Ηρώ*Betoven
Νεοφερμένο μέλος
Και τι μπορώ να κάνω για αυτό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Άλλη λύση είναι να δοκιμάσεις καλύτερες (και ακριβότερες) μάρκες άμμου και αν δεν το κάνεις ήδη να καθαρίζεις κάθε μέρα, μήπως τυχόν και το πρόβλημα του γάτου είναι η ποιότητα της τουαλέτας (αν και δεν το νομίζω δεδομένων των συνθηκών που λες ότι ζει).
Τέλος, αν και έχω καταλάβει ότι μάλλον θα σε εκνευρίσω, οφείλω παρ' όλα αυτά να το πω: είσαι 1000% σίγουρη ότι δε μαρκάρει; ΠΩΣ; Μπορείς απολύτως σίγουρα να διακρίνεις τη διαφορά; Γιατί εγώ προσωπικά που έχω τον γάτο ενάμιση χρόνο τώρα, δεν είμαι καθόλου μα καθόλου σίγουρη ότι θα μπορούσα (αν δεν ήταν στειρωμένος). Και να ξέρεις ότι 6 μηνών κάλλιστα μπορεί να έχει ορμές. Εγώ το λέω, εσύ αν επιλέξεις μπορείς να το αγνοήσεις...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ*Betoven
Νεοφερμένο μέλος
Αν τον αφησω έτσι και κάνει καμιά ζημία; Έχουμε ανθοδοχεία και αλλά τέοια πράγματα που μπορεί να ρίξει. Εγώ δεν έχω πρόβλημα αλλά οι γονεις μου δεν θέλουν να τριγηρνάει το βράδυ. Αλλά αυτό όπως είπα και πιο πριν το κάνει κάποιες φορές και κατά τη διάρκεια της μέρας.
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν τον αφησω έτσι και κάνει καμιά ζημία; Έχουμε ανθοδοχεία και αλλά τέοια πράγματα που μπορεί να ρίξει. Εγώ δεν έχω πρόβλημα αλλά οι γονεις μου δεν θέλουν να τριγηρνάει το βράδυ. Αλλά αυτό όπως είπα και πιο πριν το κάνει κάποιες φορές και κατά τη διάρκεια της μέρας.
Θα πρέπει αφενός να συμβιβαστείτε κάπου και να συνειδητοποιήσετε ότι τηρουμένων των αναλογιών ο γάτος είναι μέλος της οικογένειάς σας (που εσείς επιλέξατε) άρα δεν μπορεί να βρίσκεται μονίμως στο περιθώριο, και αφετέρου να καταλάβετε ότι το ζωάκι δεν είναι μηχάνημα, δεν ξέρει τι περιμένετε από αυτό και οφείλετε εσείς του μάθετε με υπομονή και αγάπη τι να κάνει και τι όχι, δείχνοντάς του ταυτόχρονα ότι το αποδέχεστε. Είναι δική σας ευθύνη να μάθει μέχρι ενός σημείου ποιά είναι τα όρια και τι είναι αποδεκτό, και είναι απάνθρωπο να το απορρίπτετε κλειδώνοντάς το σε ένα δωμάτιο. Σε διαβεβαιώ ότι μπορούν να μάθουν πράγματα, ο δικός μου είναι ζήτημα αν έχει κάνει ζημιά δύο ή τρεις φορές - και αυτό όσο ακομα ήταν μωρό. Τώρα είναι κύριος, και το μόνο ζήτημα στο οποίο περιορίζεται μέσα στο σπίτι είναι ότι προσπαθώ να τον επιβλέπω στενά όταν πηγαίνει στην κουζίνα και το μπάνιο, και όταν λείπω να κλείνω εκείνες ειδικά τις πόρτες (για τη δική του ασφάλεια, δεν θα ήθελα να τον δω πάνω σε κανένα αναμμένο μάτι ή με τη μουσούδα στην τουαλέτα - αν και το δεύτερο με αξίωσε η ατυχία μου να το δω
).Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω, πρέπει να δείτε την κατάσταση διαφορετικά, αλλιώς και το ζώο θα είναι δυστυχισμένο και εσείς θα έχετε προβλήματα.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Μα, αγαπητή Ηρώ, δεν ήταν επιλογή όλης της οικογένειας να πάρετε τον γάτο κοντά σας και να του προσφέρετε ένα σπιτικό;
Από την στιγμή που τον πήρατε, είναι σχεδόν αναμενόμενο ότι θα κάνει και κάποια μικρή ζημιά, ότι θα θέλει να παίξει οπότε θα τρέχει μέσα στο σπίτι για να τραβήξει την προσοχή σας και να σας "καλέσει" για παιχνίδι, ότι θα τριγυρίζει τη νύχτα - ειδικά από την στιγμή που οι γάτες είναι περισσότερο νυκτόβια ζώα.
Εάν φοβάστε ότι μπορεί να ρίξει κάποια συγκεκριμένα αντικείμενα κάτω, μια λύση θα ήταν να τοποθετηθούν σε σημεία που δεν πρόκειται να τα φτάσει.
Μια άλλη λύση είναι να παίζετε μαζί του αρκετά κατά την διάρκεια της ημέρας ώστε το βράδυ να κοιμάται κι εκείνος όταν κοιμάστε εσείς.
Το να είναι κλεισμένο ένα γατί σε ένα δωμάτιο δε μου φαίνεται καθόλου καλή ιδέα και νομίζω ότι θα επιδεινώσει την κατάσταση...
brigite
Διάσημο μέλος
Τα γατια ,επειδη ειναι απο τα καθαροτερα ζωα,δεν συνηθιζουν να λερωνουν εκτος λεκανης,παρα μονο αν συντρεχουν καποιοι λογοι.
Αν εχει προβλημα υγειας,καποια ουρολοιμωξη ισως και το ενοχλει η αμμος......Αν υπαρχει στρες απο καποιο αλλο γατι.....Αν δεν εχει την απαιτουμενη φροντιδα
καθαριοτητα της αμμολεκανης ....Αν δεν εχει την προσοχη και το ενδιαφερον του ανθρωπου που το εχει.....και τελος αν δεν συντρεχουν λογοι σοβαροι ,γινεται απλα συνηθεια την οποια με καποιο τροπο πρεπει να κοψεις.
Συνηθως τα γατια πηγαινουν για την αναγκη τους μετα το φαγητο.Αν εχεις χρονο ,παρακολουθησε το μετα το φαγητο του και αν το δεις να παιρνει θεση για να κανει οτι εχει να κανει ,εκτος λεκανης ,παρ το και πηγαινε το στη λεκανη του,η βαλε και μια φωνη ,δε θα παθει κατι.
Ομως θελει επιμονη απο σενα και συνεχη παρακολουθηση για λιγο καιρο για να πετυχεις το αποτελεσμα που θελεις.
Σιγουρα η απομονωση ,ειναι αρνητικη κινηση απο μονη της και δικιο εχει το γατι ,οτι κι αν κανει.
Ηρώ*Betoven
Νεοφερμένο μέλος
Eυχαριστώ για τις συμβουλές, θα δω τι μπορώ να κάνω. Α, και κάτι ακόμα, το "δωμάτιο" δεν είναι δωμάτιο, είναι ολόκληρος όροφος! Είναι κάτι σαν υπόγειο, το μισό είναι κάτω από τη γη και το υπόληπο πάνω, οπότε έχει και παράθυρα. Επίσης εκεί του έχουμε και πολλά παιχνίδια, για αυτό παραξενεύομαι. Αγαπάω τα ζώα και είδικα της γάτες, αλλά δεν μπορώ να την έχω και πάνω στο μαξιλάρι μου!
Lululis
Νεοφερμένο μέλος
πριν ενα χρονο μαζεψα τον lululi απο το δρομο σε ηλικια 1-2 μηνων. Σε ηλικια 5 μηνων τον στηρωσα γιατι την κοπανησε απο το σπιτι. Πριν απο περιπου 5 μηνες μετακομισαμε. Τον τελευταιο μηνα ομως κατουραει παντου και αρχιζω και χανω την υπομονη μου!!!! Εχω μεγαλωσει με αλλες 4 γατες και καμια τους δεν εκανε τετοια. Την πρωτη φορα ηταν στο παπλωμα και ειχε λιγο αιμα. μιλησα με τον γιατρο και ειπε πως εχει ουρολυμωξη και του δωσαμε για μια βδομαδα χαπακια. Ομως το βιολι το συνεχιζει! λες και του εχει γινει συνηθεια και κατουραει παντου. Το παπλωμα το αντικατεστησε με τον καναπε και τον τοιχο.
Βαλαμε ειδικο σπραυ εμποριου στο σημειο που τα ειχε κανει αλλα δεν τον ενοιαξε και πολυ! μεχρι και με μεβρανη καλυψαμε τον καναπε για να μην του ερχεται η μυρωδια! τιποτα παλι. Η αμμος του ειναι παντα καθαρη. Για να μη λερωσει οταν λειπω στη δουλεια τον βγαζω στην αυλη για να εχω το κεφαλι μου ηρεμο.
Σημερα τα ξημερωματα ενω κοιμομουν τον ακουσα που μουρμουγε σαν να βαρεθηκε και εψαχνε με κατι να παιξει.. και ξαφνικα...... τον ακουω να σκαβει το παλωμα μου...ΤΑ ΕΚΑΝΕ!!!!!!!! και οχι λιγο.... ολοκληρη λιμνη!!!!!!

Το μονο που εχω του εχω αλλαξει ειναι η τροφη αλλα δεν νομιζω πως εχει σχεση με τη συμπεριφορα του.
Πιο παλια οταν μεναμε στο αλλο σπιτι ειχε κατουρισει 2 φορες απο αντιδραση επειδη τον ειχα απομονωσει για 10 λεπτα σε ενα δωματιο.
Το πιο περιεργο ειναι οτι οταν τα κανει ειναι κανονικα ορθιος στα ποδια του και απλα σηκωνει την ουρα του! και το ιδιο κανει καμια φορα και στην αμμο του.
Καμια ιδεα ??? ΗΕLP!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλημερα.Να σε ρωτησω κατι..λες κατουραει παντου,οπου να ειναι δηλαδη;Ή εχει συγκεκριμενα σημεια;
Επειδη ο γατος σου παρουσιασε αιμα στα ουρα,αυτο θα πρεπει να το ψαξεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.Πολλες φορες οι γατοι κατουρουν εκτος,οταν εχουν καποιο προβλημα υγειας και μαλιστα να συνδεεται με το ουρολογικο τους.Καντε εξετασεις για τα νεφρα,και κοιταξτε και για ουρολιθους.Πρωτα πρεπει να αποκλειστει η περιπτωση σωματικου προβληματος.

Lululis
Νεοφερμένο μέλος
Στην αρχη ειχε βαλει στο ματι τον καναπε. σημερα ομως τα εκανε στο παπλωμα (καθαρο χωρις προηγουμενη μυρωδια του) ενω κοιμομουν!!!! αρα τα κανει οπου ναναι.. θα τον παω για εξετασεις αν και νομιζω πως τα κανει για να μου τραβιξει την προσοχη ή επειδη δεν του δινω προσοχη οταν θελει εκεινος! ειναι πολυ αντιδραστικος και παλιογατακι!!!!Καλημερα.Να σε ρωτησω κατι..λες κατουραει παντου,οπου να ειναι δηλαδη;Ή εχει συγκεκριμενα σημεια;
Επειδη ο γατος σου παρουσιασε αιμα στα ουρα,αυτο θα πρεπει να το ψαξεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.Πολλες φορες οι γατοι κατουρουν εκτος,οταν εχουν καποιο προβλημα υγειας και μαλιστα να συνδεεται με το ουρολογικο τους.Καντε εξετασεις για τα νεφρα,και κοιταξτε και για ουρολιθους.Πρωτα πρεπει να αποκλειστει η περιπτωση σωματικου προβληματος.![]()

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Aπό ότι κατάλαβα, το κάνει και σε κάθετες επιφάνειες; Μου φαίνεται για μαρκάρισμα
Στην άμμο του κατουράει ή την αποφεύγει εντελώς;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lululis
Νεοφερμένο μέλος
στην αμμο του παει κανονικα!! αλλα μαρκαρισμα δεν πρεπει να ειναι γιατι ειναι στειρωμενος απο μικρος. τωρα ειναι 1,5 χρονων.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ποτέ μη λες ποτέ... στα 3.5 το άρχισε ο δικός μου
Ευτυχώς το σταμάτησε τις τελευταίες μέρες και ελπίζω να μη το ξανακάνει
Αν γλείφει το μόριο του, αν μυρίζουν περίεργα τα ούρα του, αν φωνάζει όταν πάει να κατουρήσει και αν πηγαίνει πολλές φορές στην άμμο και αφήνει μερικές σταγόνες, τότε δεν είναι μαρκάρισμα. Αν όμως πάει κανονικά στην άμμο του και αφήνει μικρές ποσότητες ούρων σε κάθετες επιφάνειες και πάπλωμα τότε μάλλον μαρκάρει. Έχει αλλάξει κάτι στην ρουτίνα του το τελευταίο διάστημα; Επειδή περάσατε μια ουρολοίμωξη, πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα να πάτε μια βόλτα στον κτηνίατρο να πάρει δείγμα ούρων για να αποκλείσετε το ενδεχόμενο νέας ουρολοίμωξης.
nataf
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα :-) Θα ήθελα τη πολύτιμη βοήθεια σας.
Πριν περίπου ένα μήνα βρήκα έναν γατούλη θα ήταν δεν θα ήταν 30 ημερών στην μέση του κρασπέδου της Πατησίων να προσπαθεί να περάσει απέναντι...Ευτυχώς έπεσε το μάτι μου πάνω του καθώς ήμουν μέσα στο τρόλεϋ και κατάφερα να τον σώσω...
Τον πήγα αμέσως σε ένα ιατρείο της περιοχής μου είπε ότι είναι υγιέστατος, μου τον αποπαρασίτωσε, τον έβαλε σε μία κούτα με μία πάνα και μου έδωσε και μία κονσέρβα και λίγη ξηρή τροφή.
Προσπάθησα αμέσως να του βρω ένα σπιτάκι να τον υιοθετήσει αλλά γρήγορα έχασα τις ελπίδες μου μόλις ήρθα σε επαφή με την πραγματικότητα και το πόσο δύσκολο είναι με τόσα γατάκια ορφανά να βρεθεί και για το δικό μου γατούλη.
Σπίτι έχω ήδη μία γατούλα Σιάμ 4 χρονών την οποία μαζέψαμε από φίλο που ξενοίκιαζε το σπίτι και θα έμενε στο δρόμο και το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ότι επειδή μένω ακόμα με τους γονείς η μητέρα μου έχει πρόβλημα αλλεργίας στο τρίχωμα αλλά λατρεύει τις γάτες και τη Ριρή (Σιάμ) δεν ήθελε να την αφήσει στο δρόμο. Μόλις τις παρουσίασα το νέο "φιλοξενούμενο" το αγκαλιάσαμε και σιγά σιγά προσπαθήσαμε να το εντάξουμε στην οικογένεια εξηγώντάς τους πόσο δύσκολο είναι να του βρούμε σπιτικό.
Και μάλλον κάπου εδώ ξεκινούν τα προβλήματα: Ο μικρούλης είναι τρομερά ατίθασος, εκτός από τα κλασσικά χαρακτηριστικά των γατών να σκαρφαλώνει παντού, περιέργεια κλπ μονίμως "ενοχλεί" τη μεγάλη -η οποία στη αρχή για 2 ημέρες μας κράταγε μούτρα και δεν τον ήθελε καθόλου αλλά μετά άρχισε να παίζει μαζί του- σε σημείο που πλέον να κρύβεται στα δωμάτια για να την αφήνει ήσυχη. Μονίμως μόλις μυριστεί ή παρατηρήσει την οποιαδήποτε υπαρξία τροφής είτε δικής του είτε ακόμα και την δική μας αρχίζει να νιαουρίζει λες και είναι ατάιστο, σκαρφαλώνει πάνω μας και προσπαθεί να φάει ακόμα και αν μόλις έχει φάει...Εννοείται πως μόλις του βάλουμε φαεί κάνει σαν να μην έχει φάει ποτέ, τρομερά λαίμαργο...Και εδώ έρχεται το θέμα της λεκάνης. Από την αρχή του βάλαμε δική του λεκάνη με άμμο, για την ακρίβεια ένα ωραίο σκληρό κουτί αλλά δεν έχει καταφέρει πέρα από μερικές φορές να χρησιμοποιεί την άμμο του για τα κακά του. Στην αρχή είχαμε μια δικαιολογία ότι είχε διάρροια λόγω της ξηρής τροφής που του δίναμε γιατί μας είπαν από το pet shop ότι είναι πολύ μικρό για ξηρή τροφή και πρέπει να του δίνουμε γάλα ειδικό, μετά από 2 εβδομάδες επιστρέψαμε όμως στη ξηρή τροφή, τα κακά του απέκτησαν πιο...σταθερή μορφή αλλά συνεχίζει και πάει σε γωνίες σκοτεινές σε όλο το σπίτι και αφήνει τα κακά του. Τα τσίσα του από ότι έχουμε διαπιστώσει τα κάνει κανονικά στη λεκάνη του...
Θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποιες γνώμες; Έχω απελπιστεί, μονίμως ακούω παράπονα και γκρίνιες...θέλουμε να το κρατήσουμε τον γατούλη αλλά πρέπει να δώσω λύσεις στα προβλήματα...Με την Ριρή δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα, είναι πολύ ήσυχη εκτός από τις περιόδους που την πιάνει ο οίστρος γιατί ακόμα δεν την έχουμε στειρώσει.
Συγγνώμη αν σας κούρασα με το μεγάλο μου μήνυμα.
Φιλικά, Νατάσα
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Kαλησπερα.Καταρχην το γατακι ειναι μικρουλη ακομα,και καθως ηταν αδεσποτο..δεν εχει αποκτησει τη συνηθεια να τα κανει σε αμμολεκανη.Και η δικια μου στην αρχη εκανε τα κακακια της στις γωνιτσες..και οπου εβρισκε,ανω τα τσισακια τα εκανε και αυτη κανονικα στην αμμολεκανη.Ομως πιστευω οτι σιγα σιγα θα την αποκτησει την συνηθεια.Λιγη υπομονη χρειαζεται τωρα στην αρχη.Επισης βαζε τον συχνα στην αμμολεκανη ,πιασε τα μπροστινα ποδαρακια του και σκαψε ,οπως κανουν αυτα .

Νικος 86
Νεοφερμένο μέλος
Ο σκριτς ειναι 9 μηνων περσικος γατος αλλα πολυ ιδιοτροπος.αν χρησιμοποιησει μια φορα την αμμο του μετα δεν ξαναπαει και μου λερωνει παντου... μπορει κανεις να μου δωσει καμια συμβουλη σας παρακαλω?
δελφινακι
Εκκολαπτόμενο μέλος
την αμμο του την καθαριζεις συχνα????? οι γατες ειναι πολυ καθαρα ζωα και θελουν η αμμος τους να ειναι καθαρη!!!!! βαλε μας και καμια φωτογραφια του να τον γνωρισουμε!!!!!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εφοσον ειναι ετσι οπως το περιγραφεις,απλα οταν κανει την αναγκη του,αμεσως θα τα μαζευεις.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
welcome to the club...Ο σκριτς ειναι 9 μηνων περσικος γατος αλλα πολυ ιδιοτροπος.αν χρησιμοποιησει μια φορα την αμμο του μετα δεν ξαναπαει και μου λερωνει παντου... μπορει κανεις να μου δωσει καμια συμβουλη σας παρακαλω?
Η λύση είναι το συχνό καθάρισμα ή μια αυτόματη λεκάνη
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
Η μικρή μας είναι 3 χρονών και είναι στειρωμένη (ολική ωοθηκοστερεκτομή),δεν ξέρω αν έχει κάποια σημασία αυτο,και μέσα σε ένα μήνα κατούρησε 2 φορές στο κρεβάτι της αδερφής μου, ενώ μέχρι τώρα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα πάντα πήγεναι στην τουαλέτα της. Την πρώτη φορά το έκανε σε τρία διαφορετικά σημεία.Όταν το αναφέραμε στην γιατρό της μας είπε πως αφού το κάνει πρώτη φορά δε είναι τιποτα το ανυσηχιτικό αλλά αν το ξανακάνει τότε θα δούμε τι θα κάνουμε. Εχτές το βράδυ πριν πάμε για ύπνο προσεξαμε πως το είχε ξανακάνει αλλά αυτήν την φορά σε ένα σημείο και πολύ λιγότερο απο την προηγούμενη φορά.
Η αδερφή μου, κατηγορεί εμένα υποστηρίζοντας πως δεν της καθαρίζω καλά την τουαλέτα της. Την τουαλέτα της την καθαρίζω μία φορά την ημέρα κυρίως το βράδυ πριν πάμε για ύπνο και την αλλάζω μια φορά την εβδομάδα (αυτό βέβαια δεν το κάνω πάντα καμια φορά την αφίνω και δύο). Αν το λάθος είναι σε εμένα να μου το πείτε και μου πείτε σας παρακαλώ τι να κάνω. Να την καθαρίζω συχνότερα; ή να την αλλάζω συχνότερα;
Η μητέρα μου απο την άλλη φοβάται μήπως και αρχίζει να εμφανίζεται κάποια ακράτια. Εάν εμφανίζεται δεν θα γινόταν πολύ πιο συχνά και σε διάφορα μέρη αυτό; Ποιές μπορεί να είναι η αιτίες εμφάνισεις ακράτιας; Και αν όντως εμφανίζεται τι να κάνουμε; Θα ζήσει την υπόλοιπη της ζωή με ένα παμπερς;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool