με ενα ειδικο σπρευ το οποιο το αγορασαμε απτον διο διοτι ειναι ιατρειο-pet shop.δεν πληρωσαμε επισκεψη μονο το σπρευ.σημερα το απογευμα εφθασε η ωρα να παμε για τον πρωτο μας εμβολιασμο,στον ιδιο γιατρο διοτι ειναι πολυ τρυφερος με τα ζωα και μου το συστησαν.καναμε το εμβολιο fel-o-vax pct,πηραμε την banminth παστουλα για τα ενδοπαρασιτα που διαρκει περιπου 2 μηνες(0,5 γραμμαρια ανα 2 βδομαδες) και βαλαμε και αμπουλα stronghold 15 γραμμαριων.συνολικα δωσαμε 35 ευρω και μου φανηκαν πολλα..απο μια ερευνα που κανω τωρα για τις τιμες συνολικα τα προοιοντα κοστιζουν 17,20 ευρω.και βλεπω μεσα στις συζητησεις οτι συνηθως στον κτηνιατρο πληρωνετε 20-25 ευρω,αλλα δεν ξερω εαν αυτο το ποσο που δινει η πλειοψηφια ειναι μονο για τον εμβολιασμο!!!ευχαριστω εκ των προτερων!και να ξερω αν ειναι να ψαξω και αλλου γιατι δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα,μιας και το γατακι το πηρα για να το σωσω,αλλα δεθηκα μαζι της και δεν μπορω να την αποχωριστω!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Γεια σας!!!!!ειμαι καινουργια,εχοντας μια γατουλα 9 εβδομαδων μονο...και πρωτο μου ζωακι γενικως...με εχει τρελανει!!!λοιπον ας μπω στο θεμα που με απασχολει..οταν την βρηκα ηταν περιπου 4 εβδομαδων,την πηγα στο κτηνιατρο για να κανουμε ελενχο και το μοναδικο προβληματακι ηταν οι ψυλλοι,την ψεκασε ο γιατρος με ενα ειδικο σπρευ το οποιο το αγορασαμε απτον διο διοτι ειναι ιατρειο-pet shop.δεν πληρωσαμε επισκεψη μονο το σπρευ.σημερα το απογευμα εφθασε η ωρα να παμε για τον πρωτο μας εμβολιασμο,στον ιδιο γιατρο διοτι ειναι πολυ τρυφερος με τα ζωα και μου το συστησαν.καναμε το εμβολιο fel-o-vax pct,πηραμε την banminth παστουλα για τα ενδοπαρασιτα που διαρκει περιπου 2 μηνες(0,5 γραμμαρια ανα 2 βδομαδες) και βαλαμε και αμπουλα stronghold 15 γραμμαριων.συνολικα δωσαμε 35 ευρω και μου φανηκαν πολλα..απο μια ερευνα που κανω τωρα για τις τιμες συνολικα τα προοιοντα κοστιζουν 17,20 ευρω.και βλεπω μεσα στις συζητησεις οτι συνηθως στον κτηνιατρο πληρωνετε 20-25 ευρω,αλλα δεν ξερω εαν αυτο το ποσο που δινει η πλειοψηφια ειναι μονο για τον εμβολιασμο!!!ευχαριστω εκ των προτερων!και να ξερω αν ειναι να ψαξω και αλλου γιατι δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα,μιας και το γατακι το πηρα για να το σωσω,αλλα δεθηκα μαζι της και δεν μπορω να την αποχωριστω!!!!!!!

Έστω ότι ο κτηνίατρος σου εμβολιάζει το γατί και σου κάνει όλα τα άλλα με 17.20 ευρώ. Ο κτηνίατρος από που θα πληρωθεί; Πώς θα πληρώσει το ενοίκιο; Πώς θα ζήσει; Δε νομίζεις ότι πρέπει να χρεώσει κάτι παραπάνω για να ζήσει και ο ίδιος και η οικογένεια του; Αν πας σε ιδιωτικό γιατρό για επίσκεψη πόσο θα πληρώσεις; ;) Δεν διαφέρει και πολύ ο κτηνίατρος με τον γιατρό.

Η τιμή που σου έκανε μου φαίνεται καλή. Καλύτερα να μη ξέρεις πόσο θα πλήρωνα εγώ για όλα αυτά γιατί αν ήξερες δεν θα άνοιγες καν τέτοιο θέμα :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Κτηνίατρος,πόσο κοστίζει;

καλησπερα και σας ευχαριστω που απαντησατε.για να ξερω που κυμαινονται οι τιμες.αλλα ουτως η αλλως και για τον εαυτο μου την ασφαλεια μου χρησιμοποιω,γιατι χρηματα δεν υπαρχουν!!!!αλλα δεν μπορω να ζησω χωρις τη γατουλα μου πια!!!!!!και θα προσπαθω να κανω οτι παιρναει απτο χερι μου...καληνυχτα σας!!

καλησπερα και σας ευχαριστω που απαντησατε.για να ξερω που κυμαινονται οι τιμες.αλλα ουτως η αλλως και για τον εαυτο μου την ασφαλεια μου χρησιμοποιω,γιατι χρηματα δεν υπαρχουν!!!!αλλα δεν μπορω να ζησω χωρις τη γατουλα μου πια!!!!!!και θα προσπαθω να κανω οτι παιρναει απτο χερι μου...καληνυχτα σας!!

Κοίτα, αν το γατί μένει μόνιμα μέσα και δεν έχει ψύλλους, τότε δεν χρειάζεται αμπούλα, οπότε θα γλιτώσεις ένα ποσό έτσι. Η εσωτερική αποπαρασίτωση είναι πολύ φθηνή αν δίνεις χάπι drontal παρά πάστα. Από τα εμβόλια μπορείς επίσης να γλιτώσεις ένα ποσό στο μέλλον. Κάνε μόνο τα βασικά εμβόλια αν δεν βγαίνει έξω και κάνε και της λευχαιμίας και λύσσας αν βγαίνει έξω. Το πρόγραμμα είναι συνήθως 2 φορές σε διάστημα 1 μήνα και έπειτα μετά από 12 μήνες. Απο εκεί και πέρα μπορείς να τα επαναλαμβάνεις κάθε 3 χρόνια ή και καθόλου (σε περίπτωση που δεν βγαίνει έξω το γατί). Εσωτερική αποπαρασίτωση μπορείς να κάνεις 1-2 φορές τον χρόνο εφόσον ζει μόνιμα μέσα. Υπομονή, μόνο τους πρώτους μήνες θα έχεις πολλά έξοδα, μετά θα μειωθούν. Θεωρητικά μπορείς να κάνεις και μόνη σου τα εμβόλια ή να πας σε κάποια φιλοζωική. Ξέρω είναι δύσκολοι οι καιροί αλλά δυστυχώς όλοι παλεύουν για την επιβίωση τους... ακόμα και οι κτηνίατροι. Αν θέλεις να βρεις κάτι πιο οικονομικό μπορείς να κάνεις κάτι πολύ απλό. Άνοιξε τον χρυσό οδηγό και βρες όλους τους κτηνιατρους της περιοχής σου. Πάρε τους έναν έναν τηλέφωνο και ρώτα τους πόσο κοστίζουν τα εμβόλια κτλ και σημείωνε αυτούς που κάνουν καλές τιμές. Ακόμα και αν κάποιος από αυτούς τους κτηνιατρους δεν έχει καλή φήμη, για εμβόλια θα είναι εντάξει γιατί είναι πάρα πολύ απλή διαδικασία. Για πιο σόβαρα θέματα υγείας, πήγαινε σε αυτόν που εμπιστεύεσαι περισσότερο :)

Δε βρήκα άλλο καταλληλότερο θέμα, αν και θα μπορούσε ίσως να ξεκινήσει και μια συζήτηση περί δεοντολογικής συμπεριφοράς του κτηνιάτρου.

Είχα μια εμπειρία πριν μερικές εβδομάδες την οποία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Επισκέφθηκα μια κτηνίατρο της περιοχής μου για μια απλή επίσκεψη. Έκανε στη γατούλα μου μια κλασική εξέταση, ξέρετε, ψηλάφιση, ζύγισμα, την ακροάστηκε κλπ, συνολικά μείναμε στο κτηνιατρείο δέκα λεπτά.

