Πολύ πλάκα έχουν όταν είναι μικρά με την ουρίτσα όρθια την ώρα που είναι να φάνε κλπ

αλλά μιλάμε η δικιά μου γίνεται λιοντάρι την ώρα του φαγητού, όταν καταλαβαίνει κιόλας ότι έχει κονσέρβα και όχι ξηρά το μενού εκεί να δεις τι γίνεται, τεντώνεται, φωνάζει, χαμός...!
Δεν το συζητάμε για τα σάββατα που ψήνω ψάρια, για να τα καθαρίσω την ώρα που τρώω πρέπει να την κλείσω στο άλλο δωμάτιο για να μην αρπάξει κανένα κομμάτι με κόκκαλο από το τραπέζι και έχουμε άλλα...!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
VoiceOfTheSoul
Νεοφερμένο μέλος
Ας τα μοιρασει για αρχη εστω στα 3 γευματα να δει πως θα παει απο πεινα.Τα 2 ειναι πολυ λιγα και λογικο να "λυσσαει" ολη την υπολοιπη μερα και να τα τσακιζει μολις ερχεται η ωρα του φαγητου.Αυτο με τα νεφρα δεν το καταλαβαινω.Αφου ουτως η αλλως την ιδια ποσοτητα θα τρωειΚαι ομως.Οι γιατροι λενε οτι κανονικα 2 με 3 γευματα πρεπει να τους βαζουμε(Η ποσοτητα που πρεπει ,μοιρασμενη στα 2 ή στα 3).Και αυτο ,για να μην κουραζονται τα νεφρα τους.Ομως η αληθεια ειναι οτι με τα δυο,δεν εχω δει καμια γατα να μην παραπονιεται.Τρια ειναι το ιδανικο,αν και εγω στον μπουκακο δεν μπορω να το τηρησω δυστυχως.![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
θα την πάρω κι αυτή, θα κοιτάξω τώρα.
το θέμα είναι να είναι απλά λιγούρα, αν είναι μόνο αυτό θα το λύσουμε το θέμα, απλά μου κάνει εντύπωση που στην αρχή ήταν οκ και τώρα ξεκίνησε η πείνα.
VoiceOfTheSoul
Νεοφερμένο μέλος
Κι οσο θα κρυωνει ο καιρος,εκει να δεις πεινα! Το ιδιο συμβαινει και με εμας. Με το κρυο ολη την ωρα πειναω.Οποτε σκεψου τα ζωντανα!θα την πάρω κι αυτή, θα κοιτάξω τώρα.
το θέμα είναι να είναι απλά λιγούρα, αν είναι μόνο αυτό θα το λύσουμε το θέμα, απλά μου κάνει εντύπωση που στην αρχή ήταν οκ και τώρα ξεκίνησε η πείνα.
Σ'αυτό δεν έχεις κι άδικο...!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν ειναι θεμα ποσοτητας.Απλα με τα πολλα γευματα τα νεφρα λειτουργουν συνεχεια,ενω με τα 3 ,λιγοτερο.Ξεκουραζονται δηλαδη.Ας τα μοιρασει για αρχη εστω στα 3 γευματα να δει πως θα παει απο πεινα.Τα 2 ειναι πολυ λιγα και λογικο να "λυσσαει" ολη την υπολοιπη μερα και να τα τσακιζει μολις ερχεται η ωρα του φαγητου.Αυτο με τα νεφρα δεν το καταλαβαινω.Αφου ουτως η αλλως την ιδια ποσοτητα θα τρωει

VoiceOfTheSoul
Νεοφερμένο μέλος
οντως,λογικο μου ακουγεται. Εμενα παντα αφηνει φαγητο στο πιατο του και οποτε πεινασει παει και τρωει. Εκτος αν εχει πεσει μεσα καμια τριχα του η στο τελος που εχουν μεινει σπασμενα κομματακια που ουτε να τα βλεπει δεν θελει.Δεν ειναι θεμα ποσοτητας.Απλα με τα πολλα γευματα τα νεφρα λειτουργουν συνεχεια,ενω με τα 3 ,λιγοτερο.Ξεκουραζονται δηλαδη.![]()
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
δουλεύω στα ενδιάμεσα, δεν είναι κανένας στο σπίτι για να την ταίσει και ο γιατρός είπε ότι είναι καλύτερα να χωρίσω την ποσότητα σε 2 μέρη παρά να της βάζω όλη την ποσότητα μια φορά και να πεινάει όλη την υπόλοιπη μέρα.
Φαντάζομαι θα δουλεύεις πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα. Σου προτείνω να της αφήνεις τη μισό ημερήσιο γεύμα που "δικαιούται" το πρωί, και οταν επιστρέφεις να χωρίζεις το υπόλοιπο σε 2-3 μικρότερες μεριδούλες, ώστε να την ξεγελάς
έτσι ώστε να είναι πιο ευχαριστημένη η γατούλα σου.

Φαντάζομαι θα δουλεύεις πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα. Σου προτείνω να της αφήνεις τη μισό ημερήσιο γεύμα που "δικαιούται" το πρωί, και οταν επιστρέφεις να χωρίζεις το υπόλοιπο σε 2-3 μικρότερες μεριδούλες, ώστε να την ξεγελάς
έτσι ώστε να είναι πιο ευχαριστημένη η γατούλα σου.![]()
Ναι ωραία ιδέα! Πάντως έκλεισα ραντεβού για αύριο να κάνει και την εξέταση. Ας μην έχει τίποτα και θα το δοκιμάσω και αυτό το κολπάκι

Μα πόσο είναι το ημερήσιο γεύμα που δικαιούται μιά γάτα ?
Ο δικός μου είναι 6 μηνών και μέχρι το απόγευμα έχει εξαφανίσει το μπολάκι του. Του δίνω RC Kitten όπου στη πίσω πλευρά γράφει 6 μηνών = 60 - 85 gr ,και το μέγιστο δε του είναι αρκετό
. Η κτηνίατρος το βρήκε λογικό να μη χορταίνει γιατί τον θεωρεί μεγαλόσωμο για την ηλικία του, αλλά και πάλι πόσο παραπάνω να του βάζω ? Φτάσαμε αισίως στα 4,250 και ανεβαίνουμε...Δε θέλω να παχύνει αλλά ούτε και να πεινάει. Μου φαίνεται θα δοκιμάσω και γω τα 2 γεύματα την ημέρα. Για 3 δύσκολο λόγω υποχρεώσεων.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ναι ωραία ιδέα! Πάντως έκλεισα ραντεβού για αύριο να κάνει και την εξέταση. Ας μην έχει τίποτα και θα το δοκιμάσω και αυτό το κολπάκι![]()
Ενημέρωσέ μας όταν θα βγουν οι εξετάσεις

Καλά αποτελέσματα εύχομαι.

mar1alena
Νεοφερμένο μέλος
Γαλή δεν πιστεύω ότι η γατούλα σου έχει κάτι παθολογικό. Έχω ακούσει ότι μερικές φορές συμπεριφέρονται έτσι γιατί βαριούνται. Όταν μένουν μόνες τους για παράδειγμα. Όπως και να 'χει είναι πολύ μικρούλι και καταναλώνει τρομερή ενέργεια μέσα στη μέρα. Εμένα μου φαίνεται φυσιολογικό να πεινάει συχνά.
VoiceOfTheSoul
Νεοφερμένο μέλος
Ηλια εσενα δεν ειναι γατος αλλα πανθηρας κανονικοτατος! Εμενα ειναι 1χρονου και κατι και σχεδον 7 κιλα. Του δινω 80 γρ ημερησιος χωρισμενα σε 3-4 γευματαΜα πόσο είναι το ημερήσιο γεύμα που δικαιούται μιά γάτα ?
Ο δικός μου είναι 6 μηνών και μέχρι το απόγευμα έχει εξαφανίσει το μπολάκι του. Του δίνω RC Kitten όπου στη πίσω πλευρά γράφει 6 μηνών = 60 - 85 gr ,και το μέγιστο δε του είναι αρκετό. Η κτηνίατρος το βρήκε λογικό να μη χορταίνει γιατί τον θεωρεί μεγαλόσωμο για την ηλικία του, αλλά και πάλι πόσο παραπάνω να του βάζω ? Φτάσαμε αισίως στα 4,250 και ανεβαίνουμε...
Δε θέλω να παχύνει αλλά ούτε και να πεινάει. Μου φαίνεται θα δοκιμάσω και γω τα 2 γεύματα την ημέρα. Για 3 δύσκολο λόγω υποχρεώσεων.
VoiceOfTheSoul
Νεοφερμένο μέλος
Να σημειωσω οτι ο δικος μου δεν ειναι πολυ χοντρουλης αλλα αρκετα μεγαλοσωμοςΗλια εσενα δεν ειναι γατος αλλα πανθηρας κανονικοτατος! Εμενα ειναι 1χρονου και κατι και σχεδον 7 κιλα. Του δινω 80 γρ ημερησιος χωρισμενα σε 3-4 γευματα
Ενημέρωσέ μας όταν θα βγουν οι εξετάσεις
Καλά αποτελέσματα εύχομαι.![]()
Τη δευτέρα τα αποτελέσματα, σε ευχαριστώ πολύ!
Ηλία, μου φαίνεται πολύ μεγάλη η ποσότητα που του δίνεις. Κ ο δικός μου έχει αυτό το θέμα. Όμως αυτό ξεκίνησε από την στείρωση και μετά και ο γιατρός λέει ότι είναι φυσιολογικό και να μην υποκύψω. Τα δυο γεύματα την ημέρα που του βάζω δεν του φτάνουν και τρώει οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο του. Εγώ πάντως του βάζω 50gr γιατί τόσο γράφει η συσκευασία και είναι 4μιση κιλά κι ο δικός μου. Σίγουρα πρέπει να το χωρίσεις σε δυο γεύματα τουλάχιστον για να μην πεινάει την υπόλοιπη μέρα.
Γαλή δεν πιστεύω ότι η γατούλα σου έχει κάτι παθολογικό. Έχω ακούσει ότι μερικές φορές συμπεριφέρονται έτσι γιατί βαριούνται. Όταν μένουν μόνες τους για παράδειγμα. Όπως και να 'χει είναι πολύ μικρούλι και καταναλώνει τρομερή ενέργεια μέσα στη μέρα. Εμένα μου φαίνεται φυσιολογικό να πεινάει συχνά.
Θα δούμε τη δευτέρα Μαριαλένα, αλλά αν πάρει κι άλλο βάρος μπορεί ακόμα και τώρα να μην έχει τίποτα μετά να αποκτήσει, δεν ξέρω κι γω, απλά ανησυχώ..
mar1alena
Νεοφερμένο μέλος
Ψυχραιμία! Πάρε τις απαντήσεις και ενημέρωσέ μας. Θα βρούμε άκρη παρέα για το ψιψίνι σου

Ευχαριστώ παιδιά. Το θέμα διατροφή το έχω πάρει ζεστά. Δε θέλω να μου παχύνει αλλά είναι εύσωμος και τον φοβάμαι μή μου ξεφύγει στα κιλά. Τα 5 τα έχουμε σίγουρα μου έχουν πεί. Το ζήτημα είναι πού θα σταματήσει η ζυγαριά.
Σήμερα δοκίμασα 2 γεύματα τη μέρα. Μέχρι τις 9 το πρωί είχε φάει το μισό που του είχα βάλει και μου ζητούσε κι'άλλο.Δεν άντεξα και του έδωσα.( απο το υπόλοιπο της ημερησίας ποσότητας όχι κάτι έξτρα ).
Δε θα το ξανακάνω

Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γαλή, εγώ από τις δικές μου παρατηρήσεις (και τις συμβουλές του γιατρού) έχω να πω ότι το γατί τρώει όσο θέλει και όσο χρειάζεται και καταλαβαίνει πότε χορταίνει, οπότε σταματάει.
Οπότε, το ιδανικό είναι να του γεμίζεις το μπωλάκι με φαΐ και να το αφήνεις να τρώει όσο θέλει -θα πηγαίνει εκείνο μόνο του κάθε τόσο να τρώει από λίγο-.
Έτσι θα γλιτώσεις τις γουργούρες του και τον απότομο ανήφορο-κατήφορο του ζακχάρου του!
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Οπότε, το ιδανικό είναι να του γεμίζεις το μπωλάκι με φαΐ και να το αφήνεις να τρώει όσο θέλει -θα πηγαίνει εκείνο μόνο του κάθε τόσο να τρώει από λίγο-.
Έτσι θα γλιτώσεις τις γουργούρες του και τον απότομο ανήφορο-κατήφορο του ζακχάρου του!
Κι όμως. Ένας βασικός κανόνας σωστής διατροφής, είναι να απομακρύνουμε το φαγητό ανάμεσα σε γεύματα. Καταρχήν σκεφτείτε ότι στη φύση, η γάτα τρώει μια φορά την ημέρα - αν είναι νεαρή, δυνατή και τυχερή.
Για μια άγρια γάτα, δύο φορές την ημέρα είναι μια πραγματική πολυτέλεια. Σε μια γάτα εκεί έξω, οι περίοδοι "νηστείας" συμβαίνουν για διάφορους λόγους. Ίσως η λεία να είναι σπάνια, ο καιρός να είναι άσχημος ή η γάτα να μην αισθάνεται και πολύ καλά. Όπως και να χει, η φύση είναι σοφή Κατά τη διάρκεια μιας νηστείας, το αίμα και η ενέργεια που φυσιολογικά χρησιμεύουν για την πέψη, τώρα χρησιμεύουν σε άλλα μέρη του κορμιού, όπως για "επιδιόρθωση" ή θεραπεία. Η απόρριψη άχρηστων ουσιών επιταχύνεται και το κορμί καθαρίζει βαθύτερα (όργανα όπως τα νεφρά, το σηκώτι, οι πνεύμονες επωφελούνται). Με αυτούς τους τρόπους η μητέρα φύση φροντίζει για τα γατοπαιδιά της σε περιόδους όπου δεν βρίσκουν φαγητό. Σε μια οικοσιτη γάτα, μια μικρή "νηστεία" είναι συνεπώς πολυτιμο μικρό χρονικό διάστημα.
Ένας άλλος βασικός λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να είναι το μπωλάκι τους προσβάσιμο ανάμεσα σε γεύματα, είναι η μυρωδιά του φαγητού. Όχι, δεν ενοχλεί εμάς. Όταν μια γάτα οσφραίνεται φαγητό, ο εγκέφαλός της ετοιμάζεται για χώνεψη. Συνεπώς ο μεταβολισμός της ξεκινά να επιβραδύνεται ούτως ώστε το κορμί να επικεντρωθεί στην χώνεψη. Σάλιο και ουσίες ξεκινούν να εκκρίνονται καθώς η ροή του αίματος και η απόρριψη άχρηστων ουσιών επιβραδύνονται. Κι αυτά δεν είναι κάτι που ο οργανισμός της γάτας μας θέλουμε να κάνει 24 ώρες την ημέρα: (να θυμόμαστε ότι η όσφρηση μιας γάτας είναι 700 φορές πιο δυνατή από τη δικιά μας). Το αποτέλεσμα της ανεπαρκής αιμάτωσης σε όλα της τα όργανα (εκτός του στομαχιού) προκαλεί πρόωρη γήρανση σε μια γάτα. Επιπλέον ένας αργός μεταβολισμός προκαλεί παχυσαρκία κ.α
Ένας τρίτος λόγος για τον οποίο αποφεύγουμε να αφήνουμε το φαγητό τους έξω είναι το FUS. (feline urologic syndrome). Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι όταν μια γάτα μυρίζεται φαγητό τα ούρα της γίνονται πιο αλκαλικά. Γάτες που αρρωσταίνουν από Ουρολογικό σύνδρομο σχεδόν πάντα προέρχονται από σπίτια όπου το φαγητό τους είναι προσβάσιμο συνέχεια.
Ταϊστε τη γάτα σας 2 φορές την ημέρα ή και περισσότερο. Δώστε της treats. Αλλά αφήνετε της το φαγητό της για μισή ώρα-45 λεπτά, μετά φυλάξετε το κάπου. Αφήστε πολλή νερό σε διάφορα μέρη του σπιτιού πάντα προσβάσιμο.
Η ανάγκη μας να αφήσουμε φαγητό έξω 24 ώρες το 24ωρο πηγάζει στ' αλήθεια από την ανθρώπινη μας αναγκη να φροντίσουμε το μωρό μας όσο το δυνατόν πιο καλά. Επειδή λείπουμε πολλές ώρες ίσως από το σπίτι, και βασικά γιατί ένας τρόπος για να εκφράσουμε την αγάπη μας είναι αυτός.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool