Λέρωμα εκτός αμμολεκάνης

τιποτα...την δουλεια μας κανουμε:P μας αρεσει να βοηθαμε ζουζουνια σαν και το δικο σου:) καλη τυχη:thumbup::thumbup::thumbup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Αυτό μου άρεσε από την στιγμή που ανακάλυψα αυτή την σελίδα! Ότι όποιος είναι μέλος νοιάζεται πραγματικά και το δείχνει με τον τρόπο του! :D:D:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙΣ:redface::redface::redface::whistle::whistle::whistle::P:P:P

Απάντηση: Λέρωμα εκτός λεκάνης

Καλησπέρα σας! Είμαι νέα στη παρέα σας και θα ήθελα τα φώτα σας! :) Έχω 3 γάτες ( η μια είναι περίπου 3 ετών και 2 μωρά γατάκια που είναι μόλις 2 μηνών). Η μία απο τις μικρές εδώ και λίγες μέρες λερώνει εκτός αμμολεκάνης, ενώ την χρησιμοποιεί κανονικά εδώ και περίπου 1 μήνα. Κάνει τσίσα πάνω σε ένα πουφ που έχουμε σπίτι μας (ευτυχώς είναι από δερματίνη και καθαρίζει εύκολα). Καθαρίζω με χλωρίνη αλλα παρατήρησα ότι πάει μόνο στο συγκεκριμένο πουφ.. μήπως είναι θέμα μυρωδιάς? Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να καθαρίσω με αυτό ή να ψεκάσω που να την αποτρέπει?

Καλησπέρα σας! Είμαι νέα στη παρέα σας και θα ήθελα τα φώτα σας! :) Έχω 3 γάτες ( η μια είναι περίπου 3 ετών και 2 μωρά γατάκια που είναι μόλις 2 μηνών). Η μία απο τις μικρές εδώ και λίγες μέρες λερώνει εκτός αμμολεκάνης, ενώ την χρησιμοποιεί κανονικά εδώ και περίπου 1 μήνα. Κάνει τσίσα πάνω σε ένα πουφ που έχουμε σπίτι μας (ευτυχώς είναι από δερματίνη και καθαρίζει εύκολα). Καθαρίζω με χλωρίνη αλλα παρατήρησα ότι πάει μόνο στο συγκεκριμένο πουφ.. μήπως είναι θέμα μυρωδιάς? Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να καθαρίσω με αυτό ή να ψεκάσω που να την αποτρέπει?

1. Πόσες αμμολεκάνες έχεις; Για 3 γατάκια πρέπει να έχει τουλάχιστον 4.
2. Μην το καθαρίζεις με χλωρίνη γιατί η χλωρίνη τα κάνει να θέλουν να το κάνουν εκεί. Τουλάχιστον αυτό έχω ακούσει.

Τέτοιου είδους προβλήματα συμπεριφοράς παρατηρούνται όταν πολλές γάτες καλούνται να ζήσουν σε ένα περιορισμένο χώρο. Οι γάτες συνήθως υποφέρουν από στρες που κάποιες φορές εκδηλώνεται είτε με ούρηση εκτός αμμολεκάνης, είτε με ψεκασμό, είτε με βουλιμία, είτε με παρατεταμένο ξήσιμο των νυχιών κ.α
Καταρχήν όπως έγραψε και ο χρήστης πιο πάνω θα πρέπει να αυξήσεις τον αριθμό των αμμολεκάνων και να φροντίσεις να βρίσκονται σε σημεία ήσυχα, μακριά από πόρτες όπου ενστικτωδώς ο γάτος θα αισθανθεί ότι αν εισβάλει άλλος γάτος εκείνος θα βρίσκεται σε μειωνεκτικη θέση για να αμυνθεί.
Θα πρέπει να ελέγξεις αν άλλαξες τον άμμο που χρησιμοποιείς.
Επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό να αυξήσεις τους χώρους όπου μπορούν να ανεβαίνουν τα γατιά (στις γάτες αρέσει να ανεβαίνουν ψηλά) καθώς και τις κρυψώνες και τα κρεβατάκια.
Αυτά τα λίγα, χωρίς να έχω εντοπίσει ακριβώς που βρίσκεται το πρόβλημα. Μόνο ένας εξειδικευμένος cat behavior counselor θα μπορούσε να το κάνει αυτό και στη συνέχεια να προσφέρει μια λύση.

Τελικά εκ του αποτελέσματος, θεωρώ πως μάλλον έφταιγε η χλωρίνη. Μετά το καθαρισμα, έβαλα πολύ ξύδι και από τότε δεν το έχει ξανακάνει. Είδομεν ;)

μή σε απογοητεύσω αλλά το πιο πιθανόν είναι να το ξανακάνει..... όσο και να το καθαρίσεις με οτιδήποτε, η μυρωδιά θα υπάρχει καθώς τα τσισάκια του θα έχουν απορροφηθεί απο το περιεχόμενο του πούφ.
Υ.Γ. η αποψή μου είναι καθαρά εμπειρική καθώς η 1η μου γατούλα, η Ροδούλα , είχε κάνει το πουφ τουαλέτα για το "ψιλό" της, συνήθεια η οποία δεν άλλαζε με αποτέλεσμα να πετάξω το πουφ!

Αχ μην με απογοητεύεις! :Ρ
Το πουφ, ΕΥΤΥΧΩΣ είναι απο δερματίνη (άρα αδιάβροχο) και ευτυχώς δεν έχει "ποτίσει"! Εδώ και 4 μέρες δεν το έχει ξανακάνει, το παρακολουθώ στενά βέβαια ;)

μακάρι να πάνε όλα καλά! απλά καλό είναι να είσαι και προετοιμασμένη για τα χειρότερα...:P

ΑΝ το ξανακάνει έχω σκεφτεί να το περιτυλίξω με ταινία πλαστική διάφανη γύρω γύρω, ώστε όταν ανεβαίνει να κάνει χράτς χράτς να μη της αρέσει και να το ξεχάσει! Τι να κάνω η δύστυχη, προσπαθώ να γίνω ευρηματική :)

Αν η μοναδική της εμμονή έχει γίνει το πουφ και δεν υπάρχουν...βαθύτερα αίτια που θα την κάνουν να κάνει τη ζημιά κάπου αλλού, βάλε κοντά στο πουφ το μπολάκι της με το φαγητό ή το νερό της...τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα. Πίστεψέ με θα αποθαρρυνθεί!! ;)

Πρόβλημα με γάτο (Ψέκασμα)

Καλημέρα,
θα ήθελα τη βοήθειά σας.
Ο γάτος μας ο Ρεμπελιέ (κλείσαμε μαζί 1 χρόνο) κατουράει στο σαλόνι και στο μπάνιο (παλιά πήγαινε στην άμμο του, και τώρα πηγαίνει και εκεί και στο σαλόνι).
Ξέρετε τι μπορούμε να κάνουμε;
Σκεφτήκαμε κάποιο απωθητικό αλλά φοβόμαστε μήπως δηλητηριαστεί κλπ.
Κάποιο φυσικό προϊόν που σιχαίνονται οι γάτες;

Πρέπει να δείτε πρώτα γιατι το κάνει.. είναι στειρωμένος??:/: Τα αρσενικά με αυτόν τον τρόπο οριοθετούν τον χώρο τους όταν έχουν οίστρο

Απάντηση: Πρόβλημα με γάτο

Σιχαίνονται τις φλούδες από λεμόνι.... :devil:

Μάλλον ο γάτος σας δεν είναι στειρωμένος! Αλλιώς μπορεί να σας εκδικείται για κάτι

Τα γατιά δεν εκδικούνται, εκδηλώνουν απλά φυσική συμπεριφορά η οποία φαίνεται αφύσικη σε μας. Όσο περισσότερο τα απομακρύνουμε από το φυσικό τους περιβάλλον τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουν να αποκτήσουν κάποιες συνήθειες οι οποίες μπορεί να σχετίζονται με στρες. Συνήθως όμως ψεκάζουν για να οριοθετήσουν την περιοχή τους. Είτε γιατί ανοίγοντας την εξώπορτά μας μπαίνουν μέσα μυρωδιές από άλλους γάτους και απειλούνται, είτε γιατι τους βλέπουν από το παράθυρο και αισθάνονται εκτεθιμένοι. Άλλες φορές πάλι μια μετακόμιση ή μια άλλη παρόμοια αλλαγή τα στρεσάρει με αποτέλεσμα και πάλι να αισθανθούν ότι χρειάζεται να αφήσουν σε διάφορα σημεία του σπιτιού τη μυρωδιά τους. Συνήθως ψεκάζουν οι μη στειρωμένοι γάτοι αλλά αρκετές φορές μικρότερο ποσοστό στειρωμένων γάτων εξακολουθούν να το κάνουν. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να εντοπίσετε την αιτία.
Είναι στειρωμένος ή όχι ο γάτος; Πότε άρχισε να ψεκάζει; Προηγήθηκε κάτι που ίσως να τον στρέσαρε; Που ψεκάζει; Που βρίσκεται η αμμολεκάνη του; Αλλάξατε πρόσφατα την άμμο του ή την τοποθεσία της αμμολεκάνης; Αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις είναι σημαντικό να απαντηθούν πριν φτάσουμε στη ρίζα του προβλήματος για να μπορέσουμε να βρούμε την λύση. Γι' αυτό όσες περισσότερες πιθανότητες εξετάσουμε τόσο πιο κοντά βρισκόμαστε στην επίλυση του προβλήματος.

Όταν λέω εκδίκηση δεν εννοώ κάτι το συνειδητό όπως στον άνθρωπο. Απλώς αυτή την εξήγηση έδωσα όταν η Μόλυ κατούρησε το κρεβάτι της μαμάς λίγες ώρες μετά που της φώναξε πολύ. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς γιατί η Μόλυ δεν έχει πρόβλημα όταν αλλάζω την θέση της λεκάνης η το είδος της άμμου. Για να φανταστείς όταν την έφερα στο άλλο σπίτι βρήκε μόνη την άμμο της

Αν της φώναξε πολύ της Μόλλυ η μαμά τότε τρόμαξε και γι' αυτό κατούρησε στο κρεβάτι :/:
Ειλικρινά σου μιλάω, έχω διαβάσει πάρα πολύ σχετικά γιατί ειχα τεράστιο πρόβημα με τον γάτο μου. Δισεπίλυτο πρόβλημα είναι αλλά η λύση δεν βρίσκεται ποτέ στις φωνές και στην τιμωρία. Οι γάτες δεν είναι άνθρωποι, είναι γάτες. Και για μας τους ανθρώπους θα παραμένουν για πάντα μυστήριες. Ποτέ δεν θα τις καταλάβουμε 100%. Την στιγμή που θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε όπως αυτές τότε θα αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τον κόσμο τους. ;)
Το πρόβλημα με τον γάτο μου λύθηκε μετά από 2 ολόκληρα χρόνια, όταν επικονώνησα με cat behaviour consellor στην Αγγλία. Απάντησα ένα πολύ μεγάλο ερωτηματολόγιο αρχικά, μίλησα μαζί της τηλεφωνικά για 40 λεπτά και στην συνέχεια ανταλλάξαμε πολλά email. Όλ' αυτά καθώς μου έδινε εισηγήσεις και γω τις ακολουθούσα. Όλες αυτές οι εισηγήσεις αποσκοπούσαν στην αλλαγή των συνθηκών της ζωής του γάτου μου που σταδιακά οδήγησαν στην επιλυση του προβληματος.

Απάντηση: Γκρίνια

Γεια σας. Δεν έχω διαβάσει όλα όσα έχετε γράψει και δεν ξέρω αν είμαι στο κατάλληλο τόπικ ( :Ρ ) αλλά μάλλον έχει να κάνει με γκρίνια-μούτρα. Έλειπα 10 μέρες για διακοπές και άφησα τον γάτο σπίτι, αλλά κάθε μέρα πήγαινε η κολλητή μου και καθόταν κάποιες ώρες μαζί του, τον καθάριζε, παίζανε και λίγο, αλλά λίγες ώρες την ημέρα. Επίσης το σπίτι είναι μικρό είναι γκαρσονιέρα και ισόγειο και πολλές φορές το αφήνω να κάνει βόλτες, αλλά αυτές τις μέρες που έλειπα δεν έκανε βόλτες γιατί είχε κάνει και μια μικρή επέμβαση και δεν έπρεπε να έχει επαφή με το χώμα. Κι αυτό συν τοις άλλοις δεν πρέπει να του άρεσε. Το θέμα είναι ότι άρχισε να κάνει τα κακά του έξω από την άμμο του εδώ και 5 μέρες , ευτυχώς μόνο στο μπάνιο. Πιστεύω ότι με "εκδικείται" γιατί στην αρχή που γύρισα δεν με κοιτούσε στα μάτια, ενώ τώρα που ξαναρχίσαμε τα παιχνίδια είναι μια γλύκα,αλλά και πάλι λίγες ώρες να το αφήσω μόνο γυρνάω και τά'χει κάνει στο μπάνιο. Δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα γκρινιάρης και ο κτηνίατρος λέει ότι είναι πολύ γλυκό ήρεμο γατάκι. Δεν ξέρω τι να κάνω και πώς να το σταματήσω, μιας και θα ξαναφύγω για διακοπές. Γατοξενοδοχείο? Να το αφήσω έξω και να πηγαίνει κάποιος για τροφή? (Δεν είναι στειρωμένος , αλλά ο γιατρός είπε να τον στειρώσουμε τον σεπτέμβρη που θα είναι 8 μηνών) Δεν βρίσκω κάποιον που να δεχόταν να καθαρίσει τα κακά του αν τον αφήσω μέσα :'(
[ Μήπως να το γράψω σε καινούριο τόπικ? ]
Σόρυ, για την πολυλογία :Ρ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back