Λαίμαργες γάτες

Απάντηση: Λαίμαργος στειρωμένος γατούλης!

Καλυτερα να του δινεις λιγο παραπανω απο την δικια του τροφη παρα μεζεδακια απο το δικο σου φαγητο, αυτο ειναι που θα τον παχυνει σιγουρα. Πραγματι κι εμενα 60 γραμμαρια μου φαινονται λιγα για ενηλικο γατι, 80 μου φαινεται πιο σωστο.
Ειναι και κατι αλλο που πρεπει να γνωριζετε για τα γατια το οποιο το εμαθα με τον δυσκολο τροπο απο την πειρα μου, οταν ενα γατι ζηταει φαγητο δεν σημαινει απαραιτητα πως πειναει. Καποια γατια εχουν συνδυασει την ωρα του φαγητου τους με την προσοχη που τους δινουμε, οποτε θα σου ελεγα οταν σου γκρινιαζει για φαγητο να δοκιμασεις να ασχοληθεις λιγακι μαζι του με παιχνιδια και χαδια, αν δεν πιασει αυξησε την ποσοτητα της τροφης του, δεν υπαρχει αλλη λυση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η συσκευασια λεει μεχρι 3 κιλα γατι 48 γρμ. Ο δικος μου ειναι στα 2,5 κιλα περιπου. Κ εμενα λιγα μου φαινονται οπως τα βλεπω αλλα ο γιατρος μου ειχε πει να ακολουθησω οτι λεει η συσκευασια. Κ εγω του δινω κ κατι παραπανω στην ουσια..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βρε Ελενίτσα 13 μηνών γάτος μόνο 2,5 κιλά ? Αδυνατούλης είναι. Καλα. Ο κτηνίατρος σου είπε να δίνεις ότι λέει η συσκευασία, μήπως όμως στο πινακάκι στη πίσω μεριά της τροφής, ο γάτος σου ανήκει στη κατηγορία " αδύνατος " και πρέπει να τρώει παραπάνω ?

Πολυ λιγα τα 2μιση κιλα ειναι ελενιτσα μου.:/:

ο γιατρος που τον ειδε πριν 3 εβδομαδες δεν μου ειπε τπτ. τι να σου πω? λιγα ειναι λες τα κιλα του? ειναι ο πρωτος μου γατουλης κ δεν ξερω πολλα. ποσα πρεπει να ειναι????

Ελενίτσα, για αρσενικό μάλιστα ξεκίνα απο 5. Άντε 4,7.

..

Αυριο κ ολας θα παω στον γιατρο. Εμφανσιακα παντως δεν δειχνει να εχει προβλημα. Κ απο ζωντανια αλλο πραγμα . Αγχωθηκα τωρα

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Γενικά σου φαίνεται αδυνατούλης; Συνήθως τα αρσενικά είναι και πιο μεγαλόσωμα και γεροδεμένα. Εγώ όταν τον στείρωσα ήταν 3900γρ. Αυτό συνέβη αρχές Απριλίου και τότε ήταν δηλαδή περίπου 7+ μηνών... Έκτοτε ήταν πολύ αδυνατούλης και του άυξησα την τροφή και τώρα έχει πάρει. Οπότε θα είναι τουλάχιστον 4,5 κιλά. Θεωρώ πως κάθε ζώο έχει τις δικές του ανάγκες. Στη θηλυκή μου δίνω το χαμηλότερο περίπου όριο της συνιστώμενης δοσολογίας, ενώ στον αρσενικό το μέγιστο, ίσως και παραπάνω. και τα βλέπεις και λίγο με το μάτι. Αν πάρουν βάρος ελαττώνεις τροφή, αν είναι αδύνατα αυξάνεις. Δεν λέω να αυξομειώνεις συνέχεια τη δοσολογία τους, μιλάμε για μικρές αλλαγές σε μεγάλα χρονικά διαστήματα. Μάλιστα τώρα το καλοκαίρι ούτως ή άλλως τους ελάττωσα την τροφή γιατί δεν την τρώγανε κιόλας όλη και βλέπω πως πάει καλά, δεν χάνουν, γιατί είναι και λόγω ζέστης πιο ράθυμα. Οπότε σε συνδυασμό με τις συμβουλές του γιατρού σου θα βρείτε τον μπούσουλά σας! :)

Μολις γυρισα απο τον γιατρο. 4,300 ειναι. εμενα μου ειχε χαλασει η ζυγαρια. γ το μεγεθος του ειναι στα ορια του φυσιολογικου αλλα τον παιρνει να φαει κ πιο ελευθερα. μου ειπε να του παω τη τροφη στα γρ που λεει η συσκευασια. εγω κοιταξα γ γατι 5 κιλα κ λεει 70 γρ. θ τον φτασουν 10 γρ ακομα την ημερα?

Και θα του περισσέψουν. Το θέμα είναι με τόση ζέστη αν θα τα φάει όλα.

ολη η φασαρια γ 10 γρμ τη μερα???? με 3 γρμ ακομα σε καθε γευμα θ σταματησει να πειναει? μου φαινεται δυσκολο..... θα δουμε σημερα

Πόση τροφή πρέπει να δίνουμε στο γατόνι?Η δικιά μου δεν χορταίνει όσο κι αν της δώσω..τρώει πάντως περίπου μισή κονσέρβα (από τις μεγάλες) την ημέρα αλλά επειδή γκρινιάζει ΟΛΗ την ώρα μόλις πάω στην κουζίνα της δίνω και λίγο παραπάνω!Είναι λίγο ή απλά είναι λιγούρα?

Καλημέρα!! Καταρχήν να του δίνεις όση του χρειάζεται. Όλα τα ζώα ιδιαίτερα σκύλοι και γάτες όσο και να φάνε θα πεινάνε. Δεν έχουν όριο και δεν ξέρουν πότε να σταματήσουν σαν εμάς τους ανθρώπους. Τρώνε όσο τους βάλεις και πάλι μετά από μισή ώρα σου κλαίγονται για να τους δώσεις φαγητό και κάνουν σαν να μην έχουν φάει ποτέ στην ζωή τους... Μην υποκύπτεις στην γάτα σου και κάνε το σωστό για αυτήν. Συμβουλέψου τον κτηνίατρο για την σωστή δοσολογία και δίνε της όσο πρέπει. Εφόσον σου νιαουρίζει κι άλλο πες της ένα δυνατό ΜΗ ή ΟΧΙ και αν δεν ακούσει μην της δίνεις σημασία. Δεν θα σταματήσει κάποτε; :lol::bigarmhug

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back