StellinaxD
Νεοφερμένο μέλος
Ειναι πολυ δυσκολη κατασταση πιστευω!Μην βιαστεις ομως γιατι μπορει να βελτιω8ει πολυ και εσυ να εχεις παρει ηδη την αποφασιση!Πρεπει να την βλεπεις πολυ και να βλεπεις την κατασταση της!Αν χειροτερευει πολυ πολυ,αν και δεν το θελει κανεις πρεπει να την παρεις την δυσκολη αποφαση που ομως θα την βοιθησει να απαλλαγει απο τον πονο που της προκαλειται..Ειναι δυσκολο το ξερω.Ομως ποτε δεν ξερεις.Μπορει να γινει καλα οποτε μην σταματησεις να ελπιζεις ποτε.Ελπιζω να σε βοηθησα γιατι πραγματικα σε νιω8ω και σε λυπαμαι πολυ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SHIBA
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Το βασικό κριτήριο είναι η ποιότητα ζωής: όσο υπάρχουν ακόμα πράγματα στη ζωή της που την ευχαριστούν (όσο δηλαδή σου χαϊδεύεται ή γουργουρίζει όταν τη χαϊδεύεις, όσο τρώει με σχετική όρεξη), τότε αξίζει τον κόπο να το παλέψετε κι εσύ και αυτή. Όταν όμως πάψουν κι αυτές οι μικρές χαρές, δεν έχει πια νόημα.

Είναι πολύ δύσκολη η απόφαση, αλλά από κάποιο σημείο και μετά είναι πραγματικά το καλύτερο που μπορείς να κάνεις γι' αυτήν, όσο κι αν σε στενοχωρεί.

SHIBA
Νεοφερμένο μέλος
gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Σίγουρα είναι πολύ δύσκολη, αλλά τώρα που έχει περάσει κάποιο διάστημα δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι κάναμε ότι ήταν καλύτερο για εκείνον.
Κουράγιο και από μένα.
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Παρεπιπτοντως η γατουλα της φιλης μου τους την εσκασε και "εφυγε" λιγες ωρες πριν το ραντεβου με τον κτηνιατρο.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Επίσης ρώτα την αν η ψιψίνα πονάει...Το βασικό κριτήριο είναι η ποιότητα ζωής: όσο υπάρχουν ακόμα πράγματα στη ζωή της που την ευχαριστούν (όσο δηλαδή σου χαϊδεύεται ή γουργουρίζει όταν τη χαϊδεύεις, όσο τρώει με σχετική όρεξη), τότε αξίζει τον κόπο να το παλέψετε κι εσύ και αυτή. Όταν όμως πάψουν κι αυτές οι μικρές χαρές, δεν έχει πια νόημα.![]()
Πιστεύω πάντως πως η κτηνίατρος θα στηρίξει κι εσένα ψυχολογικά. Κουράγιο! Έχετε τη συμπαράσταση όλων μας, κι εσύ και η γατούλα σου.
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
Nemesis
Εκκολαπτόμενο μέλος

maria p
Νεοφερμένο μέλος
δεν αποφάσιζα να το κάνω εφ όσον δεν πονούσε και δεν είχε πληγές κατάκλισης γιατί τον κινούσα όσο μπορούσα και τον είχα σε πολύ μαλακό στρώμα. κάποια στιγμή έπαθε εγκεφαλικό και έφυγε μόνος του οπότε δεν χρειάστηκε να μπούμε στην διαδικασία. πάντως έχω καταλήξει όσο δεν πονάει ή δεν συντρέχει πολύ σοβαρός άλλος λόγος που δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι, να αφήνουμε την επιλογή στο θεό
χριστινα
Διάσημο μέλος
Νομίζω πως κάτι αναλογο θα σου πω κι εγώ. Οταν η γατούλα υποφέρει ή έχει κακή ποιότητα ζωής αρχίζει και προβληματίζεται κανείς. Αν η κρίση που περιγράφεις αποτελεί εξάιρεση και υπάρχει ελπίδα, τότε το προσπαθείς. Αν γενικά υποφέρει και αυτό αποτελεί κανόνα χωρίς πιθανότητες βελτιωσης, τότε δυσκολεύουν τα πράγματαShiba, κάνε μια κουβέντα με την κτηνίατρό σου με βάση αυτά που λέει η Aretha παρακάτω:
Επίσης ρώτα την αν η ψιψίνα πονάει...
Πιστεύω πάντως πως η κτηνίατρος θα στηρίξει κι εσένα ψυχολογικά. Κουράγιο! Έχετε τη συμπαράσταση όλων μας, κι εσύ και η γατούλα σου.
ΚΑλή σου δύναμη.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
SHIBA
Νεοφερμένο μέλος
Γειά σας και πάλι σε όλους. Είχα ενημερώσει προ ημερών ότι η γατούλα μου, η Σίμπα έχει πάθει καρκίνο στους λεμφαδένες και της γίνεται χορήγηση κορτιζόνης. Για μια βδομάδα είμασταν καλύτερα, τρώγαμε, νιαουρίζαμε λιγάκι, και μια αλφα κινητικότητα μέχρι την άμμο και πάλι πίσω στη βεράντα. Λίγα γουργουρίσματα στα χαδάκια. Ήταν αρκετά για να ελπίζω. Εδώ και δύο μέρες δεν μου τρώει, δεν μου γουργουρίζει και ούτε για την ανάγκη της δεν έχει κουράγιο να πάει στην άμμο, την κάνει επί τόπου όπου βρίσκεται. Έχω τρελαθεί, η κτηνίατρος μου με συμβούλεψε να μην την αφήσω να πέσει πάρα πολύ και να αρχίζω να σκέφτομαι την ευθανασία σύντομα μιας και ο οργανισμός της δεν ανταποκρίνεται στην κορτιζόνη, απ' ότι φαίνεται.......Τι θα κάνω θεε μου, πως θα το κάνω αυτό....Ας μου πει κάποιος την διαδικασία της ευθανασίας , πως γίνεται, είναι μια ένεση ή πρώτα γίνεται νάρκωση και μετά η τελική ένεση.....αχ , δεν μπορώ παιδιά να το κάνω αυτό.......που θα βρω την δύναμη......και μετά τι γίνεται, υπάρχει κάποιο νεκροταφείο ή αποτεφρωτήριο ...δεν ξέρω....δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα την χάσω........την βλέπω που δεν μπορεί να κάνει ένα μέτρο χωρίς να παραπατήσει σαν να είναι μεθυσμένη και πλέον τα ματάκια της είναι γεμάτα λύπη....το νιαούρισμά της άηχο, μόνο το σωματάκι της συσπάται και καταλαβαίνω ότι μου μιλάει εκείνη τη στιγμή.......τι θα κάνω...........
ιβανα
Επιφανές μέλος

να εισαι δυνατη κ τις τελευταιες τις ωρες να εισαι κοντα της κ να της κανεις αγκαλιες, ειμαι σιγουρη οτι αυτα κανεις απλα δεν εχω τι αλλο να σου πω. αν κρινεις οτι πρεπει να γινει ευθανασια, ειναι μια καταραμενη ενεση κ τιποτα αλλο...

νεκροταφειο δεν ξερω αν υπαρχει, εγω την σκυλιτσα μου την ειχα θαψει σε ενα λοφο σε ενα σημειο που της αρεσε πολυ να την πηγαινω βολτα...
καλο κουραγιο, ειλικρινα ... 
ELENIP
Διάσημο μέλος

Κουράγιο!

vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος
Για νεκροταφείο ναι, υπάρχει αλλά είναι ΚΛΟΠΗ!!!. Ενας τάφος γάτας έχει 350ε.. και σε ενα χρόνο σου λέει ή πλήρωσε για άλλον έναν ή έλα να τον αδειάσεις, γιατί θα μπεί άλλο ζώο.
Υπάρχει επίσης αποτεφρωτής, πάλι το ίδιο περίπου ακριβός, αν θέλεις να γίνει μόνο του.
Το καλύτερο είναι, και αυτό κάνουμε οι πιο πολλοί είναι να βρείς ένα μέρος, στον κήπο σου ή αλλού, σε κάποιο πάρκο, κάποιο λόφο, δάσος, να το πάς εκεί. Να του κάνεις κάτι, και να υπάρχει εκεί....

aretha
Περιβόητο μέλος

Το πιο σημαντικό είναι να επιστρατεύσεις όση ψυχραιμία μπορείς και να το συζητήσεις διεξοδικά με την κτηνίατρό σου. Ρώτησέ την ό,τι θέλεις να μάθεις σχετικά με τη διαδικασία, τα φάρμακα που θα της χορηγήσει, τι μπορείς να κάνεις μετά...
Αυτό που μπορώ να σου πω σίγουρα είναι ότι το ζωάκι δεν πονάει και δεν υποφέρει καθόλου (γι' αυτό άλλωστε λέγεται ΕΥθανασία). Συνήθως γίνεται πρώτα μια ελαφριά νάρκωση και μόλις κοιμηθεί, γίνεται η ένεση. Είναι απλώς σαν να πέφτει για ύπνο και να μην ξυπνάει ποτέ.
Ό,τι και να σου πω, δυστυχώς δεν γίνεται πιο εύκολο.
Θα ήταν καλό όταν πας στον κτηνίατρο να έχεις μαζί σου και κάποιον δικό σου άνθρωπο, που θα έχει την ψυχραιμία και τη δύναμη να σε στηρίξει. Κάνε κουράγιο, όσο περνάει ο καιρός ο πόνος θα γλυκαίνει.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fifiki
Νεοφερμένο μέλος
Καταρχάς λυπάμαι πάρα πολύ για την αγαπούλα σου, είμαι σίγουρη όμως ότι έκανες ότι ήταν εφικτό και της πρόσφερες πολύ καλή ζωή μέχρι τώρα.
Για την αποτέφρωση επειδή το είχε σκεφτεί και εγώ δες αυτό το λινκ https://www.syndesmosdp.gr/nea/details/?id=31
Κοστίζει αρκετά, ξέρω ότι το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό πάντα, απλά ίσως να σκεφτείς κάποιον υπάιθριο όμορφο χώρο για την ταφή καλύτερα που να επισκέπτεσαι αν το θέλεις..
Καλή δύναμη σου εύχομαι.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool