Λέρωμα εκτός αμμολεκάνης

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Πρόβλημα

Το εξής προβλημα,γιατι πια εχει γινει προβλημα μεγαλο για μενα, είναι ότι και οι δύο γάτες μου,κάνουν τα τσίσα τους πέρα από την άμμο τους και στον καναπέ πάνω,όπως και σε άλλα σημεία του σπιτιου,στο πατωμα και στα μαξιλαρακια του υπνου τους.Έχω αγοράσει για τον καναπε αδιάβροχα προστατευτικά φυσικά, άλλα είναι περίοδοι,οπως αυτη που διανίουμε τώρα που δεν προλαβένω να πλενω.Τί μπορω να κανω?δεν έχουν κανένα προβλημα υγειας....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αφού λες ότι δεν έχουν πρόβλημα υγείας, υπάρχει σχετικό άρθρο για το λέρωμα εκτός αμμολεκάνης, τι το προκαλεί κλπ. Η άμμος τους είναι καθαρή; Με δύο γατούλες θα πρέπει να την καθαρίζεις δυό φορές τη μέρα τουλάχιστον. Μήπως τους άλλαξες μάρκα άμμου; Αν τίποτα απ'αυτά δεν συμβαίνει, εγώ θα σε συμβούλευα να τις περιόριζες σε ένα χώρο με την άμμο τους, τα παιχνίδια τους τη φωλιά τους κλπ, να τις παρακολουθήσεις και να τις διδάξεις απ'την αρχή ,ώστε να ξαναθυμηθούν τη σωστή συμπεριφορά. Εν τω μεταξύ, θα καθαρίσεις το σπίτι από κάθε μυρωδιά ούρων και μόλις δεις ότι επανέρχονται στις σωστές συνήθειες, τις αφήνεις ελεύθερες ξανά. Κυρίως φρόντισε να βρεις την α ι τ ί α του προβλήματος (δεν τρελλάθηκαν ξαφνικά και οι δυό γατούλες συγχρόνως), αλλιώς, φοβάμαι ότι θα επαναληφθεί . Αν έχεις μικρό σπίτι και ο περιορισμός τους είναι αδύνατος, θα μείνεις στη διδασκαλία της σωστής συμπεριφοράς, στην καθαριότητα όλων των λερωμένων σημείων και ίσως σε κάποια σπρέυ ,που κυκλοφορούν για το σκοπό αυτό. Μην ξεχνάς, όμως, να βρεις την αιτία όλου αυτού του κακού.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ΄μυνημα μεταφέρθηκε στο σωστό σημείο και είδα ,super Mario, ότι το πρόβλημα το έχεις από αρκετούς μήνες. Φοβάμαι ότι η κατάσταση έχει χρονίσει. Δοκίμασες τους τρόπους που πάγια προτείνονται και δεν είχες αποτέλεσμα;

:)

Τις γατες αυτες δεν τις μεγαλωσα εγω.Ηταν γατες παραγωγης.τωρα πια στειρωμενες και πιθανοτατα μεγαλωμενες σε κλουβια.Η αμμος τους ειναι παντα καθαρη,το σπιτι επισης,αφου καθαριζω καθε μερα....στο καινουριο πια σπτιτι θα εφαρμοσω αυτο που ειπες περι περιορισμου χωρου αλλα πρεπει να ομολογισω οτι εχω κανει σχεδον τα παντα....μεχρι και δυο τουαλετες ειχα....

Πολύ καλο ρουλα ευγε.

Μηπως ψαχνωντας διαβασες τιποτα για τις γατες που σκουπιζουν τον πωπο τους κατω, σε χαλακια? Σαν ανθρωποι καπως... και δεν γλυφονται???
Η καλυψουλα βρηκε ενα τετοιο συστημα και μετα την αμμο δεν γλυφεται ποτε, αλλα καθεται πανω στο χαλακι, και με ενα ακροβατικο, στηριζομενη στα μπροστα ποδια φερνει τα πισω στον αερα και σερνει τον πωπο της πανω στο χαλακι και ετσι σκουπιζεται...πρωτη φορα το ειδα σε γατα αυτο το συστημα... φυσικα μετα παω εγω και καθαριζω το χαλακι η το πλενω...:blink:
Το ιδιο εκανε και ο σκυλος μου(λίγο άσχετο) αλλα μου είπαν οτι ειναι από έλλειψη ασβεστίου. Στον κτηνίατρο το έχεις πει;:hmm:

πολυ καλο!!ευχαριστουμε πολυ:D

ομοιοπαθητική σε γάτες

Επειδή η γατούλα μου έχει σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς και λερώνει εκτός άμμου , θα δοκιμάσω ένα πρόγραμμα ομοιπαθητικής θεραπείας γιατί δεν θα ήθελα να της δώσω ψυχοτρόπα φάρμακα οπως μου πρότειναν.Οπότε θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα πού ίσως να αποτελέσει και τη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα για τις γατούλες πολλών από εμάς.
Χριστιάνα

