Κόψιμο νυχιών

xaroula

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η xaroula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 206 μηνύματα.
Η γατουλα μου ειναι 9 μηνων και ζει μονιμα μεσα στο σπιτι.Εχει χαλασει αυτη και τα μικρα τις κουρτινες μου και οταν την εχω αγκαλια με ποναει με τα νυχια της καταλαθος παντα.Θα ταν καλο να της κοψω τα νυχια?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορείς να της τα κόψεις, αλλά θέλει πολλή προσοχή να μην κόψεις βαθύτερα από όσο πρέπει, γιατί αιμορραγούν (καλύτερα την πρώτη φορά να σου δείξει η κτηνίατρος).
Πάντως, από προσωπική πείρα, το κόψιμο των νυχιών κάνει ελάχιστη διαφορά (και στις ζημιές και στον πόνο από τις γρατζουνιές) και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα (η Αρήθα όταν τις τα έκοψε η κτηνίατρος τα έξυνε μανιωδώς και τα ξανάκανε μυτερά σε dt) :rolleyes:
Κατά τη γνώμη μου, το καλύτερο είναι να της δώσεις να καταλάβει ότι σε πονάει, είτε φωνάζοντας δυνατά, είτε φυσώντας τη στο πρόσωπο και διακόπτοντας το παιχνίδι μαζί της όποτε σε δαγκώνει. Αυτά έπιασαν στην Αρήθα και τώρα είναι πολύ προσεκτική όταν παίζει μαζί μας, η γλυκιά μου :inlove: Μόνο κατά λάθος μας γρατζουνάει ή αν τρομάξει από κάτι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν δεν ξέρεις, είναι επικίνδυνο. Αν της τα κόψεις βαθειά μπορεί να κόψεις και κρέας και να έχει αιμοραγία. Καλύτερα να το κάνει κάποιος ειδικός. Ποτέ να μην κόβετε τα νύχια των πίσω ποδιών γιατί με αυτά στηρίζονται όταν πάνε να πηδήξουν. Εγώ παρόλο που έχω γεμίσει γρατζουνιές στα χέρια και μου έχει ξεσκίσει τους δερμάτινους καναπέδες και τις καρέκλες, είμαι κατά του κοψίματος των νυχιών. Μόνο τώρα που έχω και τον μικρό μου Πίπη στο σπίτι, έκοψα λίγο τα μπροστινά και στα δύο γατάκια μου για να μην γρατζουνιστούν μεταξύ τους γιατί παίζουν λίγο άγαρμπα. Υπάρχουν ειδικοί νυχοκόπτες σε petshop, οι οποίοι στοιχίζουν ελάχιστα. Τον δικό μου τον πήρα 3 ευρώ.

Xρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή αλλά με ένα καλό νυχοκοπτη (εγώ προτιμώ τον ανθρώπινο)και τη γάτα ήρεμη ή να κοιμάται. Eστω και 2 νύχια τη φορά να κοψεις είναι μια επιτυχία. Yπάρχουν και γάτες πιο ευκολες απο τις άλλες. Aν χαιδεψεις την πατούσα κάποιες φορες πριν το κόψιμο δεν θα φοβάται τοσο ωστε να το τραβάει. Kαι προσοχή τη μυτούλα ακρη άκρη την πρώτη φορά! :happy: Kαλή επιτυχία! A, ελπίζω να έχεις νυχοδρόμιο γιατ'ι θα θέλει να τα ξύσει μετά.

Κι εμένα την πρώτη φορά μου έδειξε ο γιατρός πως να του τα κόβω και από τότε μια φορά την εβδομάδα περίπου του τα κόβω μόνη μου με ειδικό νυχοκόπτη. Για την ακρίβεια "παίρνω" πολύ λίγο την ακρούλα τους που είναι μυτερή κι αυτό αναγκαστικά μετά από μια πολύ βαθειά γρατζουνιά που μου είχε κάνει στο χέρι κατα λάθος και πήρε 10 μέρες μέχρι να κλείσει.Δείχνει μάλιστα να απολαμβάνει το κόψιμο γιατί τον κρατάει αγκαλιά ο μπαμπάς του και εγώ του τα κόβω ανάμεσα σε πολλά χαδάκια..
Τον τελευταίο μήνα (είναι 6 μηνών τώρα) έχει σταματήσει να γρατζουνάει τόσο πολύ και πλέον οι γρατζουνιές γίνονται μόνο στην προσπάθεια του να σκαρφαλώσει στην μαμά- δέντρο.. :P Πάντως μη νομίζεις πως μετά το κόψιμο των νυχιών θα σταματήσουν να πονάνε οι γρατζουνιές του.. Γίνονται πιο πλατιές και πιο ρηχές θα έλεγα και δεν αφήνουν τόσο έντονα σημάδια. Το μαλακό "μαλωμα" για να καταλάβει ότι πονάς είναι η καλύτερη λύση..:)

Χμμμ ήθελα να σας ρωτήσω κι εγώ γι' αυτό το θέμα..

Λοιπόν, ο Φρίξος αν θυμάστε είχε βγάλει πριν 3 εβδομάδες περίπου ένα απόστημα με πύον και τον πήγα στον κτηνίατρο και το άδειασε. Τότε του έκοψε και τα νύχια (πρώτη φορά που κόβονταν) για να μην ξύσει την πληγή, η οποία είναι στο πάνω μέρος του λαιμού του.

Όμως αυτός με το που του μεγάλωσαν τα νύχια και πριν προλάβει να κλείσει τελείως η πληγή άρχισε να το ξύνει και έτσι το ξαναμάτωσε 2-3 φορές. Επειδή αν το αφήσω έτσι δεν θα κλείσει ποτέ, σκέφτηκα να κόψω τα νύχια του ενός ποδιού του (αυτού με το οποίο ξύνει εκείνο το σημείο). Ευτυχώς που διάβασα αυτό το θέμα, δεν είχα ιδέα ότι πρέπει να κοπούν λίγο!

Σκέφτομαι ότι είναι υπερβολικό να τον πάω στον κτηνίατρο για να του κόψει τέσσερα νυχάκια.. Τι λέτε? Να τα κόψω εγώ με νυχοκόπτη?

A, και ένα tip. Mην δουν απο την αρχή το εργαλείο γιατι δεν τους αρέσει η όψη του νυχοκόπτη :blink: Bάλτε το δάχτυχο να ανοιξτε την πατουσα και χάδι με το δάχτυλο ανάμεσα στα δάχτυλα να δει οτι του αρέσει το ποδομασαζ. :rolleyes:

Ευτυχώς που διάβασα αυτό το θέμα, δεν είχα ιδέα ότι πρέπει να κοπούν λίγο!
Πριν αποπειραθείς να τα κόψεις μόνη σου, διάβασε τις συμβουλές του Αίλουρου, εδώ.

εδω σου δειχνει πως ακριβωσ να το κανεις με καθε λεπτομερεια σε μεγαλες φωτογραφιες , ειναι οτι καλυτερο υπαρχει στο νετ.. αποκλειεται να κανεις λαθος:)

Ευχαριστώ!! :D

Και μην ξεχάσεις το πάνω νυχάκι ,γαζώνει το άτιμο. :P Στις άσπρες γάτες είναι πιο εύκολο γιατί φαίνεται μέχρι που μπορείς να κόψεις.:up:

Παιδια ευχαριστω!Τελικα την πηγα γα πρωτη φορα στον κτηνιατρο να της τα κανει μαζι με τα εμβολια της!Καλε να δειτε ποσο γρηγορα το εκανε(το κοψιμο)και η γατουλα Παναγια!

Και η δικια μου που την πηγα την τεταρτη μεχρι που γουργουριζε στον κτηνιατρο και εντωμεταξυ ειναι και η αδυναμια του με το που την ειδε να λεει καλως την κουκλα μας :lol:

Της σαρδελας τα κοβω τα νυχια ανελιπως.
Ορμαει στην μαμα μου με το παραμικρο και τα ποδια της ειναι γεματα γρατζουνιες.
Καθομαι στην καρεκλα του γραφειου μου και την πιανω στα ποδια μου...Πανω στο γραφειο βαζω της αγαπημενες της λιχουδιες.
Οση ωρα τρωει, της τα κοβω με μεγαλη προσοχη γιατι ειναι νευρικη γατα και τιναζετε.

Στον μικρο του τα εκοψα μια φορα(πριν κανα μηνα), αλλα μεσα σε μια μερα ξαναβγηκαν!:P :cool:

Γενικά καλό είναι να τα κόβουμε κάθε μία-δύο βδομάδες, με προσοχή όπως λένε τα προηγούμενα post. Αν το κάνεις μερικές φορές, θα δεις ότι είναι παιχνίδι, ειδικά αν έχεις ήρεμη γάτα, και δε θα σε παίρνει πάνω από 2 λεπτά.

Οι δικοί μου γάτοι παίζουν πολύ και εφόσον δε βγαίνουν στο δρόμο για να λιμάρουν τα νύχια τους πολύ, τους τα κόβω στις άκρες (σκέψου 2χιλ) κάθε βδομάδα για να μην κόβονται στα παιχνίδια.

και εγώ έχω να του τα κόψω κάνα μήνα τώρα και χθές πήγε να ανέβει πάνω μου και με ξέσκισε...:/:

Τελικά του έκοψα προχτές τα 2 μεσαία νύχια από το ποδαράκι με το οποίο έξυνε την πληγη του και η πληγή έκλεισε ήδη :up:

Γενικά δε θέλω να του τα κόβω κανονικά γιατί σκαρφαλώνει σε ένα κλήμα που έχουμε και μέσω αυτού ανεβαίνει στην ταράτσα και κατεβαίνει και στο δρόμο και φοβάμαι μη δυσκολεύεται στο σκαρφάλωμα :/:
Ευτυχώς δεν πειράζει κανένα έπιπλο, είναι πολύ κύριος με αυτά τα θέματα, μόνο κανένα χαλί ξύνει που και που αλλά χαλάλι του :D

Αν βγαίνει έξω και λιμάρονται φυσικά τα νύχια, τότε δε χρειάζεται μάλλον να του τα κόψεις. Αλλά για τις γάτες που είναι κυρίως σπίτι είναι απαραίτητο, αλλιώς μπορεί να δημιουργήσει σε προβλήματα (νύχια που γυρνάνε προς τα μέσα και πληγώνουν το δάχτυλο κοκ).

Χαζοαπορία

παιδάκια το γατάκι μου έχει αρχίσει να βγάζει νυχάκια κ να γρατζονάει ολο τον κόσμο!του τα χε κόψει όταν το πρωτοπήρα ο γιατρός αλλά από τότε δεν ξέρω πώς να το κάνω.φοβάμαι μην το τραυματίσω.να τα κόψω κανονικά με το ψαλιδάκι ό,τι προεξέχει,δηλ όλο το νυχάκι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

OXI!!! Βασικά πρέπει να κόβεται το λευκό μέρος του νυχιού - το ροζ είναι φλεβίτσες. Τον γιο τον πηγαίνω κάθε τόσο στην κτηνίατρο και του τα κόβει αν και δεν του αρέσει καθόλου... Κάποιοι γατογονείς τα κόβουν μόνοι τους αλλά καλύτερα μια δυο φορές να το κάνει ο γιατρός για να σου εξηγήσει και τη διαδικασία...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back