Λερώνει εκτός της αμμολεκάνης.

gata

Νεοφερμένο μέλος

Η gata αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 106 μηνύματα.
Το μικρούλικο γατάκι μου ( εχθές το παρέλαβα), έμαθε αμέσως να πηγαίνει στην λεκάνη με την άμμο, αν και λίγο ψηλούλα για το μέγεθός του.
Σήμερα το έπιασα 2 φορές να σκάβει σε άσχετα σημεία και γωνιές το πάτωμα και το έβαλα αμέσω ςστη λεκάνη, όπου είχε διάρροια.
Ανακάλυψα δε και 2 σημεία με ούρα, εκτός του δωματίου με την άμμο. Ένα ακριβώς κάτω από τη γωνία του καναπέ και δίπλα και ένα μισό μέτρο πιο δίπλα πάνω στο πόδι από το τραπεζάκι και μέσα στη μέση του δωματίου. :/:
Σκέφτομαι 2 λόγους που το έκανε. Όταν κάνει τα κακάκια του, επειδή ακουμπάει την ουρίτσα του επάνω και πασαλίβεται, το σκουπίζω με ένα βρεγμένο πετσετάκι από πίσω, γιατί μου λέρωσε την κουβερτούλα του και τα ρούχα μου την πρώτη φορά. Αλλά δεν θέλει, δεν του αρέσει. Το κάνω με το ζόρι και μετά του δίνω φιλάκια και χαδάκια.
Ο 2ος λόγος που νομίζω είναι ότι επειδή δεν έχει συνηθίσει ακόμη το σπίτι και όταν είμαι εκεί, το αφήνω και γυρίζει όλους τους χώρους, να έχει μπερδευτεί και να τα κάνει όπου να' ναι. Αν και έσκαβε δίπλα από τη λεκάνη μια φορά που το έβαλα εγώ μέσα.:blink:
Στα σημεία που ούρησε, θα πηγαίνει συνέχεια; ( τα έκανα με αραιωμένη χλωρίνη). Αν ναι, τι να ρίξω για να το απωθεί; Εννοώ κάτι μη χημικό. Μήπως ξύδι;

Ποια η γνώμη σας και τι θα μπορούσα να κάνω;
Διάβασα το άρθρο που υπάρχει, αλλά γράφει - αναλύει μόνο τους ιατρικούς λόγους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για τρόπους αντιμετώπισης δες εδώ.

Ο 2ος λόγος που νομίζω είναι ότι επειδή δεν έχει συνηθίσει ακόμη το σπίτι και όταν είμαι εκεί, το αφήνω και γυρίζει όλους τους χώρους, να έχει μπερδευτεί και να τα κάνει όπου να' ναι.

Είναι πολύ πιθανόν τα ατυχήματα να οφείλονται στο άγχος που του προκαλεί το νέο περιβάλλον. Στο παλιό του σπίτι πήγαινε στη λεκάνη του κανονικά; Ρώτα επίσης τι άμμο χρησιμοποιούσαν και πάρε την ίδια. Θα σου πρότεινα να μην το περιορίσεις ακόμα κάπου, εκτός κι αν το πρόβλημα συνεχιστεί.
Ενδεχομένως να το δυσκολεύει λίγο η λεκάνη, αλλά με μια επιφύλαξη αυτό, γιατί έχω δει γατάκι ίδιας ηλικίας και με κινητικά προβλήματα να σκαρφαλώνει μια χαρά σε ψηλή λεκάνη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για τρόπους αντιμετώπισης δες εδώ.

Είναι πολύ πιθανόν τα ατυχήματα να οφείλονται στο άγχος που του προκαλεί το νέο περιβάλλον. Στο παλιό του σπίτι πήγαινε στη λεκάνη του κανονικά; Ρώτα επίσης τι άμμο χρησιμοποιούσαν και πάρε την ίδια. Θα σου πρότεινα να μην το περιορίσεις ακόμα κάπου, εκτός κι αν το πρόβλημα συνεχιστεί.
Ενδεχομένως να το δυσκολεύει λίγο η λεκάνη, αλλά με μια επιφύλαξη αυτό, γιατί έχω δει γατάκι ίδιας ηλικίας και με κινητικά προβλήματα να σκαρφαλώνει μια χαρά σε ψηλή λεκάνη.

Eυχαριστώ. Αυτό από τον Αίλουρο δεν το είχα διαβάσει όντως.
Στο παλιό σπίτι είχαν την άμμο στη βεράντα και πήγαινε εκεί, γιατί η γάτα ήταν συνήθως στο μπαλκόνι μαζί με το σκύλο τους.
Η κοπέλα μου έφερε την άμμο που είχε. Σήμερα την άλλαξα με άλλη, γιατί δεν ήταν απορροφητική για τα ούρα.
Το βράδυ που την κλείνω στο χωλ,πηγαίνει κανονικά στη λεκάνη, χωρίς πρόβλημα.
Την ημέρα την βάζω εγώ αρκετές φορές και συνήθως την προλαβαίνω για τα κακάκιά της.
Άρα μάλλον πρόβλημα μπερδέματος με το χώρο θα είναι.:hmm: Δεν μπορώ να την έχω όμως όλη μέρα κλειστή στο χωλ. Την λυπάμαι που την έχω το βράδυ και όταν λείπω. κρίμα είναι.

Πόσο καιρό την έχεις σπίτι τη γατούλα; Τη δική μου την άφησα σε περιορισμένο χώρο μια εβδομάδα σχεδόν για να μάθει καλά τα κατατόπια. Μπορεί να φταίει και το ότι είναι πολύ μικρό ακόμα για να καταλάβει το μέγεθος του χώρου που το αφήνεις να γυρίζει.

Πόσο καιρό την έχεις σπίτι τη γατούλα; Τη δική μου την άφησα σε περιορισμένο χώρο μια εβδομάδα σχεδόν για να μάθει καλά τα κατατόπια. Μπορεί να φταίει και το ότι είναι πολύ μικρό ακόμα για να καταλάβει το μέγεθος του χώρου που το αφήνεις να γυρίζει.

Από την Παρασκευή το βράδυ. Ουσιαστικά η δεύτερη του ημέρα είναι σήμερα. Είναι μονοκατοικία το σπίτι και έτσι διαμορφωμένο που δεν γίνεται να το περιορίσω, καθώς σχεδόν όλα τα δωμάτια επικοινωνούν μεταξύ τους. Ξέρεις πως είναι οι παλιές μονοκατοικίες, δεν έχουν καμιά διαρρύθμιση.

Από την Παρασκευή το βράδυ. Ουσιαστικά η δεύτερη του ημέρα είναι σήμερα.

Η γνώμη μου είναι να τη βάλεις κάπου αλλού από το χωλ, σε ένα χώρο λίγο πιο μεγάλο για να μην νιώθει ασφυξία κιόλας και να την άφηνες να περιηγείται μόνο εκεί για ένα διάστημα. Έτσι θα μάθει και θα θυμάται πού είναι τα πιάτα της και πού η άμμος της.

Είναι μονοκατοικία το σπίτι και έτσι διαμορφωμένο που δεν γίνεται να το περιορίσω, καθώς σχεδόν όλα τα δωμάτια επικοινωνούν μεταξύ τους. Ξέρεις πως είναι οι παλιές μονοκατοικίες, δεν έχουν καμιά διαρρύθμιση.

Κι εγώ σε διαμέρισμα 65 τμ. μονοκατοικίας μένω με παλιά διαρρύθμιση και καταλαβαίνω τι εννοείς. Τη γάτα μου την είχα μια εβδομάδα στο σαλόνι με κλειστή την πόρτα που οδηγεί στο χωλ και στα υπόλοιπα δωμάτια. Μπαινοβγαίναμε ανοίγοντας και κλείνοντας την πόρτα, αλλά τουλάχιστον αυτό βοήθησε τη γάτα, έμαθε πολύ καλά το σαλόνι όπου βρίσκονται τα πράγματά της και δεν πρόκειται αυτόν τον "χάρτη" να τον ξεχάσει ποτέ.

Φωτεινή μου, εμένα το σπίτι είναι 40 τμ. μόνο.
Δεν γίνεται να τη βάλω αλλού, γιατί δίπλα σε αυτό το χωλ είναι η τουαλέτα και σιγά-σιγά θα της τραβάω και λίγο τη λεκάνη με την άμμο, ώσπου να μείνει μόνιμα στο μπάνιο.
Και το χωλ βγάζει στην αυλή, όπου του αρέσει και επιπλέον με βοηθάει στο να της τακτοποιώ τα πράγματα και άμμο, γιατί δεν μπορώ να σηκώνω βάρος.
Σήμερα δεν πολυμπήκε στο σαλόνι και έτσι βρήκε εύκολα την άμμο της και το χώμα στον κήπο! :lol:
Άσε που θεώρησε παιχνίδι το φτυαράκι και το μάζεμα των ακαθαρσιών και μόλις καθάριζα, ξαναέμπαινε και ξαναχαιρόταν το μάζεμα...:blink:

Παρόμοιο πρόβλημα. Δύο μηνών είναι, τον έχω ένα μήνα και μόλις πρόσφατα, μετά απο ΠΟΛΥ κόπο, τον κατάφερα -σχεδόν- να πηγαίνει στην άμμο. Παρόλα αυτά η συμπεριφορά του δεν έχει παγιωθεί πλήρως δεδομένου ότι όταν βρίσκεται εκτός του δωματίου με την άμμολεκάνη τα κάνει σε όποια γωνία του αρέσει. Έχω διαβάσει το άρθρο και έχω δοκιμάσει τα πάντα (εκτός από την επανεκπαίδευση, δεν έχω κλουβί ή τη δυνατότητα να τον περιορίσω κάπως). =(

Δεν ξέρω αν βοηθήσει αυτο που θα πω εξαρτάται και απο τον χαρακτήρα του ζώο σιγα σιγα ολα γίνονται με τον καιρο..υπάρχει ενα ειδικο σπρει απο τα petshop για να μην ουρει η γατουλα σε διαφορες γωνιες..

Στα προηγουμενα γατουλινια που ειχα ηταν αποτελεσματικο λέγεται
TRAINING AID της GREENFIELDS δεν είναι πολυ ακριβό..

Εμενα επειδη ειναι τυφλο εχει το συνήθειο οταν κανει κακακια να μην καθαρίζεται και ακουμπάει οπου να είναι η παταει στις ακαθαρσιες του γιατι δεν βλέπει και τον καθαρίζω με μωρομάντιλα ξέρω πως ειναι λάθος αλλα δεν μπορει να κάνει και αλλιώς...δεν με πειράζει να ειναι καλα τα πλενω κατευθείαν..μερα με την μέρα θα μάθει και τα υπόλοιπα:P:P

Έψαξα αλλά δε βρήκα απωθητικό σπρέι, ούτε εκείνο το σπρέι που ψεκάζεις στην άμμο για να πηγαίνουν. Μιας που και 'γω μένω Θεσσαλονίκη, μπορείς να μου πεις από πού προμηθεύτηκες το σπρέι; =) Οποιαδήποτε άλλη ιδέα ευπρόσδεκτη.

Έψαξα αλλά δε βρήκα απωθητικό σπρέι, ούτε εκείνο το σπρέι που ψεκάζεις στην άμμο για να πηγαίνουν. Μιας που και 'γω μένω Θεσσαλονίκη, μπορείς να μου πεις από πού προμηθεύτηκες το σπρέι; =) Οποιαδήποτε άλλη ιδέα ευπρόσδεκτη.

Αν εννοεις για το σπρει που πηρα εγώ μιας και που είσαι και εσυ απο Θεσσαλονίκη το αγόρασα απο το petshop που είναι μέσα σε ενα στενάκι στην περιοχη της Αριστοτέλους. Απο την μερια που είναι τα Hondos center ειναι το πρωτο που θα βρεις αν δεν κάνω λαθος εκει ειναι και το ΙΚΑ.
Εχει μια μεγάλη πινακιδα που λεει petshop οποτε δεν θα δυσκολευτείς να το βρεις.
Είναι πολυ καλο και με πολλα προιοντα μέσα. Εκει θα το εχει σίγουρα.
Και εχω το εψαχνα καιρο σε αλλα μαγαζια και εκει το βρήκα τυχαια.
Ελπιζω να σε βοήθησα αν χρειαστεις κάτι αλλο πες μου ευχαρίστως να σε βοηθήσω.

Ήξερα ότι είχε ένα πετ σοπ στην Αριστοτέλους και μάλιστα ανεβοκατέβηκα δύο φορές και δεν είδα τίποτα (!) Σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου, θα πάω αύριο κιόλας. Φιλάκια στο γατάκι σου, θέλει μεγάλο σθένος να υιοθετήσεις ένα τυφλό γατάκι =)

Ήξερα ότι είχε ένα πετ σοπ στην Αριστοτέλους και μάλιστα ανεβοκατέβηκα δύο φορές και δεν είδα τίποτα (!) Σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου, θα πάω αύριο κιόλας. Φιλάκια στο γατάκι σου, θέλει μεγάλο σθένος να υιοθετήσεις ένα τυφλό γατάκι =)

Να είσαι καλα rtsk θα του δώσω τα φιλάκια να του δώσεις και απο εμένα στο δικό σου:):)
Ειναι πολυ αξιαγάπητο πλασματάκι το φοινικάκι μου.:baby::baby:
Ειναι πολυ ευκολο να το βρεις, δεν νομίζω να εχει κλείσει γιατι περναώ απο εκει αρκετα συχνά. Επειδη ειναι μέσα στο στενακι του Hondos δεν το προσέχεις ευκολα.

Καλημέρα.
Το pet shop βρίσκεται στην Β. Ηρακλείου, όπως ανεβαίνεις την Αριστοτέλους, αριστερά (σχεδόν απέναντι από την Μοδιάνο). Επίσης, υπάρχει υποκατάστημα στην Αγ, Θεοδώρας (δίπλα στο σχολείο στην Καρόλου Ντηλ), με μεγαλύτερη ποικιλία.
Ελπίζω να βρεθεί λύση για το πρόβλημα. Μήπως λερώνει, επειδή είναι αγοράκι, και με αυτόν τον τρόπο "μαρκάρει" την περιοχή του;

Όχι μάλλον γιατί από ότι διάβασα είναι διαφορετικός ο τρόπος τους όταν μαρκάρουν την περιοχή τους - στέκονται με την ουρά όρθια. Όπως και να 'χει τουλάχιστον όταν βρίσκεται σε δωμάτιο με αμμολεκάνη (δύο του έχω) πηγαίνει σε αυτήν. Άμα είναι εκτός, μιας και τον περισσότερο καιρό είμαι κοντά του, βλέπω τη στερεοτυπική κίνηση που κάνει -το σκάψιμο στο πλακάκι (!)- και τον κλείνω στο δωμάτιο με την αμμολεκάνη -μικρό το κακό δηλαδή-. Το πετ σοπ το βρήκα στην Αριστοτέλους, δεν εμπορεύεται ζώα και το παιδί που ήταν εκεί μου είπε καλύτερα να μην προτιμήσω το σπρέι που υπήρχε διαθέσιμο στο μαγαζί γιατί δεν πιάνει πολύ στις γάτες. Σύντομα όμως να περάσω γιατί θα φέρει ένα αποτελεσματικό. :)

Λέρωμα εκτός αμμολεκάνης (κλειστής στην περίπτωση μας)

Καλημέρα σε όλους!

Κι εγώ εδώ και κάποιες φορές έχω αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με την Κίρα που έχει ήδη κλείσει τα δύο. Μετά τη στείρωση που της κάναμε τον Ιούλιο λόγω πυομήτρας, κάποιες φορές αντί να πάει στην κλειστή τουαλέτα (επειδή είναι μέσα στο σπίτι) αν και την ξέρει και την χρησιμοποιεί όπως και η Μελίνα, την πιάνω να ουρεί στο καλάθι που έχουν για ξεκούραση, και σήμερα το πρωί ετοιμαζόταν κι έσκαβε στο κάλυμμα του καναπέ, μόλις που την πρόλαβα.

Ευτυχώς μόνο στην ούρηση έχω δει το πρόβλημα μέχρι στιγμής.

Καμμιά ιδέα anyone?

Ευχαριστώ!

Καλημέρα,
Αν κατουρήσουν κάπου οι γάτες μία φορά, θα ξαναπάνε γιατί πλέον έχει την μυρωδιά τους και το θεωρούν τουαλέτα. Μπορεί να το έχει καθαρίσει το μέρος καλά, αλλά παρόλα αυτή η γάτα μυρίζει καλύτερα και ξαναπάει. :( Το καλάθι μάλλον θέλει πέταμα.... ή θα μπορούσες να το κρύψεις.. μέχρι να ξεκολλήσει και να παει στην τουαλέτα της. Για τον καναπέ.. υπάρχει το σπρέι.. (αν διαβάσεις παραπάνω)και να είσαι σε ετοιμότητα....

Θα έλεγα ότι μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι είναι ΜΙΑ η τουαλέτα... και θα μπορούσες όταν την ξαναδείς να πλησιάζει επικίνδυνα τον καναπέ ή το κρεβατάκι της να την πάρεις να την μαλώσεις λέγοντας ΜΗ και να την βάλεις να κάτσει στην τουαλέτα της. Θα πάρεις το χεράκι της και θα σκάψεις, δείχνοντάς της οτι εδω σκάβουν και άρα εδω θα τα κάνεις.

(...)quote]

Ευχαριστώ, το καλάθι πήγε μπαλκόνι, όπου δεν πάνε οι κοντέσσες, για το σπρέυ, θα ρωτήσω και την οικογενειακή μας κτηνίατρο, άσε που είμαι και κάτι 500 χλμ νοτιότερα από το pet shop που λέτε..., θα το βρω όμως.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι όλο αυτό ξεκίνησε μετά την εγχείρηση, ενώ πριν όλα πήγαιναν ρολόϊ...

Καλή χουρχουροβδομάδα από αύριο!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back