Λέμφωμα

Ευχομαι πραγματικα οτι καλυτερο για τη γατουλα σου. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καημενακι.. Πραγματικα ευχομαι το καλυτερο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γλυκιά μου Τιτίκα.... Κράτα γερά κορίτσι μου κι όλα να πάνε καλά... Περαστικά σας... :console:

ευχαριστουμε πολυ για το κουραγιο που μας δινετε. μεθαυριο θα κανει την δευτερη χημειοθεραπεια, αλλα ρε παιδια δεν τρωει, δεν εχει ορεξη. παει στην τροφη μυριζει και φευγει. της δινω οτι ετρωγε ακομη και το sheba για το οιποιο τρελαινοτανε. εχω μαθει οτι ανθρωποι που καναν χημειοθεραπειες ολα τα φαγητα τους φανονταν πικρα. ενας κτηνιατρος μου συνεστησε μια κροκετα της hills η οποια ειναι πολυ γευστικη και μυριζει πολυ ωραια. id λεγεται την ξερει καποιος? ο γιατρος ομως μου ειπε να μην τηνζοριζω στο φαγητο, να φαει οποτε θελει οσο θελει, αλλα ανησυχω πολυ. πριν απο λιγο την βρηκα κρυμμενη μεσα στη ντουλαπα τερμα πισω χωμενη μεσα στα ρουχα μας και σπαραξε η καρδια μου.

Συνήθως όταν μια γατούλα νοσεί, διατροφή δίνουμε κτηνιατρική της Hills, επομένως ακολούθα τις συμβουλές του κτηνιάτρου σου. Ακόμη μπορεί να σου δώσει ειδική παστούλα που θα της αλοίψεις στη μυτούλα την οποία στη συνέχεια θα γλύψει. Βοηθά γιατί έχει πολλές βιταμίνες και της ανοίγει την όρεξη.
Απ' εκεί και πέρα εγώ θα επέμενα. Είναι φυσιολογικό να μην έχει πολλή όρεξη αυτή την περίοδο, αλλά δεν μπορείς και να την αφήνεις χωρίς φαγητό! Πάρε λοιπόν την πιο γευστική κονσέρβα που μπορείς να βρεις (συνήθως οι κονσέρβες τόνου ή σολωμού για γάτες είναι αρκετά δελεαστικές. Όπως πχ εκείνες της σειράς Schesir) Δεν ξέρω βέβαια αν ο κτηνίατρος προτιμα να της δίνεις κοτόπουλο αυτή την περίοδο, μίλα μαζί του. Αυτό που θα έκανα λοιπον στη θέση σου θα ήταν να της δίνω λίγο λίγο με το δάκτυλο. Θα της άνοιγα το στόμα και θα την τάιζα με υπομονή αρκετές φορές την ημέρα.
Αυτό είχα κάνει όταν ο γατούλης μου είχε περιπέτειες με την υγεία του μετά από ατύχημα και σταδιακά άρχισε να τρώει και μόνος του. Επομένως υπομονή αγαπούλα μου! Υπομονή και επιμονή! :)
Καλή ανάρρωση σας εύχομαι

θεωρω οτι ο λογος που δεν τρωει ειναι γιατι οι ογκοι ενοχλουν στο στομαχι. αλεσα γαυρο στο μπλεντερ και το εβαζα στο χερακι της να το γλειψει αλλα δεν το ετρωγε.αυριο θα δοκιμασω hills να δουμε πως θα αντιδρασει.

Όλα καλά να σας πάνε, το γλυκό μωράκι να πάψει να ταλαιπωρείται.... Ό,τι καλύτερο σας εύχομαι κοριτσάκι μου.... :console:

Επανέρχομαι και πάλι μετά από 2 μήνες περίπου. Υπενθυμίζω ότι η Τιτίκα έχει πεπτικό λέμφωμα και είναι 8 χρονών.
Από τις 19 Ιουνίου έχει ξεκινήσει ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΡΩΣΟΚΟΛΛΟ COP με
Vincristine ενδοφλέβια, Endoxane από το στόμα και καθημερινά 3 prezolon. Η θεραπεία πήγαινε περίφημα. Η Τιτίκα έβαλε το βάρος που έχασε και επανήλθαν οι παλιές καλές συνήθειες. Με λίγα λόγια έγινε η Τιτίκα που ήξερα. Μη σας πω ότι έτρωγε περισσότερο από ότι παλιά. Τα δυσάρεστα ξεκίνησαν πριν 2 εβδομάδες.
21 Αυγούστου έκανε την ενδοφλέβια και την επόμενη μέρα το απόγευμα της έδωσα το endoxane. Το βράδυ πάω να της δώσω τα prezolon, και στο πρώτο χάπι έκανε εμετό και το έβγαλε μαζί με την τροφή , δεν της έδωσα τα υπόλοιπα γιατί γενικά μου είπανε να μην την στρεσάρω. Από την επόμενη μέρα και για τις επόμενες 7 ημέρες ξεκίνησε να μην τρώει καθόλου και έκανε εμετό τουλάχιστον μια φορά την ημέρα και έβγαζε άσπρα σάλια σαν αφρό. Όλο αυτό το διάστημα ήταν αρκετά υποτονική και δεν της έδινα και το prezolon καθώς το στομάχι της ήταν άδειο από τροφή και τα χάπια είναι κορτιζόνη. Θεώρησα ότι είναι αντίδραση από το endoxane, θα επανέλθει. Αλλά ....... δεν.
Την Πέμπτη 29 Αυγούστου την πήγα στο γιατρό όπως προανέφερα και την βάλανε σε ορό γιατί ήτανε και αφυδατωμένη. Την άφησα να νοσηλευτεί για να την παρακολουθούνε και να είναι στο ορό. Εκείνες τις μέρες ήταν προγραμματισμένο να κάνει και μια ενδοσκόπηση για να δούμε που βρισκόμαστε.
Πέμπτη (29/8), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή μέσα στο νοσηλευτήριο με ορό, χωρίς να τρώει. Τις πρώτες μέρες έφτυνε την τροφή (την ταΐζανε με το ζόρι) εδώ 2 μέρες ενώ εξακολουθεί να μην τρώει τουλάχιστον δεν φτύνει πολύ την τροφή. Δευτέρα (2/9) πρωί γίνεται η ενδοσκόπηση. Τα ευχάριστα είναι ότι το νεόπλασμα στο στομάχι μίκρυνε αλλά ο λόγος που δεν τρώει είναι γιατί έχει οισοφαγίτιδα. Έχει μια ανοιχτή πληγή στον οισοφάγο ο οποίος πρέπει να κλείσει και επειδή έχει την ίδια εικόνα με το νεόπλασμα στο στομάχι μου είπανε ότι ο καρκίνος ανέβηκε στον οισοφάγο. Εκείνη τη στιγμή ήτανε να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Λέω στον εαυτό μου ότι η πληγή μπορεί να προκλήθηκε από το endoxane, μπορεί να της έκατσε στο λαιμό όταν της το έδωσα και να έλιωσε εκεί. Γίνεται αυτό? Δεν είναι λογικό να είναι μια χαρά, να τρώει να έχει όρεξη για χάδια να χουρχουρίζει, γενικά να συμπεριφέρεται όπως παλιά, και μόλις της έδωσα το endoxane να έπεσε κατακόρυφα από την μια στιγμή στην άλλη.
Μου προτείνανε να την κρατήσουμε μέσα άλλες 2 μέρες να δούμε πως θα πάει μιας και της είχανε ήδη ξεκινήσει κάτι σιρόπια για προστασία του οισοφάγου (peptonorm). Το πρόβλημά μας πλέον εστιάζεται στον οισοφάγο και αφήνουμε για λίγο το στομάχι. Πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσει να τρώει από μόνη της για να έχει μια ποιότητα ζωής και να μην πειραχτεί το συκώτι της (αν τα λέω σωστά). Αν δεν τρώει, υπάρχουν τρόποι να δώσεις τροφή στο ζώο αλλά από ποιότητα ζωής 0. Περνάω τις χειρότερες μέρες της ζωής μου. Μέχρι και για το πως θα καταλάβουμε αν πρέπει να κάνουμε ευθανασία μιλήσαμε με την γιατρό. Όχι για τώρα βέβαια γιατί η κλινική της εικόνα είναι πολύ καλά. Μέχρι να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια αρκεί να μην βασανίζεται η Τιτίκα θα το παλέψουμε. Οικονομικά δεν το συζητώ. Κάθε μέρα το πορτοφόλι μου αδειάζει κατά 30€ και είμαστε ήδη στην 5η μέρα, βάλε και βιοχημικές, γενική αναισθησία και ενδοσκόπηση. Συν τα έξοδα που γίνανε από την πρώτη μέρα της διάγνωσης .
Πείτε μου. Είναι λογικό να σταματά ο καρκίνος στο στομάχι και να εμφανίζεται αλλού? Είναι λογικό να δημιουργήθηκε η οισοφαγίτιδα από το endoxane και να μην είναι καρκίνος, γιατί βιοψία δεν έγινε. Το είδανε μόνο και αποφάνθηκαν ότι είναι καρκίνος.
Σκέφτομαι συνέχεια ότι αν δεν αρχίσει να τρώει από μόνη της σήμερα-αύριο, μάλλον δεν θα κλείσει η πληγή στον οισοφάγο και η Τιτίκα μου θα ταλαιπωρείται, και οι σκέψεις της ευθανασίας ολοένα και περιτριγυρίζουν το μυαλό μου. Δεν το αντέχω.....

Ουδείς??? Ούτε μια απάντηση?

Δύσκολη η περίπτωσή σας....κανείς δεν μπορεί νομίζω να σου απαντήσει παρά μόνον ο γιατρός σας. Το φάρμακο αυτό έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει πρόβλημα όπως δείχνει στον οισοφάγο...;;; σας το είπε ο γιατρός ή το υποθέτεις; μετάσταση από τους ανθρώπους όσα γνωρίζω θα σου πω, μπορεί να γίνει, δεν είναι κάτι που δεν γίνεται. Και ο καρκίνος στο στομάχι τουλάχιστον στους ανθρώπους (το έχω δει) είναι πολύ άσχημη εικόνα....και συνήθως η μετάσταση γίνεται στον οισοφάγο. Δεν ξέρω αν έγινε κάτι τέτοιο και στη γατούλα...Επρεπε όμως αρχικά να γίνει βιοψία θεωρώ για να ξέρεις ακριβώς συμβαίνει, πόσο επιθετικός είναι ο καρκίνος κλπ.... Ο γιατρός σας τι είπε σε όλα αυτά...;;
Εύχομαι ειλικρινά να πάνε όλα καλύτερα και λυπάμαι πολύ για ότι σας συμβαίνει....:(

Δύσκολη η περίπτωσή σας....κανείς δεν μπορεί νομίζω να σου απαντήσει παρά μόνον ο γιατρός σας. Το φάρμακο αυτό έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει πρόβλημα όπως δείχνει στον οισοφάγο...;;; σας το είπε ο γιατρός ή το υποθέτεις; μετάσταση από τους ανθρώπους όσα γνωρίζω θα σου πω, μπορεί να γίνει, δεν είναι κάτι που δεν γίνεται. Και ο καρκίνος στο στομάχι τουλάχιστον στους ανθρώπους (το έχω δει) είναι πολύ άσχημη εικόνα....και συνήθως η μετάσταση γίνεται στον οισοφάγο. Δεν ξέρω αν έγινε κάτι τέτοιο και στη γατούλα...Επρεπε όμως αρχικά να γίνει βιοψία θεωρώ για να ξέρεις ακριβώς συμβαίνει, πόσο επιθετικός είναι ο καρκίνος κλπ.... Ο γιατρός σας τι είπε σε όλα αυτά...;;
Εύχομαι ειλικρινά να πάνε όλα καλύτερα και λυπάμαι πολύ για ότι σας συμβαίνει....:(
Οι γιατροί μας είπαν ότι είναι και αυτό καρκίνος, δεν κάνανε βιοψία στον οισοφάγο τώρα (στο στομάχι είχανε κάνει την πρώτη φορά και έδειξε ότι είναι καρκίνος) γιατί είναι σίγουροι. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Καμία λογική απάντηση δεν έχω. Ο καρκίνος που έχει είναι από τους καλούς μου είχανε πει, δεν είναι επιθετικός και το πρωτόκολλο που ακολουθούμε δεν είναι από τα ισχυρά. Χθες το απόγευμα που πήγα ξανά να την δω έφαγε λίγο από μόνη της, γλύφτηκε, καθάριζε λίγο τη γούνα της, χουρχούριζε, γενικά η κλινική της εικόνα είναι πολύ καλά. Αύριο το απόγευμα θα την έχω σπίτι. Να δούμε πως θα αντιδράσει και στο δικό της χώρο.

Ο γιατρός τι σου είπε γι αυτό...;; σου έδωσε κάποια λογική εξήγηση...;;; στις παρενέργειες του χαπιού αναφέρεται κάτι σχετικό;; πάντως σε ανθρώπινη βάση μιλώ, όταν υπάρχει καρκίνος στο στομάχι συνήθως γίνεται μετάσταση και στον οισοφάγο...μήπως απλά συνέπεσαν αυτά τα δύο; όπως και να χει ελπίζω να πάει όσο γίνεται καλύτερα και να μην υποφέρει!!

Ο γιατρός τι σου είπε γι αυτό...;; σου έδωσε κάποια λογική εξήγηση...;;; στις παρενέργειες του χαπιού αναφέρεται κάτι σχετικό;; πάντως σε ανθρώπινη βάση μιλώ, όταν υπάρχει καρκίνος στο στομάχι συνήθως γίνεται μετάσταση και στον οισοφάγο...μήπως απλά συνέπεσαν αυτά τα δύο; όπως και να χει ελπίζω να πάει όσο γίνεται καλύτερα και να μην υποφέρει!!
Ο γιατρός είπε οτι είναι νεόπλασμα και αυτό. Από την άλλη οι παρενέργειες του συγκεκριμένου χαπιού (endoxane) είναι πολύ βλαβερές. Στη ουσία είναι δηλητήριο. Αφού να σκεφτείς όταν της το δίνω φοράω γάντια, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έρθει σε επαφή το χάπι με δέρμα ή ακόμη και ρούχα. Τα πετάς. Επίσης μου είπανε και το διάβασα αυτό ότι το χάι αν μείνει στον οισοφάγο δημιουργεί ερεθισμό γι αυτό και μου είχανε πει να της δίνω νερό μετά το χάπι κάτι το οποίο δυστυχώς δεν έκανα γιατί ήμουν σίγουρη ότι το είχε καταπιεί. Αν μου λέγανε να της δίνω νερό για να μην υπάρχει περίπτωση ερεθισμού στον οισοφάγο θα ήμουν πιο προσεκτική. Ο γιατρός μου είπε να της δίνω νερό για να κατέβει το χάπι και να μην μπορέσει να το βγάλει.
Όσο για το αν συνέπεσαν τα 2 γεγονότα μου είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψω καθώς στην κυριολεξία μέσα σε λίγες ώρες η αλλαγή στην συμπεριφορά της ήταν κατακόρυφα πτωτική. Αχ δεν ξέρω......
Χθες το απόγευμα την πήρα σπίτι και της δίνω τα σιρόπια 3 φορές την ημέρα και λίγο λίγο την ταίζω εγώ. Πρέπει να περιμένουμε να φύγει η φλεγμονή και την επόμενη εβδομάδα θα πάω πάλι στο γιατρό για να την δούνε. Ελπίζω να καταφέρω να της δίνω τα σιρόπια και το φαγητό με επιτυχία χωρίς να την χορίζω γιατί δεν θέλει τίποτα από το στόμα.
Καμιά κονσερβούλα με έντονη γεύση για να της δίνω ξέρει κανείς?

Με έντονη γεύση δεν ξέρω, αλλά πιστεύω πως σε αυτήν τη φάση και προκειμένου να πάρει τα φάρμακά της, δώσ' της ότι της αρέσει περισσότερο. Ακόμη κι αν πρόκειται για κάτι ανθυγιεινό, πχ ζαμπόν που λέει ο λόγος. Eκτός κι αν ο κτηνίατρος σας το έχει απαγορέψει ρητά, γιατί της κάνουν κακό.
Οι κονεσρβούλες της schesir έχουν πάρα πολλές γεύσεις, εμένα τις καταβροχθίζουν. Δοκίμασε ίσως και κάτι τέτοιο.

Πως είναι σήμερα η γατούλα σου; τρώει λίγο καλύτερα; συνήλθε κάπως...;;;

Οχι δεν εχει συνελθει με το ζορι να σηκωθει να περπατησει. Οπου την αφηνω εκει την βρισκω,αλλα το βραδυ ερχεται να κοιμηθουμε μαζι και στα χαδια ανταποκρινεται. Στα δε συροπια που της δινω αντιστεκεται και στο φαι ακομη περισσοτερο. Με τρομαζει η τοσο υποτονικη συμπεριφορα της. Απο το σαββατο της δινω απο το στομα και ενα αναλγητικο (metacalm νονομιζω λεγεται) αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν εχω παρατηρησει καποια διαφορα. Την πεμπτη ειναι να την παω στο γιατρο να την δουνε και να δουμε αν θα κανει την ενδοφλεβια. Δεν ξερω τι να κανω και στεναχωριεμαι απιστευτα.

:( μάλιστα...δύσκολα τα πράγματα!! αν προσπαθήσεις να αραιώσεις λίγο μους πατέ με νεράκι να το βάλεις σε σύριγγα και να προσπαθήσεις να της δίνεις έτσι...;; όπως στα μωράκια;; μήπως έτσι λίγο δυναμώσει;;; Δεν μπορείς να τηλεφωνήσεις στο γιατρό σας να σε κατευθύνει; θα ησυχάσεις και εσύ και θα γνωρίζεις καλύτερα...ίσως για την περίπτωσή της να πρέπει να γίνονται όλα ενδοφλέβια....οπότε να απορροφώνται και καλύτερα από τον οργανισμό της. Εμείς έτσι κάναμε στο γατάκι που βρήκαμε για να μπορέσει να πάρει λίγο τα πάνω του και ευτυχώς δηλαδή!!
Εύχομαι να πάνε όλα λίγο καλύτερα....

:( μάλιστα...δύσκολα τα πράγματα!! αν προσπαθήσεις να αραιώσεις λίγο μους πατέ με νεράκι να το βάλεις σε σύριγγα και να προσπαθήσεις να της δίνεις έτσι...;; όπως στα μωράκια;; μήπως έτσι λίγο δυναμώσει;;; Δεν μπορείς να τηλεφωνήσεις στο γιατρό σας να σε κατευθύνει; θα ησυχάσεις και εσύ και θα γνωρίζεις καλύτερα...ίσως για την περίπτωσή της να πρέπει να γίνονται όλα ενδοφλέβια....οπότε να απορροφώνται και καλύτερα από τον οργανισμό της. Εμείς έτσι κάναμε στο γατάκι που βρήκαμε για να μπορέσει να πάρει λίγο τα πάνω του και ευτυχώς δηλαδή!!
Εύχομαι να πάνε όλα λίγο καλύτερα....
Το καλό μου τραβάει μεγάλο ζορί. Με απλά λόγια, στο σημείο που ενώνεται ο οισοφάγος με το στομάχι υπάρχει ένας σφιχτήρας ο οποίος κανονικά πρέπει να είναι κλειστός. Στη δική μας περίπτωση ο σφιχτήρας αυτός είναι ανοιχτός με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν τα γαστρικά υγρά προς τα επάνω και να έχει τάση για εμετό και πολύ σάλιο. Λογικό είναι να μην θέλει να φάει και όσο την ζορίσω με το φαί και τα φάρμακα άλλο τόσο στρεσάρεται και έχει έντονη σιελόρροια.
Αύριο το πρωί θα την πάω πάλι στα πανεπιστήμια να την δούνε. Δυστυχώς δεν είναι μια απλή οισοφαγίτιδα, αλλιώς θα είχε περάσει μέχρι τώρα. Είναι το νεόπλασμα που έχει στο στομάχι και έχει προχωρήσει προς τα επάνω. ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΡΕ ΓΜΤ :(

αχ μωρέ το καλό μου....υποφέρει....γαμώτο τι της έτυχε.....:( κρίμα μωρέ το καημένο...κρίμα....:(:( Υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσει το νεόπλασμα και να μπορέσει να αποκατασταθεί κάπως το θέμα....;;; τι σου λένε οι γιατροί;;; γιατί είναι τόσο κρίμα να ταλαιπωρείται και να φύγει μες την ταλαιπωρία πραγματικά είναι και κρίμα και άδικο....:cry_x::cry_x:

Γενικά δεν θεραπεύεται το νεόπλασμα, ζεις με αυτό και παρακαλάς ναέχεις μια ποιοτική ζωή. Κάτι το οποίο δεν έχουμε τώρα :cry_x: Το νεόπλασμα στο στομάχι υποχώρησε. Γαι τον οισοφάγο δεν ξέρω. Αύριο το πρωί θα την πάω στα πανεπιστήμια να την δούνε και ανάλογα του τι θα μας πούνε θα σκεφτούμε αναλόγως................. :cry_x:

Μου είναι αδύνατο να το πιστέψω και να το δεχτώ.......

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back