Μου έκαναν εντύπωση δύο πράγματα: το πόσο άγαρμπα προσπαθούσε να βγάλει τη γάτα από τη γατοφόρο, σε βαθμό που η γάτα είχε πανικοβληθεί ανελέητα και φώναζε και γραπωνόταν απ' όπου έβρισκε, αλλά και το ότι η κτηνίατρος μου ζήτησε 30 ευρώ για μια τέτοια εξέταση. Σημειώνω ότι όταν κάναμε τα εμβόλια, δίναμε 25 ευρώ τη φορά, δηλαδή με 25 ευρώ πληρώναμε και το εμβόλιο και την επίσκεψη. Αυτό μου φάνηκε ιδιαίτερα περίεργο λοιπόν.

Δεν έχω φυσικά την απαίτηση οι γιατροί να μη χρεώνουν για τις υπηρεσίες τους. Δουλειά κάνουν, βιοπορίζονται από αυτήν, είναι απόλυτα λογικό. Ωστόσο, έχω πάει σε κανονικούς, ανθρώπινους γιατρούς ( :Ρ ) οι οποίοι αν μου κάνουν μια απλή εξέταση ή δε χρεώνουν απολύτως τίποτα (οδοντίατρος) ή χρεώνουν ένα συμβολικό ποσό (παθολόγος). Ειδικά εν καιρώ κρίσης, με τους μισθούς να έχουν πάει στα 500 ευρώ, μου κακοφάνηκε ιδιαίτερα το ότι για δουλειά δέκα λεπτών μου ζήτησαν 30 ευρώ, χωρίς να χρησιμοποιηθεί το παραμικρό φάρμακο.

Σημειώνω ότι έχω επισκεφθεί κτηνίατρο αργά το βράδυ, ο οποίος χορήγησε φάρμακο, εξέτασε τη γατούλα και δε ζήτησε χρήματα γιατί όπως μας είπε η ποσότητα του φαρμάκου που χορήγησε είναι αμελητέα και δεν την κοστολογεί. Αυτό μάλιστα έγινε δύο συνεχόμενες φορές, όταν είχε αρρωστήσει η γατούλα μας.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, εσείς τι γνώμη έχετε επ' αυτού; Τι εμπειρίες έχετε;

βρε παιδια λυστε μου μια απορεια...οταν πασ μια γατα πρωτη φορα στον κτηνιατρο του κανει μονο εμβολιο?πηγαμε στον κτηνιατρο του εκανε το εμβιλιο ειδε τα αυτια του και το ζυγισε . μασ πηρε 40ευρο!την παστα και την αμπουλα την αγορασαμε εμεισ απο πετ σοπ..απλα μασ ειπε πωσ να τα βαλουμε..τιποτα αλλο!πολλα δεν πηρε?????

νομιζω οτι το πρωτο εμβολιο κοστιζει γυρω στα 30 ευρω...οποτε σχετικα ενταξει ειναι η συγκεκριμενη τιμη.για παραδειγμα ειχα επισκεφθει γνωστο κτηνιατρο που εκτος απο το micrichip που τοποθετησε ,μου χρεωσε 25 ευρω παραπανω για την επισκεψη!

χμμ..σε ευχαριστω πολυ catlin...δηλαδη δεν θα εχει συνεχεια την ιδια τιμη?για πρωτη του φορα στον κτηνιατρο δεν επρεπε να τον εξετασει κιολας?:hmm:

δεν το εξετασε?ματακια,αυτια.θερμοκρασια κλπ?

Εμάς μας είχε δει τα αυτάκια όπως λες και τα ακροαστικά της και μας έκανε το εμβόλιο+την πάστα, νομίζω 35 ευρώ. 30 βασικά για όλα αυτά χωρίς την πάστα, για την πάστα δε θυμάμαι ακριβώς πόσο πήρε :/ νομίζω35 (αν βρω την απόδειξη θα σου πω με σιγουριά)

τα αυτακια ,τα ματακια ειδε και το ζυγισε...θερμοκρασια δεν του πηρε..

ουτε τα ακροαστικα κοιταξε....

γενικα αυτη ειναι η τυπικη εξαταση...αν τωρα κατα την εξωτερικη εξεταση ο γιατρος εντοπισει κατι περιεργο η του αναφερεις εσυ καποια αλλαγη στο γατακι ειτε καποιο συμπτωμα, πρεπει τοτε να προβει σε περαιτερω εξετασεις..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back