Κυνήγι και κυνηγοί

Θέλω να πω ότι νοιώθω θαυμασμό για το θάρρος σας

Δεν θεωρώ αυτό που έκανα τοτε αξιοθαύμαστο Θανάση. Άξιο θαυμασμού ήταν πως γλύτωσε το λιντσάρισμα από τον κόσμο που είχε μαζευτεί και κοίταζε τα ταλαίπωρα τα σκυλάκια και το τρίτο που είχε πεθάνει.... Είχα θυμώσει τόσο πολύ εκείνη την ώρα κι έγώ κι΄ο υπόλοιπος κόσμος που, κατέβασε το κεφάλι "δηθεν" στεναχωρημένος και μας άκουγε να τον βρίζουμε. Ας έλεγε τίποτα, σηκωτό θα τον έπαιρναν....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:
Να ενα ακομη θεμα που συμφωνω με τον isavva ( για δες και δε το περιμενα να το πω αυτο)!!!

Never say never again, dear!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έζησα να το δω κι αυτό!!!!!:P :P :P :D :D :D :lol: :lol: :lol:

:P :P :P :D :D δε μενει παρα να συμφωνησει και ο isavvas με την ψυχαναλυση και θα τα χω δει ολα κι εγω ααχαχαχαχα;) :D

Ο παππους μου πριν χροοονια κυνηγουσε. Τωρα πια, ουτε αδεια εχει, ουτε κουραγιο να το ξανακανει. Σκυλια ποτε δεν ειχε, γιατι δεν τα ηθελε μαζι του.
Στη Χιο σχεδον ολοι οι συνομιληκοι μου κυνηγανε. Αλλα οταν ενας τραυματιστηκε και εχασε το ματι του απο τα σκαγια του φιλου του, σχεδον το σταματησαν.
Να σας πω την αληθεια ποτε δεν εκατσα να σκεφτω τι γινεται στο κυνηγι. Οτι ξερω για αυτο, ειναι απο τις ιστοριες που μου ελεγαν μικρη και την τηλεοραση. Αλλοι τρελαινονται, περιμενουν ποτε θα ερθει η εποχη του κηνυγιου, και αλλοι παρακαλανε να γινει κατι και να απαγορευτει αυτο το αθλιο σπορ. Για εμενα ειναι επικινδυνο ακομα και για τους ιδιους τους κυνηγους, οπως στην περιπτωση του φιλου μου, που εχασε το ματι του.
Ολα ειναι θεμα μυαλου....

Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:
δε μενει παρα να συμφωνησει και ο isavvas με την ψυχαναλυση και θα τα χω δει ολα κι εγω ααχαχαχαχα

Don't push your luck, dear!

Σιγα , προσοχη με το αγγλικο isavvas:P , αν κρινω απο το "dear",ολα ειναι πιθανα, αλλωστε η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια ( και των ζωων και των φιλοζωων);) :D :lol: n'est pas'?

να πω και εγώ την άποψη μου, δεν καταδικάζω το κυνήγι, καταδικάζω τους αιομοβόρους κυνηγούς που πανε οργανωμένα και ρημάζουν πολλά ζώα και μετα γελάνε και τα παρουσι=άζουν στους φίλους, αγιοράζουν όπλα , καλύτερα όπλα απο πριν και τα επιδεικνύουν, και εγώ είμαι κυνηγός αλλά πηγαίνω μόνος μου για κυνήγι, βαράω πουλια.

Σ'αυτό αναφερόμουν γιατρέ, όχι σε σας. Δεν ήξερα καν ότι σας λένε Γιάννη!

Και παρόλα αυτά ο συγκεκριμένος Γιάννης δεν έχει μπει καν στον κόπο να μας απαντήσει...

Και παρόλα αυτά ο συγκεκριμένος Γιάννης δεν έχει μπει καν στον κόπο να μας απαντήσει...

Λοιπόν memy, να απαντήσω , το έκανα παλιά που ήμουνα 15 χρονών και πήγαινα με ένα θείο μου, τότε δεν είχα μυαλό, την έβρισκα,και μετά που τα σκότωνα τα έτρωγα , δεν τα πέταγα. ή να τα αφήσω τραυματισμένα, ένα που το τραυμάτισα στο τέλοσ το σκότωσα για να μην μείνει τραυματισμένο και υποφέρει.Τώρα που το σκέφτομαι δεν έχω το χρόνο να πηγαίνω, έχω αλλές ασχολίες.:P

θεωρω απαραδεκτο το κυνηγι και τους κυνηγους....:down: παλιοτερα ο πατερας μου ειχε αποφασισει να ξεκινησει να κυνηγαει(γιατι ειχαν αυτο το "χομπυ" και οι φιλοι του),πηρε ολο τον εξοπλισμο και ξεκινησε για πουλακια μαζι με τη μητερα μου.μολις εβλεπαν ενα ελεγε"μωρε,αυτο ειναι πολυ μικρο,ασ'το,δεν πειραζει,θα βρουμε αλλο".ε,καθε φορα που εβλεπαν πουλακι αυτο ελεγε,με αποτελεσμα να γυρισει πισω χωρις να'χεο σκοτωσει τιποτα κι εχοντας αποφασισει οτι το κυνηγι δεν ειναι γι'αυτον:lol:

Δηλαδή Γιάννη αν δεν είχες άλλες ασχολίες κι είχες χρόνο, θα πήγαινες; :hmm:

παιδια εγω δε θα συμφωνησω με οσους ειναι κατω του κυνηγιου,

ναι μεν σαν χομπυ δεν το επικροτω, αλλα κακα τα ψεμματα υπαρχουν ΑΚΟΜΗ ανθρωποι οι οποιοι τρεφονται με αυτο..
μη κρινετε ετσι αβιαστα, γιατι εμεις ολοι ζουμε σε μεγαλουπολεις...
Εγω απο την εμπειρια μου, ειμαι απο την Κερκυρα, ξερω παρα πολλους ανθρωπους οι οποιοι και καλοι οικογενειαρχες ειναι, και φερονται πολυ καλα σε ολους, αλλα και κυνηγουν πουλια και ψαρευουν ψαρια και εχουν γουρουνακια στην αυλη τους τα οποια τα σφαζουν για να τα φανε και κοτουλες και απο ολα..
ειναι πολλοι λιγοι αυτοι οι οποιοι αγοραζουν κρεας για να το φανε, και οσοι ειναι, ειναι στην Πολη της Κερκυρας...

μια χαρα ειναι τα πουλακια...νοστιμοτατα..;);)

Σειρά έχει και το ψάρεμα τώρα, γιατί δεν τα βάζουν και με το ψάρεμα gwgw;
Υποκρισία κι εδώ.

Με τους κακούς κυνηγούς τα βάζει και ο Κυνηγετικός Σύλλογος.
Το κυνήγι έχει όρους, ακολουθούνται οι φυσικοί νόμοι, οι εποχές, οι μέρες. Δίνεται ευκαιρία στα ζώα και δεν είναι κυνήγι το να αμολα΄ς μια αλεπού (το βρετανικό δεν είναι αυτό;).
Εδώ πας στο δάσος, στο χώρο που ξέρουν και ζουν και μπορούν να κρυφτιούν να διαφύγουν κλπ.

Τέλος πάντων, δεν είανι αυτό το θέμα. Δεν είμαι κυνηγός ούετ κανείς γνωστός μου. Αλλα υπάρχει νόμιμος σύλλογος και είναι πολλοί οι κυνηγοί. Για τους λόγους τους. Δε μ'ενδιαφέρει, αρκεί να είναι νόμιμοι και σωστοί.
Γιατί την πέφτετε όμως έτσι στο giannipolo;
Αν βγάλει ένα λαγό και τον φάνε μετά με την οικογένεια τι σας πειράζει;
Κάθε ζωή είναι σεβαστή, απλώς αυτή που θυσιάζει ο χασάπης δε σας νοιάζει (στις κρεοφάγες μιλώ, μη μου την πέσουν οι χορτοφάγες τώρα).
ΟΚ, κι εγώ πιστεύω ότι είναι κρίμα για το ελεύθερο ζώο, το σέβομαι περισσότερο από το άτυχο εκτρεφόμενο. Αλλά δε μου πέφτει λόγος!
Δεν μπορούμε να απαγορεψουμε ούτε το κυνήγι ούτε το ψάρεμα.
Απλώς θεσπίζονται κανόνες και πρέπει να τιμωρούνται οι παραβάτες.

Παιδιά κι εγώ διαφωνώ με το κυνήγι κάθετα για πολλόύς λόγους (ναι με ενοχλεί περισσότερο από ότι τα ζωάκια που εκτρέφονται για να καταλήξουν στο πιάτο μου).
Αλλά ο Πέτρος εχει ένα δίκιο...θα τα βάλουμε και με τους ψαράδες μετά? Και σας πληροφορώ ότι οι ψαράδες κάνουν απίστευτο κακό με τις απαράδεκτες μεθόδους που χρησιμοποιούν (δυναμίτη κλπ).

Προσωπικά, διαφωνώ κι εγώ με το κυνήγι. Δεν θα 'παιρνα ποτέ ένα τουφέκι να χτυπήσω κάτι ζωντανό. Παρ' όλα αυτά όμως, όσο κι αν με "αγριεύει" το όλο θέμα, πιστεύω ότι η προσπάθεια των ζωόφιλων δεν θα έπρεπε να εστιάζεται στο να πάψουν να υπάρχουν κυνηγοί (κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό), αλλά στο να υπάρχουν νομοταγείς κυνηγοί. (και νομοταγείς ψαράδες, βέβαια). Νομίζω πως κάποιος που σέβεται τη φύση (και δε βάζει φωτιές στα δάση ούτε αφήνει σκουπίδια), που σέβεται τις κυνηγετικές περιόδους (κι έτσι δεν αποδεκατίζει την πανίδα), ακόμα κι αν του αρέσει το κυνήγι, μπορεί να προσφέρει πολλά στην περιφρούρηση της χλωρίδας και της πανίδας. Εγώ δεν μπορώ να βγω στο δάσος και να ψάχνω να βρω ποιος κυνηγός παρανομεί, όμως οι ίδιοι οι κυνηγοί μπορούν να το κάνουν. Δηλαδή κατά κάποιον τρόπο να "επαναφέρουν" στην τάξη ή να καταγγέλλουν όσους από τους συναδέλφους τους παρανομούν.

Προσωπικά τα βάζω ΚΑΙ με τους ψαράδες, ναι. Και προσοχή: δε μιλάω για αυτούς που το έχουν επάγγελμα κι είναι απόλυτα νομοταγείς και το κάνουν για βιοποριστικούς λόγους. Μιλάω για τους άλλους που το έχουν χόμπυ. Έχω χόμπυ να σκοτώνω ένα ζώο. Έχω χόμπυ ν'αφαιρώ μια ζωή, ένα δημιούργημα του Θεού και της φύσης. Ωραίο χόμπυ...:down:

Δεν θελω να κανω τον δικηγορο του διαβολου, αλλα μην ξεχνατε(για τους ψαραδες κυριως)την τροφικη αλυσιδα.
Τι θα γινοταν, αν ολα αυτα τα ψαρια που βρισκονται στο πιατο μας(και οχι μονο), βρισκοταν στη θαλασσα?

ακομα κι οι επαγγελματιες ψαραδες,η αυτοι που εχουν ιχθυοκαλλιεργειες συμπεριφερονται στα ψαρια με απαραδεκτο τροπο.στα πλαισια μιας εκδρομης με το πανεπιστημιο σε μοναδα ιχθυοκαλλιεργειων ειδαμε υπαλληλους να βγαζουν απο τις δεξαμενες μωρα ψαρακια για να μας τα δειξουνκαι στη συνεχεια να τα πετανε κατω γελωντας(και σ'αυτα,και σ'εμενα που προσπαθουσα σαν τρελη να τα πιασω...):down:

ένταξει ρε κορίτσια, όχι δεν θα πήγαινα τώρα , ουτέ αν είχα χρόνο, ηρεμήσατε τώρα.:mad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back