Λέρωμα εκτός αμμολεκάνης

Απάντηση: Λέρωμα εκτός λεκάνης

Ενα θα σας πω κοπελες....εχω βαλει χοντρο ναυλον(μουσαμα δηλαδη),στο κρεβατι..αλλα και στον καναπε του σαλονιου.:crazy::crazy::crazy:..δεν γινεται αλλιως..τα στρωματα δεν μπορουμε να τα πλυνουμε οπως τα σεντονια..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:clapup: Το σκέφτηκα κι αυτό, όπως βάζουν στα μωρά!! Άρα είναι κλασσικό ε, το κάνουν όλες; ΤΕΛΕΙΑ!!! Δεν υπάρχει κατι που να μπορούμε να κάνουμε;:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ολες..δεν το κανουν...αυτο ειναι σιγουρο.Καποιες το κανουν...αλλα παντα θα πρεπει πρωτα να εχουμε αποκλεισει την ουρολοιμωξη..ή αλλο σοβαροτερο προβλημα.:)

η δικια μου το ξεκινησε οταν τησ ηρθε ο πρωτοσ οιστροσ...μετα την στειρωση χαρηκα για λιγο γιατι το ειχε σταματησει...μεσα στο τριμηνο...οποτε το θυμαται το ξανακανει αλλα οχι παντου...μονο εκει που ειχε μεινει η μυρωδια...γιατι και το παπλωμα που το επλενα στουσ 60 αθτη η μυρωδια δεν φευγει η καταραμενημε τπτ!!!εχουν περασει 5 μηνεσ απο την στειρωση..υποτιθεται οτι ολεσ οι ορμονεσ (απο οσο εχς διαβασει καπου εδς μεσα στο φορουμ) κρατανε μεχρι και 6 μηνεσ μετα... ελπιζω και εγω σε ενα θαυμα!!! (γιατι αλλιωσ δεν θα ξαναφαμε πατατεσ στο σπιτι..χαχααχαχαχ

Χαχαχαχαχα!!!!εμενα παλι το απεκτησε μετα τη στιερωση αλλα δεν εχει πεεασει τοσο καιρος, κανα- δυο μηνες μονο. Ελπιζω αν επανελθουν οι ορμονες μπας κ το σταματησει. Εγω με το φιλο μου καποες μερες κοιμομαστε στον καναπε γιατι το ανακαλυπτουμε λιγο πριν κοιμηθουμε παντα κ ειναι πολυ αργα για να προλαβει κ να αεριστει το δωματιο!!:)

Απάντηση: Η γατούλα κατουρά τον καναπέ

Χαιρετώ. Έχω κι εγώ ένα πρόβλημα με τη γατούλα μου, εδώ και τρεις μέρες έρχεται και κάνει "πιπί" της στο κρεββάτι μου. Τη γάτα την έχω πάνω από 10 χρόνια, μαζί με ένα μεγάλο λυκόσκυλο, μαζί με το οποίο ζει όλη της σχεδόν τη ζωή. Εδώ και δύο μήνες περίπου όμως βρήκα ένα κουτάβι, το οποίο επειδή λερώνει το έχω κλεισμένο στο σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα, και τη γάτα (μαζί με άμμο και φαγητό) στο χωλ-δωμάτιο-μπάνιο. Με άλλα λόγια απομόνωσα τη γάτα από τα σκυλιά δίνοντας μισό σπίτι σε αυτά και μισό στη γάτα. Αυτό το έκανα από τη μια για να περνάω περισσότερη ώρα με τη γάτα μου να μην νοιώθει μόνη της τώρα που ο σκύλος κάνει παρέα στο κουτάβι, και από την άλλη για να μη μου λερώνει το κουτάβι το δωμάτιο. Πέρα του οτι η γάτα δεν τα πάει και πολύ καλά με το κουτάβι.

