simba(Δήμητρα)
Δραστήριο μέλος
τωρα και εμενα υπερβολη μου φαινεται να χασει την ισορροπια της αν της χοψεις τα νυχια..σου λεω οτι εγω του τα κοβω απο 2 μηνων και τωρα που ειναι 4.5 τρεχει και κανει οτι παλαβομαρα του ερθει! ανεβαινει παντου,τρεχει,παιζει και δεν εχει κανενα προβλημα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Εφόσον έχει γίνει πολύ καλή περίφραξη, πως κινδυνεύει να πέσει από το μπαλκόνι;

Μπορείς να του κόβεις τα νύχια λίγο, ιδιαίτερα τις άκρες ώστε να μην είναι πολύ μυτερά.
Αυτό, όμως, δεν νομίζω ότι επηρεάζει την ισορροπία του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
A-Ch
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
7-10 ευρω ειναι καλα, θελει λιγο προσοχη στην αρχη, εγω δεν το εχω κανει ακομα μονος μου αλλα η επομενη θα γινειΠόσο κοστίζει ένας νυχοκόπτης ? Θέλω να αρχίσω να κόβω μόνη μου τα νυχάκια της Ξένιας μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Πόσο κοστίζει ένας νυχοκόπτης ? Θέλω να αρχίσω να κόβω μόνη μου τα νυχάκια της Ξένιας μου.
Υπάρχει ειδικό ψαλιδάκι με στρογγυλεμένες άκρες, το πουλάνε τα περισσότερα πετ σοπς που έχουν αξεσουάρ για γάτες και η τιμή του είναι πολύ προσιτή. Αυτό χρησιμοποιώ κι εγώ, δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς μου κόστισε, γιατί το έχω αγοράσει αρκετούς μήνες πριν.. Πάντως μας έχει βολέψει αρκετά

A-Ch
Νεοφερμένο μέλος

minion
Νεοφερμένο μέλος
δεν ειναι καθολου δυσκολο να κοβεις τα νυχια του ζωου σου..
υπαρχουν ειδικοι νυχοκοφτες για ζωα στα πετ σοπ
πρεπει να του μαθεις βεβαια να καθετε ησυχος..
εγω του τα κοβω χωρις προβλημα μια φορα το μηνα περιπου..
για ονυχεκτομη, το ειχα σκεφτει καποια στιγμη, αλλα δεν το τολμησα γιατι στην ελλαδα δεν υπαρχει πολυ πληροφορηση και δεν ηξερα τι επιπτωσεις θα ειχε στο ζωο..
ειχα ρωτησει τον κτηνιατρο, αλλα δε μου εδωσε πολλες λεπτομερειες, ισως γιατι δεν ειχε δικα του περιστατικα (υποθετω)
Εμένα δεω υπάρχει περίπτωση να κάτσει!!!Εδω προσπαθώ να τις βγάλω τις τσιμπλίτσες και με γδέρνει!!!πως θα τα κόψω;;;;

kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Τυλιξε την σε μια πετσετα με το κεφαλακι εξω και βγαζε ενα ποδαρακι τη φορα. Ισως ετσι μπορεσεις.

minion
Νεοφερμένο μέλος
Τυλιξε την σε μια πετσετα με το κεφαλακι εξω και βγαζε ενα ποδαρακι τη φορα. Ισως ετσι μπορεσεις.![]()
Θα το δοκιμάσω...ευχαριστώ
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Το μεσημέρι που είναι ζαβλακωμένο από τη ζέστη, τον χα'ι'δεύω όπως κοιμάται, του πιάνω απαλά τα πατουσάκια και τα κόβω. Καμιά φορά, σηκώνει το κεφάλι με τα μάτια κλειστά και κάνει από κανένα κχχχ και τουφ! Ξαναπέφτει για ύπνο!
Πάντως, θέλει προσοχή, να κόψεις μόνο την ακρούλα και όχι εκεί που αρχίζει το κρεατάκι μέσα στο νύχι γιατί έχει αγγεία και θα αιμορραγήσει.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ασφαλώς και είμαι εναντίον της ολικής αφαίρεσης των νυχιών των γατιών, που είναι ένα εντελώς άλλο πράγμα από το να κόβουμε απλά τις άκρες.
rouli726
Δραστήριο μέλος
Ως νέα γατομαμά, έχω άγχος για όλα όσα αφορούν το γατάκι μου. Τον προηγούμενο μήνα που την είχαμε πάει στο γιατρό της έκοψε τα νυχάκια αλλά όπως είναι φυσικό ως τώρα τα ξανάκανε καρφάκια η μικρή μας. Τις τελευταίες μέρες λοιπόν, οι γρατσουνιές που μας έκανε ήταν επώδυνες και τα σημάδια δεν έφευγαν γρήγορα. Αφήστε που κάθε φορά που πάω να πλύνω κάτι τσούζουν αφόρητα από τα απορρυπαντικά.
Επειδή όμως ως το τέλος του μήνα τα οικονομικά μας δε μας επιτρέπουν να αγοράσουμε καν ένα νυχοκόπτη ειδικό, τον βρήκα 10 ευρω(συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών), έψαχνα λύση άμεσα με μηδενικό κόστος.
Ο γιατρός μας είναι 10 χλμ από το σπίτι και δε τον αλλάζω με κοντινό γιατί έχει αποδείξει την αξία του αλλά λεφτά για βενζίνη να πάμε τη μικρή μόνο και μόνο να της κόψει τα νύχια ούτε λόγος.
Τί να κάνω κι εγώ.. μαζεύω όλο το θάρρος μου και με γνώμονα όσα διάβασα στο νήμα εδώ(ο Θεός να σας έχει καλά) δοκίμασα χθες το βραδάκι σε ώρα "νιρβάνας" της να της κόψω έστω τα μπροστινά νυχάκια. Και το κατάφερα! Ούτε εγώ δε το πίστευα! Ήταν πανεύκολο εφόσον έγινε σε φάση ηρεμίας,γιατί και το δικό μου το γατί δεν είναι αγγελούδι, δε το "κάνεις καλά" που λένε και στο χωριό μου

Βέβαια ακόμη και με το κόψιμο των μπροστινών, σήμερα πήγαινε να σκαρφαλώσει πάνω μας και μας έχωνε τα πίσω, οπότε σε αντίστοιχη φάση ηρεμίας της έκοψα και τα πίσω γιατί δε πήγαινε άλλο.
Έτσι λέω να το καθιερώσω κάθε 1-2 βδομάδες να το κάνω για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Για έπιπλα και τέτοια δε με πειράζει , δε τα πολυενοχλεί, αλλά τα χέρια μας, έστω και καταλάθος, τα πληγώνει, δε γίνεται να το ρισκάρουμε. Χθες τράβηξε μια γρατσουνιά στη μύτη του μπαμπά της, ίσα ίσα τον ακούμπησε, κι έτρεχε αίμα δέκα λεπτά

Φυσικά όταν λέμε κόψιμο νυχιών, όπως έχουν τονίσει όλοι , εννοούμε ίσα ίσα την ακρούλα τη μυτούλα, μη πληγώσουμε και το μονάκριβό μας γατουλίνι!
Επίσης δεν ανέφερα πως το έκανα με το δικό μου νυχοκόπτη, τον κανονικό απλό για τους ανθρώπους.
Οπότε όσοι υποφέρετε από τις γρατσουνίτσες της γατούλας σας, μη διστάζετε. Μελετήστε το λιγάκι από το νήμα εδώ, τσεκάρετε πρώτα τα νυχάκια της γατούλας σας για να δείτε που ξεκινά και η ροζ περιοχή που είναι η απαγορευτική, και δοκιμάστε το. Αν μάλιστα έχετε και νυχοδρόμιο, όπως εγώ, θα τα ξαναλιμάρει γρήγορα δε θα χει πρόβλημα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Δεν ξέρω γιατί το κοφτάκι που βρήκες ήταν τόσο ακριβό. Προφανώς έχει να κάνει με την ποιότητα. Εγώ εδώ και 22 μήνες πάντως (πωωω...πότε πέρασαν...!!
) έχει χρειαστεί 2 φορές να αγοράσω. Το πρώτο έκανε 6€ και το δεύτερο το αγόρασα πρόσφατα 5€ από pet shops και τα δύο. Και φαντάσου πήρα δεύτερο επειδή έσπασα κατά λάθος το πρώτο, δεν είχε πάθει τίποτα με συχνή χρήση σε τέσσερα γατούλια.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Είναι αλήθεια πως το κόψιμο των νυχιών είναι πιο εύκολο όταν έχουν αποκοιμηθεί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
black_sherlock
Νεοφερμένο μέλος

Παρατηρώ κυρίως τα νύχια των πίσω ποδιών ότι από την μέσα πλευρά που είναι κάπως κοίλα, έχουν μια μαύρη ουσία στερεή;
Είναι απο του φυσικού του ή όχι;
Και αν όχι πρέπει να την καθαρίζουμε;

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Το αν είναι από φυσικού τους ή πρέπει να καθαρίζουμε δεν το ξέρω και να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι αν έχω παρατηρήσει καν τι υπάρχει στην κοίλη πλευρά των νυχιών των πίσω ποδιών..
(όμως στην επόμενη ευκαιρία θα το ψάξω)Πάντως τα νύχια των μπροστινών ποδιών της τα κόβω τακτικά, οπότε δεν προλαβαίνουν να μαζέψουν πολλή βρωμιά, τουλάχιστον οι άκρες..
Guest User 80305
Επισκέπτης
έχω λοιπόν παρατηρήσει ότι τα νυχάκια στα πίσω πόδια μου φαίνονται πιο σκούρα, ακόμη κι αν τα έχει μόλις πλύνει με το γλωσσάκι, σα να είναι η φυσική τους απόχρωση κοντά στη μαυρίλα της πατούσας. Στα μπροστινά πάλι ποτέ, είναι εντελώς άσπρα όταν είναι καθαρά. Μου έχει γενικά δημιουργηθεί η εντύπωση ότι λόγω μαυρόγατου, τα πίσω νυχάκια είναι λίγο φυμέ, στο γενικότερο πλαίσιο (όπως και η μουσούδα και σημαντικό μέρος από το εσωτερικό των ούλων) δίνοντας την εντύπωση ότι μαζεύουν βρώμα...βέβαια δεν έχω παρατηρήσει στερεό κατάλοιπο, μπορεί να ήταν και κάτι τυχαίο που μαζεύτηκε στα ποδαράκια του δικού σου γατιού, η να σου δημιουργήθηκε η εντύπωση λόγω...έξτρα μαυρίλας

roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

ΥΓ -
: marts απίθανο το μαυρογατάκι σου στο avatar 

Guest User 80305
Επισκέπτης
ΥΓ -: marts απίθανο το μαυρογατάκι σου στο avatar
![]()
Σε ευχαριστούμε πολύ για το κοπλιμαν Μαρία
στο αβαταρ είναι μικρούλα και έχει πιο τρελιάρα φατσούλα, αλλά και τώρα που μεγάλωσε δεν πάει πίσω
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool