Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα και καλη χρονια.

Για ακρατεια δεν το πιστευω ουτε εγω.Καταρχην,θα πρεπει να αποκλειστει καποιο ιατρικο προβλημα.Πχ ουρολοιμωξη.Αυτο το ενδεχομενο το εχετε κοιταξει με τον γιατρο;Επισης,αν δεν εχε ουρολοιμωξη..θα πρεπει ισως να κοιταξετε και τα νεφρακια.
Απο εκει και περα,αν αποκλειστουν σωματικα προβληματα,ισως κατι την στρεσαρει.Παντως και εμενα η δικια μου το κανει αν ατακτα χρονικα διαστηματα,χωρις να υπαρχει συγκεκριμενος λογος.
Παμπερς ουτε κατα διαννοια δεν θα της εβαζα.
Κοιταξτε πρωτα αν υπαρχει καποιο προβλημα υγειας.Παντως βλεπω οτι αρκετες γατες το παθαινουν αυτα,καποια διαστηματα.Δεν σημαινει,οτι θα το κανουν για παντα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
- Ένας μας είπε είναι να της δώσουμε μπόλικα υγρά με το να τις δώσουμε να φάει σούπα ,αλλά σούπα η Λορελάϊ (έτσι την λένε) δεν υπάρχει περίπτωση να την φάει, μετά να την κλείσουμε στην τσάντα της για κανα δίωρο και να την πάμε και με παρακέντιση (νομίζω έτσι το είπε) να της πάρει ούρα.
- Και ο δεύτερος να στρώσουμε νάιλον στην τουαλέτα της και να δούμε αν θα κάνει τιποτα μόλις κάνει να τα μαζέψουμε με μία συρυγγα και να της τα πάμε.
Δεν ξέρω παιδιά τι να κάνουμε. Καμιά συμβουλή για την καθαριότητα της τουαλέτας της υπάρχει;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Σίγουρα οι γάτες θέλουν καθαρή τουαλέτα! Μήπως να αλλάξεις την ποιότητα της άμμου?
FELINE ANGELS
Νεοφερμένο μέλος
καλημέρα και καλή χρονιά,
εμένα η μια γάτα μου το κάνει αραιά και πού αλλά είναι θέμα στρες, δηλ. με αυτόν τον τρόπο, εκδηλώνει την ανασφάλειά της (είναι τέτοιος χαρακτήρας) και κοιτάζει να "μαρκάρει".
Θα πρότεινα λοιπόν, τα εξής:
- κουτί άμμου - μήπως το άλλαξες μέρος που βρίσκεται; μήπως εκεί που είναι τώρα, έχει π.χ. θόρυβο ή περνάτε τακτικά και ενοχλείται η γάτα, άρα αποφεύγει να πάει;
μήπως άλλαξες άμμο; π.χ. αρωματική ενώ πρώτα δεν χρησιμοποιούσες αρωματική; τύπο άμμου π.χ. βοτσαλάκι αντί άμμο;
η άμμος να καθαρίζεται μια φορά την ημέρα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ και ανάλογα με τα "παραγόμενα" μια φορά την εβδομάδα. Βέβαια, αυτό έχει να κάνει και με το είδος της άμμου.
Προσωπικά, ακολουθώ αυτό που έχω διαβάσει/ακούσει πολλές πολλές φορές, δηλ. έχουμε τόσα κουτιά άμμου, όσες είναι και οι γάτες μας, συν 1, π.χ. έχω 2 γάτες, άρα έχω 3 κουτιά άμμου. Παρόλο που χρησιμοποιώ εξαιρετικής ποιότητας άμμο, οι γάτες μου είναι πιο "συνεπείς" στην χρήση του κουτιού της άμμου, από τότε που έχω 3 κουτιά.
- ψυχολογία
* μήπως αλλάξατε κάτι στη ρουτίνα της γάτας;
* μήπως στο μπαλκόνι σας ήρθε άλλη γάτα; αν είστε ισόγειο π.χ.
* μήπως είχατε επισκέψεις;
γενικά, να στρεσαρίστηκε από κάτι.
θα σου πρότεινα, να αγοράσεις και να βάλεις ένα feliway στην πρίζα (κάθε φιαλίδιο διαρκεί ένα μήνα) και να παρατηρήσεις τι είναι αυτό που την στρεσάρει.
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
- κουτί άμμου - μήπως το άλλαξες μέρος που βρίσκεται; μήπως εκεί που είναι τώρα, έχει π.χ. θόρυβο ή περνάτε τακτικά και ενοχλείται η γάτα, άρα αποφεύγει να πάει;
μήπως άλλαξες άμμο; π.χ. αρωματική ενώ πρώτα δεν χρησιμοποιούσες αρωματική; τύπο άμμου π.χ. βοτσαλάκι αντί άμμο;
η άμμος να καθαρίζεται μια φορά την ημέρα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ και ανάλογα με τα "παραγόμενα" μια φορά την εβδομάδα. Βέβαια, αυτό έχει να κάνει και με το είδος της άμμου.
Προσωπικά, ακολουθώ αυτό που έχω διαβάσει/ακούσει πολλές πολλές φορές, δηλ. έχουμε τόσα κουτιά άμμου, όσες είναι και οι γάτες μας, συν 1, π.χ. έχω 2 γάτες, άρα έχω 3 κουτιά άμμου. Παρόλο που χρησιμοποιώ εξαιρετικής ποιότητας άμμο, οι γάτες μου είναι πιο "συνεπείς" στην χρήση του κουτιού της άμμου, από τότε που έχω 3 κουτιά.
Το κουτί της είναι εκεί που πάντα βρισκόταν στην τουαλέτα μας. Άμμο είχα αλλάξει για ένα σήντομο χρονικό διάστημα αλλά λόγο του ότι δεν έκανε καλά την δουλεία της(η άμμος όχι η μικρή) επανύλθαμαι στην παλιά της άμμο. Χρησιμοποιό μια άμμο που λέγεται CATSAN και κάνει αρκετά καλα την δουλειά της.
Τώρα σχετικά με τον αριθμό των κουτιών. Εμείς έχουμε 1 και μεχρι τώρα δεν είχαμε πρόβλημα. Θα μου συνιστούσες να έπερνα άλλο ένα κουτί; Και κάτι άλλο το μέγεθος των κουτιών πέζει ρόλο; Μήπως έχει μεγαλώσει πολύ και δεν την χωράει αυτό που έχουμε;
Τώρα σχετικά με την ψυχολογία της το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πως τα χρειστούγεννα πήγαμαι στο χωριό μου για 5 μέρες. Εκεί βέβαια συνάντησε το γέρο 13 χρόνων σπιτογατό μας ο οποιός την χαστούκισε και το θέμα έλειξε εκειπέρα. Μπορεί να την επειρέασε αυτό;- ψυχολογία
* μήπως αλλάξατε κάτι στη ρουτίνα της γάτας;
* μήπως στο μπαλκόνι σας ήρθε άλλη γάτα; αν είστε ισόγειο π.χ.
* μήπως είχατε επισκέψεις;
γενικά, να στρεσαρίστηκε από κάτι.
Ευχαριστώ για την βοηθειά σας.

FELINE ANGELS
Νεοφερμένο μέλος
το μέγεθος του κουτιού, βέβαια, είναι σημαντικό. Αν δεν χωράει........
Θα σου πρότεινα να πάρεις δεύτερο κουτί, ούτως ή άλλως.
οι γάτες, σε αντίθεση με τα σκυλιά, δεν αρέσκονται στις μετακινήσεις - δένονται πολύ με τον χώρο τους και δεν τους αρέσουν οι βόλτες. Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις για 1-2 μήνες το feliway, να επανέλθετε στους ρυθμούς σας και θα δεις πώς πάει.
Εγώ πάντως, που, όπως ξαναείπα, μου συμβαίνει με μια από τις γάτες μου, αραιά και που, απλώνω ένα πλαστικό ύφασμα (σελτέ αλλά μεγάλο κομμάτι) πάνω στο κρεβάτι μου όταν δεν είμαι...μέσα σε αυτό, ώστε κάποιο "ατύχημα" να είναι εύκολο να καθαριστεί. Οι ευαίσθητες γάτες επηρρεάζονται από το τίποτε, π.χ. μια δυνατή βροχή, μια επίσκεψη, κλπ.
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Ισως την ενοχλει αυτο!
Επισης δοκιμασε να καθαριζεις 2 φορες την ημερα την αμμολεκανη μηπως νιωσει καλυτερα!
Γενικά αφου αποκλείσεις κάποιο παθολογικό αίτιο κάνε δοκιμες σε διάφορα πράγματα και ίσως ετσι βρείς το κουμπί της!

καλημερα, εχω εναν γατο σχεδον 1 χρονου.το προβλημα ειναι οτι ενω του εχω παρει τη μεγαλη λεκανη κ ενω ειναι κ μικρος σε μεγεθος, η λεκανη δε του φτανει, δηλαδη μπενει μεσα,σκαβει κ πεταει τον ποπο εξω απ τη λεκανη χωρις να το καταλαβαινει, πλεον βρισκω τα κακα γυρω απ τη λεκανη κ σχεδον ποτε μεσα σ αυτη, τι να κανω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
καλημερα, εχω εναν γατο σχεδον 1 χρονου.το προβλημα ειναι οτι ενω του εχω παρει τη μεγαλη λεκανη κ ενω ειναι κ μικρος σε μεγεθος, η λεκανη δε του φτανει, δηλαδη μπενει μεσα,σκαβει κ πεταει τον ποπο εξω απ τη λεκανη χωρις να το καταλαβαινει, πλεον βρισκω τα κακα γυρω απ τη λεκανη κ σχεδον ποτε μεσα σ αυτη, τι να κανω?![]()
Καλησπερα.
Η αμμολεκανη που του εχεις παρει ειναι ανοιχτη;Δοκιμασε ,αν εχεις την δυνατοτητα,να του παρεις κλειστη αμμολεκανη.Τοτε δεν θα μπορει να τα βγαζει εξω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ευχαριστω πολυ!
αυτη η λεκανη ειναι κλειστη μεχρι πανω? γιατι μεχρι στιγμης εχω δει μονο αυτες τις κλασσικες, αν υπαρχει κ τοσο κλειστη να το ψαξω 
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Είναι εύκολο να βρεις στην αγορά.
αα ευχαριστω πολυ!! πρεπει να παρω οπωσδηποτε, σημερα ειδικα φρικαρα, ηπιε τη νυχτα λαδι που ειχε ξεχαστει εξω κ καταλαβαινεις τι βρηκα το πρωι στη τουαλετα του-η μαλλον γυρω απ αυτη... :/
salami
Νεοφερμένο μέλος
εγώ πάλι έχω ακριβώς το αντίθετο πρόβλημα...εγώ πάλι λέω μακάρι να ήταν κακάκια παρα ουρα..διότι τα κακάκια ξεραίνονται και μαζεύονται "ευκολοτερα",σε αντίθεση με τα τσίσα που μουσκεύουν τα πάντα και μπορεί να μη το καταλάβεις και αμέσως..!!συγκεκριμένα το πρόβλημα μου είναι το εξής:έχω δυο γατάκια.αρχικά είχα μονο το μπιόντο,και μετά πήρα το marley..ο μπιόντο είναι ένας άγγελος!ένα φυσιολογικό γατί!!!ο marley πάλι,έχω σοβαρές υποψίες ότι έχει γονίδια σκύλου..το νιαούρισμα του είναι περισσότερο σκυλίσιο παρα γατίσιο,του πετάς "παιχνιοδακια" και τρέχει και στα φέρνει πίσω στα δόντια του,περιμένοντας να του το ξαναπετάξεις και αλλα τέτοια..αλλα το χειρότερο και καθόλου διασκεδαστικό είναι το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες δε κατουράει στην άμμο του,αλλα πάνω σε παπλώματα,ρούχα,σεντόνια,σακούλες,αρκούδους,oooooopou βρει λες και μαρκάρει τη περιοχή του..όσες φορες και να τον μαλώσω μετά από λίγο πάλι το ίδιο κάνει ακόμα και αν μόλις του έχω καθαρίσει την άμμο...ακόμα και αν εκείνη τη στιγμή,πριν το κάνει,τον δω,τον μαλώσω και τον βάλω μέσα στην άμμο,δε κατουράει βγαίνει και τότε τον βάζω μέσα στη μπανιέρα και τα κάνει εκεί..με λίγα λόγια πιο εξοικειωμένος είναι στο να κατουράει τη μπανιέρα παρα στην άμμο,αλλα και η μπανιέρα δεν είναι πάντα η πρώτη του επιλογή..τον λατρεύω αλλα έχω κουραστεί να βάζω κάθε μέρα πλυντήρια!!!!!βρείτε μου μια λύση!λέτε να φταίει το ότι μοιράζετε την άμμο με τον μπιόντο??όμως στην αρχή,που δε τα πηγαίνανε και καλά δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα..και τώρα μετά από μισό χρόνο και ενώ είναι καλά και αγαπημένα τα δυο τους,άρχισε να αντιδράει έτσι και δε καταλαβαίνω το λόγο και τι να κάνω!help!Βασικά χθές το σκεφτήκαμε με τον άντρα μου αυτό γιατί όπως είπες έχουμε σκεφτεί και αποκλείσει όλα τα υπόλοιπα.. Στρές δεν φαίνεται να έχει γιατί παίζει συνεχώς μαζί μας όπως παλιά και γενικά φαίνεται ευδιάθετος. Και δεν το κάνει κάθε φορά που πάει στην τουαλέτα.. Όσο για την αμμολεκάνη, είχα φτάσει στο σημείο να πλένω τη λεκάνη και να αλλάξω εντελώς την άμμο καθε μερα.. και παίρνω την catsan!Ξεφραγκιάστηκα!
Θα το αναφέρω αυτό στον κτηνίατρό μου να δω τι θα μου πει.. Δεν μπορούσα να είχα ενα φυσιολογικό γατουλίνι??? Θα προτιμούσα τα ούρα από τα κακάκια βρε παιδί μου!
Σ ευχαριστώ πολύ! Μακάρι να είνα αυτό, να ξέρω και τι να κάνω..
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα σας,
έχω ένα μεγάλο πρόβλημα και θα ήθελα παρακαλώ τη βοήθειά σας! έχω δύο γατούλες, μία 4 ετών και μία ενός. Τη μικρούλα μου την βρήκα μωρό 10 ημερών και αφού επιβίωσε με πολύ κόπο την κράτησα. Με τη μεγάλη μου τα βρήκαν γρήγορα και πλέον αγαπιούνται πολύ! αλλά η μικρή μου τους τελευταίους μήνες κατουράει έξω από τη λεκάνη. Ενώ αρχικά ήταν όλα καλά, κάποια στιγμή πριν κανένα δίμηνο άρχισε να τα κάνει μέσα στη μπανιέρα και μετά πάνω στα χαλιά. Φυσικά πάντα όταν την έβλεπα της έδινα μια ελαφριά ξυλιά στον ποπό και την έβαζα στην άμμο. Βέβαια θεώρησα ότι αυτό συμβαίνει λόγω οίστρου. Πριν 10 ημέρες την στείρωσα και τις πρώτες μέρες το χούι της έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις, κατουρούσε παντού, ακόμα και στις πολυθρόνες. Τη δικαιολόγησα πάλι, έπειδή της είχα βάλει ένα φορμάκι για να μην τραβάει τα ράμματα, το οποίο δεν της άρεσε καθόλου και θεώρησα ότι το έκανε από αντίδραση. όταν πέρασαν οι μέρες και δεν υπήρχε κίνδυνος για τα ράμματα της το έβγαλα και όλα καλά. Για 2-3 μέρες πήγαινε κανονικά στην άμμο και ησύχασα. Όμως χτες πάλι μου κατούρησε πάνω στο δερμάτινο καναπέ και πλέον η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δεν ξέρω τι να κάνω, έχω απελπιστεί. Λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι λόγω δουλειάς και όπως καταλαβαίνετε δεν έχω τη δυνατότητα να είμαι από πάνω της και να τη μαλώνω όποτε το κάνει.