Όπως καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε έχει ζήσει με κουτάβι, τα νεύρα μου δεν είναι καλά, καθώς μου διαλύει το σπίτι και λερώνει, όσο κι αν προσπαθώ να το εκπαιδεύσω μέχρι να βρω κάποιον να το χαρίσω. Σαν να μην έφταναν, λοιπόν, οι μπελάδες με το κουτάβι, εδώ και τρεις μέρες πρέπει να αλλάζω σεντόνια καθημερινά επειδή η γάτα άρχισε να τα κάνει στο κρεββάτι μου. Ξέρω πως μάλλον το κάνει επειδή είτε της λείπει ο σκύλος είτε σιχάθηκε να έχει μόνο το μισό σπίτι, αλλά ούτε να της δώσω πρόσβαση στο υπόλοιπο σπίτι μπορώ, ούτε να την περιορίσω παραπάνω.

Υπάρχει λύση ή την πάτησα;

Απάντηση: Η γατούλα κατουρά τον καναπέ

Καλησπερα.Εγω..δεν θα τα απομονωνα..απλα θα προσπαθουσα..οχι να τα κανω φιλαρακια,απλα να ανεχονται το ενα το αλλο.Ειναι τοσο τραγικη η κατασταση με το κουταβι και τη γατα..ωστε να μην μπορουν να βρισκονται στον ιδιο χωρο;;Τι κανουν;;σκοτωνονται;Μα δεν μπορει για παντα να ειναι απομονωμενα.
Οσον αφορα το κουταβι...τα μικρα,συνηθως τα κανουν αυτα.Βολτες το βγαζεις;Γιατι τα σκυλια πρεπει να βγαινουν και βολτες..και ΕΚΕΙ να κανουν την αναγκη τους,απο οσο ξερω δηλαδη..δεν ειναι σαν τις γατες..

Το κουτάβι βγαίνει δύο βόλτες τη μέρα (ενίοτε τρεις) εδώ και δύο εβδομάδες περίπου... Και ακόμα να καταλάβει γιατί.
Το θέμα είναι οτι πέρα του οτι τσακώνονται άσχημα και φοβάμαι μην του βγάλει κανένα μάτι η γάτα, το κουτάβι αν το αφήσω στο δωμάτιό μου και στο μπάνιο θα τα κάνει όλα λίμπα. Δοκίμασα τα πάντα, αλλά τουλάχιστον μέχρι να εκπαιδευτεί λίγο το κουτάβι (ή, το ιδανικό, να βρω κάποιον ζωόφιλο να το δώσω) η μόνη λύση είναι αυτή. Ούτε εμένα μου αρέσει, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά, ό,τι άλλο δοκίμασα κατέληξε σε καταστροφή. Τόσο του σπιτιού όσο και των νεύρων μου.

Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη συμπεριφορά της γάτας μου όμως είναι οτι τα κάνει στο κρεββάτι μου μόνο μια φορά την ημέρα, πιθανότατα για να μου περάσει το μήνυμα οτι βαρέθηκε αυτό το μισό του σπιτιού. Όλα τα υπόλοιπα τα κάνει κανονικά στην άμμο της. Να νοιώθει παραμελημένη δεν νομίζω, καθώς περνάω πολλές ώρες μαζί της. Μέχρι και αγκαλίτσα κοιμόμαστε.

κι εμενα παντως μου εχει συμβει αυτο. η μια γατα απο τα τρια που εχω τον τελευταιο καιρο που και που τα κανει εκτος λεκανης...
υποθετω βεβαια, οτι συμβαινει γιατι δεν την αφηνω να μπαινει στο αγαπημενο της μερος , την κραβτοκαμαρα μου και μου δειχνει ετσι την συγχυση της..
αλλα να ξερεις tsitsini 1 οτι τα ουρα ειναι τραγικο προβλημα... ειδικα πανω σε υφασματα.....

1) Αγαπητέ Kain με τα σκυλιά το έχω (ναι, επιτέλους κάποιος θέλει βοήθεια και μπορώ να τον βοηθήσω!:clapup:). Τα σκυλιά είναι απλά όπως θα ξερεις κι από το λυκοσκυλάκι σου. Επιβράβευση- επίπληξη, τίποτε άλλο. Friskies κι αγάπη που λέει κι η διαφήμιση- αν και τα Friskies δεν είναι και πολύ καλά!! Βήμα ένα, το να μαλώνουμε το κοταβάκι όταν εχει ήδη κάνει τσίσα ή κακά του δεν εχει νόημα δυστυχώς. Πρέπει να το πετύχεις την ώρα που πάει να τα κάνει- πράγμα δύσκολο το ξέρω. Αν δεν το πετύχεις εκείνη την ώρα μηντο μαλώσεις δείχνοντας του αυτά που εχει κάνει, δεν καταλαβαίνει το σκυλί έτσι. (στο λεώ γιατί το κάνει πολύς κόσμος). Αν το πετύχεις εκείνη την ώρα το τραβάς όσο μπορείς για να προλάβεις να το βγάλεις έξω. Μαλώνεις πυο τα κάνει μεσα, το βγάζεις έξω και το επιβραβεύεις που τα κάνει έξω. Συνεχίζουμε: Το βγάζεις βόλτα και δεν καταλαβαίνει γιατί. Έχεις δίκιο. Κάποια στιγμή που θα βαρεθεί στη βόλτα αναγκαστικά και θα θέλει να κάνει τσίσα του (ή απλά θα πάει να σημαδέψει κάποιο δεντράκι) δείχνουμε τρελό ενθουσιασμό τρελό όμως) και το επιβραβεύουμε!!Στην αρχή δεν θα καταλαβει ούτε γιατί το επιβραβεύεις επειδή κατουράει στο δέντρο (είναι τρελοί αυτοί οι άνθρωποι!) αλλα επειδή θα χαρεί που θα του κάνεις κάθε φορά χαρούλες, αγκαλίτσες, γούτσου-γούτσου- και αν θες δώστου και κάνα μπισκοτάκι- καθε φορά που κατουράει. Οπότε θα πει αφού τους αρέσει τόσο ας τα κάνω στο δέντρο κι εγώ για να μου κάνουν γούτσου-γούτσου. Φυσικά θα τα κάνει και λίγο στο σπίτι στην αρχή:/: αλλα σιγά σιγά θα τα καταφέρεις και θα πιάσει το νόημα!! Τα κουτάβια θέλουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ υπομονή!!!

2) Χθες που πήγα τη Γατόνι στον κτηνίατρο τη ρώτησα για το κατουρημα στο μαξιλάρι μου!! Μου είπε ότι επειδή συμβαίνει από τότε που τη στειρώσαμε- εδώ και κάνα δίμηνο δηλ!!- μάλλον το κάνει για λόγους εκδίκησης (αφού μαμά με άφησες μόνη στη γιατρό και πόνεσα θα σου κατουράω κι εγώ το μσξιλάρι για να μάθεις!). Και η αλήθεια είναι ότι συνειδητοποίησα ότι από όταν τη στειρώσαμε δεν μου τρίβεται όπως παλιά, δληλ. έρχεται αλλά όχι με την ίδια συχνότητα...:confused: Μου είεπ η γαιτρός να την ;αφήσω και θα της περάσει.. ελπίζω να έχει δίκιο. πα΄ντως, διαβάζοντας και για τη γάτα του Kain που κατουράει από όταν ήρθε το κουτάβι σκέφτομαι ότι μάλλον έχει δίκιο η γιατρος...

Χεχ, νόμιζα πως μόνο εγώ το ήξερα αυτό για την καθυστέρηση στο μάλωμα του σκύλου. Αν το μαλώσεις έστω και λίγα λεπτά αφού το κάνει, τότε δεν θα καταλάβει γιατί το μαλώνεις, το πολύ πολύ να νομίζει οτι έτσι σου έρχεται και το μαλώνεις σε άσχετες στιγμές. Πάντα όταν το βγάζω βόλτα είμαι έτοιμος για επιβράβευση και κουβαλάω μαζί μου μπισκοτάκια σκύλου, αλλά ακόμα δεν μπόρεσα να τα χρησιμοποιήσω αφού έξω δεν κάνει τίποτα. Τα κουτάβια είναι διαόλια, ναι, και θέλουν υπομονή γιατί σου σπάνε τα νεύρα ώρες ώρες, όταν όμως έρχονται μετά από λίγο να σου κάνουν αγάπες, συγχωρούνται όλα! Αυτό και μόνο αξίζει όλη την ταλαιπωρία και με το παραπάνω! :-) Ευτυχώς/δυστυχώς βρήκα κάποιον επιτέλους για να υιοθετίσει το κουταβάκι. Δεν γίνεται διαφορετικά, αλλά σκέφτομαι ώρες ώρες με τι καρδιά θα το αποχωριστώ... :-( Αφού πρέπει όμως, δεν γίνεται αλλιώς.

Τη γάτα κάποια στιγμή που την έπιασα την ώρα που το έκανε τη μάλωσα άσχημα, και από τότε δεν το έχει ξανακάνει πάντως. Δεν ξέρω αν κατάλαβε από το μάλωμα ή αν είναι σύμπτωση, αλλά το πρόβλημα λύθηκε πλέον. Βέβαια ένα τέταρτο μετά το μάλωμα την έλιωσα στα χάδια και τις αγάπες. :-D

Κριμα που το εδωσες αλλα ελπιζω να ειναι καλα κ να το προσεχουν!! Σου ειπα με τα σκυλια το χω, με τις γατες δεν εχω ιδεα!!Δυστυχως δεν την εχω πετυχει εν ωρα δρασης!! Οποτε αναγκαστικα κλεινω συνεχεια την πορτα... Να ρωτησω σιγουρα δεν εχει κανει τιποτα απο οταν τη μαλωσεσ η μηπως συνεπεσε κ με το οτι εφυγε το κουταβακι;;

Δεν το έδωσα ακόμα, σήμερα θα το δώσω. Οπότε μάλλον δεν είναι αυτό... :-D
Κρίμα όντως, αλλά θα υποφέρουν και τα δύο σκυλιά εάν αυτό μεγαλώσει. Σκέψου δύο μεγάλα σκυλιά σε διαμέρισμα... Εφιάλτης. Και για αυτά και για το διαμέρισμα. Ωστόσο ευελπιστώ πως το αφήνω σε καλά χέρια. Θα τους πω να κρατήσουν και το τηλέφωνό μου, και εάν ποτέ δουν πως δεν μπορούν να το φροντίσουν να με πάρουν τηλέφωνο και θα το δεχτώ ευχαρίστως πίσω. Από το να μείνει αδέσποτο, καλύτερα είναι.

Πάντως για καλό και για κακό θα μαζεύω ακόμα για μερικές μέρες τα σεντόνια όποτε φεύγω μέχρι να σιγουρευτώ πως δεν θα το ξανακάνει αυτό η γάτα. Αν και χωρίς το κουτάβι θα έχει όλο το σπίτι δικό της (και τα διπλανά, καθώς πηγαίνει από το μπαλκόνι), θέλω να είμαι σίγουρος.

Ωραιατοτε θα την παραμονευω κι εγω ωσπου να την πετυχω εκεινη την ωρα!!Καλου κακου δεν κανεις κι ενα συμβολαιο υιοθεσιας ;υπαρχουν πολλοι ανευθυνοι!! 2 απο τα κουταβια που ειχα δωσει πιο παλια (οταν ειχα ζευγαρι τα σκυλακια μου) "τα χασανε"... Σνιφ!! Α, κ επεδη κ μενα πηγαινε στους διπλα συνεχεια εβαλα πλεγμα. Σκεψου το εκτος βεβαια κι αν ξερεις καλα τογειτονα κ ειναι ζωοφιλος.

Καλησπερα!! Εχει τυχει να βρω και εγω κακακια εξω αλλα συνεβαινε το εξης.....(και ελπιζω να συμβαινει και εδω το ιδιο σε σενα)...
Καμια φορα...η μικρη μου.....εκει που σκαβει μπορει να τιναξει κανενα σκατουλακι εξω....ή να κολησει κατι στον ποπο της και να το πεταξει εξω...!
Παρατηρησες μηπως τα κακα που βρησκεις εχουν καθολου αμμο επανω τους??
Και επισης εχω ακουσει για γατακια που πανε και παιζουν ΜΕΣΑ στην αμμο τους..!

Καλησπέρα,
απ΄ότι ξέρω η γάτα κάνει τα διαφορά της έξω από την λεκάνη μόνο για 2 λόγους.
Αν η λεκάνη της είναι πολύ βρώμικη και αν έχει πρόβλημα υγείας.
Τσέκαρε το πρώτο με την λεκάνη σπίτι σου και πήγαινέ την σε γιατρό.
Μην την αφήσεις να το συνηθίσει.

δυστυχώς ο γάτος μου (στειρωμένος κοντεύει τα 12)
δεν έχει πρόβλημα υγείας, τα ψάξαμε όοοολα, καρδιά, νεφρά τα πάντα
είναι υγιέστατος:clapup: ζωή να χει
αλλά συνεχίζει να κατουράει διπλα στην αμμολεκάνη ακόμα κι αν είναι η άμμος φρεσκοαλλαγμένη!
-κακάκια κάνει μέσα ευτυχώς-
κι όσο κι αν τον μαλώνω τίποτα δεν πιάνει.....
εχω δοκιμάσει να τον κλεισω σε δωμάτιο με την αμμολεκάνη,:mad:
αλλαγή θέσης λεκάνης
αλλαγή της ίδιας της λεκάνης
φωνές,,,μάλωμα, στερηση χαδιών:(
τιποτα!
η κτηνίατρος λεει είναι θέμα συμπεριφοράς.......
μόνο τα σπρέι δε δοκίμασα
σας ευχαριστώ είναι η τελευταία μου ελπίδα!

Παιδια το γατι μου ενω παλια

πηγαινε στην αμμο του κανονικοτατα , τωρα πηγαινει κ κανει την αναγκη τυ αλλου . Παρολο που του μετεφερα την αμμο εκει που πηγαινει συνηθως , μια φορα πηγε κ την επομενη πηγε κ εκανε την αναγκη του ακριβως διπλα απτην αμμο!!

Γιατι ξαφνικα σταματησε να πηγαινει στην αμμο του ? :worry:

Τι μπορω να κανω ....

Καλησπερα.Καταρχην τι ηλικια εχει ο γατος;Επισης..ειναι στειρωμενος ή οχι;
Παντως αρκετες γατες (στειρωμενες)το κανουν αυτο κατα περιοδους.Συνηθως σταματαει καποια στιγμη.Τα ιδια μου κανει και η δικια μου η θηλυκια.
Μπορει να ειναι απο στρες,μπορει και οχι.Επισης πρωτα θα πρεπει να αποκλεισουμε τα προβληματα υγειας,πχ ουρολοιμωξη ή ουρολιθιαση.:)
Ποσο καιρο το κανει ;

Μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα υγείας, να μαρκάρει, να μην είναι καθαρή η άμμος ή η λεκάνη, να είναι στρεσσαρισμένος ή για κάποιο λόγο να φοβάται να χρησιμοποποιήσει την λεκάνη.

Καλησπέρα. Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη ενότητα εδώ για να ρωτήσω, αλλά ο δικός μας ο γατούλης ενώ πηγαίνει κανονικά στην αμμολεκάνη του, αφού του την καθαρίσω, πάει και μπαίνει μέσα και αρχίζει να παίζει με αποτέλεσμα να πετάει πολλή άμμο έξω!! Το αποτέλεσμα είναι να είμαστε συνέχεια με την σκούπα στο χέρι!:confused:Καμια ιδέα?? έχει τύχει σε κανέναν σας?Σημειώνω ότι του έχουμε ανοικτή αμμολεκάνη και από βδομάδα περιμένω να μου έρθει και μια κλειστού τύπου από το εξωτερικό. Για να δούμε μήπως και γλιτώσουμε..το θέμα βέβαια είναι πως θα την μάθει. Να αποσύρω την ανοικτή αμέσως ή να την αφήσω και αυτή?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back