Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Καλησπέρα polinious και καλώς ήλθες στο MyCat!

Νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα να τον άφηνες σε ένα γατοξενοδοχείο αλλά όχι το να τον αφήσεις έξω, καθώς μπορεί να χαθεί, να τραυματιστεί από καβγάδες με άλλα γατιά ή ακόμη χειρότερα από αυτοκίνητα κ.λπ...
Όσον αφορά το λέρωμα εκτός αμμολεκάνης, ο γιατρός σου είπε σε τι οφείλεται;
Είναι ψυχολογικοί οι παράγοντες;
Μήπως σχετίζονται με την επέμβαση που είχε κάνει;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Το λέρωμα εκτός αμμολεκάνης οφείλεται είτε σε ψυχολογικούς παράγοντες είτε σε κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να διαγνώσει. Είναι τα κόπρανά της φυσιολογικά;
Τείνω να πιστεύω όμως ότι η επέμβαση που έκανε το γατάκι ακολουθούμενη από την εξαφάνισή σου από το περιβάλλον του το στρέσαραν. Οι γάτες είναι σκλάβες της ρουτίνας βλέπεις. Οι γάτες δεν εκδικούνται. Είναι μια λανθασμένη πεποίθηση αυτή που πολλές φορές έχουν ακόμα και οι κτηνίατροι. Καταρχήν προσπάθησε να βοηθήσεις το γατάκι σου να αισθανθεί ασφάλεια, να ναι το περιβάλλον του γνώριμο και η ζωή σας όπως την είχε συνηθίσει. Μην το τιμωρήσεις, μην του θυμώσεις αν επαναλάβει αυτή την άσχημη συμπεριφορά. Αυτό θα το στρεσάρει ακόμα πιο πολύ. Χρειάζεται να συμπεριφερθείς κατά κάποιο τρόπο σαν ένας γατοντετέκτιβ

Πρέπει να ανακαλύψεις τι ενόχλησε τον γατούλη σου για να μπορέσεις να επαναφέρεις την ζωή του καθώς και την ψυχολογική του κατάσταση στο φυσιολογικό.
- Άλλαξες καθόλου τον τύπο της άμμου που χρησιμοποιείς; Αν ναι, τότε επέστρεψε στην παλιά. Αν πάλι όχι ίσως είναι καλό να πλύνεις καλά την αμμολεκάνη (χωρίς να χρησιμοποιήσεις χλωρίνη) και να την γεμίσεις με λεπτή άμμο
- Μετακίνησες καθόλου την αμμολεκάνη του από το σημείο που την είχες πάντα;
- Μήπως ο γατούλης είχε κάποια άσχημη εμπειρία που έχει συσχετίσει με την αμμολεκάνη του; Ίσως θα πρέπει να την μετακινήσεις σε ένα πιο "ασφαλές" μέρος, μακριά από πόρτες π.χ κάπου όπου θα αισθάνεται λιγότερο εκτεθιμένος στην παρουσία άλλων γάτων, θορύβων κτλ
Όταν φύγεις ξανά για διακοπές προτίμησε ένα γατοξενοδοχείο. Μην αφήσεις το γατάκι έξω, αφύλακτο. Θα κινδυνέψει η ζωή του. Είναι επίσης πολύ πιθανόν αν συνήθισε να τριγυρνάει, όταν αναγκάστηκες να το αφήσεις κλεισμένο μέσα στην γκαρσονιέρα να ένοιωσε τόσο άσχημα που ξεκίνησε να αντιδρά λερώνοντας έξω από την αμμολεκάνη. Καλύτερα είναι να το εκπαιδεύσεις όσο είναι μικρό ακόμα να βγαίνετε κάθε βράδυ για βόλτα με σαμαράκι/λουράκι. Έτσι θα χαίρεται την επαφή με τη φύση χωρίς να κινδυνεύει.
Περισσότερα εδώ: Βόλτα με λουρί
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Sailor Moon
Νεοφερμένο μέλος
γεια σας! πριν λίγη ώρα έγινε κάτι περίεργο - ίσως για μένα- κ θα ήθελα να πάρω τη γνώμη σας. Είχα βγάλει τον γάτο μου στο χωραφάκι εδώ κ ώρες και κοιμόταν στο μπαλκόνι. Ξαφνικά μου ζήτησε να μπει μέσα κ άρχισε να έχει ανησυχίες κ να σκάβει σε πολλά σημεία (παπούτσια, κούτες, μέχρι κ την ξηρά τροφή) κ κατάλαβα ότι ήθελε να κάνει την ανάγκη του κ τον έβγαλα αμέσως έξω στο χωράφι (σχεδόν με το ζόρι). Μετά από 3 λεπτά περίπου άνοιξα την πόρτα να δω αν είναι έξω κ μπήκε αμέσως μέσα κ άρχισε να τα κάνει στο πάτωμα
. Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι ποτέ δεν τα έχει κάνει εκτός άμμου, είχε μάθει να τα κάνει κ στο χωράφι, κ δεν ξέρω τι τον οδήγησε σε αυτό . Πέρασαν διάφορες σκέψεις από το μυαλό μου, από το ότι μπορεί να τρόμαξε με κάτι έξω μέχρι κ να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας πχ ακράτεια. Ίσως να έτυχε κιόλας και να μην τρέχει κάτι δυσάρεστο. Πάντως μόλις έκανε την ανάγκη του χαλάρωσε κ βγήκε ξανά έξω χωρίς κάποια ανησυχία. Τώρα κόβει κανονικά βόλτες στο μπαλκόνι
Ποια είναι η γνώμη σας πάνω σε αυτό? Μήπως έχει τύχει σε κάποιον κάτι ανάλογο? είναι κάτι ανησυχητικό ή τρομάζω χωρίς λόγο? 
alesa
Νεοφερμένο μέλος
Ηταν διαρροια η σφιχτα?
Sailor Moon
Νεοφερμένο μέλος
βασικά ήταν μόνο ούρα, κ έκανε "πολύ πράγμα" που μάλλον σημαίνει ότι τα κρατούσε για πολύ ώρα.
nenaki20271
Νεοφερμένο μέλος
Γειά σας και από μένα!Μεγαλώνω έναν γατούλη που είναι 1,5 μηνών τώρα.Ένώ έχει μάθει την άμμο δηλάδη πηγαίνει για τα κακάκια του εκει πάντα , στα τσίσα τα χαλάει λίγο!Πάει και στην άμμο για τσίσα αλλά όχι πάντα.Μπορεί να παίζει ένα μέτρο πιο δίπλα από την αμμολεκάνη και να τα αμολήσει εκεί.Και μετά από λίγο άντε πάλι πιο κει που θα παίζει να κάνει κάποιες σταγονίτσες.Τον έχω πιάσει πολλές φορές στα πράσα και αμέσως του λέω Μη! και τον σηκώνω και τον πηγαίνω στην αμμό...που τελικά δεν τα κάνει γιατί το μετάνιωσε
Τι άλλο θα βοηθούσε;;;Ξεχνάει την αμμολεκάνη του;Αλλά στα κακά γιατι δεν την ξεχνάει;;Όποια βοήθεια θα ήταν καλοδεχούμενη!!!
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
Γειά σας και από μένα!Μεγαλώνω έναν γατούλη που είναι 1,5 μηνών τώρα.Ένώ έχει μάθει την άμμο δηλάδη πηγαίνει για τα κακάκια του εκει πάντα , στα τσίσα τα χαλάει λίγο!Πάει και στην άμμο για τσίσα αλλά όχι πάντα.Μπορεί να παίζει ένα μέτρο πιο δίπλα από την αμμολεκάνη και να τα αμολήσει εκεί.Και μετά από λίγο άντε πάλι πιο κει που θα παίζει να κάνει κάποιες σταγονίτσες.Τον έχω πιάσει πολλές φορές στα πράσα και αμέσως του λέω Μη! και τον σηκώνω και τον πηγαίνω στην αμμό...που τελικά δεν τα κάνει γιατί το μετάνιωσεΤι άλλο θα βοηθούσε;;;Ξεχνάει την αμμολεκάνη του;Αλλά στα κακά γιατι δεν την ξεχνάει;;Όποια βοήθεια θα ήταν καλοδεχούμενη!!!
![]()
Μήπως να έπερνες μεγαλύτερη αμμολεκάνη; Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να συμβαίνει ας μας πουν την γνώμη τους και οι πιο ειδικοί.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ο γατούλης είναι στειρωμένος;Έχει τη σημασία του αυτό.

Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Eφακι λεει οτι ο γατουλης ειναι μονο 1μιση μηνων. Ο δικος μου παντως καπου τοσο ηταν οταν ειχε κατουρησει 2 φορες στο σπιτι και αυτο γιατι παιζαμε και δεν ηθελε να χασει το παιχνιδι,κατουρησε και συνεχισε να παιζει. Ειναι μικρακι ακομα. Ισως να φταιει και η αμμολεκανη αν ειναι μικρη οπως ειπαν και παραπανω.Ο γατούλης είναι στειρωμένος;Έχει τη σημασία του αυτό.![]()
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ωρες ωρες η αφηρημαδα μου δεν παιζεται!!Eφακι λεει οτι ο γατουλης ειναι μονο 1μιση μηνων. Ο δικος μου παντως καπου τοσο ηταν οταν ειχε κατουρησει 2 φορες στο σπιτι και αυτο γιατι παιζαμε και δεν ηθελε να χασει το παιχνιδι,κατουρησε και συνεχισε να παιζει. Ειναι μικρακι ακομα. Ισως να φταιει και η αμμολεκανη αν ειναι μικρη οπως ειπαν και παραπανω.

Ωραία.Εφόσον είναι πολύ μικρουλάκι ακόμα,λογικό είναι να έχει και κάποιες....αστοχίες.

nenaki20271
Νεοφερμένο μέλος
Η αμμολεκάνη είναι πιστεύω κανονική γιατί την ίδια σε μέγεθος έχει και η μεγάλη μου γάτα που είναι 3 ετών τώρα.Ίσως να μη θέλει να χάσει το παιχνίδι όπως είπες lina γιατί ενθουσιάζεται όταν πηγαίνει σε κάποιο άλλο χώρο είναι η αλήθεια!Πιστεύω όταν πάει δυο μηνών να είναι καλύτερα τα πράγματα

mkerr
Νεοφερμένο μέλος
Η γάτα μου κάνει την ανάγκη της (ούρα ) στο κρεβάτι μου , στο στρώμα , στο μαξιλάρι , στο σεντόνι και σε χαλάκια ενώ παλιά δεν το έκανε τόσο συχνά τώρα σχεδόν καθημερινά αναγκάζομαι να κλείνω το δωμάτιό μου..
Λιγο να το ανοίξω και να μην ειμαι μέσα τσουυυπ παει παλι...
Της τρίβω την μουριτσα αλλα δεν δείχνει να καταλαβαίνει κατι..
Πάντως παει και στην άμμο της ! Τι μπορώ να κανω ??

SolBallads
Νεοφερμένο μέλος
Για ριξε μια ματια εδω https://www.ailouros.gr/Προβλήματα/Εκτόςαμμολεκάνης/Γνωριμίαμετοπρόβλημα/tabid/205/Default.aspx
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
και η Ράφη μου το έκανε 1 φορά γιατί φοβήκε το πλυντήριο που ήταν σε λειτουργία καθώς η αμμολεκάνη της ήταν πολύ κοντά! τώρα έχουμε πάρει κλειστή αμμολεκάνη και την έχουμε βάλει σε άλλο δωμάτιο! σημασία έχει να ανακαλήψεις την αιτία. επίσης θα πρέπει οπωσδήποτε να ψεκάσεις την περιοχή που έκανε τα τσισάκια της με ειδικό σπρέι για να μήν της μυρίζει και ξαναπάει.
Γειά σας! Έχουμε ΄δυο γατάκια, ένα θηλυκό και ένα πιο μικρό αρσενικό το οποίο το μάζεψε το αγόρι μου τον Ιούνιο απο ενα πάρκο.
Το πρόβλημά μας είναι οτι ο μικρός κατουράει και τα κάνει συνέχεια έξω απο τη τουαλέτα. Έχουμε 2 τουαλέτες ήδη και για τα δυο γάτιά.
Το κακό είναι οτι ο μικρός έχει μάθει να κατουράει έξω απο τη τουαλέτα! Κυρίως σε χαλιά, παπλωμα, σε οτιδήποτε είναι απο υφασμα.
Επίσης έχει κατουρίσει 3-4 φορές στη κουβέρτα πάνω στο καναπε! Αλλά τώρα τη βγάλαμε.
Προσπαθούμε να τον βάζουμε στη τουαλέτα καποιες φορές , αλλά παλι οταν βρει ευκαιρια κατουράει απ'εξω, δηλαδή σε οτι υφασματινο βρει!
Όμως την άμμο δεν την αλλάζουμε καθημερινά. Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό? Δηλαδή να μη πάει στη τουαλέτα επειδή δεν είναι τόσο καθαρή?
Επίσης η άλλη γάτα απο τότε που πήραμε τον μικρό τα κανει κι αυτή έξω, αλλά όχι τόσο συχνά όσο ο μικρός!
Τι αλλο να κάνουμε για να μη τα κανουν απ'εξω και να μη κατουράει ο μικρός έξω??? Είναι μεγάλο πρόβλημα!
Το οτι κατουράει ο μικρός έξω είναι μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί το κάνει συνέχεια!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Φιλη dina88, η πειρα μου με διδαξε, πως δεν υπαρχει ευκολωτερο πραγμα στον κοσμο, απο το να μαθει ενα γατακι να χρησιμοποιει την αμμο του. Οταν αυτο δεν συμβαινει, κατι τρεχει. Θα σου ελεγα να πας το γατακι στον κτηνιατρο, μηπως εχει καμμια ουρολοιμωξη.
Οσον αφορα την αλλαγη της αμμου, εξαρταται απο την αμμο που χρησιμοποιεις. Ακομα και η πιο φθηνη και χαμηλη σε ποιοτητα αμμος, αν την καθαριζεις δυο φορες την ημερα απο τα κακακια και την αλλαζεις καθε 48 ωρες, ειναι ενταξει. Δεν χρειαζεται καθημερινη αλλαγη, ποσο μαλλον με δυο μικρα γατακια.
Bessy, δεν είναι πολυ μικρά τα γατάκια, η γάτα μας είναι 1,5 χρ. και ο μικρός περίπου 7 μηνών.
Στο κτηνίατρο θα τον πάμε ναι.
Απλά δεν έχει μάθει να κατουράει μέσα στην άμμο. Δηλαδή και καινούρια να είναι η άμμος, δε θα κατουρίσει μέσα!
Εκτός αν τον βάλεις μέσα στη λεκάνη. Αλλά μετά απο μόνος του θα κατουρίσει έξω! και δε ξέρουμε πως να τον μάθουμε να κατουράει στην άμμο. πως?
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εγω οποτε εφερνα καινουργιο γατακι στο σπιτι, πρωτα το πηγαινα στην αμμο, του την εδειχνα και δεν αντιμετωπισα ποτε το παραμικρο προβλημα. Τους τελευταιους μηνες της ζωης του ο μεγαλος μου ο γατος, εκανε τα τσισακια του απ' εξω, γιατι ειχε προβλημα με τα ποδαρακια του. Ειχε οστεοφυτοση, δεν ξερω κι αν το γραφω σωστα. Γενικα ξερω οτι οι γατες μαθαινουν πολυ ευκολα την αμμο τους και οταν αυτο δεν γινεται, συνηθως υπαρχει καποιο προβλημα υγειας, η, νοιωθουν ανασφαλεις με το σημειο που βρισκεται το δοχειο της αμμου. Δοκιμασες να το βαλεις σε καποιο σημειο που να μην εχει κινηση, για να νοιωθει ασφαλης οταν τα κανει;
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
Επίσης δοκίμασε να ρίξεις μερικές σταγόνες χλωρίνη στις γωνίες της αμμολεκάνης. Η χλωρίνη έχει έντονη μυρουδιά για αυτά και προσπαθούν να την καλύψουν οπότε προσπαθησέ το και αυτό.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool