Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pancyber
Νεοφερμένο μέλος
Ζητώ την βοήθειά σας... πολλοί ίσως έχετε ήδη δεί τον Κανέλο στο https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=31679 ... Περί αυτού και ο λόγος.
Είναι 3+ μηνών και τον έχω σπίτι εδώ και ένα μήνα περίπου. Αφού αναγκάστηκα να του απαγορεύσω την πρόσβαση στις κρεβατοκάμαρες (του άρεσε να κάνει το "ψιλό" του στα σκεπάσματα) χάρηκα πολύ μιας και χρησιμοποίησε την άμμο του για μερικές μέρες...
Δυστυχώς, συχνά πυκνά, θα έλεγα 30%-40% αστοχεί και πότε "χοντρά" πότε "ψιλά" του ξεφεύγουν σε διάφορα σημεία του σπιτιού, και τα βρήσκω από την μυρωδιά, παρόλο που καθαρίζω την άμμο του τουλάχιστο μέρα παρά μέρα (συνήθως καθημερινά).
Επίσεις, ενώ τον πιάνω να προσπαθεί να σκάψει στο πάτωμα, όταν τον βάζω (χειροκίνητα) στη αμμολεκάνη του, δεν σκάβει καθόλου - τα αμολάει και πηδάει αμέσως έξω. Γενικά δηλαδή τα χοντρά του δεν τα σκεπάζει όπως συνήθιζε ο προηγούμενος γάτος μου παρά τα αφείνει εκτεθιμένα, και απομακρύνεται.
Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει ή πως πρέπει να τον εκπαιδεύσω;
Μιας και παράλληλα δείχνει μεγάλο ενδιαφέρων για την τουαλέτα, την λεκάνη και το καζανάκι (βλέπε φωτογραφίες) μήπως θέλει να τα κάνει εκεί;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

ruko
Διάσημο μέλος
Δυστυχώς, συχνά πυκνά, θα έλεγα 30%-40% αστοχεί και πότε "χοντρά" πότε "ψιλά" του ξεφεύγουν σε διάφορα σημεία του σπιτιού
Αυτό το "αστοχεί" με προβληματίζει.
Ίσως έχει κάποιο πρόβλημα, π.χ. κάποια λοίμωξη, και πονάει. Άσχετο, αλλά είχες αναφέρει στο θέμα του ότι έτρεχε κάτι απ' το αφτάκι του. Έμαθες τι είχε τελικά;Γενικά δηλαδή τα χοντρά του δεν τα σκεπάζει όπως συνήθιζε ο προηγούμενος γάτος μου παρά τα αφείνει εκτεθιμένα, και απομακρύνεται.
Δεν υπάρχει πρόβλημα μ' αυτό, πολλά γατιά δεν τα σκεπάζουν. Στις ομάδες άγριων γατιών, τα περισσότερα τα σκεπάζουν, αλλά ο πιο κυριαρχικός γάτος αφήνει τις ακαθαρσίες του εκτεθειμένες. Απλώς ο Κανέλος είναι πολύ δυναμικός τύπος.

Απ' την άλλη, μπορεί απλώς να μην του αρέσει η άμμος που παίρνεις και γι' αυτό να μην σκάβει.
Δεδομένου ότι τα περσικά είναι επιρρεπή σε προβλήματα με την τουαλέτα, καθώς λερώνονται πιο εύκολα, ίσως να ήταν καλή ιδέα να δοκίμαζες μια άλλη μάρκα. Ρίξε και μια ματιά στις Κριτικές.Μιας και παράλληλα δείχνει μεγάλο ενδιαφέρων για την τουαλέτα, την λεκάνη και το καζανάκι (βλέπε φωτογραφίες) μήπως θέλει να τα κάνει εκεί;
Μπα, όλα έχουν αυτή τη νοσηρή περιέργεια για την τουαλέτα. Ξέρω ότι είσαι άντρας, αλλά μήπως να κατέβαζες το καπάκι;

Eirhnh
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας γατονάκια!
Αντιμετωπίζω ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα υγιεινής με την γάτα μου (2 ετών)...
Τις τελευταίες 10 μέρες περιπού κάνει κακά εκτός αμμολεκάνης και στην καλύτερη των περιπτώσεων τα κάνει στα τοιχώματα...Έχω βαρεθεί να πλένω λεκάνες (κάθε 2-3 μέρες)!!! Τα κάνει στο μπαλκόνι, στην κουρτίνα (είναι μακρυά και ακουμπάει κάτω
) και το τραγικότερο όλων ειναι ότι σκουπίζεται στο ΧΑΛΙ!!!!! Ναι και όμως! Τα έχω σηκώσει όλα για λόγους υγιεινής βέβαια...αλλά με το θέμα αυτό τί θα κάνω? Έχει κάτι η γάτα μου?...Θα ζω μονίμως σε ένα ΣΚ******ΜΕΝΟ σπίτι?????????Έχετε να μου προτείνετε κάτι?????
moukelis
Επιφανές μέλος
Eirhnh
Νεοφερμένο μέλος
Τί να πω...δεν ξέρω. Πρόσεξα και για σκουληκάκια, αλλά δεν μπόρεσα να διακρίνω τίποτα.
Αυτό που σκέφτομαι είναι να της πάρω την πιο ψηλή αμμολεκάνη που υπάρχει στον πλανήτη.
Δε νομίζω πως έχω πολλές επιλογές...
moukelis
Επιφανές μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Ελπίζω να είναι καλά!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ESTELLE
Πολύ δραστήριο μέλος

Αντιμετωπίζω κι εγώ τις τελευταίες μέρες ένα πρόβλημα ούρησης με το 3 μηνών σχεδόν αρσενικό γατάκι μου τον Duran.Είναι το δεύτερο γατάκι που παίρνω.H πρώτη είναι θηλυκιά 5 μηνών.Πολλοί απο το site το ξέρουν το πρόβλημα μου κι έχω μιλήσει με αρκετούς απο αυτούς για συμβουλές και τους ευχαριστώ πολύ.Είπα όμως να γράψω κι εδώ το πρόβλημα μου για να πάρω περισσότερες γνώμες.Λοιπόν,ας πάμε στο θέμα.
Τον Duran τον έχω σπίτι εδώ και 12 μέρες περίπου.Με το που τον πήρα όλα καλά.Πήγαινε στην άμμο του κανονικά και για τσισάκια και για κακάκια!Επειδή έχω μεζονέτα έβαλα και μια δεύτερη αμμολεκάνη κάτω για να είναι πιο προσβάσιμη.Η Cammy έχει μάθει να πηγαίνει μόνο στην πάνω.Απο την Κυριακή όμως ο μικρός άρχισε να κατουράει εκτός αμμολεκάνης.Την πρώτη φορά μέσα στο Wc που έχω κάτω και κάποιες άλλες φορές στην κουζίνα στο πάτωμα.Να σημειώσω ότι επειδή εξοικειώθηκε γρήγορα με το χώρο την πήρα τη δεύτερη αμμολεκάνη απο κάτω αλλά μόλις είδα ότι κατουράει έξω την ξαναέβαλα.Τα κακάκια του τα κάνει κανονικά μέσα,δλδ ξέρει πού είναι η κάθε αμμολεκάνη και πάει είτε έχω μια είτε δύο.Πρόβλημα υγείας δεν έχει σίγουρα,την άμμο την καθαρίζω κάθε μέρα 1 φορά ίσως και 2 αν είναι πολυ λερωμένη.Σήμερα μάλιστα με το που γύρισα απο τη δουλειά με βλέπει,πάει δίπλα στο καλαθάκι στην κουζίνα και παίρνει την κλασική στάση.Με τον που τον βλέπω τον αρπάζω να τον πάω στην άμμο κι αυτός τα έκανε στη διαδρομή και γίναμε και οι 2 χάλια!
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει αυτό και γιατί το έκανε μετά απο 5 μέρες περίπου αφότου τον πήρα..Τον παίζω το ίδιο με τη μικρή,δεν τον μάλωσα σχεδόν καθόλου μέχρι στιγμής..Μήπως στρεσαρίστηκε απο τη μητέρα μου που ήταν αρκετές φορές στο σπίτι μου και μόλις έβλεπε να κάνουν κάτι άσχημο τα έβαζε τις φωνές;
Δεν ξέρω επίσης και πως να απαλλαγώ απο τη μυρωδια,ιδίως μέσα στην τουαλέτα.Εχω ρίξει τα πάντα και παλι μυρίζει γμτ...
Μία λύση που μου πρότειναν είναι να τα περιορίσω σε ένα χώρο με την άμμο τους εκεί,φαγητο,νερό και παιχνίδια μέχρι να μάθει ο μικρός να κατουράει μόνο μέσα στην άμμο..Α,και κάτι άλλο.Πριν που τα παρακολουθούσα είδα οτι ο Duran μπηκε στην άμμο και καθόταν κανά δεκάλεπτο εκεί μέσα χωρίς να κάνει τίποτα!Μετά μπήκε και η Cammy και παίζανε τα βρωμιάρικα εκεί μέσα!Αχ τί να πω,όποιος έχει καμιά ιδέα ας απαντήσει!
Sorry και για το τεράστιο μύνημα....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stargazer17801
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
temperans
Νεοφερμένο μέλος

spot22
Εκκολαπτόμενο μέλος

chryssa
Διάσημο μέλος
Πάντως, πάλι καλά που επιλέγει την μπανιέρα, καθαρίζεται εύκολα! Πολύ καλύτερο από κρεβάτι ή χαλί...

spot22
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντως τα λερώνει μόνο μέσα στη μπανιέρα..Είμαι τυχερή σε αυτό...

mezedaki
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σε όλους τους γατόφιλους ! Εδώ και ένα χρόνο περίπου μάζεψα έναν γατούλη από το δρόμο -τυφλό δυστυχώς - . Τον στείρωσα όταν ήταν 6 μηνών γιατί είχε αρχίσει να ''σημαδεύει'' το χώρο του αλλά μετά από 6 μήνες φαίνεται να το επαναλαμβάνει. Δεν υπάρχουν άλλες γάτες στο σπίτι και δεν απορρίπτει γενικά την άμμο του. Επίσης κάθε βράδυ νιαουρίζει και μάλιστα δυνατά όπως έκανε δηλαδή και πριν τη στείρωση! Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε ?? Ευχαριστώ πολύ!
toufakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλημερα σε ολους.Θα ηθελα τη βοηθεια σας. Εχω 2 γατουλες, η μια αρσενικη 5 ετων και η αλλη θηλυκη και στειρωμενη 1 ετους.Εδω και μια εδβομαδα, η θηλυκη, η δαφνουλα, κατουραει σε διαφορα σημεια εκτος αμμου. Μια στο καλαθι με τα απλυτα ρουχα, μια στον κουβα, μια πανω στο τραπεζι της κουζινας. Ο τουφακος το εκανε αυτο για εκδικηση, οταν τον αφηναμε μονο ας πουμε σαββατοκυριακο. Η δαφνουλα ομως δεν εχει λογο να το κανει. Ουτε εχει αλλαξει κατι που να μπορει να δικαιολογησει αυτη την συμπεριφορα. Μηπως ξερει κανεις γιατι το κανει αυτο και τι μπορω να κανω?
aretha
Περιβόητο μέλος
Διαφορετικά, κάτι συμβαίνει που την έχει στρεσάρει και το εκδηλώνει έτσι. Ο αρσενικός σου γάτος δεν είναι στειρωμένος; Μήπως την ενοχλεί;
vickytzo
Νεοφερμένο μέλος
Η Λίλα, είναι 2 χρονων και την πήρα από αγγελία που χαρίζανε γατάκια. Εκεί που "μεγάλωσε" (μου την έδωσαν ενός μηνός) είχε πριονίδι αντί για άμμο. Από τότε που την πήρα, πηγαίνει στην άμμο της και αφού γίνει η δουλειά, αρχίζει να σκάβει και να σκάβει μέχρι που πιάνει πλαστικό και μετά πηγαίνει από την άλλη πλευρά και ξανασκάβει και ασχολείται μ'αυτό 5 περίπου λεπτά. 'Εχω πάρει κλειστό σπιτάκι για να μη βγαίνει η άμμος έξω, αλλά το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές πατάει επάνω στα περιττώματα της
Είναι κάποιο αποτέλεσμα κακής εκπαίδευσης ή μήπως προέρχεται από ψυχολογικά αίτια? Και πως να το αντιμετωπίσω μιας και λείπω από το σπίτι αρκετές ώρες και δεν μπορώ να την πειθαρχήσω? 
ruko
Διάσημο μέλος
και μάλλον η δικιά σου εντάσσεται σ' αυτή την κατηγορία. Καμιά φορά "ξεχνιούνται" και το παρακάνουν. Δεν είναι το πιο συνηθισμένο, αλλά δεν νομίζω ότι δείχνει από μόνο του κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, εκτός αν σου φαίνεται γενικότερα ανήσυχη ή αγχωμένη. Ενδεχομένως να θέλει πιο παχιά στρώση άμμου. Μια άλλη υπόθεση είναι ότι επειδή η κλειστή τουαλέτα τείνει να συγκρατεί τις μυρωδιές στο εσωτερικό, ίσως η γάτα σου δεν αισθάνεται ότι κρύβει τις ακαθαρσίες της τόσο καλά όσο θα ήθελε.
Πάντως δεν βλέπω κάτι το ανησυχητικό σ' αυτά που περιγράφεις.
Το πρόβλημα με τα περιττώματα μπορείς να το λύσεις μαζεύοντάς τα μια φορά την ημέρα.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool