Καλησπέρα σε όλους!

Αντιμετωπίζω κι εγώ τις τελευταίες μέρες ένα πρόβλημα ούρησης με το 3 μηνών σχεδόν αρσενικό γατάκι μου τον Duran.Είναι το δεύτερο γατάκι που παίρνω.H πρώτη είναι θηλυκιά 5 μηνών.Πολλοί απο το site το ξέρουν το πρόβλημα μου κι έχω μιλήσει με αρκετούς απο αυτούς για συμβουλές και τους ευχαριστώ πολύ.Είπα όμως να γράψω κι εδώ το πρόβλημα μου για να πάρω περισσότερες γνώμες.Λοιπόν,ας πάμε στο θέμα.
Τον Duran τον έχω σπίτι εδώ και 12 μέρες περίπου.Με το που τον πήρα όλα καλά.Πήγαινε στην άμμο του κανονικά και για τσισάκια και για κακάκια!Επειδή έχω μεζονέτα έβαλα και μια δεύτερη αμμολεκάνη κάτω για να είναι πιο προσβάσιμη.Η Cammy έχει μάθει να πηγαίνει μόνο στην πάνω.Απο την Κυριακή όμως ο μικρός άρχισε να κατουράει εκτός αμμολεκάνης.Την πρώτη φορά μέσα στο Wc που έχω κάτω και κάποιες άλλες φορές στην κουζίνα στο πάτωμα.Να σημειώσω ότι επειδή εξοικειώθηκε γρήγορα με το χώρο την πήρα τη δεύτερη αμμολεκάνη απο κάτω αλλά μόλις είδα ότι κατουράει έξω την ξαναέβαλα.Τα κακάκια του τα κάνει κανονικά μέσα,δλδ ξέρει πού είναι η κάθε αμμολεκάνη και πάει είτε έχω μια είτε δύο.Πρόβλημα υγείας δεν έχει σίγουρα,την άμμο την καθαρίζω κάθε μέρα 1 φορά ίσως και 2 αν είναι πολυ λερωμένη.Σήμερα μάλιστα με το που γύρισα απο τη δουλειά με βλέπει,πάει δίπλα στο καλαθάκι στην κουζίνα και παίρνει την κλασική στάση.Με τον που τον βλέπω τον αρπάζω να τον πάω στην άμμο κι αυτός τα έκανε στη διαδρομή και γίναμε και οι 2 χάλια!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει αυτό και γιατί το έκανε μετά απο 5 μέρες περίπου αφότου τον πήρα..
Τον παίζω το ίδιο με τη μικρή,δεν τον μάλωσα σχεδόν καθόλου μέχρι στιγμής..Μήπως στρεσαρίστηκε απο τη μητέρα μου που ήταν αρκετές φορές στο σπίτι μου και μόλις έβλεπε να κάνουν κάτι άσχημο τα έβαζε τις φωνές;

Δεν ξέρω επίσης και πως να απαλλαγώ απο τη μυρωδια,ιδίως μέσα στην τουαλέτα.Εχω ρίξει τα πάντα και παλι μυρίζει γμτ...

Μία λύση που μου πρότειναν είναι να τα περιορίσω σε ένα χώρο με την άμμο τους εκεί,φαγητο,νερό και παιχνίδια μέχρι να μάθει ο μικρός να κατουράει μόνο μέσα στην άμμο..Α,και κάτι άλλο.Πριν που τα παρακολουθούσα είδα οτι ο Duran μπηκε στην άμμο και καθόταν κανά δεκάλεπτο εκεί μέσα χωρίς να κάνει τίποτα!Μετά μπήκε και η Cammy και παίζανε τα βρωμιάρικα εκεί μέσα!Αχ τί να πω,όποιος έχει καμιά ιδέα ας απαντήσει!
Sorry και για το τεράστιο μύνημα....