Επειδή η γατούλα μου έχει σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς και λερώνει εκτός άμμου , θα δοκιμάσω ένα πρόγραμμα ομοιπαθητικής θεραπείας γιατί δεν θα ήθελα να της δώσω ψυχοτρόπα φάρμακα οπως μου πρότειναν.Οπότε θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα πού ίσως να αποτελέσει και τη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα για τις γατούλες πολλών από εμάς.
Χριστιάνα
Κι εμενα θα με ενδιέφερε κάτι τέτοιο...:)

Σήμερα ξεκινήσαμε την "θεραπεία".Σε καμμια εικοσαριά μερες θα έχω μάλλον τα πρώτα αποτελέσματα.Αν τυχόν θές τα στοιχεία της γιατρού μου λες.
Χριστιάνα

Θα περιμενω να δω αν θα εχετε αποτελεσματα,κι αν ειναι το δοκιμαζουμε.Σ'ευχαριστω!

ενός φίλου το γατάκι βλέπει την αμμολεκάνη και πάει ακριβώς δίπλα,
ενώ το ψιλό το κάνει μέσα, τί είναι;

Μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Αν νιώθει πόνο κατά την αφόδευση, θα τον έχει συνδυάσει με τη λεκάνη και γι' αυτό την αποφεύγει.

προβλημα

η γατουλα μου κανει κανονικα την αναγκη της αλλα δεν τα σκεπαζει με την αμμο κ προσπαθει με τον τοιχο η οτι αλλο βρισκεται γυρω απο τη λεκανη της εκτος απο την αμμο! :hmm:

Καλα εγω δεν εχω μεγαλο προβλημα γιατι ο κοπριτης δεν εχει κανει τιποτα απο ολα αυτα. Μονο την αμμο πεταει εξω αλλα την εχω στο μπαλκονι και μονο οταν βρεχει την βάζω μεσα. Αλλα ακόμα και αν τα πεταει εξω μονο βρισιες ακουει. Οχι και να του βάλω την μουρη στα αποτετοια του.

Βοήθεια !! τα κάνει έξω απο τη λεκάνη !!

Γεια σας παιδια!! θέλω τη βοήθεια σας σε ένα δύσκολο θέμα.
εχω ένα ομορφο θηλυκο γατουλάκι 6 μηνών περίπου. Την έχω 2 μήνες και όλα ήταν καλα μέχρι μια εβδομάδα πριν, που είδα τσίσα δίπλα, έξω απο τη λεκάνη της. Της καθαρίζω συχνότερα την άμμο, (αν και είμαι ήδη τακτική στο κάθάρισμα), έχω και σκοπό να της πάρω άλλη άμμο μήπως τυχόν δεν της αρέσει η συγκεκριμένη, αλλα μέχρι τότε, πως να της συμπεριφέρομαι? τη μαλώνω, ή την αγνοώ και απλα κάνω υπομονή;;; Περιμένω γνώμες !!:blink:

ιβανα, μετέφερα το θέμα σου στο αντίστοιχο άρθρο. Νομίζω ότι διαβάζοντάς το θα πάρεις τις απαντήσεις που θέλεις.

SOS τσίσα πάνω στο κρεββάτι μου!!!!!!

Καλημερα σε ολους εδω και λιγο καιρο η γατουλα μου εχει αποκτησει ενα ασχημο συνηθειο κανει τσισα της πανω στα μαξιλαρια του κρεβατιου μου ,η αμμος της ειναι καθαρη ειναι μαθημενη να κανει την αναγκη της εξω και δεν μπορω να καταλαβω γιατι το κανει ηδη εχω πεταξει ουτε και γω ξερω ποσα μαξιλαρια και 2 στρωματα τι να κανω????:(

τι να κανω????:(
Συγχώνευσα το θέμα σου με το αντίστοιχο άρθρο. Διάβασέ το και θα βρεις πολύ χρήσιμες συμβουλές για να καταλάβεις τις πιθανές αιτίες αυτής της συμπεριφοράς και να βρεις τρόπους να την αντιμετωπίσεις.

εχω αποκλεισει το να εχει καποια αρρωστεια(απο τον κτηνιατρο) ουτε εχει αλλαξει κατι στο περιβαλλον της για να την στρεσσαρει ετσι ξαφνικα ενα ωραιο πρωινο αρχισε να κανει τσισα αναμεσα στα μαξιλαρια μας εχτες το βραδυ εκανε τσισα πανω στον αντρα μου!!!!την πηγα στον κτηνιατρο μου ειπε οτι ηταν υγειεστατη ,ειναι στειρωμενη (αν αυτο παιζει καποιο ρολο) τι αλλο να κανω για να την απωθησω????? καμια απ τις παραπανω αιτιες δεν με καλυπτει (τα κακακια τις ξεχασα να αναφερω τα κανει στην αμμο)

τι αλλο να κανω για να την απωθησω?????

Η περίπτωση να ξεκινήσεις να της κλείνεις την πόρτα του υπνοδωματίου σας υπάρχει κάπου στο μυαλό σου; Ίσως να της λείπετε, βέβαια... μήπως αυξήθηκαν οι ώρες που περνάτε μακριά της;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back