Λίγες συμβουλές για τον Friday...;

• Thread starter Thread starter Ireth
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Ireth

Νεοφερμένο μέλος

Η Ireth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Νιώθω πολύ χαρούμενη που υπαρχει αυτο το φορουμ και μπορώ να πάρω κάποιες συμβουλές,γιατι κατά τ'άλλα είμαι απελπισμένη!

Έχω ήδη μια γατουλα στο διαμέρισμά μου,την Εσίλα που είναι τώρα 2 ετών περίπου.Αποφάσισα πως θα ήταν καλό να έχει παρέα,γι'αυτό εχθές πήρα ένα γατάκι από έναν κύριο που τα χάριζε.Είναι ένα αρσενικό κεραμιδογατάκι 5 εβδομάδων.Το πρώτο μου μέλημα ήταν να το προστατέψω από την Εσίλα γιατί δεν ήξερα την αντιδρασή της.Ευτυχώς,δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό το θέμα,αλλά το γατάκι όλο το βράδυ έκλαιγε,δεν έφαγε τίποτα ούτε πήγε τουαλέτα.
Με το ζόρι τον τάισα με σύριγγα χλιαρό γάλα αλλά όχι πολύ...
Του έχω τα πάντα έτοιμα(ζεστό κρεβατάκι,τουαλέτα,γαλατάκι,πατέ)...
Κανω κάτι λάθος? Θα πρέπει να ανησυχω που δεν πηγαίνει τουαλέτα? Τι να κάνω?

Σας παρακαλώ συμβουλέψτε με,γιατί πάω να τρελαθώ έτσι όπως τον ακούω να κλαίει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθατε και οι τρεις σας.:)
Στο θέμα: Εάν το γατάκι δεν έχει πήγε καθόλου στην άμμο του ή δεν τα έκανε κάπου έξω καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με τον κτηνίατρο σου.
Καλό σας βράδυ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.:)

Προτού να τον πάρω,έκανε κάνει πιπί του κανονικά!(ρώτησα τον κύριο που μου τον έδωσε).Από χθες το απόγευμα...τίποτα! Κοίταξα όπου έχει πάει και δεν βρήκα πουθενά υγρασία...
Γι αυτό λέτε να κλαίει??? Τι να κάνω για να κάνει πιπί του???

Να σου ζήσει το μωράκι! Πρώτα απ'όλα είναι πολύ μικρούλι και ίσως δεν έπρεπε να φύγει ακόμα από τη μαμά του. Συνήθως τα γατάκια αποχωρήζονται τη μαμά τους γύρω στους 2 μήνες. Ρίξε μια ματιά εδώ. Σίγουρα θα βρεις αρκετές πληροφορίες για το μικρό σου.;)

Κατά πάσα πιθανότητα είναι απλώς ταραγμένο με την αλλαγή. Πολλά γατιά δεν τρώνε ούτε πηγαίνουν στην άμμο τους τις πρώτες 1-2 μέρες, μέχρι να συνηθίσουν στο νέο τους σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για το κλάμα, δεν σημαίνει ότι πονάει ή ότι είναι άρρωστο. Ασ' το λίγο στην ησυχία του και θα συνηθίσει.

Να σου ζήσει και να τα πάνε καλά με τη γατούλα σου!:)

Δηλαδη για να καταλαβω ειναι ενος μηνου και μια βδομάδα???!!!! Αυτό ειναι εγκλημα να το χωρίσεις απο τη μαμα του τοσο μικρό και μαλιστα δευτερο που ο κύριος δεν σε ρωτησε αν εχεις ξαναφροντισει τοσο μικρο γατακι!!

Τα γατακια πρεπει να μένουν με τη μαμα τους μεχρι 3 μηνων η εστω 2,5 γιατι απο το μητρικό γάλα δομειται το ανοσοποιητικό τους σύστημα !!! κανιονικα θα επρεπε να παρεις μια γατουλα 3-4 μηνων για να μπορει αν και με δυσόλία να τα βγάλει πέρα με τη μεγαλη σου, αυτο ειναι πολυ μικρο, χρειαζεται να το εχεισ ξεχωριστα και να το φροντιζεις σαν τη μαμα του σηλαδη θερμοκουβερτακι και ειδικο γαλα γάτας μεχρι να γινει 3-4 μηνων και τοτε μονο ν αφησεις τη γατα μ αυτο και παλι με ειδικό τροπο αλιως μπορει να το κανει τιποτε...
καλα τι ηλιθιος αυτος ο ανθρωπος που στο εδωσε, κι εσυ βρε παιδακι μου γιατι δεν πηρες ενα μεγαλυτερο??
Σε αυτη την ηλικία θελει ακομα ισως να του τρίβεις την κοιλίτσα για να αφοδέυσει εκτός αν ειναι ξερει ηδη να πηγαινει στην αμμο, τι ειπε ο κυριος? πηγαινει??
Τα γευματα χρειαζεται να ειναι ανα δυο 'ωρες και χρειαζεσαι επειγόντως κτηνίατρο, πες μας που εισαι να σου πουμε σε ποιον αν δεν εχεις.. στα αρθρα θα δεις πολλα αρθρα για το πως να το φροντίσεις , η δική μου γνωμη ειναι ομως οτι ειναι πολυ μικρο για να υιοθετηθει και το καλυτερο ειναι να μεινει τουλαχιστον 3 βδομαδες με τη μαμα του και να το παρεις μετα που θα ναι πιο γερο, τωρα κινδυνευει απο πολλες ασθενειες χωρις ανθεκτικο ανοσοποιητικό σύστημα. Αν παλι θεέις να το κρατησεις τα κοριτσια θα σου δωσουν συμβουλες και χρειαζεσαι καλο κτηνίατρο, και δεν ειναι δεδομενο οτι μπορει να παει μόνο του στη τουαλεττα ακομα.

Εξίσου σκέψου το σόκ απο την αλλαγη, θα του χρειαστει χρόνος και πολυ τρυφεροτητα

Σας ευχαριστώ όλους! Ακολούθησα τις συμβουλές στις οποίες με παραπέμψατε και μόλις πριν από 2 λεπτά έκανε πιπί!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! *Έτριψα το σωματάκι του και το ποπουδάκι του με βρεγμένο βαμβακάκι!
Ελπίζω να σταματήσει να κλαίει τόσο πολύ τώρα!

@Yasmin1gr: Η μαμά του Friday πέθανε πριν 1 εβδομάδα από ατύχημα.Ο κύριος που μου το έδωσε είναι γείτονας που μάζεψε τα μικρά από έναν κάδο.Δεν νομίζω πως είναι έγκλημα που υιοθέτησα ένα από αυτά.

Σας ευχαριστώ όλους! Ακολούθησα τις συμβουλές στις οποίες με παραπέμψατε και μόλις πριν από 2 λεπτά έκανε πιπί!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! *Έτριψα το σωματάκι του και το ποπουδάκι του με βρεγμένο βαμβακάκι!

@Yasmin1gr: Η μαμά του Friday πέθανε πριν 1 εβδομάδα από ατύχημα.Ο κύριος που μου το έδωσε είναι γείτονας που μάζεψε τα μικρά από έναν κάδο.Δεν νομίζω πως είναι έγκλημα που υιοθέτησα ένα από αυτά.
μπραβο κοριτσι μου καλα εκανες

Η μαμά του Friday πέθανε πριν 1 εβδομάδα από ατύχημα.Ο κύριος που μου το έδωσε είναι γείτονας που μάζεψε τα μικρά από έναν κάδο.Δεν νομίζω πως είναι έγκλημα που υιοθέτησα ένα από αυτά.
Όχι βέβαια!!!!Κακό θα ήταν και έγκλημα αν αυτός που στο είχε δώσει το είχε πάρει από τη μαμά του τόσο μικρό. Αυτό εννοούσε η Yasmin. Έτσι όμως σώσατε μερικές ψυχούλες που το πιθανότερο ήταν να έχουν την ίδια μοίρα με τη μανούλα τους. Τα άλλα γατάκια τι έγιναν? Τα κράτησε ο κύριος που τα βρήκε ή τους βρήκε οικογένειες να τα υιοθετήσουν?

Μόλις μπορέσεις βάλε φωτογράφίες να δούμε το μωρό σου...

Άψογα!!!!!!:) :) :)

Τα υπόλοιπα γατάκια ελπίζουμε πως θα βρουν γονεις...Ήδη μια φίλη μου αποφάσισε να πάρει ένα από αυτά!
Σας ευχαριστώ και πάλι,ηρέμησε πολύ ο πιτσιρίκος!Δεν έχω προλάβει να τον πάρω φωτογραφίες ακόμη...!Εβγαλα τώρα μια βιαστική!Είναι κατάμαυρος,δεν ξέρω αν φαίνονται τα χαρακτηριστικά του!Αυτος είναι λοιπόν...
FRIDAY.jpg

συγνωμη ποσο ειναι το γατακι?

Μου είπαν οτι είναι 5 εβδομάδων! Είναι πολύ μικρός και λεπτούλης...

Να σου ζήσει ο μικρούλης. Τελικά ήθελε χρόνο να συνηθίσει το νέο περιβάλλον. Πάντως στην φωτογραφία δεν φαίνεται μεγαλύτερο;

Μεγαλούτσικο φαίνεται. Δεν μοιάζει για 5 εβδομάδων που είπες ότι είναι...:hmm:

Τόσο μου είπαν οτι είναι!!! Αλλά τι να πω...Εσείς ξέρετε καλύτερα!
Στην φωτογραφία το κρατάει η αδερφούλα μιας φίλης μου!Ίσως φαίνεται μεγάλο σε σύγκριση με το παιδί! Πόσο φαίνεται?! Μακάρι να είναι μεγαλύτερο!

Δεν το ειπες βρε και δεν το ηξερα.., και δυστυχως πολλοι τα δίνουν για να τα ξεφορτωθούν, στην περίπτωση σου ειναι σωσιμο οντως. Εισαι εσυ πλέον η μαμα του, λοιπον κανε οτι μπορεις κι οτι χρειαστεις εδώ ειμαστε.... Φαινεται πολυ μεγαλυτερος απο 5 βδομαδων αν και δεν φαινεται καλα παρεπιπτωντως, για βγαλε μια ολοκληρη να σου πουμε ποσο ειναι

Τόσο μου είπαν οτι είναι!!! Αλλά τι να πω...Εσείς ξέρετε καλύτερα!
Στην φωτογραφία το κρατάει η αδερφούλα μιας φίλης μου!Ίσως φαίνεται μεγάλο σε σύγκριση με το παιδί! Πόσο φαίνεται?! Μακάρι να είναι μεγαλύτερο!
Έτσι εξηγείται μάλλον! Νόμιζα ότι ήσουν εσύ στην φωτογραφία. Αν είναι παιδί αλλάζει το πράγμα....

Μπραβο ireth!!!:up: Το γατάκι σου το κάνω για 2 μηνών περίπου, πιστεύω οτί τους έχει κλείσει...:hmm:

Ουπς συγνώμη... Δεν ήσουν εσύ? Τότε δεν ξέρω να σου πώ σε σύγκριση με το παιδάκι... Είναι πανέμορφο πάντως. Ελπίζω να πάνε όλα καλά:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back