Κόλλησα μύκητες από το γατάκι μου..

• Thread starter Thread starter Hlianna
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
ηλιαννα εσενα πως κολλησε το γατουλι μηκυτες?ειναι κατι που εκδηλωνεται στα γατια απο μονο του χωρις λογο?ακυρη η ερωτηση αλλα παραξενευτηκα

ο γατος μου δεν βγαινει εξω μονο στο μπαλκονι και εκεινη την εποχη δενε ιχε καμια επαφη με καμια αδεσποτη γατα παρα μονο με την δευτερη δικη μας..επισης ουτε στο μπαλκονι εβγαινε γιατι ηταν χειμωνας..ο γιατρος μας ειπε οτι οι μυκητες υπαρχουν στην φυσιολογικη χλωριδα της γατας και αν εξασθενισει λιγο ο οργανισμος τους μπορει να το εκδηλωσουν..αρα ναι μπορει να το παθουν ακομα και αν ειναι αποκλειστικα μεσα στο σπιτι..ταλαιπωρηθηκαμε αρκετα και του επεσε το τριχωμα απο το κεφαλι μεχρι την μεση του σωματος:/:ευτυχως ουτε εμεις ουτε η αλλη γατα μας δεν κολλησε κατι..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Κόλλησα μύκητες από το γατάκι μου!:-(

Ευχαριστω για τις συμβουλες κοριτσια,με κατατοπισατε πολυ καλυτερα απο τη γιατρο,βλεπω ολες εχουμε τα ιδια συμπτωματα αλλες ειχανε λιγο περισσοτερα σπυρακια αλλες λιγοτερα..εμενα μερικα εχουν αρχισει και ξεραινονται και κανουν κατι σα καπαλα..που και που ξεπεταω κανενα καινουριο αλλα οχι πολλα......ελπιζω σιγα σιγα να περασει γιατι εζω πολλα σπυρακια στα χερια και βγαινω εξω και με κοιτανε λες και εχω ανεμοβλογια ! χεχε στη γιατρο που πηγα δε πολυανεφερα το γατακι γιατι δε θελω οι ασχετοι να θεωρουν οτι τα ζωα ειναι βρωμικα και μεταδιδουν ασθενειες γιατι μερικοι ειναι μαλακες και παθαινουν υστερια με τα ζωα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εε καλα αν σου ελεγε και τπτ για το γατακι θα ηταν τραγικο..οπως και μεις ετσι και τα ζωακια μας αρρωσταινουν.μην αγχωνεσαι ολα καλα θα πανε..οσο για τα σημαδια σε καταλαβαινω και γω καλοκαιρι το ειχα παθει και εβγαινα εξω και φοβομουν μη με περασουν για λεπρη..περαστηκα και στους 2 σας :)

ο γατος μου δεν βγαινει εξω μονο στο μπαλκονι και εκεινη την εποχη δενε ιχε καμια επαφη με καμια αδεσποτη γατα παρα μονο με την δευτερη δικη μας..επισης ουτε στο μπαλκονι εβγαινε γιατι ηταν χειμωνας..ο γιατρος μας ειπε οτι οι μυκητες υπαρχουν στην φυσιολογικη χλωριδα της γατας και αν εξασθενισει λιγο ο οργανισμος τους μπορει να το εκδηλωσουν..αρα ναι μπορει να το παθουν ακομα και αν ειναι αποκλειστικα μεσα στο σπιτι..ταλαιπωρηθηκαμε αρκετα και του επεσε το τριχωμα απο το κεφαλι μεχρι την μεση του σωματος:/:ευτυχως ουτε εμεις ουτε η αλλη γατα μας δεν κολλησε κατι..
αχ το καημενουλι..δεν ηξερα παντως οτι μπορει να συμβει απο μονο του.τωρα ειναι τελειως καλα?επανηλθε το τριχωματακι του?

αχ το καημενουλι..δεν ηξερα παντως οτι μπορει να συμβει απο μονο του.τωρα ειναι τελειως καλα?επανηλθε το τριχωματακι του?

ναι τωρα ειναι ολα οκ..και να φανταστεις απο την πρωτη μερα που ειδαμε οτι εχει χασει τριχωμα το πηγαμε στο γιατρο..θελει πολυ υπομονη ο μυκητας:/:

ναι τωρα ειναι ολα οκ..και να φανταστεις απο την πρωτη μερα που ειδαμε οτι εχει χασει τριχωμα το πηγαμε στο γιατρο..θελει πολυ υπομονη ο μυκητας:/:

ναι ρε γμτ.ξερω και μεις οταν ειχαμε βρει το γατουλι εκεινο στον αρχαιολογικο χωρο το πηραμε σπιτι,το καημενο ηταν σαν μαδημενο..αρχισαμε αμεσως θεραπεια και ηταν αρχες καλοκαιριου και εσρωσε τον σεπτεμβριο..και ειχε κολλησει και τον αλλο το μικρουλι που ειχαμε.τα μεγαλα δεν τα ειχε εππηρεαει καθολου ο μυκητας.εν ξερω γιατι..

ουτε εμενα κολλησε τιποτα η αλλη μου γατα αλλα ουτε και εμεις:)ισως τα μικρα κολλησαν γιατι δεν ειχαν καλο ανοσοποιητικο..

ουτε εμενα κολλησε τιποτα η αλλη μου γατα αλλα ουτε και εμεις:)ισως τα μικρα κολλησαν γιατι δεν ειχαν καλο ανοσοποιητικο..

αυτο μας ειχε πει και ο γιατρος..μονο ενα μικρουλι ειχαμε τοτε,τον μουτζουρη.τον οποιο ειχε βρει ο μπαμπας μου σ ενα χωραφι εξω απο το χωριο πολυ μικρουλη.ημερων μας ειχε πει ο γιατρος και το ταιζε η μαμα μου με μπιμπερο..αλλα οταν ηρθε το αρρωστουλι,ηταν 5 μηνων ο μουτζουρης ενω τα μεγαλα ηταν πανω απο 2 χρονων ολα τους..δεν ξερω αλλα τωρα με αυτο που μου ειπες με τον μικρο σου αγχωθηκα.αν ειναι ετσι να πεταγονται και οι μυκητες..ελεος..εμεις εδω μια ωτιτιδα ειχε ο μικρος και τον ταλαιπωρησε κανα 2 μηνο με τσιμπλιτσες και φαγουρα..και ασε που λιγες μερες πριν την στειρωση του ειχε φυγει μια αρκετα μεγαλη τουφα και το δερμα ηταν τελειως γυμνο σ εκεινο το μερος..(στην κοιλιτσα του χαμηλα διπλα στα ...... του) ειχα φρικαρει τοτε νομιζα ηταν μυκητες.και πηγαμε γιατρο το παρακολουθουσαμε και τελικα ηταν λεει απο τις ορμονες..και το αγχος που ηθελε να ζευγαρωσει..μετα τη στειρωση με τη μια εβγαλε τριχες κανονικα και απο τοτε ολα οκ.

αυτο μας ειχε πει και ο γιατρος..μονο ενα μικρουλι ειχαμε τοτε,τον μουτζουρη.τον οποιο ειχε βρει ο μπαμπας μου σ ενα χωραφι εξω απο το χωριο πολυ μικρουλη.ημερων μας ειχε πει ο γιατρος και το ταιζε η μαμα μου με μπιμπερο..αλλα οταν ηρθε το αρρωστουλι,ηταν 5 μηνων ο μουτζουρης ενω τα μεγαλα ηταν πανω απο 2 χρονων ολα τους..δεν ξερω αλλα τωρα με αυτο που μου ειπες με τον μικρο σου αγχωθηκα.αν ειναι ετσι να πεταγονται και οι μυκητες..ελεος..εμεις εδω μια ωτιτιδα ειχε ο μικρος και τον ταλαιπωρησε κανα 2 μηνο με τσιμπλιτσες και φαγουρα..και ασε που λιγες μερες πριν την στειρωση του ειχε φυγει μια αρκετα μεγαλη τουφα και το δερμα ηταν τελειως γυμνο σ εκεινο το μερος..(στην κοιλιτσα του χαμηλα διπλα στα ...... του) ειχα φρικαρει τοτε νομιζα ηταν μυκητες.και πηγαμε γιατρο το παρακολουθουσαμε και τελικα ηταν λεει απο τις ορμονες..και το αγχος που ηθελε να ζευγαρωσει..μετα τη στειρωση με τη μια εβγαλε τριχες κανονικα και απο τοτε ολα οκ.

μην φρικαρεις δεν υπαρχει λογος..αν ειναι να το εμφανισει θα το εμφανισει:/:απλα ο μυκητας θελει υπομονη

μην φρικαρεις δεν υπαρχει λογος..αν ειναι να το εμφανισει θα το εμφανισει:/:απλα ο μυκητας θελει υπομονη
δεν φρικαρω για μενα αλλα για τον μικρο ρε συ.ευχομαστε να μην τυχει..αν τυχει θα το ξεπερασουμε και αυτο :D

Απάντηση: Κόλλησα μύκητες από το γατάκι μου.. :(

Να πω κάτι επειδή κάπου διάβασα για fucicort η οποία είναι αντιβιοτική και κορτιζόνουχα δεν κάνει για τους μύκητες... εγω είχα κολλήσει μύκητες απο το γατάκι μου και την περίοδο εκείνη έπαιρνα αντιβίωση γιατι ημουν κρυωμένη σε δυο μερες ειχα γεμίσει και μου πε και η δερματολόγος αλλα και η κτηνίατρος πως στους μύκητες απαγορεύονται τα αντιβιοτικά το κάνουν χειρότερα αν βάλλετε και στο ιντερνετ αναζήτηση μύκητες και αντιβιοτικά θα σας το βγάλει… υπάρχουν φάρμακα για τους μύκητες αλλα δεν είναι σαν τα κινα αντιβιοτικά είναι ιδικές θεραπείες για μυκητες.. γιατρός δεν ειμαι απλα λεω αυτα που μου είπαν γιατροί και το λεω μονο και μονο για να μην κάνουμε κανα λαθος και γινουμε χειρότερα, προσέχετε να λενε πανω η αλοιφές για τους μύκητες ότι είναι αντιμυκητισιακες
Επίσης για την γατα αν είναι πολύ μικρή λίγη dactarin τοπικα αν είναι από 3 μηνών και πανω υπάρχουν ιδικές θεραπείες πιο δυνατές που καλό είναι να ρωτήσετε κτηνίατρο για να σας πει ακριβώς και να δει και σε τι κατάσταση είναι.. γιατι εμένα η γατουλα μου δεν είχε στο δέρμα της μύκητες ειχαι μονο στα νυχάκια της κατι που δεν μπορείς να το δεις εσυ αν δεν εισαι ιδικός οποτε οπου μας γρατσούνιζε γεμίζαμε οπότε της κάναμε θεραπεία αλλα στο σώμα ρίξαμε μονο μια φορά προληπτικά όπως μας είπε η κτηνίατρος και μετα βουτούσαμε τα ποδαράκια της στο διάλυμα του φάρμακου.. και οπωσδήποτε σε δερματολόγο εσείς και σε κτηνίατρο τα γατουνια ααα και ναι κολλάνε η μύκητες ιδικά τους πιο αδύναμους οργανισμούς
Αυτά ελπίζω να βοήθησα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κόλλησα μύκητα κι έχω μάλλον πρόβλημα με την αλοιφή!!!

Καλησπέρα σε όλους!!
Πρόσφατα στείρωσα έναν ακόμη αδεσποτούλη που ήταν σε άθλια κατάσταση το δέρμα κ το τρίχωμά του...
Αν κ πηγα σε καλο κτηνίατρο, δεν έκανε κάτι για τα δερματικά του οπότε του έβαλα αμπούλα advocate για ενδο-εξωπαράσιτα κ μετά από εβδομάδες τον βλέπω ελάχιστα βελτιωμένο αλλά κ πάλι έχει πολύ αραιό τριχωμα κ σε κάποια σημεία μαύρα στίγματα (ψώρα ίσως;..).
Εγώ λοιπόν στο πάνω μέρος της παλάμης μου, στο κέντρο της ακριβώς, πριν 3 βδομάδες περίπου είδα ένα μικρό κυκλάκι σαν σπυράκι, κ δεν έδωσα σημασία. Σε κάποιες μέρες άρχισε να μεγαλώνει σε ομόκεντρο κύκλο κ να μοιάζει ξηρό εκείνο το στρογγυλό σημείο, σαν να είχα μικροσκοπικές φολίδες στο δέρμα.
Πήγα σε φαρμακείο κ το έδειξα κ σε κτηνίατρο, κ εκτίμησαν ότι είναι μάλλον μύκητας από γάτα. Οπότε μου πρότειναν κ οι 2 την αλοιφή daktador κ ξεκίνησα να τη βάζω για 10 μέρες πρωι κ βράδυ. Ευτυχως το κυκλάκι είχε παραμείνει μικρό, σαν στραγάλι ας πούμε σε διάμετρο, κ δεν είχα βγάλει αλλα. Με την αλοιφή υποχώρησε αισθητα. Το Πάσχα έλειψα 4 μέρες κ ξέχασα να παρω την αλοιφή, αλλά επειδη το είδα πολύ καλα να πηγαίνει, έχοντας πια όψη επουλωμένη το δέρμα (ίσα που φαινόταν ότι κατι υπηρχε εκει) δεν έβαλα άλλη αλοιφη.

Όταν επέστρεψα απο τις διακοπές, είπα, δε βάζω προληπτικά 2-3 μερες ακομη;
Κ άρχισε μάλλον να γίνεται κάτι περίεργο, σαν αλλεργία.... Και στα δυο χέρια, κυρίως επάνω στα δάχτυλα, εμφανίζονται όλο κ περισσότερα μικροσκοπικά "μπαλάκια" στο χρώμα του δέρματός μου, που δε με ξύνουν ή ενοχλούν, αλλά με ανησυχούν.
Δεν είναι εμφανή λόγω χρώματος, αλλά λόγω της ανωμαλίας που δημιουργούν στο δέρμα, δηλαδή αντί να είναι λείο, έχει μικροσκοπικά εξογκωματάκια ολοστρόγγυλα. Δεν προεξέχουν σχεδόν καθόλου, μην φανταστείτε τίποτα τραγικό :redface: αλλα ειναι σαν μικρα σπυράκια.
Δοκιμαστικα εβαλα αλοιφη σε ενα σημειο που δεν ειχε τετοια μπαλακια χτες βραδυ, κ το πρωι που ξυπνησα ειχαν δημιουργηθει κ εκει.
Το μυαλό μου πηγε σε αλλεργια στην αλοιφη. Απο την αλλη εχω τρομοκρατηθει μηπως ειναι κανενας γιγαντιαιος μυκητας που απλωνει τα τσαντιρια του πανω στα χερια μου!!!
Θα παω σε δερματολογο, αλλα ως τοτε πειτε καποιος τη γνωμη του! Εχω τρομαξει!!!

Υγ. Οποιος ξερει κατι παραπανω για τους μυκητες που μπορει να κολλησουμε απο γατες, ας με καθησυχασει...! Φευγουν ευκολα ή είναι επίμονοι; Αν φύγουν μπορεί να υποτροπιάσουν, ή πρέπει να ξανακολλήσουμε για να αποκτήσουμε; Απλώνονται σε ό,τι αγγίζουμε ή πάνε όπου θέλουν;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:hmm: εγω μια φορα ειχα κολλησει οταν ημουν μικρη (ειχα βγαλει αυτο το κυκλακι που περιγραφεις), εκανα θεραπεια με μια αλοιφη και περασε. απο τοτε δεν εχω ξαναβγαλει ποτε και ας εκτιθεμαι συχνα σε μυκητες πχ τωρα το ενα απ τα μωρα που εχω εχει μυκητες το πιανω πολλες φορες απλα πλενω χερια και (φτου φτου) δεν εχω παθει τιποτα. θα σου λεγα να μην ανησυχεις. ξερω οτι ειναι επιμονοι οι μυκητες και σε εμας και στα ζωα και απλα πρεπει να κρατησει αρκετα η θεραπεια για να φυγουν εντελως. ο δερματολογος θα σου πει και ολα καλα θα πανε. χμμ μηπως δεν ειναι αλλεργια στην αλοιφη αλλα απλα μια αντιδραση που κανει το δερμα σου με την αλοιφη? πραγματικα μην σκας ο,τι και απ' ολα να ισχυει θα φυγει εντελως σε λιγο καιρο. διαβασα κι ολας τις προαλλες οτι ακομη και αν δεν καναμε θεραπεια οι μυκητες φευγουν απο μονοι τους απλα αργουν πολυ, γιαυτο κανουμε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σ ευχαριστω Αννα για την απαντηση! Πηγα στον δερματολογο, εριξε μια γρηγορη ματια κ ειπε οτι ο μυκητας εχει φυγει, κ τα υπολοιπα δεν ειναι αλλεργια στην αλοιφη ουτε μυκητας, αλλα εκζεμα. Δε θυμαμαι πως το ονομασε ακριβως, υπαρχουν διαφορα εκζεματα, παντως ειπε οτι οφειλεται σε αγχος κυριως κ εμφανιζεται ανοιξη ή φθινοπωρο. Κοιτα φωτιες που μου εβαλε! Κ ειλικρινα ημουν σιγουρη οτι δεν ειχα αγχος... μεχρι που μου το ειπε, κ αρχισα να αναρωτιεμαι!! Τοση αντισταση στην ψυχολογια της κρισης, παει στραφι :hmm:με μια κ μονο διαγνωση, χαχαχα!! Ευχαριστω πολυ παντως, οντως ο μυκητας χρειαστηκε λιγες μερες αλοιφη κ περασε. Να σαι καλα!

Και το εκζεμα περναει ευκολα και γρηγορα με την καταλληλη θεραπεια, μου εχει συμβει πολλες φορες και εχω παντα προχειρες τις αλοιφες που μου ειχε δωσει ο δερματολογος γιατι οντως αυτη την εποχη ειναι σε εξαρση. Μην ανησυχεις και προπαντων μην ξυνεσαι.

απο εκζεματα και γενικα τετοιου ειδους δερματικα αλλο τιποτα!! εχω βγαλει απειρα και παντα ηταν απο αγχος/πιεση! δε χρειαζεται να εισαι αγχωδης ισα ισα αυτοι που φαινονται ηρεμοι γενικα το παθαινουν συχνα (και εγω μεσα). φαινεται οτι το αγχος καπου θα διοχετευτει θελουμε δε θελουμε! σε οσα εχω βγαλει κατα καιρους παντως οι αλοιφες δεν εκαναν τιποτα- μονο οταν ξεαγχωνομουν εφευγαν ως εκ του θαυματος. οποτε ηρεμια ;)

Eυχαριστώ πολύ!! :) Πραγματικά δεν είμαι αγχώδης, το αντίθετο... Ζεν και Βούδα με λένε :p οπότε όντως πρέπει να είναι κανένα κρυφό άγχος που δε διοχετεύεται, χα! Τελικά είναι ήδη πολύ καλύτερα, έχει σχεδόν περάσει εντελώς κ ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις απαντήσεις!!! Να είστε καλά!

Καλημέρα σας,

πρόσφατα (30 μέρες) βρήκα κάποια γατάκια στο δρόμο 4....βεβαίως όπως καταλαβαίνετε δε μπορούσα να τα αφήσω στο έλεος τους(γιατί αρχικά ήτανε 5 αλλά επειδή ήταν κοντά σε δρόμο το 1 δεν τα κατάφερε)...
να πω την αλήθεια ότι ασχολούμαι πιο πολύ με τα σκυλάκια τόσα χρόνια αλλά αγαπώ και τις γάτες εξίσου αν και τόσο καιρό δεν είχα...
τώρα στο θέμα μας...κατάφερα και έδωσα τα 3 και μου έμεινε 1. το οποίο το πήγα στο γιατρό μαζί με 1 από τα αδερφάκια του και μας είπε ότι έχει μυκητίαση.....μου έδωσε ένα σιρόπι να του το δίνω από το στόμα για 35 μέρες.... είπε ότι είναι κολλητικό στους ανθρώπους αλλά από τη στιγμή που δεν είχα βγάλει κάτι ή που άρχισε να παίρνει τη θεραπεία δεν έχω πρόβλημα να κολλήσω εγώ η ίδια και να μην αγχώνομαι!
Τώρα που λέτε στις τελευταίες 5 μέρες της αντιβίωσης του άρχισα να έχω κάτι σημαδάκια..... :(( αν και το γατί φαίνεται ότι πάει καλύτερα γιατί βγάζει τριχούλες..
Πήγα σε δερματολόγο και μου έδωσε θεραπεία και έμενα (1 σπρέυ κι 1 αλοιφή..) ο οποίος μου είπε να απομονώσω όσο μπορώ το γατί, να πλένω τα χέρια μου, να απολυμαίνω τα μέρη του σπιτιού(ενώ ο κτηνίατρος δε μου είχε πει κάτι τέτοιο).
εγώ μένω σ'ένα μικρό σπίτι όπου έχει που δεν έχει ούτε μπαλκόνι....το γατί πηγαίνει παντού....2 μηνών είναι το καλό μου.... πριν καμία βδομάδα αποφάσισα να αλλάξω ντουλάπα...οπότε την άδειασα όλη στο κρεβάτι μου αλλά το γατί έκανε και τις βόλτες του εκεί πάνω από τα ρούχα......πρέπει να τα πλύνω όλα,ε?????????????????????????????????
μήπως ν ατο κλείσω μέσα στη τουαλέτα???κρίμα δεν είναι ???το λυπάμαι..!!!!!ουφφφφφφφφφφφ
Συγχωρέστε με για όλο αυτό το κατεβατό αλλά επειδή δε γνωρίζω πολλά για τα γατάκια όπως σας είπα θεώρησα ότι έπρεπε να τα γράψω....Οποιαδήποτε συμβουλή σας θα μου είναι χρήσιμη!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!!!!!!!

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Μύκητες

Επειδη ειχε κολλησει μυκητες και το δικο μας το γατι οταν το πηγαμε το καλοκαιρι στο χωριο απ οτι γνωριζω πραγματι οι μυκητες κολλανε και στους ανθρωπους αλλα δεν νομιζω να ειναι τοσο ανησυχητικοι γιαυτο ηρεμησε...τωρα οσον αφορα το σπιτι καλα ειναι να πλενεις τακτικα αυτα που παταει το γατακι σου σεντονια,καλυματα απο καναπε,μαξιλαροθηκες και για τα ρουχα αν πραγματικα ειναι παρα πολλα δεν ξερω τι να σου πω αν ειναι λιγα πλυντα και αυτα αλλα μου λες μια ντουλαπα ισως να επλενες τα πανω πανω δεν ξερω:/: ,επισης καλα ειναι να μην το πολυ περνεις πανω σου και να το φιλας και τα σχετικα δεν ξερω αν το κανεις...εμεις να σου πω την αληθεια οταν ειχε μυκητες και το φιλουσαμε και μαζι κοιμομασταν αλλα δεν παθαμε κατι :P

Απάντηση: Μύκητες

Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο!!!!
υποθέτω και με άλλους που μίλησα ότι θα τα πλύνω όοοοοοοολα τα ρούχα....για καλό και για κακό..!!!
τι να κάνουμε τώρα που μπήκαμε στον χορό θα χορέψουμε!!!χεεχεχ
ολική καθαριότητα παντούυυυυυυυυυυυυ!!! ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back