Υπάρχει περίπτωση να φταίει η άμμος; της έχω καλής ποιότητας άμμο που δεν μυρίζει και η μεγάλη μου δεν δείχνει να έχει κανένα πρόβλημα. μήπως πρέπει να βάλω δεύτερη αμμολεκάνη;αλλά ακόμα και όταν είχε δύο, της χρησιμοποιούσαν εναλλάξ, δεν είναι δηλαδή ότι η καθεμία είχε τη δικιά της.
Τι μου προτείνετε;
Χαιρετώ όλους τους γατόφιλους! Ξέρω καιρό για το MyCat αλλά αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που γράφω! Το πρόβλημα είναι το εξής : εδώ και λίγες μέρες, η γατούλα μου, δεν τρώει και ενώ πηγαίνει και σκάβει στην άμμο της αστοχεί, δηλαδή δεν χαμηλώνει αρκετά το πωπουδάκι της και πετάγονται τα τσισάκια της απέξω. Επίσης την είδα να ουρεί στο φαγητό της. Υπέθεσα ότι της μύριζε το πιατάκι της και με αυτόν τον τρόπο μου έδειχνε ότι ήθελε να της τα καθαρίσω. Τα έπλυνα σχολαστικά με χλωρίνη και απορρυπαντικό πιάτων και έκανε τα ίδια. Με έχει ανησυχήσει πολύ γιατί είναι ενός χρόνου και ποτέ δεν είχε κάνει κάτι αντίστοιχο. Την έχω στο σπίτι από ενός μήνος και πάντα έκανε την ανάγκη της στην άμμο της.
Αν κάποιος είχε κάτι παρόμοιο και γνωρίζει τι μπορεί να συμβαίνει θα με βοηθούσε πολύ. Θα την πάω στον κτηνίατρο αλλά και μια γνώμη από κάποιον με εμπειρία θα ήταν καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ πολύ!!!

κατιουλινι
Νεοφερμένο μέλος

Σ'ευχαριστώ για το μήνυμα σου! Στα κακάκια της δεν έχω δει διαφορά, θα παρατηρήσω και τα ματάκια της. Το συντομότερο θα την πάω στον κτηνίατρο.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.

Οταν μια γατα αλλαζει συμπεριφορα,αυτο ειναι δειγμα οτι κατι δεν παει καλα.Ομως εδω..δεν εχουμε μονο το κατουρημα εκτος αμμολεκανης,δεν εχουμε μονο το κατουρημα μεσα στο φαγητο..αλλα και το γεγονος οτι δεν τρωει,και αυτο ειναι παρα πολυ ανησυχητικο.
Και μονο αυτο το συμπτωμα να υπηρχε..ηδη θα επρεπε να σε ειχε θορυβησει.
Επειγοντως αυριο στον κτηνιατρο ειναι η δικια μου συμβουλη.
Πήγαμε σήμερα στον κτηνίατρο και τελικά μάλλον πιεζόταν η κύστη της από τριχόμπαλα που έχει δημιουργηθεί και είναι στο εντεράκι της. Θα κάνουμε θεραπεία και ελπίζω να της περάσει σύντομα. Πάντως χτες το βράδυ και σήμερα έφαγε και έκανε την ανάγκη της μέσα στην άμμο και νομίζω και η διαθεσή της είναι καλύτερα! Ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματα σας και το ενδιαφέρον σας! Καλό απόγευμα!
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πολύ ωραία νέα! Περαστικά στη γατούλα σου!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool