Λαίμαργες γάτες

Γενικά, όσο βρίσκονται στην ανάπτυξη, μπορείς να τα αφήνεις να τρώνε όσο θέλουν, εκτός κι αν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.
Το ότι πεινάει συνεχώς η γατούλα, μπορεί να σημαίνει ότι η τροφή που της δίνεις δεν είναι πολύ καλής ποιότητας και δεν καλύπτει τις ανάγκες της. Σ' αυτή την ηλικία χρειάζονται πολλές πρωτεϊνες καλής προέλευσης και αρκετά λίπη. Δοκίμασε να της δώσεις και κάποια άλλη τροφή (αλλάζοντας σταδιακά για να μην της δημιουργήσεις προβλήματα στο πεπτικό).
Όλα αυτά βέβαια εφόσον ο κτηνίατρος έχει ήδη αποκλείσει κάποια παθολογική αιτία...:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα!
Αποπαρασιτωση ποτε εκανε τελευταια φορα;Ο γιατρος τι λεει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στον γιατρό δεν έχω πει τίποτα. Ακριβώς πόσων μηνών είναι δεν ξέρω! Στη πρώτη φωτογραφία είναι στις αρχές του Αυγουστου που την βρήκα και στην επόμενη είναι πριν απο δύο εβδομάδες. Εσείς πόσο την υπολογίζετε από τις φωτό;

Όταν την πρωτοβρήκα της έδινα κονσέρβα από το σούπερ μάρκετ.
Ένα τρίτο της κονσέρβας το πρωί και ένα τρίτο το απογευμα.

Τώρα της δίνω ξηρά τροφή affinity ADVANCE Chicken and rise, για γατάκια από 2 εως 12 μηνών .

Ο γιατρος δε σας ειπε ποσο ειναι;Αποπαρασιτωση εσωτερικη της εκανε;

Λογικά είναι 3,5-4 μηνών...

Εκτός των παραπάνω, μια γάτα μπορεί να πεινάει και απο βαρεμάρα και ανία.

Αν και πιστεύω, ότι με μια αποπαρασίτωση, ενα σταθερό πρόγραμμα ταΐσματος, και μια καλή τροφή θα είσαστε ΟΚ.

εγω το κοβω 5-6 μηνων..αν τον αυγουστο βασει της πρωτης φωτο ηταν 2 μηνων τωρα ειναι 5...

εγω θα της εδινα να τρωει οσο θελει (εννοειται τροφη καλης ποιοτητας) μεχρι να γινει ενος ετους. Μηπως πειναει; Την βρισκω λιγο μικροκαμωμενη στην 2η φωτογραφια αν ειναι 5-6 μηνων. Οι περισσοτερες γατες ξερουν ποσο θα φανε και σταματουν να τρωνε οταν πρεπει. Ακομα και ενα γατακι σκελετωμενο που ειχα βρει, ετρωγε με μεγαλη μανια, γινοταν η κοιλιτσα του μπαλονι και σταματουσε. Μετα απο λιγο πηγαινε να ξαναφαει, τσιμπουσε 2-3 κροκετες και σταματουσε.

Μπορεις να κανεις και δοκιμες. Δινε της να τρωει οσο θελει και αν δεις οτι αρχιζει να παχαινει της μειωνεις την ποσοτητα. Η δοσολογια που αναγραφεται στις συσκευασιες τροφων δεν αντιστοιχει παντα στην πραγματικοτητα. Το ποσο πρεπει να τρωει η γατα σου θα το μαθεις με δοκιμες.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Οπότε το καλύτερο είναι να πάει προληπτικά στον γιατρό και να της δίνω όσο φαγητό θέλςι μέχρι να γίνει 12 μηνών.
Όσο για την ηλικία θα βγάλω τον μέσο όρο από τα λεγόμενά σας και θα την θεωρήσω 4 μηνων.... :)

καλημερα, καλο ειναι να κανετε μια επισκεψη σε κτηνιατρο. εκεινος θα σου πει ποσο πρεπει να τρωει κ επισης ειναι βασικο να της κανει εξωτερικη/εσωτερικη αποαπαρασιτωση....:):)να της δει αυτακια, δοντακια κ γενικα να την εξετασει:happy:

Γεια σας. Έκανα πριν από ένα τετράμηνο στείρωση στην δικια μου, άλλαξε όμως η όρεξη της, έχει γίνει βαρέων βαρών, θέλει να τρώει συνέχεια και οτιδήποτε τρώγετε.
Μου κλαίγετε συνέχεια για φάει, τι να κάνω;
Αυτή την στιγμή έχει γίνει βούδα, υπάρχει τρόπος να την επαναφέρω σιγά σιγά με κάποια συγκεκριμένη διατροφή;

Της πηρες ειδικη τροφη για στειρωμενα;
Κοψε τις λιχουδιες,παρε τροφη light,και μειωσε την ποσοτητα που τρωει σταδιακα μεχρι να φτασει τη συνιστωμενη ημερησια που αναφερει στη συσκευασια.

Σε καταλαβαινω απολυτα..:/::/: τα ιδια περναω και εγω με τον Λουκουμα!! πειναει Σ-Υ-Ν-Ε-Χ-Ε-Ι-Α!!:down::down::down:

Μήπως παιδιά απλά βαριούνται???:hmm:

Μήπως παιδιά απλά βαριούνται???:hmm:

μα να βαριουνται ολη την ωρα??:blink::blink: παιζω μαζι του! εκτος απο τις ωρες που ειμαι δουλεια! τι αλλο να κανω?? τουμπες?:P:lol::lol: εχθες το παλιοτομαρι:P ξεσκισε την σακουλιτσα με την τροφη και την εφαγε ολη!:blink::blink: ευτυχως που δεν ειχε μεινει πολυ!:rolleyes:

ρε σιμωνη, μπορει να πω κ κοτσανα αλλα θα το πω. μπας κ εχει θυρεοειδη εσενα ? δεν ειναι δυνατον να κατεβαζει τοση τροφη...:hmm:

ρε σιμωνη, μπορει να πω κ κοτσανα αλλα θα το πω. μπας κ εχει θυρεοειδη εσενα ? δεν ειναι δυνατον να κατεβαζει τοση τροφη...:hmm:

:blink::blink: με αποτελειωσες τωρα!:blink::blink: ενα ενα μου ερχονται τα εγκεφαλικα!πρεπει να κανω εξετασεις για να το διαπιστωσω? και αν τι εξετασεις?:confused::confused: απλα σκεφτομαι μηπως ειναι απλα λαιμαργος..:hmm::hmm:

νομιζω εξετασεις αιματος κανεις, αλλα παιζει πολυ να λεω μπουρδες..ρωτα τον γιατρο εδω καλυτερα αν ο θυροειδης εχει να κανει με την ορεξη στα γατια για να μη σου λεω κοτσανες

νομιζω εξετασεις αιματος κανεις, αλλα παιζει πολυ να λεω μπουρδες..ρωτα τον γιατρο εδω καλυτερα αν ο θυροειδης εχει να κανει με την ορεξη στα γατια για να μη σου λεω κοτσανες

αχχχ ποσα να αντεξω η μανα??:rolleyes::rolleyes: και φαγανο και κατρουλιδικο! μα που το βρηκα??:blink::blink:

αχχχ ποσα να αντεξω η μανα??:rolleyes::rolleyes: και φαγανο και κατρουλιδικο! μα που το βρηκα??:blink::blink:
Μάλλον αυτό σε βρήκε!!!!:P:P:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back