xaroula
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Πάντως, από προσωπική πείρα, το κόψιμο των νυχιών κάνει ελάχιστη διαφορά (και στις ζημιές και στον πόνο από τις γρατζουνιές) και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα (η Αρήθα όταν τις τα έκοψε η κτηνίατρος τα έξυνε μανιωδώς και τα ξανάκανε μυτερά σε dt)
Κατά τη γνώμη μου, το καλύτερο είναι να της δώσεις να καταλάβει ότι σε πονάει, είτε φωνάζοντας δυνατά, είτε φυσώντας τη στο πρόσωπο και διακόπτοντας το παιχνίδι μαζί της όποτε σε δαγκώνει. Αυτά έπιασαν στην Αρήθα και τώρα είναι πολύ προσεκτική όταν παίζει μαζί μας, η γλυκιά μου
Μόνο κατά λάθος μας γρατζουνάει ή αν τρομάξει από κάτι...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Kαλή επιτυχία! A, ελπίζω να έχεις νυχοδρόμιο γιατ'ι θα θέλει να τα ξύσει μετά.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Cleopatra
Δραστήριο μέλος
Τον τελευταίο μήνα (είναι 6 μηνών τώρα) έχει σταματήσει να γρατζουνάει τόσο πολύ και πλέον οι γρατζουνιές γίνονται μόνο στην προσπάθεια του να σκαρφαλώσει στην μαμά- δέντρο..
Πάντως μη νομίζεις πως μετά το κόψιμο των νυχιών θα σταματήσουν να πονάνε οι γρατζουνιές του.. Γίνονται πιο πλατιές και πιο ρηχές θα έλεγα και δεν αφήνουν τόσο έντονα σημάδια. Το μαλακό "μαλωμα" για να καταλάβει ότι πονάς είναι η καλύτερη λύση..
cloud
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπόν, ο Φρίξος αν θυμάστε είχε βγάλει πριν 3 εβδομάδες περίπου ένα απόστημα με πύον και τον πήγα στον κτηνίατρο και το άδειασε. Τότε του έκοψε και τα νύχια (πρώτη φορά που κόβονταν) για να μην ξύσει την πληγή, η οποία είναι στο πάνω μέρος του λαιμού του.
Όμως αυτός με το που του μεγάλωσαν τα νύχια και πριν προλάβει να κλείσει τελείως η πληγή άρχισε να το ξύνει και έτσι το ξαναμάτωσε 2-3 φορές. Επειδή αν το αφήσω έτσι δεν θα κλείσει ποτέ, σκέφτηκα να κόψω τα νύχια του ενός ποδιού του (αυτού με το οποίο ξύνει εκείνο το σημείο). Ευτυχώς που διάβασα αυτό το θέμα, δεν είχα ιδέα ότι πρέπει να κοπούν λίγο!
Σκέφτομαι ότι είναι υπερβολικό να τον πάω στον κτηνίατρο για να του κόψει τέσσερα νυχάκια.. Τι λέτε? Να τα κόψω εγώ με νυχοκόπτη?
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Bάλτε το δάχτυχο να ανοιξτε την πατουσα και χάδι με το δάχτυλο ανάμεσα στα δάχτυλα να δει οτι του αρέσει το ποδομασαζ. 
aretha
Περιβόητο μέλος
Πριν αποπειραθείς να τα κόψεις μόνη σου, διάβασε τις συμβουλές του Αίλουρου, εδώ.Ευτυχώς που διάβασα αυτό το θέμα, δεν είχα ιδέα ότι πρέπει να κοπούν λίγο!
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος

cloud
Εκκολαπτόμενο μέλος

myrtos
Δραστήριο μέλος
Στις άσπρες γάτες είναι πιο εύκολο γιατί φαίνεται μέχρι που μπορείς να κόψεις.
xaroula
Εκκολαπτόμενο μέλος
MHTSI
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ορμαει στην μαμα μου με το παραμικρο και τα ποδια της ειναι γεματα γρατζουνιες.
Καθομαι στην καρεκλα του γραφειου μου και την πιανω στα ποδια μου...Πανω στο γραφειο βαζω της αγαπημενες της λιχουδιες.
Οση ωρα τρωει, της τα κοβω με μεγαλη προσοχη γιατι ειναι νευρικη γατα και τιναζετε.
Στον μικρο του τα εκοψα μια φορα(πριν κανα μηνα), αλλα μεσα σε μια μερα ξαναβγηκαν!

thundercat
Νεοφερμένο μέλος
Οι δικοί μου γάτοι παίζουν πολύ και εφόσον δε βγαίνουν στο δρόμο για να λιμάρουν τα νύχια τους πολύ, τους τα κόβω στις άκρες (σκέψου 2χιλ) κάθε βδομάδα για να μην κόβονται στα παιχνίδια.
mimikaki
Διάσημο μέλος

cloud
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γενικά δε θέλω να του τα κόβω κανονικά γιατί σκαρφαλώνει σε ένα κλήμα που έχουμε και μέσω αυτού ανεβαίνει στην ταράτσα και κατεβαίνει και στο δρόμο και φοβάμαι μη δυσκολεύεται στο σκαρφάλωμα

Ευτυχώς δεν πειράζει κανένα έπιπλο, είναι πολύ κύριος με αυτά τα θέματα, μόνο κανένα χαλί ξύνει που και που αλλά χαλάλι του

thundercat
Νεοφερμένο μέλος
ορφεας13587
Εκκολαπτόμενο μέλος
παιδάκια το γατάκι μου έχει αρχίσει να βγάζει νυχάκια κ να γρατζονάει ολο τον κόσμο!του τα χε κόψει όταν το πρωτοπήρα ο γιατρός αλλά από τότε δεν ξέρω πώς να το κάνω.φοβάμαι μην το τραυματίσω.να τα κόψω κανονικά με το ψαλιδάκι ό,τι προεξέχει,δηλ όλο το νυχάκι?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φιντέλ
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool