youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σε καταλαβαινω απολυτα που τα σκεφτεσαι ολα αυτα,και πολυ καλα κανεις.Ετσι πρεπει..ομως τα προβληματα ΄που λες δεν ειναι σοβαρα κατα τη γνωμη μου.1ον απο οτι βλεπω,μια χαρα ειναι με το σκυλο σου..και θα γινουν ακομα καλυτερα ειμαι σιγουρη για αυτο..Το μπαλκονι ,μην το σκεφτεσαι..ναι..οκ καλυτερα θα ηταν να μπορει να βγει και εξω,αλλα οταν αυτο δεν ειναι εφικτο...δεν το κανουμε.Εμενα τα δικα μου δεν βγαινουν καθολου εξω,γιατι δεν γινεται.Αν δεν μαθει η γατα να βγαινει εξω,δεν εχει προβλημα.Αρκει να μην το συνηθισει για πολυ καιρο (και παλι υπηρξαν πολλες περιπτωσεις που αδεσποτες πανω απο 1 ετους,μπηκαν σε σπιτι..και μια χαρα συνηθισαν.Οσον αφορα το ξυσιμο...καταρχην θα παρεις ονυχοδρομια..και θα το βαζεις εκει ,να ξυνει τα νυχακια του..αλλα εγω εχω κανει και το αλλο..εχω παρει κουτσουρα απο ελια..και εχω βαλει ενα σε καθε δωματιο...(ειναι και ωραιο διακοσμητικο..) τους αρεσει πολυ να ξυνουν εκει τα νυχακια τους,γιατι ειναι δεντρο!!! τωρα..αν παει σε επιπλα..θα παρεις μια ψεκαστηρα στην χειροτερη,και θα το ψεκαζεις με νερακι στο μουτρακι...αμεσως ομως μετα απο την παγαποντια..για να πιασει το νοημα και σιγα-σιγα να μην το κανει.Επισης βοηθαει ενα αλουμινενιο κουτι απο αναψυκτικο,που μεσα θα βαλεις κερματα και θα το κουνας ,την ωρα που παει σε απαγορευμενο σημειο να ξυστει..κανει ασχημο θορυβο και τα τρομαζει.ΟΛ αυτα ομως αν δεν λειτουργησουν τα ονυχοδρομια και τα ξυλα..Όσον αφορα το να λειψεις,εγω τα δικα μου τα αφηνω μεχρι και 8 μερες μονα τους εντελως,εννοειται με μια σακουλαρα τροφη και νερο σε σκυλοποτιστρα,και μια χαρα ειναι..ομως χωρις τον σκυλο εννοειται!!.ελπιζω να πανε ολα καλα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απλά θα πρέπει να ασχολούμαι ακόμη περισσότερο μαζί της για να μη νιώθει ριγμένη, να της παραχωρήσω κι άλλα προνόμια. Αλλά αυτό μπορώ να το ρυθμίσω.
Εγώ το έχω το πρόβλημα, με αγχώνει ο εγκλεισμός και δεν ξέρω τί να κάνω με τα νύχια του.
Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος. Αν και μάλλον θα έβρισκα τη Μάρθα με νευρικό κλονισμό όταν επέστρεφα παρά οτιδήποτε άλλο.
Φωνή, μάλωμα, τενεκεδάκια κλπ δε θέλω να χρησιμοποιήσω γιατί θα μπερδεύεται η άλλη και θα νομίζει την μαλώνω. Δε θέλω ΠΟΤΕ να νομίσει ότι την μαλώνω άδικα, έχει αρκετά ιδιόρρυθμο χαρακτήρα λόγω φυλής και το να είμαι πάντα δίκαιη μαζί της είναι ΠΟΛΥ σημαντικό. Οπότε αν χρειαστεί θα επιλέξω το ψεκαστήρι.
Τί ονυχοδρόμιο βλέπετε να προτιμούν; Με μεγάλη επιφάνεια ή αυτά που είναι στρόγγυλα σα σωλήνες; Κούτσουρο δεν ξέρω αν θα δοκίμαζα γιατί μπορεί να άρχιζε η άλλη να το ροκανίζει, της αρέσει η κηπουρική!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
..ειμαι σιγουρη οτι ο μικρουλης θα νιωθει πολυ καλυτερα κοντα σου,και μεσα στο σπιτι,απο ότι αν του αλλαξεις περιβαλλον και μαλιστα σε αυλη..γατακια που εχουν μαθει να ζουν "μεσα" δεν επιβιωνουν εξω,ακομα και σε αυλη αφου δεν ειναι ασφαλης...οι γατες βρε,ειναι χουρχουριαρες και θελουν ζεστασια,σπιτακι ,αγκαλιτσα και αγαπη..
..οντωςυπαρχουν και καποιες περιπτωσεις αδεσποτων..που τελικα δεν συνηθισαν μεσα στο σπιτι,αλλα αυτοι μπηκαν μεσα σε μεγαλη ηλικια...και ηταν ιδιαιτερα αγριοι.Α..κατι αλλο....μπορεις να κανεις στο μπαλκονι ,αν θελεις οπωσδηποτε να βγαινει εξω,και οχυρωματικα εργα...περιφραξη δηλαδη,αλλα θα πρεπει να ειναι πολυ καλη..γιατι ειναι διαολου καλτσες καποια μικρα..
Να ξερεις ότι αυτο που εμεις νομιζουμε οτι η γατα θελει να βγει εξω..επειδη κοιταει την πορτα κλπ..περισσοτερο ειναι απο περιεργεια(ειναι γνωστο ποσο περιεργες ειναι) και οχι επειδη θελει να ζησει εξω.Ειδικα εσενα που ειναι τοσο καιρο μεσα..ειναι δεδομενο οτι δεν θα του λειψει.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τώρα αυτόν τον έπιασα και του εξήγησα ότι αυτά μπορώ να του προσφέρω, αυτά θα έχει. Αναγκαστικά. Η εναλλακτική του θα ήτανε να ήταν ηδη μακαρίτης αν δεν τον είχα σπιτώσει. Οπότε να αποδεχτεί τη μοίρα του.

Για το μπαλκόνι δεν υπάρχει ελπίδα να το κάνω ασφαλές, είναι πολύ μεγάλο και σκέφτομαι να μετακομίσω σύντομα. Επιπλέον αυτός είναι διαόλου κάλτσα, δεν μπορώ να φανταστώ να μη βρίσκει τρόπο να σαλτάρει αν το αποφασίσει. Οπότε... Κωσταλέξη!

Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είμαι και καλομαθημένη, η σκύλα μου δεν έχει κάνει την παραμικρή ζημιά 3 χρόνια τώρα, ούτε σαν κουτάβι, ούτε καν στα της τουαλέτας της. Οπότε μου φαίνεται αδιανόητο ότι ένα σκατό 1.5 κιλού θα μου ρημάξει τα σύμπαντα!
Δεν ήθελα να κάνω ψώνια μέχρι τώρα για να μην μπω στον πειρασμό να τον κρατήσω, αλλά με βλέπω μέχρι αύριο να έχω πάρει την απόφαση και να αρχίζω να εξοπλίζομαι.
ουφ ουφ ουφ!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η αλήθεια είναι είχα συνηθίσει από τις προηγούμενες γάτες μου που όλη μέρα κοπροσκύλιαζαν στον κήπο και στις γειτονιές, κυνηγούσανε ποντίκια και πουλιά και το βράδυ κοιμότανε στα κρεβάτια μας. Και έλεγα αυτή είναι ζωή!
Τώρα αυτόν τον έπιασα και του εξήγησα ότι αυτά μπορώ να του προσφέρω, αυτά θα έχει. Αναγκαστικά. Η εναλλακτική του θα ήτανε να ήταν ηδη μακαρίτης αν δεν τον είχα σπιτώσει. Οπότε να αποδεχτεί τη μοίρα του.
Για το μπαλκόνι δεν υπάρχει ελπίδα να το κάνω ασφαλές, είναι πολύ μεγάλο και σκέφτομαι να μετακομίσω σύντομα. Επιπλέον αυτός είναι διαόλου κάλτσα, δεν μπορώ να φανταστώ να μη βρίσκει τρόπο να σαλτάρει αν το αποφασίσει. Οπότε... Κωσταλέξη!![]()
Όχι βρε συ..ειναι λαθος να το σκεφτεσαι ετσι ,απο τη στιγμη που εχει μαθει να ζει μονο μεσα..

