Λέρωμα εκτός αμμολεκάνης

καλημέρα!ναι το στρες παιζει πολύ σημαντικο ρόλο..
εγω έλλειψα πρόσφατα για μιά βδομαδα και παρολο που ερχοταν κοσμος να τον βλεπει και για τροφη-αμμο ,γυρισα και ο κακομοιρης ειχε κατουρησει ολο το σπιτι!μετα ολα οκ!το ιδιο συνεβαινε και οταν φιλοξενουσα ενα αδεσποτακι :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχει δικιο η Βασια, αν εχει αλλαξει το παραμικρο και ειδικα οταν το γατακι ειναι μικρο ή μεγαλο πολυ, στρεσαρεται και μπορει να κανει την αναγκη του εξω απο το δοχειο του. Φροντισε να ειναι η αμμος του σε σημειο που να νοιωθει ασφαλεια εκεινη την ωρα, να μην μενει πολλες ωρες μονο του και αν φοβαται τους ξενους, να μην ερχεται πολυ συχνα κοσμος στο σπιτι.
Αν ολα αυτα δεν πιασουν, ισως πρεπει να το πατε σε αλλον κτηνιατρο μηπως εχει κατι και δεν το ειδε ο πρωτος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kαταρχην ευχαριστω για την αμεση απαντηση :)

Δυστυχως ο Σκρουντζυ μου οσο παει και χειροτερευει...εδω και κατι μερες αρχισε να τα κανει και πανω του, εχασε και αλλο βαρος και εχει μεινει πετσι κ κοκκαλο, καθως επισης αρχισε να χανει και την ισορροπια στα ποδια του. Οσο και να μη θελω να το πιστεψω, ολα δειχνουν οτι περναει τις τελευταιες μερες τις ζωης του...Το μονο θετικο ειναι οτι τρωει, εστω και ελαχιστα, ακομα.
Αλλωστε ο κτηνιατρος μου τον ειχε "ξεγραμμενο" απο το 2009 και πραγματικα ο γατουλης μου με ολα αυτα που ανεφερα και στο πρωτο μηνυμα μου, εχει ξεπερασει καθε προσδοκια...
Αλλες εξετασεις αιματος δεν μπορω να του κανω, γιατι τελευταια φορα που του εκανα πριν απο εναμιση χρονο πηγε να πεθανει απο τη ναρκωση και ο γιατρος που τον παρακολουθει μου ειπε οτι δεν εχει πλεον να κανει τιποτε αλλο...
Αυτο που με στενοχωρει τωρα κυριως ειναι το οτι μενω σε πολυ μικρο σπιτι και εντελως απροσδοκητα τον τελευταιο χρονο εχω βρεθει με 5 γατες (απο 2 που ειχα) και ο μικρος μου δε μπορει να εχει το χωρο του. Ειναι ο πρωτος γατουλης που ειχα παρει ποτε στη ζωη μου και δε μου εχει πεθανει ποτε γατι, αλλα αυτο που ακουω ειναι οτι οταν νιωθουν πως "φευγουν" χρειαζονται το χωρο τους και την ηρεμια τους, κατι που δυστυχως δε μπορω να του προσφερω.
Να εισαι καλα :)

Παράξενη συμπεριφορά

Καλησπερα σας.
Εχω ενα προβλημα με τον γατουλη μου ο οποιος εαν και πηγαινε στην αμμολεκανη του τωρα σταματησε και κανει την αναγκη του στο παρκε. Η συμπεριφορα του αυτη ξεκινησε απο τη στιγμη που αρρωστησε ο μεγαλος μου γατος ο οποιος και απεβιωσε. Στην αρχη νομιζα οτι το εκανε γιατι ισως ενιωθε οτι ο μεγαλος γατος πεθαινει, ομως και μετα το θανατο του μεγαλου σινεχιζει και το κανει ,εχω αλλαξει λεκανες, αμμο ,θεση της λεκανης μεχρι και με ξυδι σφουγγαρισα το πατωμα για να τον αποτρεψω αλλα τιποτα... Ζητω την συμβουλη σας εαν καποιος γνωριζει για το θεμα, γιατι πρωτη φορα αντιμετωπιζω κατι τετοιο...

Ευχαριστω Ελενα:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Οι γάτες συνήθως αντιδρούν έτσι όταν μια αλλαγή τις στρεσάρει.
Είναι σημαντικό να εντοπιστεί η αιτία για να μπορέσεις να επιλύσεις το πρόβλημα. Ποια ήταν η σχέση των δύο γάτων; Προσπάθησε να απαντήσεις αποφεύγοντας να "εξανθρωπήσεις" τα γατιά.. για να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια άκρη και να βοηθήσουμε ίσως:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η σχέση τους δεν ήταν και η καλύτερη ο μεγάλος γάτος τον έδερνε συνέχεια σε περίπτωση που ο μικρός τον πλησίαζε για να παίξει μαζί του. Ολα τους τα είχα απο δύο τα μπολάκια για φαγητό ,για νερό τις αμμολεκάνες τους, βέβαια πήγαινε ο ένας στου άλλου χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα.

Παίζει και να τον στρέσαρε η αλλαγή στο status quo. Ξαφνικά ο δυνατός γάτος δεν είναι πια εδώ. Που είναι; Τι συμβαίνει; Που είναι η γνωστή απειλή; Ίσως στην περίπτωση αυτή χρειάζεται να μιλήσεις με ένα σύμβουλο/ψυχολόγο γάτων. Στο λέω γιατί το προβλημα αυτό αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να αποβεί δυσεπίλυτο. Πόσο καιρό (χρόνο) πάει αυτή η κατάσταση;

Εχουμε μπεί στην τέταρτη εβδόμαδα απο την στιγμή που αρρώστησε ο μεγάλος γάτος.

Δεν είναι και πολύς καιρός. Πες μου, θυμάσαι την μέρα/στιγμή που πρωτοεκδήλωσε αυτή τη συμπεριφορά;

Απο τη στιγμή που κατέπεσε ο μεγάλος και δεν μπορούσε να κουνηθεί και τον φρόντιζα.

Μήπως έπαψες εκείνες τις μέρες να δίνεις την ίδια σημμασία στον μικρό; Προσπάθα να θυμηθείς όσες πιο πολλές λεπτομέρειες μπορείς

Τελικα δεν την γλιτωσα ουτε εγω, σημερα ειδα πως εχει κατουρησει εξω απο την τουαλετα του, στο ιδιο δωματιο βεβαια αλλα εξω.
Το εχει κανει ακομα μια φορα που τελικα ηθελε αλλαγη η αμμος, την ειχα αλλαξει και τελος, αλλα τωρα η αμμος ειναι 5-6 ημερων, βεβαια λασπωνει αρκετα ειναι η αληθεια.

ΥΓ. Εκει ακριβως που κατουρησε χθες εβγαλα ενα επιπλακι.

:hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm:

Λοιπον τις τελευταιες 2 μερες ειναι καπως αναρχα τα πραγματα, ναι μεν τα εκανε μεσα στην αμμολεκανη, αλλα ενω το πρωι πηγαινα και ητα κακα κ τσισα να καθαρισω, τωρα μια ετσι μια αλλιως και παρατηρησα λιγο φουσκωμενη την κοιλιτσα του λες και κρατιεται το καημενο.

Σημερα αφου εφαγε και ηπιε μπολικο νερο το απογευμα την πηρα με τα χερια (δεν ξερω πως μου ηρθε) και την εβαλα στην αμμολεκανη, αυτη αμεσως βγηκε εξω και κατουρησε απ'εξω.
Εννοειται πεταξα την αμμο καθαρισα με ζεστο νερο την αμμολεκανη και εβαλα καινουργια golden white που βρηκα εδω και ειχα παρει για να δοκιμασω και τωρα περιμενουμε.
Καμια ιδεα ? :hmm:

Που την εχεις την αμμολεκανη Σωτηρη μου, μηπως εκει που ειναι νοιωθει ανασφαλης;

Που την εχεις την αμμολεκανη Σωτηρη μου, μηπως εκει που ειναι νοιωθει ανασφαλης;
Eκει που την ειχα αο την αρχη Βασω, παντως και τις 2-3 φορες που εχει κατουρησει εκτος το εχει κανει στο ιδιο δωματιο με την αμμολεκανη :hmm:

Επειδη οι μοναδικες φορες που αντιμετωπισα εγω τετοιο προβλημα ηταν απο θεμα υγειας, σε παραπεμπω στους ειδικους.
https://www.ailouros.gr/Προβλήματα/Εκτόςαμμολεκάνης/tabid/160/Default.aspx

Επειδη οι μοναδικες φορες που αντιμετωπισα εγω τετοιο προβλημα ηταν απο θεμα υγειας, σε παραπεμπω στους ειδικους.
https://www.ailouros.gr/Προβλήματα/Εκτόςαμμολεκάνης/tabid/160/Default.aspx
Καλημερα θα το διαβασω εννοειται, τωρα πχ τα κακακια τα εκανε μεσα, ομως ποτε δεν εκανε κακα εξω μονο κατουρησε...:(

YΓ1. Διαβαζοντας διαφορα αρθρα και αναλογα θεματα νομιζω πως κλινω προς καπου, νομιζω πως ειναι στρες και αυτο γιατι τις τελευταιες μερες στο σπιτι το οποιο ειναι φλατ, φτιαχναμε εξωτερικα την μονωση, ετσι για 2-3 μερες υπηρχε συνεργειο με τρυπανια και τετοια κανοντας υπερβολικο θορυβο τοσο που ετρεμε το σπιτι, την τελευταια μερα δε εφτασαν κολλητα στον τοιχο που βρισκετε η αμμολεκανη, οποτε μαλλον την φοβισε.
Απο κει και περα γκρινιαζει λιγο παραπανω και θελει συνεχεια να ειναι μαζι μου, πως να το αντιμετωπισω αν ειναι αυτο ?

ΥΓ2. Ετσι κι'αλλιως απο Δευτερα εχουμε ραντεβου στον κτηνιατρο για εξωτερικη αποπρασιτωση οποτε θα της ριξει μια ματια για οποιοδηποτε προβλημα υγειας.

Τελευταία επεξεργασία:
Ξέμπαρκα... κακάκια

Καλημέρα.
Επανέρχομαι με ένα ακόμα θέμα.

Δύο φορές έχω βρει δύο μικρά κομματάκια εκτός αμμολεκάνης (τη μία, μάλιστα, το είχε δει και η ίδια και προσπαθούσε να το "θάψει" χτυπώντας το πάτωμα).
Γενικά, από την πρώτη μέρα πάει στην αμμολεκάνη της κανονικά, κάθε φορά που την καθαρίζω βρίσκω και τα "δωράκια" της, οπότε, υποθέτω -και δεδομένου του πολύ μικρού μεγέθους των... κομματακίων, σαν το μικρό μου νύχι ήταν- ότι μάλλον απλά της κολλήσανε στο τρίχωμα και κάποια στιγμή έπεσαν (είναι και φουντωτή η άτιμη, αυτό είναι το τίμημα της ομορφιάς :) ). Τι πρέπει να κάνω; Σκέφτηκα να έκοβα λίγο το τρίχωμα πίσω στο.. επίμαχο, αλλά φοβάμαι να το κάνω μόνη μου, μήπως μου κουνιέται, εξάλλου δεν νομίζω ότι είμαστε τόσο άνετες ακόμη (δεν έχω επιχειρήσει ούτε καν να τη χτενίσω, αν και το έχω βάλει στο πρόγραμμα).
Και καλά να τα δω και να τα μαζέψω, αλλά στα απίθανα σημεία που πάει και χώνεται μπορεί και να μην τα πάρω χαμπάρι.. :eek:

Κατά τα άλλα, δεν φαντάζομαι να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, έτσι; Σε καμιά βδομάδα θα πάμε στο γιατρό για τη δεύτερη δόση εμβολίων, ετσι και αλλιώς.

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Ξέμπαρκα... κακάκια

Δεν ειναι τιποτα, μην πανικοβαλλεσαι. Μαλλον θα της κολλησαν στα ποδαρακια και τα μετεφερε αλλου, ή μπορει να ειχαν μεινει στο πωπουδακι της και να επεσαν αργοτερα, συνηθως αυτο διορθωνεται με πιο σωστη διατροφη. Πρεπει να ειναι τα κακακια της πιο σφιχτα απο οτι πρεπει και γι' αυτο γινεται αυτο, δοκιμασε να παρεις καποια τροφουλα που να εχει περισσοτερες ινες για να τα κανει πιο ευκολα και η αμμολεκανη της να ειναι αρκετα μεγαλη για το μεγεθος της.:)

Απάντηση: Ξέμπαρκα... κακάκια

Έχω τα Friskies για γατάκια, δεν είναι καλά;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back