ειναι σαν τις λιχουδιες...αν δεν τις εχουν δοκιμασει..δεν τις αποζητουν...
Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος

marina289
Περιβόητο μέλος

2) Το βιντεάκι με το σκυλάκι επίσης υπέροχο!!

...και εσύ τυχερή,που ουσιαστικά έχεις ξεπεράσει την πιο μεγάλη σκόπελο,δηλ.προβλήματα στην μεταξύ τους συνύπαρξη... Δείχνουν μια χαρά μαζί...
Όσο για το ξύσιμο των νυχιών ,υπάρχουν ειδικά υγρά -εγώ έχω πάρει ένα ονόματι ¨apothol¨-,το οποίο είναι όνομα και πράμα!Όντως τα απωθεί με την μυρωδιά του, η οποία στον άνθρωπο είναι ανεπαίσθητη ....Μία φορά την ημέρα ψέκασα ,για 1 βδομάδα,και λύθηκε το πρόβλημα!Αναγκάστηκα να το πάρω γιατί ο μικρός πήγαινε στα ηχεία του home cinema...

Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σήμερα του πήρα αυτό το μαραφέτι για αρχή
και δείχνει να του κίνησε το ενδιαφέρον. Είχε και ένα χορταρικό να ρίξω από πάνω, το έριξα, αλλά σύντομα βρέθηκε να περιφέρεται σε όοοολο το σπίτι οπότε έβαλα μια σκούπα και θα προσπαθήσουμε να πορευτούμε χωρίς αυτό το έξτρα αξεσουάρ.
Του πήρα και μια κλειστή τουαλέτα, βρήκα και μια γωνιά στο μπάνιο να την στριμώξω ώστε να έχει μόνο αυτός πρόσβαση και να μην την καθαρίζει η σκύλα μου αντί για μένα (δυστυχώς το έκανε 1-2 φορές και με φρίκαρε).
Κάπου είχα δει παλιά κριτικές για άμμους, αλλά δεν μπορώ να το βρω τώρα που το χρειάζομαι. Μπορεί να βάλει κάποιος το λινκ;
Αυτή η εβδομάδα είναι τσαγκαροβδομάδα στη Θεσσαλονίκη (πολιούχος, 28η κλπ) οπότε είπα να κάτσω να ασχοληθώ με τον Λιάκο. Θα αλλάξω τα πάντα στο σπίτι γιατί θα έχουμε θύματα (η σκύλα μου δεν πειράζει ούτε κόκκο σκόνης, αυτός όμως τέτοιος που είναι θα το φάει το κεφάλι του αν δεν προσαρμόσω τα πάντα στα μέτρα του). Θα πρέπει να του κάνω και τίποτε κατασκευές να παίζει να μην πλήττει. Να μελετήσω και για τη διατροφή του, από βδομάδα του ξεκινάω barf.
Η απόφαση πάρθηκε όπως καταλαβαίνετε. Καλά μου ξεμπερδέματα και καλό σας κουράγιο, θα σας ψιλοπρήξω μέχρι να προσαρμοστώ. Μπορεί να τον έχω 1.5 μήνα, αλλά τον θεωρούσα φιλοξενούμενο και δεν ασχολήθηκα καθόλου μαζί του. Οπότε ξεκινάω από το μηδέν και ο Θεός βοηθός!
Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ποιά είσαι εσύ που έχεις το όνομά μου, έχεις στο ΆΒΑΤΆΡ σου γάτα ολόιδια με την κόρη μου, που πέθανε πρόπερσι και είσαι Θεσσαλονικιά; Έπαθα κρίση ταυτότητας!!!!!!!! Νόμιζα ότι στη Θεσσαλονίκη Λουκίες ήμαστε μόνο εγώ και η γιαγιάμου. Αφού εγώ μετακόμισα στην Αθήνα και η γιαγιά μου πέθανε φέτος νόμιζα ότι εκλείψαμε σαν είδος από τη Θεσσαλονίκη.
Το γατί εννοείται ότι θα το κρατήσεις και μην παραξενευτείς αν σε λίγο καιρό δε σε πειράζουν οι ζημιές που θα κάνει, αν και νομίζω ότι υπερβάλλεις λίγο, ένα γατί δεν κάνει ποτέ πολλές ζημιές, εμείς κάνουμε περισσότερες.
Pennylane
Τιμώμενο Μέλος
Του πήρα και μια κλειστή τουαλέτα, βρήκα και μια γωνιά στο μπάνιο να την στριμώξω ώστε να έχει μόνο αυτός πρόσβαση και να μην την καθαρίζει η σκύλα μου αντί για μένα (δυστυχώς το έκανε 1-2 φορές και με φρίκαρε).
Κάπου είχα δει παλιά κριτικές για άμμους, αλλά δεν μπορώ να το βρω τώρα που το χρειάζομαι. Μπορεί να βάλει κάποιος το λινκ;
https://www.mypetz.gr/forumdisplay.php?f=169&type=

Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η ανυπέρβλητη ομορφιά στο άβατάρ μου είναι η Σϊσυ, η πιο"γάτα" γάτα που γνώρισε ποτέ η οικουμένη! Δυστυχώς πέθανε κι αυτή λίγους μήνες πριν από τη Λουκία.
Τον Λιάκο θα τον κρατήσω, κατοχυρώθηκε!
Άλλωστε είναι υποχρέωση του πλέον να με ανταμείψει με αμέτρητα χάδια και δια βίου γουργουρητά προκειμένου να εξιλεωθεί για
- ένα στραπατσαρισμένο πανάκριβο lap top
- 2 σπασμένα κινητά
- 1 σταθερό
- ένα φωτιστικό δαπέδου
- μισό σερβίτσιο φλιτζάνια
- το ξενοδοχείο που θα πληρώνω για να πηγαίνουμε με τη σκύλα μου να διανυκτερεύουμε μπας και καταφέρουμε να κλείσουμε μάτι που έχουμε χάσει τον ύπνο μας καθώς το βρωμόγατο με το που πέφτουμε για ύπνο αποφασίζει να αρχίζει να παίζει σα να μην υπάρχει αύριο!
edit
Pennylane, ευχαριστώ για το λινκ
Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Τι τουαλετα πηρες;; γιατι οι κλειστες ειναι οι καλυτερες..και για την όψη,και για την οσμη..αλλα και για την αμμο...να μην φευγει τριγυρω όταν σκαβει το μικρο.Βεβαια λιγο παντα ξεφευγει απο τα πατουσακια τους..αλλα καμια σχεση με μια ανοιχτη.Εγω για αμμο παιρνω την biocats την πρασινη,και την θεωρω απο τις καλυτερες,γιατι εκτος των αλλων κανει τα τσισακια σβωλους.Καλη ειναι και η everclean,αλλα αυτη δεν συμφερει καθολου οικονομικα.Άλλες δεν εχω δοκιμασει ,εκτός απο αυτην που επαιρνα παλια..και ηταν μια φρικη...την okay

Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα δοκιμάσω και την άμμο που λες..
Ξαφνικά όμως μου δημιουργήθηκε μια απορία: οι γάτοι σηκώνουν πόδι για να κάνουν τσίσα; Γιατί αν ναι τότε πώς θα γίνει με την άμμο; (δεν είχα ποτέ αρσενικό γάτο)
Θα τον στειρώσω βέβαια, αλλά αν αρχίσει να σηκώνει πόδι δε θα του μείνει το χούι για πάντα; Μπερδεύτηκα τώρα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

..οχι βρε,δεν σηκωνουν το ποδι!!..τα κανουν και μετα σκαβουν την αμμο..οπως ακριβως και τα θηλυκα..για ποιο χουι λες..δεν καταλαβα..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool